Skocz do zawartości
Patricko

Kierownica do PS4

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki :)

Kupiłem na stronie logitecha, niestety ceny tam mają trochę kosmiczne.

Za kierownice zapłaciłem 1750zł + 260zł za shifter.

Nieźle :P

Za podobna kwotę miałbyś to

http://www.x-kom.pl/p/244122-kierownica-thrustmaster-t300-gte-ps4-s3-pc.html

http://www.x-kom.pl/p/244126-kierownica-thrustmaster-t3pa-pro-pc%2C-xboxone%2C-ps3%2C-ps4.html

Sprzęt przynajmniej kilka klas wyżej ;) Ale co kto woli :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mataman@ T300 to świetna kierownica, używałem jej przez 2 miesiące.

Teraz mój wybór padł na G29 i nie żałuje! gra mi się na niej równie dobrze jak na T300rs

Edytowane przez konio124

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mataman@ T300 to świetna kierownica, używałem jej przez 2 miesiące.

Teraz mój wybór padł na G29 i nie żałuje! gra mi się na niej równie dobrze jak na T300rs

a to Ciekawe co zadecydowalo o tym ze jednak wybrales g29 a nie t300rs?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam sobie ograć zaległe tytuły na PS3 na DFGT i zastanawiam się nad stojakiem do kiery. Problem w tym, że chciałbym kupić już jakiś na przyszłość, żeby był kompatybilny z T300RS albo T500RS i nie kupować dwóch różnych, bo to nie ma żadnego sensu.
I pytanie do tych, którzy mieli jakąś styczność z owym, da radę do tego zamocować flagowe kiery Thrustmastera? W opisie nic na ten temat nie ma, ale wolę się upewnić, bo różnica w cenie 180zł, a za to można sobie kupić przecież coś innego.
http://allegro.pl/stojak-logitech-driving-force-gt-wheel-stand-pro-i5191804787.html 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link nie działa.

Wystarczy że kupisz WSP v2 pod DFGT, obie kiery Thrustmastera zamontujesz na nim bez problemu. Ewentualnie będziesz musiał dokupić mocowanie pedałów w przypadku T500 (koszt 25zł)

Edytowane przez mataman
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam sobie ograć zaległe tytuły na PS3 na DFGT i zastanawiam się nad stojakiem do kiery. Problem w tym, że chciałbym kupić już jakiś na przyszłość, żeby był kompatybilny z T300RS albo T500RS i nie kupować dwóch różnych, bo to nie ma żadnego sensu.

I pytanie do tych, którzy mieli jakąś styczność z owym, da radę do tego zamocować flagowe kiery Thrustmastera? W opisie nic na ten temat nie ma, ale wolę się upewnić, bo różnica w cenie 180zł, a za to można sobie kupić przecież coś innego.

http://allegro.pl/stojak-logitech-driving-force-gt-wheel-stand-pro-i5191804787.html 

http://wheelstandpro.com/products/wheel-stand-pro-for-thrustmaster-tx-racing-wheel-deluxe-v2/

410pln z wysylka. Zamawiac mozesz bezposrednio w WheelStandPro.

Kupilem, podpialem  moja DFP (dfgt ma te same gabaryty) i wszystko hula. Mocowania beda pozwalaly zamontowac spokojnie T300RS jak i shifter czy tez pedaly t3pa i t3pa pro (w pozycji F1).

Mozna tez zamocowac G25/27 a wiec, co pokazywaly zdjecia kolegi majacego G29 i ta kierownice. Jedyny problem moze byc z shifterem bo ten do T300RS jest maly i plaski a ten do Logitecha serii G ma ksztalt _|_

To chyba tyle.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie też to zauważyłem, ale może to jakaś starsza ewolucja?

Nie wydaje mi sie,  choc moge sie mylic - kolega ma stojak WSP od ladnych paru lat i wyglada dokladnie tak jak te na stronie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to Ciekawe co zadecydowalo o tym ze jednak wybrales g29 a nie t300rs?

W T300RS zdarzały mi się problemy z kalibracją, być może trafiłem na uszkodzony egzemplarz ale skutecznie mnie to zniechęciło do korzystania z tego modelu.

Pomimo kilkunastu prób kalibracji problem powracał.

Wyglądało to podobnie jak na tym filmiku

Moi znajomi używają t300 i nie miewają takich problemów, podejrzewam że po prostu miałem pecha.

Edytowane przez konio124

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zamiast dać na gwarancję, postanowiłeś wymienić na droższy i gorszy sprzęt? Można i tak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zamiast dać na gwarancję, postanowiłeś wymienić na droższy i gorszy sprzęt? Można i tak ;)

Tak jak zawsze się z Tobą zgadzam mataman tak teraz uważam ze niepotrzebnie na siłę przekonujesz konio ze źle zrobił. Ty byś nie wymienił. On wymienił i jest zadowolony ;) Fajnie że jest wybór. Co ja bym wybrał nie pisze bo znasz moje zdanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądze że dokonałem gorszego wyboru, taka jest moja opinia.

Na G29 gra mi się równie dobrze jak na t300rs

Gdybyś mógł mi wytłumaczyć w czym t300rs jest lepsza od G29 to będę Ci bardzo wdzięczny, gdyż osobiście nie widzę przewagi t300 nad G29.

PS. kierownica t300 trafiła do serwisu, a tam nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości, natomiast muszę ich pochwalić za to że dostałem zwrot pieniędzy baz zbędnych utrudnień.

Edytowane przez konio124

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak już na marginesie, z ciekawości. Miałeś wcześniej jakieś kierownice?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądało to podobnie jak na tym filmiku

Szczerze nie zacheca to do T300,choc z drugiej strony od czego jest reklamacja a jak Pela donosil mozna to robic bezposrednio u T.

To co mnie martwi po obejrzeniu tego filmiku to fizyka w pCARS jak to na 2ce z predkoscia 1km na godzine machanie kierownica powoduje podskoki auta jakby to mialo zamontowana hydraulike do zabawy nadwoziem.

Widze bede musial zglebic problem w watku pCARS na ich forach bo moglbym sie sroko wkurrRRżyć jakby  mnie to spotkalo, niestety jesli problem jest tylko w jednej grze obawiam sie ze T. moze sie wypiac mowiac ze to wina gry.

EDIT: no coz pod filmikiem sa jakies porady wiec moze da sie cos z tym zrobic - tak czy inaczej rozumiem ze to moze wkurzac okropnie.

No coz kierownica zakup planowany to wrzesnien lub pazdziernik.

Edytowane przez MagEllan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak już na marginesie, z ciekawości. Miałeś wcześniej jakieś kierownice?

Miałem kilka.

- driving force gt

- pożyczoną G27

- T300RS

- G29

Edytowane przez konio124

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj dotarły do mnie nowe T3PA i powiem szczerze że jestem mile zaskoczony. Pojeździłem troszku i jestem bardzo zadowolony, w porównaniu do tych stokowych pedałów to jest po prostu niebo a ziemia.

Każdy z trzech pedałów chodzi o wiele lepiej, a ten modzik na hamulec to naprawdę super sprawa.

Wykonanie z wierzchu plastikowe ale wydaje się być dużo solidniejsze, tym bardziej że w środku wszystko jest na metalowej szynie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądając oficjalne forum pcars natrafiłem na ciekawy temat. Ma wyjść nowy thrustmaster t150 w cenie poniżej 200 euro. 

http://www.discoazul.co.uk/thrustmaster-t150-ferrari-edition.html

No i zajebiste info Piotras.....jeżeli cena się potwierdzi to we wrzesniu chapnę sobie to kółko :yes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi