Skocz do zawartości
ONE

E3 2014

Rekomendowane odpowiedzi

W tym roku nie ogladalem E3, ale po trailerach/gameplayach widze ze szalu nie bylo, w sumie nikt nic nie pokazal, glownie sam pre-renderowany syf niewiele majacy wspolnego z wlasciwa gra, zero jakiegokolwiek zaskoczenia bo o wszystkim bylo wiadomo juz od tygodni czy wrecz mieciecy, chyba nie o to chodzi w E3...

No to skoro wiedziałeś o LBP 3 , tytule Bloodborne, o GTA V na next geny, nowym projekcie Suda51, że Drake znowu zagości w Uncharted, o wyjściu Dead Island 2 i o białej konsoli Sony to brawa dla Ciebie.... Wróżbita Maciej po drugiej stronie ekranu? :P
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że Drake znowu zagości w Uncharted

a że kto miał niby zagościć? Solid Snake? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiesz że mógłby :-) jako dlc... Tak dla checy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku chodziły słuchy, że ktoś inny będzie głównym bohaterem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jasne, jak można być takim pelikanem, aby to łyknąć

Uncharted to Drake , Drake to Uncharted

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to skoro wiedziałeś o LBP 3 , tytule Bloodborne, o GTA V na next geny, nowym projekcie Suda51, że Drake znowu zagości w Uncharted, o wyjściu Dead Island 2 i o białej konsoli Sony to brawa dla Ciebie.... Wróżbita Maciej po drugiej stronie ekranu? :P

1) LBP3 to była tylko kwestia czasu - trochę taki odpowiednik Mario, ale jeszcze nie tak długo, często i różnorodnie wydawany ;-)

2) GTA V na nextgeny? To tylko oficjalne potwierdzenie plotek, które pojawiły się zaraz po wydaniu gry na pastgeny.

3) Uncharted 4 - jak dla mnie w pełnoprawnym Uncharted nie mogło zabraknąć Drake'a oraz nie mogło zabraknąć Uncharted na E3.

Tu nie chodzi o to czy ktoś coś wiedział na pewno. Od konferencji na E3 oczekuje zaskoczenia wywołującego uśmiech na twarzy zamiast ziewnięcia i niestety pokazanie rzeczy o których portale piszą (nawet w formie plotek) od dawna + biała wersja konsoli i nowe kolory dualshocka to nie jest coś co chciałbym oglądać o trzeciej nad ranem.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, mialem siedziec do 4 rano zeby zobaczyc biale PS4, dowiedziec sie ze Project Beast zmienilo nazwe, GTA5 na PC/next-geny o ktorym od dawna mowili sami inwestorzy, a Drake'a w UC4 nawet nie skomentuje, zaskoczenie niczym Geralt w Wiedzminie czy Lara w TR... Poza tym ty mowisz tylko o konfie Sony a ja o calosci.

PS. Ale trzeba przyznac ,ze E3 pokazalo jaka przepasc jest miedzy grami robionymi pod nowe konsole, a cross-genami, nawet taki glupi CoD wyglada bardzo przyzwoicie.

Edytowane przez Żywy
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konfy nie oglądałem...i nie żałuję bo nie było nic wow....

GTAV? fajnie ale i tak nie kupię bo ograłem na ps3 i styknie, czekam na coś nowego od R

TLOU data premiery j.w

Uncharted4- no na to czekam + jeszcze the order. W połączeniu z killzone i iinfamous+dlc i będzie po co kupić PS4 wreszcie 

na minus zero info o grach na lipiec do ps+ (miałem nadzieję bo crapy ostatnie na zachęcają do przedłużenia na ps3), zero obniżki abo też szkoda bo by zachęciło :D 

generalnie cieszę się, że pospałem sobie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na minus zero info o grach na lipiec do ps+ (miałem nadzieję bo crapy ostatnie na zachęcają do przedłużenia na ps3)

na corocznej konferencji gdzie prezentuje się nowe gry, nowy sprzęt i nowe rozwiązania całemu światu mieli ogłosić comiesięczną rozpiskę darmowych gier na lipiec? może jeszcze tygodniowy update PS Store i obecne promocje?

faktycznie minus jak hooy...  :blink:

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba części Halo na jednym dysku... :)

To zależy czego oczekujesz ? Mamy Forze mamy Fable jeszcze jakieś inne nowości i Phantom Dust - remake gry z pierwszego xboxa. Gra nawet fajna do tej pory ja posiadam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na corocznej konferencji gdzie prezentuje się nowe gry, nowy sprzęt i nowe rozwiązania całemu światu mieli ogłosić comiesięczną rozpiskę darmowych gier na lipiec? może jeszcze tygodniowy update PS Store i obecne promocje?

faktycznie minus jak hooy...  :blink:

na E32012 zdaje się, że ogłosili co w lipcu dadzą :) 

jakby mieli coś mocnego to by pewnie ogłosili, że w lipcu będzie.... a tak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 2012 koleś mówił ogólnie o Plusie reklamując go jako usługę, podsumował że było już tyle i tyle gier, że będzie regularnie coraz więcej i że "samym tym miesiącu można zagrać w Infamous 2, LBP2 i Saints Row 2". więc nie zapowiadał rozpiski na lipiec tylko mówił ogólnie o Plusie w ramach konferencji.

i już nawet nie chodzi o to czy mówili o tym czy nie, tylko jak można to zaliczać jako minus konferencji jak i tak się dowiesz niebawem co będzie w lipcu w plusie bo się co miesiąc dowiadujesz. nie martw się, na pewno będziesz miał okazję pomarudzić jak zwykle.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym roku z ex otrzymamy tylko odświeżone TLOU i chyba średni DriveClub.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale 2 zdania o plusie to trochę mało.

Zawsze na dużych konfach coś tam zdradzali np AC III i RDR

Brak obniżki lub promocji 12+3.

Czyli zupełnie nic nowego oprócz tego że plus był jest i będzie

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i już nawet nie chodzi o to czy mówili o tym czy nie, tylko jak można to zaliczać jako minus konferencji jak i tak się dowiesz niebawem co będzie w lipcu w plusie bo się co miesiąc dowiadujesz. nie martw się, na pewno będziesz miał okazję pomarudzić jak zwykle.

@cwir zaliczam jako minus bo zawsze coś tam wspomnieli ciekawego odnośnie ps+ a tu nic w tym roku ;)

może to oznaczać, że dalej nie będzie żadnego tytułu wow w ps+ bo tak by się pochwalili jak to zwykle było :D

ja tam nie zamierzam narzekać tylko zadecyduję portfelem co dalej :biggrin:

Edytowane przez Singularity

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje krótkie podsumowanie konferencji Sony i M$: "Mało exów". Zwłaszcza ten rok wygląda biednie :-) Najbliższy sensowny dla mnie termin na zakup next gena to 2015-2016.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie konferencje głównych konkurentów były udane na swój sposób z lekką przewagą po stronie Sony, choć mogli sobie darować to biadolenie o komiksach z sobowtórem Oleksego. Pokazano mnóstwo świetnych gier i choć sporo było zapowiedzianych jeszcze przed targami, to dostaliśmy najważniejsze - gameplay, sporo gameplayu. Konferencje EA i Ubi bez rewelacji, ale przygotowane poprawnie.

Mnie osobiście wszystkie konferencje usatysfakcjonowały. Było na co popatrzeć i można powoli odkładać pieniążki na zakup PS4, które w końcu zaczyna być tego warte. Jedyna rzecz, której tak naprawdę mi zabrakło, to zapowiedź/gameplay/teaser/cokolwiek na temat The Last Guardian. Niech już lepiej oficjalnie skasują ten projekt dla świętego spokoju.

Pierwszy dzień targów oceniam pozytywnie i z niecierpliwością czekam na gamescom. :)

Edytowane przez _Matheo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakies fimy mozecie wrzucic z konfy? najciekawsze momenty bardzo bym prosił bo byłem w pracy i wiecie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz bana na youtube ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli o mnie chodzi, to jedynie na konfie Sony troszeczkę się podjarałem. Cała reszta to jakieś pieprzenie o rzeczach, którego nikogo nie interesują, no ale coś trzeba pokazać, to pokażemy zamiast gry studio, w którym gra się robi. Model postaci, autka, wypowiedź jakiegoś brodacza, który spełnia swoje życiowe marzenie i gotowe, ludzie to kupią!

Najbardziej zawiodła mnie konfa EA, ale czego oczekiwać po nich...z roku na rok drążą w dnie coraz głębiej, zaraz Chuthulu wyjdzie z tej dziury...

Liczyłem jak cholera na jakikolwiek gameplay z Battlefrona i Mirrors Edga, ale nie...pokaz modeli postaci i dosłownie 2 sekundy gameplaya z ME, to jednak nie to czego się oczekiwało.

Skoro w przeciągu roku nie byli w stanie zrobić czegoś co można pokazać na najważniejszych targach w roku, to co oni tam robią? Chyba, że dostają płacę od godziny, to wtedy wszystko wiadomo.

Najbardziej spodobało mi się z wszystkich prezentacji... No Man's Sky. Ta produkcja małego studia, może być czymś przełomowym, jeśli tylko się okaże tym czym ma być.

Możliwość zwiedzania wszechświata bez żadnych loadingów wraz z innymi graczami? Sorry, ale ja to kupuje. Jeśli tylko modele planet to nie 3 wersje w innych kolorach na krzyż.

Miał być też gameplay z Destiny, ale jako że dali tylko trailer + garść info, że wersja Sony będzie najlepsza, to się bardzo zawiodłem. Ale dzisiejsze filmiki z PVP nadrobiły mój niesmak.

Nie wspominam nawet o tym gadaniu o TV i komiksach, z jakimś kartoflem w brązowym garniuturku, który zajął chyba z 10 minut konfy?!
Wtf Sony...nie widzieliście konfy M$ sprzed roku i hejtu jaki na nich spłynął? Uratowali się późniejszymi gameplayami i trailerami, ale mimo wszystko...ten czas można było znacznie lepiej spożytkować, chyba że nie ma się co pokazać, to wpuścimy randoma na scenę...

Jedyne czego zazdroszczę z konfy M$ to reedycji Halo. W ogóle dziwne, gra zrobiona prawie 10 lat temu zebrała największe oklaski na sali, niż cała reszta tego crapu razem wzięta.

Ale wiadomo, Bungie zrobiło legendę z Halo i reedycja to coś świetnego. Ciekawe ile rzeczy spartoli 343 po drodze, no ale mimo wszystko.

E3 średnie. Żałuję zarwanej nocki, ale co tam. Za rok pewnie też zarwę, za 2 lata i tak do usranej śmierci, żyjąc wiecznie w nadziei, że zobaczę w końcu coś co spowoduje opad szczęki.

Na szczęście rok temu uczyniło to Sony swoją konsolą i Bungie swoim Destiny. Ciekawe kiedy zresetuje się licznik od tamtego momentu :P

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E3 bylo strasznie slabe, nie tak slabe jak w 2008 ale chyba zaraz za. Dzien przed zastanawialem sie czy nie kupic Xboxa One jako uzupelnienie PC, PS4 i Wii U ale konferencja tylko odciagnela mnie od tej decyzji, Forza Horizon 2 i Quantum Break to za malo aby wykladac ok. 1700 zl, liczylem na jakies ciche bomby, nie doczekalem sie niestety. To samo w przypadku Sony, kompletnie nic mnie nie zaskoczylo, no moze oprocz gry Sudy ktora i tak niewiadomo czym jest i kiedy wyjdzie, nie lubie takich zapowiedzi, sa chuya warte a sama gra pewnie za ok. 2 lata wyjdzie. Jedyny plus tej calej konferencji to przyblizona data premiery najlepiej zapowiadajacego sie ex'a, Bloodborne.

Paradoksalnie cale E3 uratowala firma ktora na ow expo nie byla, Nintendo. Zelda sandbox, Bayonetta 2 (dorzucaja 1nke gratis), Xenoblade Chronicles X (project X), Smash Bros oraz Pokemony na 3DS'a - cala konferencja zrobiona przesmiewczo, oraz poswiecona tytulom ekskluzywnym ktorych nigdzie indziej nie dostane, tak powinna wygladac konferencja MS i Sony (no ale wiadomo, exow magicznie nie wyczaruja, po co, mozna sobie wykupic ekskluzywne DLC tydzien wczesniej i sie tym chwalic, hooray). Co najlepsze, potem na swoim streamie pokazywali solidne porcje gameplay'ow z tych gier (oprocz Zeldy) oraz zapowiedzieli kolejne ex'y, np. Star Fox bo na normalnej konfie im czasu nie starczylo.

Edit: A, bylbym zapomnial, Sony chyba oficjalnie dalo do zrozumienia ze Vita to juz trup, nawet Final Fantasy Type-0, gra z PSP zostanie przetlumaczona i przeportowana tylko na XO i PS4 XDDD

Edytowane przez Bansai
  • Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się co do Nintendo. Duże zaskoczenie, w ostatnich latach wypadali fatalnie. Fanie "wielkiego N" pewnie mocno się ślinią. bo oficjalana zapowiedź Zeldy do dla niech więcej, niż dla posiadacz konsoli od Sony, Uncharted 4 i Destiny razem wzięte. Zabawne jest to, że ludzie cały czas marudzą, że Sony i MS nie wraca do klasycznych serii sprzed lat. Natomiast Nintendo jest krytykowana, że trzyma się konsekwentnie marek, które podbijały świat gier 25 lat temu i wcześniej. Dla hardcorowców Nintendo będzie to pyszny rok. Wii U wyląduje u mnie w dniu premiery nowego X'a. Nie widzę natomiast potrzeby zakupu PS4 przed pojawieniem się na sklepowych półkach Phantom Pain, no chyba, że Destiny zamiecie. Wtedy będzie się warto zastanowić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit: A, bylbym zapomnial, Sony chyba oficjalnie dalo do zrozumienia ze Vita to juz trup, nawet Final Fantasy Type-0, gra z PSP zostanie przetlumaczona i przeportowana tylko na XO i PS4 XDDD

Zostaje jeszcze Tokio Game Show...

Zresztą Niny chyba też nie sypnęło niczym specjalnym na 3DS'a podczas tych targów...

I liczyłem na coś wiecej od M$. Coś, co faktycznie przekona mnie do zakupu XONE bez Kinecta, bo FH2, Halo 5 i Halo odgrzewany kotlet HD to trochę za mało...

A cała imprezę E3, można podsumować tak: Cześć jestem John i robię grę blablablablabla, to takie ekscytujące blablablablabla - i 5 sekundowy teaser_trailera...

Od razu skojarzyło mi się to z http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=CA9GgikSyOU#t=34  :biggrin:

Edytowane przez kloose

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 2012 koleś mówił ogólnie o Plusie reklamując go jako usługę, podsumował że było już tyle i tyle gier, że będzie regularnie coraz więcej i że "samym tym miesiącu można zagrać w Infamous 2, LBP2 i Saints Row 2". więc nie zapowiadał rozpiski na lipiec tylko mówił ogólnie o Plusie w ramach konferencji.

Cwir z calym szacunkiem - w zeszlym roku moja pamiec podpowiada mi ze nie dosc ze cos wspomnieli o grach rocznych to oglosili wspolprace z UBI oraz powiedzieli ze w ramach tej do plusa trafi AC3.

Reklamujac plusa jako usluge warto przyciagac graczy.

Rozumiem ze w tym roku Sony stalo w rozkroku - o ile w zeszlym chcieli dac poczucie ludziom ze PS3 to dalej ich platforma w oczekiwaniu na PS4 - o tyle teraz (co oczywiste) skupili sie na PS4. Z tego powodu jesli nie bylo nic super hiper na lipiec na PS4 to nie podali rozpiski... ponadto chca aby ludzie zaczeli odchodzic od poprzedniej generacji wiec ogloszenie rozpiski wlacznie z grami na  PS3 mijaloby sie z celem.

-----------------------------------

Co do E3 obejrzalem konfy pozniej: MS, Ubi, Sony.

Bez wiekszych zaskoczen, brak efektu WOW. Moim zdaniem nieco lepiej wypadl MS. Odrobili zadanie domowe i postawili na przekaz ktory moze sie podobac. I nie to ze narzekam ale ja  jestem pamietliwy - po tym jak xbone one zamienil sie w xbone 180 - notka  prasowa w tonie - "Chcielismy zrobic rewolucje ale gracze nie dorosli do niej i chca tkwic w starych modelach dytrybucji" zamienila sie na obecne na targach "Sluchamy was i to wy wplywacie na nas i to jaki jest xbox" - coz  jakos nie dowierzam tym slowom, zmiana na lepsze choc trzeba byc czujnym bo za rok znow moga zmienic  zdanie.

Konferencja Sony - duzo bardziej przegadana w stosunku do konfy MS. Serial w PS+ dla US za free supcio ale ja mieszkam w Europie... Wzmianka o tym by wystarczyla ale zgadzam sie z Patricko po kiego ten gosc pierniczyl o tym przez 10 minut to zniszczylo momentum. Powiedziec bedzie serial, pierwszy odcinek za free (mala pauza) a potem dowalic ze za free dla plusowiczow oklaski, ciecie.

Moja Kobieta rozczarowana jest tym ze mimo iz obie konsole zupelnie zingorowaly mozliwosci kontrolerow ruchowych. Ja moge zrozumiec ze targi chcialy sie skupic na grach dla innych grup docelowych -  niemniej nawet jesli core gamer ma w domu niedzielnego gracza i zainwestowal w xbone z wymaganym (wtedy  jeszcze kinnectem) lub bundle z PS4+kamerka to moze poczuc  ze to nie byl trafiony wydatek. To czego bym oczekiwal to moze 2-3 minut nie wiecej mowiacych ze potencjal tych urzadzen bedzie wspierany przez gry i  jakis pare zajawek. 

Zostajac przy temacie kamerki - Andrew House z Sony co wbil MS szpile mowiac o tym ze kamera ps4 byla opcjonalna od day1, nie dosc ze jak zrobil pauze to chwile to trwalo zanim publika nie zaczela klaskac, a potem juz pocisnal - "wierzymy ze ps kamera bedzie popularna opcja ze wzgledu na wartosc ktora wprowadza wieksza immersje w grach, a odzwew przekroczyl nasze oczekiwania" - hmmm ok moze z zapowiedzianym 30 sek. pozniej projektem morfeusz tak, ale na chwile obecna (niech mnie ktos poprawi jesli sie myle) czy poza PlayRoom jest cokolwiek co wykorzystuje kamere badz move na  PS4?? I o jakim odzewie on mowil? (eh no przeciesz to konfa... musi mowic ze jest dobrze a nawet lepiej :P )

Tia moze i bedzie popularna... ale ja nie zwyklem inwerstowac w sprzet ktory moze spelni oczekiwania w przyszlosci... wole poczekac (przyklad zmarnowany potencjal kontroli ruchowej w poprzedniej generacji, jak i slaby start w nowej - xbone - figher within). Niechaj sprzet udowodni co jest wart przez gry a wtedy moze po niego siegne.

Byla jedna perelka No Man's Sky - nie wiem jak to bedzie wygladac w praktyce ale zapowiada sie nadwyraz interesujaco i moze to byc powiew swiezosci na co licze.

No i bylbym zapomnial o kotletach. MS mialo jednego - Halo, super. Sony tez w sumie z jeden TLOU i data premiery, ale zapowiedz Ratcheta jak i filmu o Ratchecie jakos pokazala ze tendencja do ogrzewania moze byc duza jak i tentencja do robienia filmow na bazie gier (Trailer Sly Cooper gdzies  widzialem myslalem ze nowa gra a jednak The Movie).

Obejrzalem po fakcie nie zaluje, jest troche gier o  ktorych wiedzialem wczesniej (deja vu bo od zeszlego E3) ciut wiecej informacji daty premier, i  to by bylo na tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi