cwir 12843 Napisano 30 Czerwiec 2015 Temat do dyskusji ogólnych w dziale Nintendo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 1 Lipiec 2015 A czy będzie z kim i o czym dyskutować?? (Ja w sumie mam w kolekcji Wii kupione w okazyjnej cenie ;) )... Ja bym jeszcze podzielił na 2: - Wii - WiiU Fanem Nintendo nie jestem, te japońskie gry też mnie nie kręcą, grafa słaba w ch... Ale jednak Wii ma coś w sobie, na imprę przy browarku to takie kręgle czy coś jest MEGA a i FUN przeboski ;) Ja po 4-5 latach kupiłem po raz 2 Wii (powróciłem) za jakieś 300 z MEGA wyposażeniem i tak myślę, co warto odpalić?? Red Steel 2 mam na celowniku i Mario (ten chyba New Mario Bros czy jak to szło ;) )... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teynar 28 Napisano 1 Lipiec 2015 Ja planuje kupić Wii właśnie na takie imprezy ze znajomymi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vann 327 Napisano 1 Lipiec 2015 Ja czekam jak stanieje WiiU i biorę go dla Fatal Frame 5, Xenoblade X i Bayonetty 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielski_82 572 Napisano 1 Lipiec 2015 (edytowane) Wziałbym ale praktycznie tylko dla Metroid HD więc jeszcze troszkę niech spadnie :) mimo wszystko kurcze w tej generacji nie szaleje N z exami ( co innego 3DS ) Edytowane 1 Lipiec 2015 przez Danielski_82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sLk 1405 Napisano 1 Lipiec 2015 Dla mnie Wii to konsola głównie jako dodatek na imprezę lub ewentualnie jakiś pseudo fitness dla żon/dziewczyn ( wii zumba czy cos w tym stylu ;)) ,gry które mnie interesują można policzyć na palcach jednej ręki :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 1 Lipiec 2015 Dla mnie Wii to konsola głównie jako dodatek na imprezę lub ewentualnie jakiś pseudo fitness dla żon/dziewczyn ( wii zumba czy cos w tym stylu ;)) ,gry które mnie interesują można policzyć na palcach jednej ręki :) I ja te WII po to kupiłem ;) Jakieś fitnesy i zumby dla żony :P Ale z 2 nunchackami i 2 wiilotami (każdy z motion plus) + ten tablet graficzny + softmod (choć sam też mogę zrobić :) bo już kiedyś robiłem) za 300 to dla mnie dobry DEAL :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beardo0 236 Napisano 1 Lipiec 2015 Sprzedałem WiiU ze 2 miechy temu, czułem się jakbym był w przedszkolu jak na niej grałem. Moim zdaniem ta konsola jest bez przyszłości i Nintendo już wkłada siły w NX, a WiiU powoli odchodzi do lamusa, jak Vita. Szkoda mi było czasu na granie na przestarzałym sprzęcie. Z Wii remote nie miałem wcześniej do czynienia, ale jakiś pokraczny i niezbyt wygodny był ten kontroler. Nie wiadomo jak to trzymać, ręce bolały i oczy od kanciastej grafy z Wii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adasiulko 140 Napisano 1 Lipiec 2015 Sprzedałem WiiU ze 2 miechy temu, czułem się jakbym był w przedszkolu jak na niej grałem. Moim zdaniem ta konsola jest bez przyszłości i Nintendo już wkłada siły w NX, a WiiU powoli odchodzi do lamusa, jak Vita. Szkoda mi było czasu na granie na przestarzałym sprzęcie. Z Wii remote nie miałem wcześniej do czynienia, ale jakiś pokraczny i niezbyt wygodny był ten kontroler. Nie wiadomo jak to trzymać, ręce bolały i oczy od kanciastej grafy z Wii. No niestety po ruchach N widać, że powoli szykują już następcę. Ale gry na poziomie są i można dobrze się bawić. Mario Kart 8 i inne są mega miodne. Można kupić pograć i sprzedać, bez dużej straty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sLk 1405 Napisano 2 Lipiec 2015 Nintendo zrobiło mega ruch przy premierze Wii. Zrobili tanią konsolę dla casualowego gracza z masą dodatkowych gadżetów. I to wypaliło, bo kto nie chcę pograć w tenisa czy pojeździć konno przed TV ;) Miliony ludzi na świecie zaczęło tańczyć zumbe, grac w kręgle itp. na konsoli. Dlatego przy planowaniu nowej konsoli poszli w tym samym kierunku. Olali mocniejsze bebechy i znowu poszli w tą samą stronę. Tylko, że ludzie już się chyba trochę tym znudzili. Do "normalnych" gier mieli za słabą konsolę, więc studia robiące multiplatformy przestały brać pod uwagę WiiU. Dlatego też konsola powoli odchodzi w cień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogi79 74 Napisano 7 Lipiec 2015 A ja polecam WiiU, szczególnie jeśli macie w domu młodsze dzieci, które chcecie wprowadzić w "cyfrowe" granie :-) New Super Mario Bros U, Sonic Lost World, Donkey Kong Tropical Freez itd. - raj dla fanów platformówek 2d. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beardo0 236 Napisano 13 Lipiec 2015 http://www.gamespot.com/gallery/in-pictures-the-captivating-career-of-satoru-iwata/2900-251/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 14 Lipiec 2015 powiedzialbym, ze zloze hold nintendo i kupie wii u ale i tak mialem je w planach. sony i ms sie bija przykuwajac wszystkie oczy a nintendo tasmowo robi orginalne gierki.Oryginalne gierki? 1354 odcinek Mariana i spółki, to raczej nie jest oryginalna produkcja. Ale, że taśmowo, to się zgodzę ;) Ja poczekam do premiery Xeno X i wtedy się weźmie wraz z Fatal Frame i Bayo 2... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielski_82 572 Napisano 15 Lipiec 2015 (edytowane) Ktos to ma metroida na wiiu tego cyfrpwego niech napisze czy to ma podbita rodziałké ? Czy to tylko port z wii ? Edytowane 15 Lipiec 2015 przez Danielski_82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beardo0 236 Napisano 15 Lipiec 2015 Port 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 15 Lipiec 2015 nintendo ma swoje glowne serie ale podchodzi do nich pomyslowo, sam mario ma gry z roznych gatunkow a wsrod nich wyjatkowe perelki jak np. mario galaxy. zeldy tez ciagle wygladaja inaczej, probuja roznej stylistyki i elementow gameplayowych. poza tym jest masa bardzo dobrych i mniej rozpoznawalnych gier jak pandora tower, fragile dreams czy mad world. Xeno tez bede musial miec, takie jrpg to bedzie bankiet dla fana gatunku. Ale co oprócz tych głównych serii, konsola ma do zaoferowania? Wiadomo, że wyznawcy i tak kupią kolejną część, ale czymś przecież trzeba przyciągnąć (i zatrzymać) nowych graczy. Jedno Xeno X, Fatal Frame i dwie odsłony Bayo (plus może jeszcze Zelda) tego nie zrobią. No chyba, że Nintendo dalej ma zamiar być tym drugim (obok PS4/Xone/PC) sprzętem do grania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korwin 242 Napisano 15 Lipiec 2015 +MK8, +SSB czyli oprócz fajnych singli pokłady miodu w online +Captain Toad, +Donkey Kong, +Yoshi czyli pokłady grywalności platformowych I jeszcze kilka innych. Ja na WiiU spędzam online więcej czasu niż na pozostałych konsolach. Skończ trollować, kupuj konsolę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 15 Lipiec 2015 Kupię jak tylko wyjdzie Xeno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beardo0 236 Napisano 15 Lipiec 2015 Ja bym poczekał na NX, o ile w ogóle wyjdzie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 22 Sierpień 2015 Krotko i na temat - wyciekly dane patentowe nowej konsoli od N. Co ciekawe brak napedu optycznego! za to mozliwosc jakiejs formy kart pamieci (czyzby powrot kardridży?) http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1099932 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korwin 242 Napisano 24 Sierpień 2015 Będziesz zadowolony, to świetne uzupełnienie konsol Sony i Microsoftu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 27 Sierpień 2015 zamowilem w komplecie z zelda the windwaker, kiedys w to gralem na pozyczonym gamecube i bylo znakomite. jak to przejde to musze ogarnac mad world z wii a pozniej, pozniej bede mial bardzo duzy wybor hehe dopisane; w poniedzialek zamowilem w ultimie, dzis dzwonie bo paczki jeszcze nie ma i dowiaduje sie, ze mimo, ze na stronie moj zestaw jest dostepny to faktycznie w magazynie go nie maja. co za jokery. zamowilem dzis z konsoleigry.pl, dzwoniac wczesniej czy na pewno maja na magazynie moje malenstwo. najpozniej bede mial pake w poniedzialek, troche szkoda, ze moze nie dotrzec na weekend ale mniejsza z tym to bedzie moje wii u na zawsze. I jak wrażenia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoL 189 Napisano 29 Sierpień 2015 Kurde, Pany, mam problem. Mam w sumie wszystkie konsole sony i ms, ale ciągle oo głowie chodzi mi Wii U. Chętnie ograł bym Mario World, Bayonetta 1 i 2, Mario Kart i Donkey Kong. Zeldy mnie kompletnie nie interesują, jrpg również. Mam możliwość kupna Wii U premium z wszystkimi akcesoriami + pro Controler + Bayonetta 1 i 2 + Mario World za 900 zł. Czy to dobra cena? No i czy w ogóle warto dla tych 5-7 gier... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korwin 242 Napisano 29 Sierpień 2015 Dla samej Bayo warto wziąć ten zestaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beardo0 236 Napisano 29 Sierpień 2015 @PiPoL bierz, warto Donkey Kong Country Returns Tropical Freeze jest zajebisty. Jest przystępny, ale z czasem robi się hardkorowy. Strona artystyczna też jest bardzo fajna. Dla każdej osobnej gry, co wymieniłeś warto kupić tę konsolę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach