Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

aaaa cholera, zapomniałem że to Fifa.

:/

@Awakeman, @Kloose ma świętą rację. Sorry!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem z połączeniem przez kabel. wyskakuje błąd CE-33984-7. Podczas połączenia przez wi-fi wszystko działa, ale chcę podłączyć przez kabel, żeby było stabilnie. Internet z Netii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według ludzi z PSN:

http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-4-Support/Not-able-to-connect-via-ethernet-error-code-CE-33984-7/td-p/42162675/page/2

Wyłącz internet w konsoli.

Wyłącz router i modem na kilka minut.

Skonfiguruj połączenie po kablu - powinno pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiazujac do moich problemow z tematu PS4.

Ugadalem sie ze swoim providerem i bedziemy sprawdzac co nie trybi.

Wczoraj zarzekal sie, ZE WSZYSTKIE PORTY sa otwarte i to na pewno wina konsoli /serverow.
Zobaczymy co bedzie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw sprawdź router czy nie masz jakiegoś urządzenia jako DMZ lub firewalla włącznego. Na próbę włącz UPnP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firewall odpada, co to DMZ ?
UPnP mam zablokowane, musze bezposrednio do providenta dzwonic by to zrobil ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam upnp wylaczone, podobnie jak dmz i ciagle problemy z graniem online na Fifie. W testach mi Typ NAT 2 wyskakuje, czyli nie powinno byc zle. Nie wiem o co kaman...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W samej grze mam bardzo często info, że moge miec coś nie tak z NAT i przez to bardzo dlugo szuka mi przeciwnikow. Od godziny walcze z Dex'em żeby zagrac mecz towarzyski i non stop info o przerwanym polaczeniu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W samej grze mam bardzo często info, że moge miec coś nie tak z NAT i przez to bardzo dlugo szuka mi przeciwnikow. Od godziny walcze z Dex'em żeby zagrac mecz towarzyski i non stop info o przerwanym polaczeniu :/

Wlasnie,sprawdzilem swoj nat i byla trojka - powalczylem w ustawieniach routera i wskoczyla dwojka - upnp,firewall powylaczone,nie mam pojecia co nas blokuje,tym bardziej ze z 2 tyg temu gralismy normalnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie,sprawdzilem swoj nat i byla trojka - powalczylem w ustawieniach routera i wskoczyla dwojka - upnp,firewall powylaczone,nie mam pojecia co nas blokuje,tym bardziej ze z 2 tyg temu gralismy normalnie...

Jeżeli jest dwójka to jest OK.

FIFA ma problem z UPnP więc dla odmiany tutaj polecam ustawić stałe IP lokalne dla konsoli i dać ją jako DMZ.

Firewall odpada, co to DMZ ?

UPnP mam zablokowane, musze bezposrednio do providenta dzwonic by to zrobil ;/

Nie mów że Ci zablokował na routerze.

Dziwny chłop.

Twierdzi że wszystkie porty odblokowane ale UPnP blokuje? Coś tu śmierdzi.

Co do DMZ to tak jak pisałem wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest na forum osoba, ktora otwierala porty, poprzez wpisnie wartosci dla UDP i TCP? EA te wartosi podalo, ale powinni jeszcze dorzucic jakis samoouczek, co z reszta okienek w routerze, ktore trzeba wypelnic, bo bez tego ani rusz...

Edit, SephiroT juz mi sie konsoli wlaczac nie chce, ale ustawie sobie tak jak mowisz static ip dla PS4 i wpisze jej ip w DMZ. Moze okaze sie to zbawienne.

Edytowane przez awakeman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ustawiłem. :-P

Nikt Ci nie da samouczka bo każdy producent sprzętu sieciowego na swoje zmienione menu graficzne i ustawienia.

Spece od sieci też chcą zarobić.

Ciesz się że nie robisz tego wszystkiego z wiersza poleceń w pulpicie zadalnym. :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według ludzi z PSN:

http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-4-Support/Not-able-to-connect-via-ethernet-error-code-CE-33984-7/td-p/42162675/page/2

Wyłącz internet w konsoli.

Wyłącz router i modem na kilka minut.

Skonfiguruj połączenie po kablu - powinno pomóc.

nic nie pomaga, cały czas ten sam błąd wyskakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TYP NAT: 2

Tak jest napisane w konsoli, z reszta sie jeszcze nie bawilem bo admin nie dzwonil...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nat 2 oznacza że jesteś za routerem i teoretycznie wszytko jest w porządku.

Próbowałeś robić rzeczy z pierwszego postu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja robiłem rzeczy z pierwszego postu to mi nat 3 wjebało, dopiero ustawienia domyślne przywróciły nat 2 :DDDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi sie, ze po tym:

'- Wi-Fi fifi rifi - temat rzeka. Jeżeli chcecie mieć najlepsze osiągnięcia czyli wykorzystywanie standardu N, to należy ustawić typ hasła WPA2, szyfrowanie AES '

nie dosc, ze po zmianie tego wifi chodzi w 100% tak samo, to chyba właśnie po tym dostałem nat 3 - chyba nic wiecej tam nie grzebalem, jak dałem ustawienia domyslne to wrocilo do WPA/WPA2 i TKIP/AES, co dalo efekt w postaci nat 2...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno z drugim nie ma związku.

Po Wi-Fi Nat się zmienia często pomiędzy 2 a 3 - moim zdaniem soft nadal kuleje bo inne urządzenia działają prawnie.

Na kablu nie ma żadnego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to wszystko czarna magia, stwierdzam tylko fakt, ze po zmianie szyfrowania wpadl mi NAT 3, a po powroceniu do domyslnego szyfrowania wpadl NAT 2 - przypadek? Nie wiem :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Po zmianie zamków w drzwiach znajomi do mnie nie dzwonią, przypadek?"

Jeżeli coś jest nie tak po zmianie szyfrowania to wina może być po stronie konsoli (sterowniki Wi-Fi) jak i routera.

Temat rzeka i pretekst do spychania przez Sony ewentualnych błędów na innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem nową rewizję 1116 i od początku pojawiają się problemy z WiFi. Raz działa, raz nie. Robiłem już przywracanie ustawień i dalej to samo. Kumple mają starsze rewizje i u nich wszystko gra. Jedyny plus, że DS4 w nowej rewizji jest poprawiony/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi