Skocz do zawartości
zyga101

PS4 CUH 1116 vs CUH 1216, krótka recenzja i porównanie kultury pracy.

Rekomendowane odpowiedzi

PS4 jest naprawdę cicha. Ps3 ss była odrzutowcem w porównaniu do ps4

Edytowane przez rafallo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy odbarwienia dotyczą tylko wersji nowych CUH 1216? Czy w starych 1116 również takie bywały?

Kilka dni i widoczne są odbarwienia na ps4. Konsola nadal chodzi bardzo cicho, jest bezgłośna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy odbarwienia dotyczą tylko wersji nowych CUH 1216? Czy w starych 1116 również takie bywały?

Kilka dni i widoczne są odbarwienia na ps4. Konsola nadal chodzi bardzo cicho, jest bezgłośna.

Dotyczą dosłownie wszystkich wersji, w tym premierowych, bo moja premierowa również je posiadała już po wyjęciu z pudełka (nowa 1216A tak samo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zestaw 1TB z Fifą w Euro Agd to nowy model ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zestaw 1TB z Fifą w Euro Agd to nowy model ?

Najlepiej sprawdź pudło. Jeżeli nie ma uchwytu do noszenia, a nadrukowana konsola jest cała matowa (z czarnym logo PS) to jest to nowy model. Obawiam się, że niektóre sklepy mogą chcieć pozbyć się starych modeli i robić własne bundle packi więc ja osobiście bym uważał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba kupię w sklepie z konsolami. Kupowałem tam PS3 i jakoś nigdy mnie nie zawiodła. ( cena większa o 50 zł )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co?

Masz na pudełku oznaczenie CUH 1216.

Widziałem obok siebie 2 pudełka ps4 1 TB Ultimate Player Edition.

Pierwsza wersja miała CUH 1116B z rączką, druga CUH 1216 bez rączki. Wszystko widać na pudełku na dole :)

Edytowane przez rafallo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy 1216B to Europejska dystrybucja ?

Bo dzwoniłem do chłopaków u których wymieniam gry to powiedzieli, że nowy model jest tylko 1216A z 500 gb

Coś chyba przysnęli z nowościami co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500GB ma A, a wersje z 1TB mają zawsze B :)

CUH 1116 w starej wersji 1 TB miał też B, czyli CUH 1116B.

W nowej również ma B, czyli CUH 1216B

Edytowane przez rafallo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy 1216B to Europejska dystrybucja ?

Bo dzwoniłem do chłopaków u których wymieniam gry to powiedzieli, że nowy model jest tylko 1216A z 500 gb

Coś chyba przysnęli z nowościami co ?

Tak, europejska, jak najbardziej. 1216A to nowy model z dyskiem 500GB, a 1216B to nowy model z dyskiem 1TB.

EDIT: rafallo mnie ubiegł.

Edytowane przez szparagu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super. Dzięki za odpowiedź.

I już ostatnie pytanie : )

500 gb czy 1Tb ( różnica chyba jakieś 150 zł )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1TB zdecydowanie. Tutaj masz komfort psychiczny, że nie zabraknie Ci miejsca :)

Przy 1 TB masz jakieś 820 GB chyba wolnego miejsca, więc przy 500GB będziesz miał z 320? Nie wiem w sumie.

Drive Club sporo waży, Wiedzmin 3, i inne gry. Więc bierz śmiało 1 TB. Będzie w sam raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1TB zdecydowanie. Tutaj masz komfort psychiczny, że nie zabraknie Ci miejsca :)

Przy 1 TB masz jakieś 820 GB chyba wolnego miejsca, więc przy 500GB będziesz miał z 320? Nie wiem w sumie.

Drive Club sporo waży, Wiedzmin 3, i inne gry. Więc bierz śmiało 1 TB. Będzie w sam raz

Wydaje mi się, że jest ok 418GB wolnego miejsca na dysku 500GB i coś ponad 800GB w przypadku 1TB. Ja brałbym wersję z większym dyskiem jeśli różnica to tylko 150 PLN. Chyba, że nie masz tyle kasy albo wolisz na początek kupić za to grę to zawsze możesz wymienić dysk bez utraty gwarancji na własną rękę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też skłaniałem się do wersji 1TB

I taką kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że jest ok 418GB wolnego miejsca na dysku 500GB i coś ponad 800GB w przypadku 1TB. Ja brałbym wersję z większym dyskiem jeśli różnica to tylko 150 PLN. Chyba, że nie masz tyle kasy albo wolisz na początek kupić za to grę to zawsze możesz wymienić dysk bez utraty gwarancji na własną rękę.

Gwoli uzupełnienia Twojej wypowiedzi dodam jeszcze, że dysk 2TB ma 1,77GB widocznego do użytkownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy widział ktoś wersje White konsoli z numerkiem 1216? Przyznam, ze bardzo mi zależy, a widziałem same czarne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne biale to chyba z edycji limitowanej Destiny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze na wiki, że wydano 1216 w białym kolorze, ale pewnie jeszcze nie u nas :P Poczekamy, zobaczymy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę nad kupnem wersji 1216B ale najpierw musiałbym sprzedać moją 1116A, która ma ok 5miesięcy - myślicie, że dostanę za nią z 1100zł? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testował już ktoś ta nową wersje 1200. W media jest z FIFA 16 i tak się zastanawiam czy bolaczki młodego wieku już minęły w tym modelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 1200 możesz walić śmiało. Tylko zastanów się czy jest Ci to potrzebne rzeczywiście. Będziesz musiał dokładać te trzy-cztery stówki do nowego modelu. Konsola jest troszke głośniejsza, fakt - ale płacić 300 bańki by ją wyciszyć to jednak wydatek. Jeśli konsola u Ciebie naprawdę działa niczym odkurzacz to wal na gwarancje, ale jeśli jest po prostu głosno pracuje (48db) to poczekaj jeszcze, może sie przyzywczaisz :P. Takie mam zdanie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi