Skocz do zawartości
zyga101

PS4 CUH 1116 vs CUH 1216, krótka recenzja i porównanie kultury pracy.

Rekomendowane odpowiedzi

Zyga, zobacz jak się konsola zachowuje w Infamous i rocket league.

Rocket League: Test zrobiony po rozegraniu 3 meczów 3v3 5 min każdy, Z moich obserwacji wynika że dźwięk waha się w przedziale 45-50

https://www.youtube.com/watch?v=uM4TneAAUeU

Infamous: Mam tylko first light więc musi wystarczyć :P

https://www.youtube.com/watch?v=Mr6xYtqQb4k

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konsolki z aukcji rozeszły się jak ciepłe bułeczki..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A orientuje się ktoś jak to jest z bundlem z Destiny? Czy ta konsola posiada model CUH 12xx? Na RTV EURO AGD piszą, że to model 1116 ale znowu szukając po innych stronkach i forach pisze, że jest to błędna informacja i model konsoli to 12xx. Niestety na stronie media markt i saturn nie podali tej informacji.

na 100% nowy model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety jak ktoś czekał na białą PS4 od NEXT-GEN-ELEC na allegro no to ma ... ale CUH-1116A :( Także kupiona czarna ;) rozchodzą mu się w zastraszającym tempie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konsolki z aukcji rozeszły się jak ciepłe bułeczki..... :)

Cholera, spóźniłem sie. Mam nadzieje na nową partie:) Póki co jeszcze sie nie pojawiła. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera, spóźniłem sie. Mam nadzieje na nową partie:) Póki co jeszcze sie nie pojawiła.

Dobra wiadomość, wlasne otrzymalem maila od NEXT-GEN-ELEC i ostatnia partia Playstation 4 500GB CUH-1216 w ilości 70 sztuk po cenie 1350 zł. zostanie wystawiona w ten piątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra wiadomość, wlasne otrzymalem maila od NEXT-GEN-ELEC i ostatnia partia Playstation 4 500GB CUH-1216 w ilości 70 sztuk po cenie 1350 zł. zostanie wystawiona w ten piątek.

też mi potwierdził w piątek kolejne 70 szt. Napisał Ci ostatnia partia? marketingowy myk hihih

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mi potwierdził w piątek kolejne 70 szt. Napisał Ci ostatnia partia? marketingowy myk hihih

Wiem, ale bylem troche nieprecyzyjny, ostatnie 70 szt. po tej cenie. Potem beda doliczac 20 zeta jako koszta przesylki. Czyli juz 1370 zl. Ja w piatek biore swoj egzemplarz skoro jest to pewny sprzedawca a model cuh-1216 wydaje sie byc modelem mniej "wadliwym". Mialem czekac na wersje slim ale nie moge sie doczekac zeby zagrac w Infamous Second Son i Wolfenstein New Order (ktore juz oczywiscie kupilem:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wersji slim jeszcze daleko, może pojawi się w przyszłym roku. Żeby doprecyzować, model 1216 nie jest modelem mniej wadliwym. Jest to rewizja która ma na celu obniżenie kosztów produkcji (Mniejsza płyta główna, mniej kości ram o większej pojemności, przyciski mechaniczne, mniejsze gumowe nóżki itp...), ze względu na pewne zmiany konstrukcyjne konsola pobiera mniej prądu dzięki czemu w większości przypadków przekłada się na lepszą kulturę pracy (choć żeby być precyzyjny na GAF'ie są ludzie donoszą że trafiają się sztuki CUH-1216 z tendencją do suszarki) Równie dobrze możesz kupić sztukę CUH-1116 i będzie działać cichutko. Piszę to po to żeby obalić mit że CUH-1216 to jakiś lek na bolączki PS4, na prawdziwą 100% poprawę będzie trzeba poczekać na całkowicie nowy model

Edytowane przez zyga101
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wersję 1116 i raz się nawet złapałem na tym że konsoli na noc nie wyłączyłem, kompletnie jej nie było słychać. Tak jak kiedyś czytałem i faktycznie się to sprawdza to dużo zależy od gier, w jednych pracuje głośniej a w innych wcale jej nie słychać. Oczywiście zawsze jest dobrze kupić najnowszą wersję, ale osobiście nie czuję potrzeby zamiany tej konsoli na jej nowszą odpowiedniczkę. Za to chętnie bym zamienił błyszczącą klapkę na dysk na tą matową.
To jest taki tandetny plastik że mimo starań i wycierania miękką szmatką jest pełna w rysach, wygląda jakbym nią po ziemi szorował, już pominę że jak łapie konsolę w ręce to wszystko trzeszczy, przedtem przez krótki czas miałem PS3 i takich rzeczy nie było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych ktorzy chca miec cicha konsole, nie maja gwarancji i nie chce wydawac kasy na ten sam sprzet polecam wymiane pasty i ewentualnie thermopadow na Gelid GC-Extreme.

W testach 3 mecze 3vs3 , telefon polozony jak u kolegi zyga303 na konsoli - w szczytowych momentach w Rocket League 47db - w meczu nie przekraczalo 45db. Takze nie ma co i bym sie nie zastanawial.
Tak jak u mnie konsola byla coraz glosniejsza, zaczelo sie niewinnie od gier mniej wymagajacych, a pozniej DriveClub czy COD:AW to sprzetowi brakowalo skrzydel i moglby byc dronem. 
Wymienilem paste 2 razy- pierwszy raz na MX-4, ale po 2-3 tyg zrobilo sie glosniej mimo, ze malo uzywalem konsoli. Teraz wymienilem na Gelide i sprawdzam na grach i wszedzie nie przekraczam tych 45db , w XMB z aplikacja wlaczona 48dB. 

Z tego co widze porownania na YT

Sam jednak model 1216 nie "swiszczy" jak jego poprzednik. Moze to tak na tym filmie jest zrobione, ale kazdy kto ma starszy model wie, ze nawet jesli konsola wkreca sie i jest wzglednie cicha to slychac swist samej turbiny, a w nowych modelach slychac raczej szum powietrza. Pozyjemy zobaczymy... Edytowane przez gnom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polski numer Next-Gen-Elec jest niedostępny...zaczyna brzydko pachnieć...

To że nie odbiera czy jest wyłączony to wyczuwasz lekki swąd przekrętu czy czegoś w tym tonie?  :biggrin:

@zyga101 jak tam Twój model się sprawuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie wszystko ok ale malo uzywalem

wymienilem tez dysk na wiekszy.

jak na razie wszystko bez problemow

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja już była testowana na driveclubie, bf4, niebawem infamous ss wskoczy... ale jak do tej pory jest bardzo cicha, nie słyszę aby wchodziła na jakieś mocne obroty. Zostawiałem ją na noc aby ściągała gry, tryb uśpienia i inne klocki... bez zarzutu.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że nie odbiera czy jest wyłączony to wyczuwasz lekki swąd przekrętu czy czegoś w tym tonie?  :biggrin:

@zyga101 jak tam Twój model się sprawuje?

Wiesz, po to podaja telefony (w tym wypadku nawet 2) żeby sie można bylo skontaktować. Zawsze lepiej sie upewnić. Ale i tak czekam na jutrzejsza partie PS4 :) W końcu Infamous Second Son czeka...no i Wolf New Order.

Panowie, dobrze słyszeć, że wasze egzemplarze śmigają aż miło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, po to podaja telefony (w tym wypadku nawet 2) żeby sie można bylo skontaktować. Zawsze lepiej sie upewnić. Ale i tak czekam na jutrzejsza partie PS4 :) W końcu Infamous Second Son czeka...no i Wolf New Order.

Panowie, dobrze słyszeć, że wasze egzemplarze śmigają aż miło.

Rozumiem, rozumiem, ale troszkę więcej... wiary w ludzi  ;) Sam uważnie przeglądam sprzedających i nie dałem się nigdy naciągnąć przekrętom, ale w końcu jeśli są takie okazje to trzeba korzystać.

Gdy zamówisz swój egzemplarz to daj znać  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby co panowie już w sprzedaży jest model cuh 1216a wraz z grą until dawn :biggrin: Mi pozostało jeszcze czekać do wtorku za modelem 1216a w malowaniu MGS V :biggrin:

Edytowane przez wojtekx21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, rozumiem, ale troszkę więcej... wiary w ludzi  ;) Sam uważnie przeglądam sprzedających i nie dałem się nigdy naciągnąć przekrętom, ale w końcu jeśli są takie okazje to trzeba korzystać.

Gdy zamówisz swój egzemplarz to daj znać  ;)

Właśnie zakupiłem :) Niestety mają wysyłać dopiero w poniedziałek :down:

Gdyby ktoś był zainteresowany:

http://allegro.pl/ps4-500gb-nowy-model-1216a-i5633557325.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom za sam napis gwarancja Sony 24 msc podziękowałbym już. Najbardziej to nienawidzę takich przekrętów.

Jestem pełen podziwu dla was, że kupujecie od takiego typka.

Sony daje wam zawrotną gwarancję 12 msc gj

Potem macie prawo rękojmi przez okres 24 msc od zakupu, ale już to widzę, jak jakiś random z allegro z UK uznaję wam te rękojmię.

Po prostu skazujecie się sami na 12 msc zamiast pójść kupić w MM, ME, Eur. I mieć pewną rękojmię.

A 12 msc przy tak gównianym sprzęcie jakim jest PS4 to niczym skakanie na bangi bez przywiązania :shok:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi