KSSG_Alex 7 Napisano 17 Sierpień 2016 (edytowane) Tak jak radzi Mag. Ja miałem kąt na 540. Wibracje gdzieś około środka... Samo ustawienie "siły ff" zmienia raczej ciężkość koła aniżeli sam feedback, ale DC już tak ma także wyższe ustawienia raczej nie mają sensu. Oczywiście pomyśl o innych ścigałkach jak już masz kierę:) Driveclub to funowy arc. i droga z plasteliny. W Carsach za to nie ma co się bawić ustawieniami jak nie wiadomo co chce się uzyskać, warto poszukać gotowego setup'a. Zależy też o co Ci chodzi z tym złym "chodzeniem" T150. Sprecyzuj, możesz też odłączyć ją od zasilania (brak ff), może tego oczekujesz to tak o... Edytowane 17 Sierpień 2016 przez KSSG_Alex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustaw 267 Napisano 17 Sierpień 2016 (edytowane) ja do PCarsów mam ustawienie do poszególnych autek ale jedno mam na wszystkie jak jadę jakimś że tak powiem losowym tylko nie go-kartem ustawiam defultowe ustwienia i zmieniam tylko siła FF 24-26 Fx Sclae 54-56 Fy Scale 58 ustawienie takie do zabawy jak nie ma czasu i żeby dobrze w miarę jechało jak coś ustawiam na wyścig godzinny w lidze to inna bajka a to do for fan tak styka kółko Trustmaster 500 ale 300 pewnie też będzie ok i 150 podobnie Edytowane 17 Sierpień 2016 przez Gustaw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 21 Sierpień 2016 Wątek długi więc jest szansa, że kwestia padła. Mi się w oczy nie rzuciło więc zapytam Wiadomo, że T300 to bardzo dobre kółko. Wiadomo, że T150 jest z kolei wystarczająco solidne, choć słabsze od w/w. Jak ma się T150 do DPFG Logitecha? To zauważalny skok jakościowy czy po prostu odpowiednik? Kasa nie jest problemem ale nie chcę dopłacać do czegoś czego nie docenię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hakuna 47 Napisano 21 Sierpień 2016 Oj poleje się ;-) Dpfg nie podepniesz do PS4 i to dużo starsza technologi niż T150, co wiąże się z tym że nowsza przenosi trochę więcej odczuć z prowadzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domestos007 1 Napisano 22 Sierpień 2016 Nic się nie chwalą Panowie z Thrustmaster odnośnie nowej kierownicy T700 w takim razie czekamy dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xenomorph 129 Napisano 22 Sierpień 2016 Panowie, przewijało się kilka razy, ale i tak nie ma konkretnej odpowiedzi. Potrzebuję hamulec ręczny, najlepiej aby działał także z PS4. Posiadam Thrustmaster. Czy oprócz Fanatec coś się jeszcze da kupić? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KSSG_Alex 7 Napisano 22 Sierpień 2016 (edytowane) Jeśli chodzi o ręczny przy PS4... Temat jest taki o.. Kompatybilnie działa drugi shifter TH8 (jeden do kiery drugi usb) w Dircie. Jeszcze nie wiem czy AC ma to rozwiązanie. Jeśli chodzi o reszte, owszem są opcje jednak to jest typowe DIY (np.podpięcie się pod łopatki przy kierownicy). Zależy czy to Cię interesuje. Żadne przejściówki, adaptery z tego co wiem na ten moment nie funkcjonują. Edytowane 23 Sierpień 2016 przez KSSG_Alex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 25 Sierpień 2016 No to chyba po roku od kupna bedzie trzeba reklamowac T300RS. Oto objawy - moze ktos mial podobne. PS4 pCARS - siadam sobie do Brands Hatch GP wybieram Aston Martin Vantage GT12, auto ma swoja wage, czuc to w zakretach (FFB), przejedzam pare kolek, ogladam powtorke zeby zobaczyc jakie bledy zrobilem, odpalam trening i kierownica lata, jest luzna, nie czuc nawet polowy oporow ktorych doswiadczalem pare minut wczesniej. Nie jest to kwestia temp, bo jezdze na ustawieniach ktore wczesniej nawet przy 30minutach ciaglej jazdy nie powodowaly oslabniecia sily FFB. (Settingsy: FFB glowne = 100, FFB dla toczenia opon = 40, FFB dla wozu, domyslne (glowne 26)). Mysle sobie eee moze cos nie tak z pCARS, odczalem az wiatraki sie uspokoily, odlaczylem kierownice, przstawiam w tryb PS3 odpalam GT6 i circut the sierra (czy jakos tak), ustawienia ktore zawsze mialem w GT6 to sila FFB 5, prezycja FFB 10. Niestety efekt ten sam kierownica nie przenosi wrazen z jazdy, oscycalacja kierownicy przy jezdzie na wprost prawie nie wystepuje (no chyba ze ja puszcze), kierownica nie stawia odpowiednich oporow podczas wchodzenia w zakrety. Zeby sprawdzic jeszcze jedna rzecz podbilem sile FFB, z doswiadczenia wiem ze zbyt wysoka wartosc (pomijac fakt ze nie wcale nie polepsza wrazen z jazdy) powodowala naprawde duze opory, i jej zmiejszenie bylo koniecznoscia. Niestety w GT6 FFB na 10 i opory moze ciut wieksze, moze wiecej wibracji ale dalej kolo chodzi nadwyraz lekko, zero wysilku..... Ktos sie spotkal z czyms podobnym? @pela222 jak wyglada procedura z Thrusmasterem - skrobnij moze PW jakies. Dzis wytargam z piwnicy moje DFP, podlacze do PS3 na zmiane z T300 i bede porownywal, jesli T300 bedzie mialo mniejsze opory nizli DFP no to definitywnie cos w mechanizmie FFB poszlo sie walic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustaw 267 Napisano 25 Sierpień 2016 T500 i T300 do któregoś pacza w PCarsach się po prostu przegrzewały na silnym FF i wchodziły w stan powiedzmy 50% mocy jak się schłodziły to działały znów poprawnie, ale ty piszesz że masz tak w innych grach też co jest niepokojące Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 25 Sierpień 2016 @Gustaw Sprawdzilem, bo myslalem ze to przegrzanie, patche wszystkie mam pobrane, nie mialem takich problemow wczesniej. FFB mam ustawiony nie jakos przesadnie wysoko, po tym jak pierwszy raz pojawil sie problem, dalem kierownicy ostygnac wiec to raczej nie to. Poszedl mail do supportu Thusrtmastera, zobaczymy. Z tego co szukalem w necie, to pare osob opisywalo podobny problem, kolejnym objawem przy dalszym uzywaniu kierownicy jest to ze przestaje sie kalibrowac podczas podlaczenia do konsoli. Przypadki z roku zeszlego T. wymienial kierownice. Dzis jak pisalem podlacze do PS3, porownam ze statusienka DFP. Ewentualna procedure reklamacyjna opisze pozniej dla potomnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gustaw 267 Napisano 25 Sierpień 2016 Akurat na Assetto Corsa ale pewnie ty tak czekasz aż używka z tanieje nie pieklisz się na premierę może wymienią na nową i będzie super dla ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 25 Sierpień 2016 14 minut temu, Gustaw napisał: Akurat na Assetto Corsa ale pewnie ty tak czekasz aż używka z tanieje nie pieklisz się na premierę może wymienią na nową i będzie super dla ciebie. Akurat gralem troszke w singu w pCARS i mialem nawet spory fun. Wiec troche rozczarowanie. Nie koniecznie musi byc uzywka, prefereruje nowki ale w jakiejs promocji. Gry wyscigowe to te tytuly ktore zazwyczaj sobie zostawiam i do nich wracam. Nic to pozostaje uzbroic sie w cierpliwosc. (dzis tez kolejna reklamacja pojdzie ostanie 5 dni mam na zgloszenie problemu z DualShockiem, ciekawe co bedzie kolejne? PS4 2 dni po gwarancji padnie :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domestos007 1 Napisano 25 Sierpień 2016 Mam nadzieje, że nowa kierownica od Thrustmaster będzie lepiej dopracowana bez tych zgrzytów jak przy T300. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xenomorph 129 Napisano 25 Sierpień 2016 *UP Przecież już taka jest, T500RS. Pozdrawiam :o) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 25 Sierpień 2016 Godzinę temu, domestos007 napisał: Mam nadzieje, że nowa kierownica od Thrustmaster będzie lepiej dopracowana bez tych zgrzytów jak przy T300. haha dobre ta nowa ze wzdlegu na technologie bedzie pewnie kosztowac odpowiednio wiecej. A tak serio. Trzeba patrzec zawsze na skale zjawiska - napisalem posta bo bylem ciekaw czy ktos sie z tym spotkal. Jak widac nikt do tej pory. Przez rok uzytkowania bylem wiecej niz zadowolony z T300. Na tym forum pare osob mialo problem z pedalami ktore T. dosylal od reki, moj problem nie jest powszechny bo wczoraj chyba z godzine szukalem podobnych przypadkow i namierzylem moze pare. Ot mam pecha, a kierownica to tylko sprzet... Wiele osob tutaj uzytkuje T300 dluzej niz ja i problemow z baza kierownicy nie miala (no chyba ze zwiazane z grami ale to juz kwestia gry a nie kierownicy) Pewnie na przestrzeni lat znajda sie i tacy co im cos padlo w Logitechach (DFP, DFGT) ktore mialy miano niezawodnych. Ujme to jeszcze inaczej, jesli nie mialbym kierownicy i mialbym kupowac wybralbym T300. Przesiadke na inne kolo rozwazylbym jesli T300 w okresie grarancyjnym padlo by wiecej niz raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domestos007 1 Napisano 25 Sierpień 2016 Wszystkiego dowiemy się 18 listopada po premierze GT Sport Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fin3st19 31 Napisano 26 Sierpień 2016 (edytowane) Nowy Logitech G29 za 133 funty(~670zł) to dobry, opłacalny wybór jako pierwsze kółko? Edytowane 26 Sierpień 2016 przez fin3st19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KSSG_Alex 7 Napisano 26 Sierpień 2016 (edytowane) Za tą cenę to opłacalny wybór. Ta kierownica ze względu na zastosowaną technologię powinna właśnie być w przedziale 700-750zł. Zastanów się jeszcze nad T150 bo to mniej więcej ta sama cena. Miałem dość długo G27 oraz testowałem T150 i uważam, że to lepsza baza jednak pedały z zestawu to poziom zupełnie "startowy". Zastanowiłbym się nad Thrustmasterem dlatego, że można upgrade'ować zestaw o dobry shifter TH8A i fajne pedały T3PA lub Pro w przypadku gdyby simracing Cię wciągnął. Edytowane 26 Sierpień 2016 przez KSSG_Alex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 26 Sierpień 2016 Nowy Logitech G29 za 133 funty(~670zł) to dobry, opłacalny wybór jako pierwsze kółko? W mojej opinii dobry, troche sparafrazuję post powyżej jesli nie zależy tobie na wypasionym drążku od thrustmastera, i wypasionych pedałach, dostajesz w mojej opinii lepsze pedały nizli te w t150 i całkiem ok kiere której możliwości sa adekwatne do podanej przez Ciebie ceny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 26 Sierpień 2016 4 godziny temu, fin3st19 napisał: Nowy Logitech G29 za 133 funty(~670zł) to dobry, opłacalny wybór jako pierwsze kółko? Jeżeli to Twoje pierwsze kółko bierz bez obawień. Później przyjdzie czas na coś lepszego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotras3 224 Napisano 27 Sierpień 2016 (edytowane) G29 za taki piniondz, to mega oferta. 11 godzin temu, mataman napisał: bez obawień Wiesław Wszywka? Edytowane 27 Sierpień 2016 przez piotras3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 27 Sierpień 2016 Nikt inny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fin3st19 31 Napisano 27 Sierpień 2016 Dobra, kierownica kupiona :-) Teraz tylko ogarnąć jakiś stojak, bo nie mam do czego przyczepić. Ten będzie pasował do G29? http://www.ebay.co.uk/itm/231818841478 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 27 Sierpień 2016 (edytowane) W opisie jest kompatybilność z G25/27, czyli wszystkie niezbędne śruby i blacha jest w komplecie. Nic lepszego od WSP nie ma. Edytowane 27 Sierpień 2016 przez mataman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 28 Sierpień 2016 (edytowane) A ja dość mocno rozważam Playseat Challenge Byłem już praktycznie zdecydowany na WSPV2 ale to wciąż spory mebel, którego w odróżnieniu od PS nie można złożyć. Nie natknąłem się dotąd na żadne negatywne opinie poza ogólnymi odczuciami z oglądania zdjęć (wiem, wygląda jak siedzisko kampingowe ) a za to sporo opinii pozytywnych. Możliwość złożenia, oparcia głowy (mam nieco ponad 1,80), wszystko spójne, dobre wykonanie, eliminacja wykorzystania dodatkowego fotela domowego - na papierze wygląda bardzo fajnie. Czy ktoś mógłby spróbować mnie zniechęcić? Może znajdzie się jakiś zaginiony deal breaker, tudzież coś co wyszło używającym dopiero po jakimś czasie. Z tego co widziałem fotel zachwalał Piotras a Laptok nawet się chyba skusił. @Laptokpodziel się proszę opinią nt Playseat. Ile kosztowała tamta oferta zestawu z T150? Wlazłem teraz na link, jest już nieaktywna i brak ceny. Jeśli ktoś ma namiary na dobrą cenę PS (licząc także w zestawie z T150) - chętnie przygarnę Sam najtaniej znalazłem w okolicach 800 na alle. Edytowane 28 Sierpień 2016 przez cieglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach