SephiroT 5981 Napisano 5 Grudzień 2014 @Tomi915 W tej grze masz 4 osobowe party które sam dobierasz i w każdej chwili możesz zmienić postać którą przewodzisz w walce. Spokojnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi915 173 Napisano 5 Grudzień 2014 (edytowane) Chodzi o to, że bardzo lubię grać łukami/kuszami. "Kilka" podobnych gier w życiu ograłem i NIGDY nie grałem tankiem czy magiem. Jestem raczej łowcą trofików, ale tą grę chcę kupić, żeby "połazić", zbierać ithemy, misje poboczne i pakować wszystko w postać łucznika...na PC kilkaset godzin łucznikiem w Diablo3, i tam było słabo z legendami czy świetnymi broniami dla łucznika...Kupuję jutro Dragona, bo nie chce mi się lecieć kolejnej gry na szybko, byle Platyna, a teraz gram z nudy...we flipery ;) Pzdr. Edytowane 5 Grudzień 2014 przez Tomi915 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 5 Grudzień 2014 W takim razie Dragon będzie idealny. Zakładając że zrobisz łucznika to docelowo możesz mieć party złożone z samych łuczników (w tym jedne kusznik) i każdemu wrzucisz inne skille. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 5 Grudzień 2014 Dotarłem wczoraj do ostatniej misji fabularnej. Jeszcze co prawdę nie odpaliłem ale myślę że to dobry moment na małe podsumowanie. Na liczniku nabiłem ponad 60h co jest dla mnie rekordem świata i wielkim plusem dragona. Jeszcze nigdy w żadnej grze nie spędziłem tyle ciągłego czasu (nie mówię o wracaniu co jakiś czas do tytułu). Z reguły jest u mnie tak że jak gra jest całkiem długa (vide Far Cry4 lub Evil Within) to nadchodzi moment znużenia i wyczekuje się już końca. W DA to nie występuję, co więcej wciąż nie mogę się oderwać i nie zbadałem jeszcze prawie jednego dużego obszaru. Świat jest bardzo rozbudowany i na początku może trochę przytłaczać, mnogość pomniejszych misji może przyprawić o zawrót głowy, ale co najciekawsze to nawet bez wielkiego angażowania się w każdy wątek i czytania każdej notatki można się świetnie bawić przy samej eksploracji. Gra od strony wizualnej prezentuje się przepięknie. Największe wrażenie zrobiły na mnie szmaragdowe mogiły ale liczba momentów w których wpadałem w zachwyt nad oprawą jest zbyt duża jak na jeden post. Nie będę spoilował ale wszystkie duże lokacje są jeszcze przepełnione mnóstwem mniejszych których nawet bym się nie spodziewał (villa maurel). Dla mnie jest to zdecydowanie GOTY i najlepiej wydane pieniądze w tym roku. Polecam każdemu, nawet jeśli nie jest specjalnym fanem RPG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 5 Grudzień 2014 U mnie DA już czeka na dysku aż będę miał więcej czasu żeby przysiąść i nasuwa mi się jedno pytanie: czy hard gwarantuje wyzwanie, ale z kolei nie jest frustrujący? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lazienkowicz 10 Napisano 5 Grudzień 2014 Mam problem z podniesieniem pewnego odłamka na Zaziemiu. Chodzi mi o ta lokalizacje gdzie jest smok. Po zlokalizowaniu 4 odłamków, jeden znajduje się na takim skalnym słupie na środku lokacji. Niby sa tam mniejsze słubki aby do niego doskoczyć, ale po godzinie skakania nie mogę się tam dostać. Czy jest na to jakiś sposób? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 332 Napisano 5 Grudzień 2014 Chyba tylko skakanie, ale nie jest one problematyczne. Trzeba zacząć od tego najniżej a potem kierować sìę na słupki po lewej stronie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 5 Grudzień 2014 @Lazienkowicz Mario mode on i jedziesz po słupach - innego wyjścia nie ma :D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 5 Grudzień 2014 U mnie DA już czeka na dysku aż będę miał więcej czasu żeby przysiąść i nasuwa mi się jedno pytanie: czy hard gwarantuje wyzwanie, ale z kolei nie jest frustrujący? Na pewno normal jest zbyt łatwy i nie warto na nim grać. Jak jest z Hardem nie wiem, bo ja Normala porzuciłem na rzecz Nightmare i w końcu niektóre fragmenty są wyzwaniem. Zapewne nie szło by mi dobrze gdybym wcześniej nie zaznajomił się z mechaniką gry na Normalu, ale .. do odważnych świat należy ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 5 Grudzień 2014 Trofek za zdobycie 20 poziomu wpadl, ale za ubicie 10 smokow juz nie... Gra chwilami klatkuje i w dodatku przycina sie na filmach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 5 Grudzień 2014 Jestem magiem 4 poziom zamykam szczeliny na zaziemiu szło dobrze ale wszedłem do tej doliny krasnoludzkiej gdzie są 3 szczeliny tam wyskakują trochę większe 2 potwory oprócz normalnych i ginie szybko razem z ekipa za kazdym razem to normalne czy ja taki słaby? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcep90 5 Napisano 5 Grudzień 2014 Jestem magiem 4 poziom zamykam szczeliny na zaziemiu szło dobrze ale wszedłem do tej doliny krasnoludzkiej gdzie są 3 szczeliny tam wyskakują trochę większe 2 potwory oprócz normalnych i ginie szybko razem z ekipa za kazdym razem to normalne czy ja taki słaby? Tak, to norma. Sam też miałem z tam problem, ale na 6lvl poszło jakoś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 5 Grudzień 2014 Dzięki pocieszyłeś mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek_mruz1 1 Napisano 5 Grudzień 2014 Witam, gdzie jest smok na Zaziemiu. Jestem po małym rajdzie całej mapy( zwłaszcza obrzeż ) i lipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczny88 0 Napisano 5 Grudzień 2014 Gdzie mogę zdobyć zapiski o magii szczelin, potrzebuje ich do stworzenia księgi szczelin.Resztę materiałów już zdobyłem i zostały tylko te zapiski,szukałem już u kupców itp i nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 5 Grudzień 2014 (edytowane) Witam, gdzie jest smok na Zaziemiu. Jestem po małym rajdzie całej mapy( zwłaszcza obrzeż ) i lipa. Tu gdzie ta gwiazdka :). Wrzuciłem w spoiler, żeby nikt się nie czepiał ;) Edytowane 5 Grudzień 2014 przez anarom 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 5 Grudzień 2014 Ładnie pokazałeś ja go sam przed chwila znalazłem... Za wcześnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafisko 4 Napisano 5 Grudzień 2014 (edytowane) Witam, gdzie jest smok na Zaziemiu. Jestem po małym rajdzie całej mapy( zwłaszcza obrzeż ) i lipa. W bazie schodzisz w dół. UPS. Spóźniłem się ;) Edytowane 5 Grudzień 2014 przez rafisko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 5 Grudzień 2014 Mam zamiar zrobic knight enchanter- na razie latam na zaziemiu 5 poziom 8h za mną kiedy zacznę celować w specjalizacje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 5 Grudzień 2014 Jak ktoś będzie miał problem ze znalezieniem jakiegoś smoczka, to ma tu mapki :) http://www.idigitaltimes.com/dragon-age-inquisition-where-find-all-ten-dragons-roaming-thedas-397372 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nautilus 72 Napisano 5 Grudzień 2014 Gdzie mogę zdobyć zapiski o magii szczelin, potrzebuje ich do stworzenia księgi szczelin.Resztę materiałów już zdobyłem i zostały tylko te zapiski,szukałem już u kupców itp i nic. Poszukaj salli w której przebywa Solas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 6 Grudzień 2014 Mam zamiar zrobic knight enchanter- na razie latam na zaziemiu 5 poziom 8h za mną kiedy zacznę celować w specjalizacje ? Gram od nowa, latam po Zaziemiu i mam 8 lv. Również celuje w tą specjalizację. Z tego co pamiętam, to trzeba ruszyć fabułę co najmniej do zdobycia Podniebnej Twierdzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Turin 108 Napisano 6 Grudzień 2014 (edytowane) Dragon Age wybrany grą roku na The Game Awards 2014 - słusnzy wybrów, w pełni go popieram Edytowane 6 Grudzień 2014 przez Turin 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 6 Grudzień 2014 BTW zle sie dzieje, stworzono tam kategorie 'best remaster' .. :shok: :down: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi915 173 Napisano 6 Grudzień 2014 Pierwsze wrażenia. Grafa tyłka nie urywa, tv 55" 4K próbowałem różnych ustawień i graficznie bez szału, ale nie można powiedzieć, że słabo itp. Filmiki często tną. Widziałem tylko 3-4 duże lokacje (śnieg, las, klasztor). Wysyp info, porad, wskazówek od początku gry, mnóstwo możliwości, kombinacji, konfiguracji, misje poboczne, "składanie" czarów, znajdźki, przedmioty po przeszukaniu. To tylko początek gry (5lvl) :) Czas zlatuje kosmicznie, super, że można się "teleportować", jeśli ktoś ogarnia to wszystko, potrafi złożyć sobie zbroję i uzbrojenie, umiejętności itp. - szacun. Absolutnie nie żałuje, TEGO szukałem, nie lecę z fabułą, raczej wszystko poboczne z map robię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach