mack 10 Napisano 7 Grudzień 2014 Puść ping na dłużej i sprawdź czy dalej gubi pakiety. To nie powinno mieć miejsca. a jak u mnie jest na radiowym internecie 4% packet loss to dużo?. Kiedyś walczyłem z dostawcą internetu o ten packet loss, ale odpuściłem, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 7 Grudzień 2014 Każda strata pakietu to lag. Może być nie zauważalny a możesz mieć pokaz slajdów. Wszystko to jest względne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azrael88 70 Napisano 7 Grudzień 2014 Jest jakiś sensowny sposób na zmierzenie pingu z poziomu konsoli? Na lapku mierząc do www.google.com mam teraz ok 40-50ms; w BF4 nie idzie grać, lag goni laga, na ekranie wyboru serwerów do wszystkich mam 1 góra 2 kreski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 7 Grudzień 2014 Konsola łączy się z serwerami Sony. Jest bardzo ograniczona pod tym względem. Ping do Google z konsoli czy z PC będzie taki sam. Tu problemem są serwery Sony :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azrael88 70 Napisano 7 Grudzień 2014 Rozumiem, nie wiedziałem. Ręce mi opadają. 1. ustawiłem stałe IP dla konsoli (192.168.0.100) i wrzuciłem do DMZ. Pozostałe dostępne IP ustawiłem w zakresie od 101 - 199. 2. otworzyłem porty 80, 443, etc. 3. włączyłem DHCP i UPnP Właściwie to już tylko DNSy mi zostały, póki co mam ustawione na 192.168.0.1 (wartośc jak dla bramy i DNs IPv4), zmieniałem na te googlowskie ale to nic nie dawało. Rezultat jest taki, że póki co o multi mogę zapomnieć :verymad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 7 Grudzień 2014 Albo porty albo DMZ albo UPnP. Na raz wszytko się kopie. Zdecyduj się na coś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azrael88 70 Napisano 7 Grudzień 2014 (edytowane) To co wg Ciebie jest najbardziej optymalnym rozwiązaniem? Które zostawić, które wyłączyć? Przyznam szczerze, że w kwestii grzebania w routerach nie jestem alfą i omegą :/ Edytowane 7 Grudzień 2014 przez azrael88 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 7 Grudzień 2014 Ja też nie jestem ekspertem od sieci z papierami ale coś tam się znam. - Konsola ze stałym IP - UPnP lub konsola jako DMZ Wszelkie przekierowania portów wyłącz i zdecyduj czy zostawiasz UPnP (automatyczne przydzielanie portów) czy konsola jako DMZ (konsola "na przedzie wszystkiego" - reszta sprzętu za "zamkniętym" NAT'em). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azrael88 70 Napisano 7 Grudzień 2014 Dzięki za sugestie, porty już wywaliłem. Konsolka w DMZ więc pewnie wyłączę UPnP. Tymczasem... okazało się, że najwięcej szkód narobił mój headset sony. Na ps3 działał bezproblemowo, tutaj włazi mi na pasmo wifi i stąd lagi i problemy. Zacząłem na piechotę zmieniac kanały w routerze i na kanałach 4 i 5 jest całkiem dobrze, choć co dziwne - czat w BF4 powoduje delikatne lagi a jak rozmawiam przez imprezę jest bezproblemowo, lagów brak. No nic, na dzisiaj wystarczy - grunt, że jestem na dobrym tropie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuma0033 3 Napisano 8 Grudzień 2014 (edytowane) Witam. Mam internet z neostrady i chce kupic wzmacniacz sygnalu TP-LINK TL-WA830RE poniewaz mam slaby zasieg w pokoju. Jak bedzie sie zachowywac ps4 z tym ustrojstwem? Ktos to posiada lub ma wiedze na ten temat :) Edytowane 8 Grudzień 2014 przez kuma0033 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 8 Grudzień 2014 Jaki masz router od neostrady? Masz adsl czy vdsl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuma0033 3 Napisano 8 Grudzień 2014 tak livebox 2.0 adsl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 8 Grudzień 2014 Ile % łapie ci wifi n ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuma0033 3 Napisano 8 Grudzień 2014 (edytowane) na ps3 bylo to 40% za tydz chce kupic ps4 i musze zrobic internet w jak najlepszy mozliwy sposob tak zeby pograc na multiku i nie znosic konsoli na parter w celu pobrania aktualizacji Jest jeszcze jedna opcja mniej skomplikowana. http://allegro.pl/wzmacniacz-sygnalu-ap-wifi-wrp-300-jak-tp-wa854re-i4754867174.html http://allegro.pl/wzmacniacz-sygnalu-wifi-tp-link-tl-wa854re-300mb-s-i4792633808.html Edytowane 8 Grudzień 2014 przez kuma0033 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 8 Grudzień 2014 Na ps3 miałeś tylko wifi g. Router obsługuje normalnie wifi n. PS4 ma wifi n wiec powinieneś mieć okolo 60 %* *mozesz tez miec wiecej albo mniej. Najpierw kup ps4, a pozniej rozwaz czy zasięg jest za slaby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuma0033 3 Napisano 8 Grudzień 2014 I tak bede musial zrobic, dzieki za pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azrael88 70 Napisano 8 Grudzień 2014 Ciekawostka z tym wzmacniaczem. Ja mam router piętro wyżej niż konsola, w ps4 sygnał na poziomie 70-74%. Czy dołożenie takiego ustrojstwa i wpięcie konsoli bezpośrednio w ten wzmacniacz dałoby lepszy rezultat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arti804 5 Napisano 14 Grudzień 2014 pobieracie wersje cyfrowe gier z ps ? moje pytanko czy sciaga wam pelna predkoscia albo chociaz zblizona ? bo cos u mnie slabo to wyglada przy 30mb/s konsola moze 1/3 lacza wykorzystuje ;/ tez tak macie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 14 Grudzień 2014 Też tak mamy. Zwykle 1/3 prędkości. W trybie czuwania jest jakby lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arti804 5 Napisano 14 Grudzień 2014 (edytowane) czyli to sony stosuje tak jakby jakies ograniczenia na łączu, tylko dlaczego ... ciekawe czy takie jest stale zalozenie sony czy moze kiedys w jakiejs aktualizacji czy konserwacji sie to poprawi/zmieni/naprawi... Edytowane 14 Grudzień 2014 przez arti804 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandalfull 0 Napisano 16 Grudzień 2014 Ja mam inny problem podłączyłem konsole bezpośrednio kablem ethernet, konsola połączyła się z modemem ale po sprawdzeniu prędkości pokazuje Down: 2,4mb/s mimo że posiadam neta 20mb/s na PC i lapku jest normalnie czy to jest normalne ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 16 Grudzień 2014 Te wyniki nie są miarodajne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandalfull 0 Napisano 16 Grudzień 2014 Ale wina jest po stronie Sony czy połączenia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 16 Grudzień 2014 Wina po stronie serwerów Sony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandalfull 0 Napisano 16 Grudzień 2014 Też mi się tak wydaje bo wczoraj down był w normie 9mb/s. Ok dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach