Skocz do zawartości
PiPoL

Dyskusja Ogólna - XO

Rekomendowane odpowiedzi

Serio??? Po sprzedaży ps3 kupiłem pcta i nie grałem rok na konsoli,aż do czasu kupna ps4. Jako maniak fify musiałem nabyć ów fife na pc-cie.I jak grałem? Na monitorze...Dlaczego? Bo gdy miałem ochote zagrać 1-2 mecze to nie chciało mi się tego kloca odłączać,przenosić, podłączać do tv, a potem robić to samo tylko w drugą stronę... za dużo pieprzenia by pograć pół godziny...Tak można zrobić raz na miesiąc, ale nie że mam np w sobote rano ochote pograć w fife wiec przenoszę kompa, po graniu znowu leci komp pod biurko, a wieczorem znowu chce grać więc znowu przenosze - o nie...

Wszystko zalezy od setupu. 

W moim wypadku nie mam problemu zeby miec kompa do gier podlaczonego na stale w salonie do TV (bo poza grami pewnie do niczego innego bym go nie uzywal). 

Niemniej z racji ilosci miejca wolalbym jakis 'mini gaming pc'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu byłem u Brata w firmie i tam chłopaki otworzyli mi oczy, wreszcie dostrzegłem wyższość pada M$ nad Dualshockiem :( Faktycznie pewnych funkcji nie przeskoczymy, normalnie majstersztyk! Jak robiłem zdjęcie to płakałem :P

295904_237880672933277_352100218_n.jpg?o

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak biorę X1. Lagi na multi i problemy z serwerami przesądziły. A to jest niepraktyczne jako popielniczka,może drugi pet jeszcze wejdzie,zresztą to fake co to za biuro w którym można palić, to się już nie zdarza.Poza tym ile teraz to kosztuje, z 13 zł za paczkę? Na zdrowie i właściwie to jest najgłupszy nałóg ,pieniądze puszczone z dymem.

Edytowane przez kyron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzućcie okiem na newsa o Sunset Overdrive, only XBONE & PC  :laugh:

http://www.gamespot.com/articles/sunset-overdrive-for-pc-ad-was-a-simple-mistake-mi/1100-6423185/

Jak bierzesz, to proponuję poczekać do Piątku, wtedy wychodzi bundle biały XBONE + Sunset Overdrive (wersja cyfrowa oczywiście)

Edytowane przez beardo0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś jest fanem marki, lubi Halo, fajnego pada i takie tam to spoko. Konsola i jej działanie też prezentuje się nie najgorzej, poza tym mam sentyment od X360. 

Jak dla mnie na ten moment jedyna gra warta uwagi to Forza Horizon 2 i przyszlosc wcale nie wyglada kolorowo dla X1.

Np ta gra od Remedy zapowiadana na 2015 jakos mnie nie urzeka. Sunset Overdrive okazalo sie tępą nawalanką ala Crackdown. Dead Rising 3 i Ryse podobne, na jedno kopyto. Sama Forza to za mało, żebym wyłożył na konsolę prawie 2000 zł. 

Nie wiem czy Amerykanie łykają jak pelikany takie rzeczy, ale ja podziękuję  :whistling:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne że reszta świata łyka jak pelikan produkt Sony, w którym wiecznie coś nie działa :D

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś jest fanem marki, lubi Halo, fajnego pada i takie tam to spoko. Konsola i jej działanie też prezentuje się nie najgorzej, poza tym mam sentyment od X360. 

Jak dla mnie na ten moment jedyna gra warta uwagi to Forza Horizon 2 i przyszlosc wcale nie wyglada kolorowo dla X1.

Np ta gra od Remedy zapowiadana na 2015 jakos mnie nie urzeka. Sunset Overdrive okazalo sie tępą nawalanką ala Crackdown. Dead Rising 3 i Ryse podobne, na jedno kopyto. Sama Forza to za mało, żebym wyłożył na konsolę prawie 2000 zł. 

Nie wiem czy Amerykanie łykają jak pelikany takie rzeczy, ale ja podziękuję  :whistling:

Co do lykania - niech kazdy wybiera co mu bardziej pasuje. 

Zasadniczo sie zgodze mnie Forza M5 i H2 bardzo kreca ale to za malo... 

W poprzedniej generacji wybralem PS3 bo online darmo, po PS+ byl fajny (mase gier ogralem masa czeka na ogranie). 

W tej generacji Sony mialo dobry start ale troche sie rozmienilo na drobne. 

Co do gry od Remedy - Quantum Break to czuc moim zdaniem ze to studio odpowiedzialne za Alana Wake - ale pewnie jak w przypadku Alana i ta gra pojawi sie na PC tyllko ze z 3 letnim opoznieniem. 

Nie mam zadnego cisnienia na curr-gen bo na PS3 i PC mam tone starszych rzeczy do ogrania (paroletnia przerwa w graniu zrobila swoje a PS3 pozwolilo mi odkryc fun z grania na nowo). 

Niemniej jesli wybiore to sklanialbym sie ku PS4 (mimo oczywistych minusow), gram glownie singla coop od czasu do czasu online glownie w scigalkach (a to to nie czesto), jest juz pare gier na mojej liscie do ogrania choc glownie to multiplatformy acz te wypadaja lepiej na sprzecie Sony. 

Katra przetargowa dla mnie bedzie scigalka wiec czekam na pCARS jesli gra spelni pokladane w niej nadzieje biere PS4 i nowa kiere. (jakbym bral PC to by mi na nowa kierownice nie starczylo - choc nie zamykam sie calkowicie przed wybraniem blaszaka jako glownej growej platformy)

Edytowane przez MagEllan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się nazywa update. A nie "Poprawa Stabilności Systemu" numer 13933, i 3 (+ 2 na koncie US) biedne motywy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby tylko ten Xbox tak bardzo nie odstawał technologicznie od PS4 to nawet bym się nie zastanawiał, którą konsolę mam mieć w domu. Ale niestety, jesteśmy na samym początku generacji, a w każdej niemal grze jest gorsza grafika, gorsza rozdzielczość itd. Może nie są to wielkie różnice i gołym okiem ich nie widać, ale to się będzie pogłębiać. Za dwa, 3 lata z małej szczelinki zrobi się przepaść.

Ogólnie cała ta generacja to jeden wielki zawód. PS4 jest gównem softwareowym, a Xbox gównem hardwarowym.

P.S. Taka mała jeszcze uwaga/anegdotka. Przechadzam się dzisiaj rano z żoną po Saturnie, no i jest Xbox odpakowany, stoi sobie, pręży dzielnie gruby plastik. Pokazuję ukochanej, zwracam uwagę, że cena z dwoma grami taka sama jak gołej PS4. Trochę bajeruję, wiecie o co chodzi...Może coś zaskoczy.

Reakcja?

"To jest ten Xbox? Co on taki brzydki? Okropny! Strasznie duży. Nie postawisz tego w salonie."

Oczywiście żartem, ale pokazuje pierwszą reakcję kobiety. Prawdę mówiąc ciężko się nie zgodzić. Względy estetyczne czasami też trzeba brać pod uwagę. A xbox jest po prostu strrrrasznie brzydki. Może bym to przełknął, ale jak dochodzi do tego słabość bebechów... No cóż. Pozostaje mieć nadzieje, że Sony się ogarnie, bo tego pudła to ja nie kupię (a myślałem o tym dość intensywnie przez ostatnie tygodnie).

:)

• Like 8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego idealnym połączeniem, byłaby konsola PS4, z softem, systemem i usługą sieciową M$ ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kill, On nie jest taki brzydki, ino trochę upasiony jak typowy amerikano ;)

Mnie osobiście aż tak nie razi wygląd kloca, stoi sobie na komodzie obok swojej przyjaciółki "4" i razem tworzą zgraną parę :)

Edytowane przez KOMARZYSKO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglad to rzecz raczej subiektywna - choc zgodze sie z Komarzyskiem ze xbox  jest troche spasiony.

Ciekaw jestem co MS zarzuci w ramach swiat kiedy to rozpocznie sie walka o sprzedaz w obu obozach.

Dzis szukajac wyprzedazy staroci na PS3 (na stronie sklepu w dziale gry -> PS3) zaatakowal mnie ogromny baner reklamowy xbone (w spoilerrze)

A tam za rownowartosc 1875pln (tyle samo kosztuje PS4 + driveclub) mamy xbox + kupon na 3 miesieczny dostep do TV viaplay przez net + 14dni golda jesli nie mialo sie wczesniej abonamentu + 4ry cyfraki: Assassins Creed: Unity, Assassins Creed: Black Flag, Max: The Curse of Brotherhood, Lococycle.

Tak wiem cena w PLN nie zachwyca ale trzeba brac pod uwage ze niestety w niektorych krajach jest drozej.

Tak wiec moge sie mylic ale wydaje mi sie ze MS zbroi sie ostro jesli chodzi o walke na polu wartosci dodanej do konsoli aby przyciagnac klientow. Ciekawe jak zbroi sie Sony

http://tubby.scene7.com/is/image/tubby/FrontBanner46_xone500gbav_1049x400

Edytowane przez MagEllan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno MS pracuje nad nowa wersja XO, zmienil sie proces technologiczny procesora bodajze, przez co zre on mniej pradu i wytwarza mniej ciepla, maja to wszystko wsadzic w mniejsze pudelko...Ciekawe co z tego wyjdzie.

Podobnie jak wiekszosc tu, gdyby nie hardware XO , juz dawno bym na nim gral :) Exy lepsze poki co na XO, a pady w obu konsolach sa super. Propo pada - gralem dzis u kumpla na ps3 w fife na jakims zjechanym ds3, pierwsze wrazenie boooze co to zabawka jest, no ale gram gram i jakos idzie... wracam do domu, lapie za ds4 i mysle o tak, to jest to...! :biggrin: Czulem sie normalnie jak w momencie gdy pierwszy raz za cycka zlapalem, ten pad w porownaniu do ds3 to poezja.

Edytowane przez DeX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jak co, ale Halo Master Chief Collection w 60 fps to będzie to. Tego tej grze brakowało, będzie szybka i z najlepszym multi na konsolach  :)

Biała wersja Xbone z Sunset Overdrive wygląda bardzo ładnie moim zdaniem, jak taka nieśmiała blondynka  :thumbsup:

Edytowane przez beardo0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba ze mna jest coś nie tak bo bardziej podoba mi się design Xboxa niż PS4. Konsola faktycznie sporo większa ale przecież nie mieszkam w małym chińskim domku żeby mi to jakoś przeszkadzało. Za to jakość zastosowanych materiałów zarówno w konsoli jak i w padzie jest z ogromną korzyścią dla Xboxa. To właśnie design PS4 jest dla mnie przekombinowany. Za mało styczności miałem z obiema konsolami żeby porównać je pod względem mocy ale pod względem gier wychodzi wg mnie 50/50. Na PS4 dane było mi pograć w Killzone'a i Resogun a na Xboxie w Forzę Horizon 2. Wszystkie gry niezłe ale żeby to był taki skok jak przy przejściu z PS2 na PS3 to bym nie powiedział. Decyzję którą zakupię podejmę i tak najwcześniej za rok czy dwa kiedy poczuję że faktycznie to nowa generacja i jest w co grać. Prawdopodobnie będzie to Sony ze względu na marki które bardziej cenię czyli Uncharted, The Last of Us, inFamous. Mam nadzieję że do tego czasu 90% postów w dziale PS4 nie będzie dotyczyło wymiany gałek, regulacji śrubką, problemów z softem czy połączeniem z PSN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem w wyborze nowej konsoli, poprzednio miałem X360 z czasem nabyłem również PS3. Potem obie sprzedałem i długo długo nic :biggrin:

Teraz przyszedł czas na nowe konsole i muszę się zdecydować na jedną, może WY pomożecie mi dokonaćodpowiedniego wyboru. Miałem przyjemność grać na PS4 u znajemego, w Xbox One grałem chwile w sklepie, obie konsole wydają się prezentować podobny poziom jeżeli chodzi o oprawę wizualną w grach, zresztą podobnie było w poprzedniej generacji. Natomiast ostatnio znajomy przesiadł się na Xbox One twierdząc że SONY daje ostatnio ciała z usługami sieciowymi, że konsola PS4 potrafi wariować, jest hałaśliwa, zawiesza się etc. Sony ma też podobno spore problemy finansowe. Sprawdziłem w sieci różne informacje i cześć jest potwierdziłą. Z tego co się też dowiedziałem to Xbox One zdecydowanie osiaga niższe temperatury zarówno podczas grania jak i w standby. Głośność oraz niższy pobór mocy również na plus dla Xbox One. Wiem natomiast że PS4 jest w Polsce dużo bardziej popularny anieżeli Xbox One. PS4 na papierku jest również "mocniejszy" aczkolwiek w grach multiplatformowych nie widać tej różnicy. Jeżeli chodzi ogólnie o exy to wiadomo że SONY tutaj wygrywa, natomiast Xbox One ma świetne racery (Forza Horizon 2) w które uwielbiam grać. Lubie też pograć w BF4, patrzyłem na BF4stats i tutaj znowu ogromna przewaga graczy na PS4. Sam już nie wiem co wybrać.

Edytowane przez Radcoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsze exy? Raczej nie w tym momencie. Akurat ja wolalbym w tym momencie pyknac w forze/ryse/dead rising niz w nudnego killzone i infamousa ktory mi nie podpasowal na ps3. Ale co kto woli. Tlou nie licze bo pewnie na ps3 ograles.

Roznica w grach jednak jest. Czasem deweloper rowna w dol i obie wersje sa identyczne. Bywa tez ze na ps4 gra ma wieksza rozdzialke lub na papierze wiecej klatek/s.

Gdybym teraz bral konsole,odstawil bym w bok wiele lat z playstation i raczej wybral xboxa.

Edytowane przez DeX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście wziąłbym sprzęt na którym grają też moi znajomi, zawsze można wymieniać się grami. PS4 nie jest hałaśliwa, wariowała mi jedynie przy TLOU ale to wtedy BR rozkręcał się do niebotycznych prędkości. Usługa sieciowa oraz xmb daj dupy ale w końcu muszą to poprawić.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gdybym drugi raz miał wybierać z doświadczeniami które mam, bez dłuższego namysłu kupił bym Xone. Sony robi sobie z nas jaja - pisząc w jednym zdaniu. Kierować się wyglądem przy wyborze konsoli to już jest kosmos - ale jak kobieta rządzi w domu to potrafię sobie to wyobrazić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gdybym drugi raz miał wybierać z doświadczeniami które mam, bez dłuższego namysłu kupił bym Xone. Sony robi sobie z nas jaja - pisząc w jednym zdaniu. Kierować się wyglądem przy wyborze konsoli to już jest kosmos - ale jak kobieta rządzi w domu to potrafię sobie to wyobrazić ;)

Mojej żonie to nawet bardziej pasuję Xbox One, na X360 ogyrwała swojego ulubionego pierwszego Assassins Creed'a.

Tylko ja taki niezdecydowany jestem, mam trochę senytment do PlayStation ale faktycznie to co ostatnio się dzieje z SONY nie jest dobre.

Jestem nawet w stanie przełknąć niższą rozdzielczość w niektórych grach w zamian za stabliność konsoli, oprogramowania, usługę sieciową i ciszę podczas gry.

Właśnie oglądałem gameplaye z nowego UNITY no i mimo że PS4 ma lepsze bebechy to Xbox One radzi sobie lepiej. Na PS4 są spadki do 18FPS, to trochę przeraża.

Najbardziej jednak interesuje mnie Forza Horizon 2 i GTA 5, dlatego też chyba zdecyduje się na Xbox One...

Edytowane przez Radcoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj moja konsola którą kupiłem w premierę za 1999zł w bundle z killzone stoi na 4 plastikowych zakrętkach po wodzie bo sama wypluwała płyty jak stała normalnie, do tego kręciłem śrubką od manualnego wysuwania płyt aby jakoś ogarnąć to wysuwanie bez wysyłania na gwarancje i formatowania konsoli + czekania miesiąc. Do tego gumki na padzie pękają częściej niż najtańsze kondomy z kiosku, z mojego lewego analoga guma ciągnie się "do ziemi", L1 wypada - a to wszystko za 2 tys zł :)

Ja też mam/miałem sentyment do sony bo PSX z FFVII to była moja pierwsza poważniejsza konsola, ale to co skosy odwalili w tej generacji rozwiało sentymenty i zostawiło niesmak którego nie pozbędę się do końca gejmingowej kariery.

Edytowane przez piachu00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli trafiłeś totalnego bubla i nie oddałeś tego do naprawy bo musiałbyś chwilę poczekać ? potem proponuję tylko narzekać i płakać, że dzień po gwarancji konsola padnie i nic z tym nie zrobisz oprócz kupna hmmm xboxa :P

Edytowane przez Bartez_ViP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Połączenie sieciowe,multiplayer panie , multiplayer. To się liczy. Micro wygrywa w tym względzie choć PR mu ujowy. Ech jeszcze 60 tys. Ale i tak nie ma tą chwilę na nowej generacji w co grać do ... Wiedźmina 3.

Edytowane przez kyron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli trafiłeś totalnego bubla i nie oddałeś tego do naprawy bo musiałbyś chwilę poczekać ? potem proponuję tylko narzekać i płakać, że dzień po gwarancji konsola padnie i nic z tym nie zrobisz oprócz kupna hmmm xboxa :P

Wysrywanie płyty to powszechny problem, jednym pomagają pierdoły które zrobiłem innym nie ( instrukcja naprawy podana w sony po telefonie do ich oddziału ). Nie oddaje bo: 1. pomogło kręcenie śrubką + kapsle, 2. mam dane których nie chce utracić (min. cebulo-sloty), 3. dostał bym szrota po renowacji, bo chyba nie wierzysz, że nówkę ? ;) ,4 po za wysuwaniem nie miałem żadnych problemów z samą konsolą, chodzi cicho itp. 

Płakałem to po 2 miesiącach jak zapłaciłem za ten złom dwa tysiące polskich złotych - teraz nie zostaje mi nic innego jak to trzymać i grać. Nie płacze i nie narzekam - kolo zapytał, szczerze mu odpowiedziałem. To w pełni zasłużona krytyka, a nie dodałem jeszcze minusów co do oprogramowania + serwerów sony. Nie chcę aby koleś popełnił mój błąd ;)

jak się zwali nie będę zdziwiony bo wiem na co "stać" ten sprzęt i jestem gotowy w razie co na wymianę na Xboxa.

Na koniec taka historia - kolesiowi wysuwała się sama płyta i nic nie pomagało, wysłał na gwarancję, po jakimś czasie przychodzi konsola. Za dwa tygodnie zaczęła sama wysuwać płyty... . Podejrzewam, że błąd leży gdzieś w konstrukcji czy materiałach. dziękuje do widzenia ;)

Zaproponuj coś ciekawego bo póki co nic nie wniosłeś do dyskusji, a jedynie nabiłeś posta  ;)

Edytowane przez piachu00
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi