Skocz do zawartości
zyga101

PS4 CUH 1116 vs CUH 1216, krótka recenzja i porównanie kultury pracy.

Rekomendowane odpowiedzi

1450 kosztuje sama konsola najnowszy model. Until Down ponad 200 a God of War i The Order około 100. Wychodzi na to, że za każdą grę liczy 100zł. Pewna jest ta aukcja? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Wczoraj zakupiłem model 1216a. Moje pierwsze wrażenie dotyczące działania tej konsoli były świetne ponieważ po wielu godzinach zabawy z nową konsolą i graniu w wersje demo PES 2016 konsoli niebyło praktycznie słychać. Problem pojawił się gdy włożyłem do napędu płytę z God of War 3 Remastered i konsola zaczeła odrazu zdecydowanie głośniej pracować. I moje pytanie brzmi, czy jest to normalne, że podczas gry w PES 2016 konsoli wgl nie słychać a już podczas GoW 3 pracuję duuuużo głośniej? Pytam, bo jest to moja pierwsza konsola i nwm czy przypadkiem mój model jest wadliwy, czy poprostu podczas grania z płyty tak poprostu jest? Dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różne gry w różnym stopniu obciążają konsolę, stąd ta różnica.

Czyli z moją konsolą wszystko wporządku i nie muszę tego problemu zgłaszać do prodeucenta? Bardzo dziękuję za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najbardziej wymagający jest Metal Gear Solid:GZ, więc jak go zapuścisz to zobaczysz max głośności swojej suni :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też od wczoraj mam swoją PS4 wersja 1216A  jest cicha.

Grałem w Wiedźmina 3 i jest ciszej niż mój PC :) 

12e24f38fef5adabgen.jpg

Decyzja padła na podmianę dysku na 1 TB  + gry

86683eac39eacdbbgen.jpg

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rok gwarancji od Sony, a kolejny od sprzedawcy?

Edytowane przez JacaC8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rok gwarancji od Sony, a kolejny od sprzedawcy?

Napewno Rok od Sony. Drugi rok od sprzedawcy to niepewna informacja. Raczej kupując nastaw sie na rok od Sony. Temat poruszany w tym watku na poprzednich stronach.

Tapatalk for Galaxy S2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że 1216A już w zasadzie bez problemu dostępna. Wczoraj zakupiłem normalnie w biały dzien w znanej sieci marketów z elektroniką :) w bundu z Until Down, które zaraz zamieniłem na MGS V. Kupiłbym wersję co kolega parę postów wyżej ale ten błyszczący panel :/ Poza tym nigdy nie grałem w MGS i chyba nie potrafiłbym tej konsoli zaakceptować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że 1216A już w zasadzie bez problemu dostępna. Wczoraj zakupiłem normalnie w biały dzien w znanej sieci marketów z elektroniką :) w bundu z Until Down, które zaraz zamieniłem na MGS V. Kupiłbym wersję co kolega parę postów wyżej ale ten błyszczący panel :/ Poza tym nigdy nie grałem w MGS i chyba nie potrafiłbym tej konsoli zaakceptować :biggrin:

Ja w ten sam dzień założyłem folię, bo strasznie się rysuje ta błyszcząca powierzchnia.

Wolał bym mat, ale w wydaniu  MGS, czarne konsole już mi obrzydły (ponad 10 konsol w kolorze czarnym)

Pamiętaj, że konsola z grą UD jest w standardzie 1216A

Jestem ciekawy czy są konsole w nowym wydaniu ale nie w  bundu

Edytowane przez Tynio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy wasze konsole cuh 1216a są również z chin? Jakie macie oznaczenie dat produkcji? Ja mam 5b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są ... wczoraj zadzwoniłem do gościa do Katowic bo znalazłem ogłoszenie na olx .. mówi, że ma jedną sztukę w sklepie w Dąbrowie Górniczej .. pojechałem do dąbrowy ... mówię, że chciałem PS4 CUH-1216A / Chassic C/ Matowa, zwał jak zwał nową rewizję chce. Goscie, że eee nie mają był ale się sprzedały (1449 zł bez bundla), dzwonię  do gościa ponieważ wyczaiłem, że Ci pracownicy jacyś niegramotni i chyba nie wiedzą sami co mają, gość ówi, że najwidoczniej się sprzedały. 4 h później jak wracałem z PS4 ze sklepu mi dzwoni powiedzieć, że jednak jego pracownicy to kretyni bo jest ta konsola ;). W międzyczasie dzwoniłem też do sklepu specjalizującego się głównie w Playstation .. gdzie pan mi oświadczył, że nie wie co do niego mówie (też pytałem o 1216A). Także tacy specjaliści pracują w tych sklepach. Dzisiaj potestuje jak z poziomem głośności czy jest coś lepiej niż na mojej poprzedniej 1116A która musiałem niestety sprzedać. Mnie ta matowa wersja bardzo odpowiada .. chociaż bardzo mi się kojarzy z PS3 slim, szczeólnie jeśli o materiał wykonania chodzi i jaka jest w dotyku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja jak narazie nadal cichutka. Nie grałem może nie wiadomo ile, ale już z 20-30h będzie miała wygrzewania, jak nie więcej bo jeszcze ściagała sporo. Warto się zaopatrzyć w nową rewizję, szczególnie tym osobom które nie potrafią już swoich mikrosuszarek tolerować. Dzisiaj byłem u obecnego posiadacza mojej starej 1004a. Działa, ale jak suszyła tak suszy, nawet zmiana pasty na mx-4 nie dała zbyt wiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest zdecydowanie ciszej .. wentylator załacza wyższe obroty dużo póżniej niż w 1116A a na max obrotach jest wg mnie koło 70% głośności max dla 1116A. I

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szybkie obserwacje bez jakis wiekszych nieprofesjonalnych testow:

CUH-1216A - w trybie konsola wlaczona, menu aktywnosci brak - porownywalnie z PS3 slim ktore ma ponad 2lata.

Odpalenie MGS:GZ widac roznice w grafie ale nie o tym - PS4 ciche ale szybko rosnie temp ktora na macanego jest duzo wieksza niz w PS3.

Ogolnie dopiero zaczynam zabawe na pierwszy ogien pojda te produkcje z plusa ktore chcialem ograc.

Subiektywne wrazenia jak bedzie ich troche wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny artykuł od Digital Foundry na temat modelu CUH-1200, w skrócie potwierdza że jest ciszej i mniej prądożernie i delikatnie cieplej od poprzednika:  http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-playstation-4-cuh-1200-c-chassis-review

Ale zobaczcie jak jak rozkłada się temperatura w nowej konsoli.

Nie w jednym miejscu ,ale rozlewa się na ponad 50% konsoli znaczy że coś zmodyfikowali cyrkulację. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja z dnia premiery do dzisiaj jest cichutka i nie mam jej nic do zarzucenia. Żadnych problemów :) pozdro all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, wiadomo kiedy wyjdzie bundle z Uncharted? Jak myślicie będzie to już nowy model 1216?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi