Patricko 8082 Napisano 23 Sierpień 2017 W pudełku znalazłem dwa kupony z kodem na dodatkową zawartość cyfrową, z czego jeden dotyczy gry 'To Jesteś Ty!'. Co to dokładnie jest? Jakieś motywy czy cuś?Była ostatnio darmowa z Plusa. Nie wiem czy nadal jest. To taka popierdółka do grania ze znajomymi na kanapie przy pomocy smartfona. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leschek87 29 Napisano 23 Sierpień 2017 Wiem, bo grałem w to, właśnie z Plusa Swoją drogą widziałem to w pudełku w cenie 79zł... Ktoś to w ogóle kupił? Bo jak coś to mogę sprzedać ten kodzik Myślałem raczej, że to jakiś dodatek jest. A ten drugi kod do UZD? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pukki92 3 Napisano 23 Sierpień 2017 Ten drugi to kod do multi. Jeśli grałeś to wiesz ze ma start praktycznie każda broń była zablokowana i trzeba było zabić ileś przeciwników żeby je odblokować, oraz że co jakiś czas dokładali nowe bronie, boostery. Tylko żeby te nowe bronie można było dodać do swojego własnego ekwipunku trzeba było je albo kupić, albo otworzyć że skrzynki za relikty. Ten kod odblokowuje to wszystko odrazu. Nie wiem czy daje on coś tym co mają to już wszystko od dawna 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 24 Sierpień 2017 10 godzin temu, Patricko napisał: Również nie mam zamiaru bronić Acti, bardziej miałem na myśli stosunek ilości godzin do ceny... Te kilka mapek do CoD'a czy dodatki do Destiny dają 10x więcej godzin zabawy niż ta gra. I tu i tu są skandaliczne ceny, tego chyba nikt nie neguje. Chociaż posypie lekko głowę popiołem bo przynajmniej dali odświeżonego Jak & Daxtera. Chociaż drudzy znowu odświeżyli CoD MW, łącznie z multi. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ja nie mówię, że to zła gra, może to świetne Uncharted, w to nie wątpię, ale przegięcie trochę, żeby za 4 godziny gry żądać tyle kasy. To samo będzie z dodatkiem do Horizona, widzę ktoś tam zwietrzył sposób na łatwy hajs, krótki dodatek w cenie prawie że całej nowej gry. Niepopularny w pewnych kregach Jim fcking Sterling - mial niedawno o tym calkiem niezly material. Nazwal to kultura wydawania AAA - czyli z punktu widzenia gracza jego dojeniem - Mamy wiec - podstawke, dodatki, pomniejsze DLC, zachety do preorderow, season passy ktore mamy brac w ciemno (te dziela sie na dwa rodzaje - te ktore planowane sa w trakcie tworzenia gry - czyli rodzi sie pytanie czemu dodatki nie sa czescia gry, lub te ktore dopiero zaczyna sie tworzyc po wydaniu gry - w tym wypadku to jak przy preorderze placenie w ciemno). Do tego dochodzi zenujacy hazardowy model platnosci (dawno juz nie mikro) w grach ktore kosztuja pelna cene. Ktory broniony jest tym ze przeciez nie trzeba placic ale skoro nie trzeba to co trzeba zrobic? Grindowac! Czyli oznacza to ze mechanika ktora tworza podporzadkowana jest mikroplatnoscia, i pewnie gdyby nie one nie bylo by jej w grze, lub byla by inna. Model hazardowy (loot boxy z randomowym lootem) jest gorszy od hazardu - grajac w black jacka, ruletke, pokera mozemy przewalic kase ale sa szanse na wygrana - placac za loot dostajemy crapowate lub rate przedmioty kawalek wirtualnego czegos bez mozliwosci wygrania czegokolwiek (bo kase juz wydalismy). Wydaje mi sie ze jakby Borderlands wydano dzis to byly by najezone mikroplatnosciami - z tego co pamietam dwojka miala losowy drop plus golden keys i to wszystko. Niestety korpo chca zarabiac, a poki ludzie placa poty takie praktyki beda sie nasilac.... Dlugosc rozgrywki to inna bajka. ja nie mam problemu z tytulami nawet i na 2h jesli sa fajne, ale wtedy czekam az uznam ze cena w moim subiektywnym mniemaniu jest adekwatna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frost Prime 537 Napisano 24 Sierpień 2017 Bardzo fajny ten dodatek. Grałem na normalu nie liżąc ścian i zajęło mi to 7h. Polecam każdemu bo w sumie w zrobić w jeden dzień albo w 2 podejścia. Sporo pierdół do znalezienia, sporo pierdół do odblokowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 332 Napisano 25 Sierpień 2017 No mi też się narazie podoba. Grafa na dal potrafi zachwycić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banan91PL 287 Napisano 25 Sierpień 2017 Nowka w Tesco w uk 25 funtów przy kursie 4.64 to 116 zl 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_07 170 Napisano 25 Sierpień 2017 5 godzin temu, Banan91PL napisał: Nowka w Tesco w uk 25 funtów przy kursie 4.64 to 116 zl A kogo to Panie?? Tu je Polska. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 25 Sierpień 2017 (edytowane) 9 godzin temu, Przemek_07 napisał: A kogo to Panie?? Tu je Polska. no fakt ze z tesco uk nie zamowisz chyba. Ale oferty mozna sledzic base ma w UK tez czasem bdb ceny a i wysylaja do PL i nawet z wysylka sie oplaca. Edytowane 26 Sierpień 2017 przez MagEllan 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chazy_Chaz 133 Napisano 30 Sierpień 2017 z uk najlepiej na amazon ale tam nie ma zbytnio promocji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 1 Wrzesień 2017 słabo widzę gierka przędzie -dobra cena a tylko 3 strony, małe zainteresowanie, na portalach też znikoma ilość na sprzedaż/wymianę ewidentnie mimo konkretnego marketingu brak Drake'a i chyba też przesyt zaważył Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
senor 41 Napisano 1 Wrzesień 2017 Przeszedłem, bardzo polecam. Dla fanów Uncharted must have. Całość na 8h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frost Prime 537 Napisano 1 Wrzesień 2017 6 godzin temu, arkadiuszj napisał: słabo widzę gierka przędzie -dobra cena a tylko 3 strony, małe zainteresowanie, na portalach też znikoma ilość na sprzedaż/wymianę ewidentnie mimo konkretnego marketingu brak Drake'a i chyba też przesyt zaważył Słuchaj...to liniowa gierka, a nie coś w stylu jakiegoś dużego RPG gdzie masz dodatkowe questy itp. Przechodzisz i wyłączasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps321 2 Napisano 5 Wrzesień 2017 A czy ta angielska wersja ma dubbing pl ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sew 118 Napisano 6 Wrzesień 2017 (edytowane) Typowe Uncharted, bardzo miła odmiana od Nathana, wszystko co dobrze znamy. Dobrze wydane pieniądze, około 8h dobrej i znanej zabawy, wielki plusik za kawałeczek M.I.A na napisach końcowych ! No i wydaje mi się że chyba najbardziej efekciarska końcówka ze wszystkich części. Edytowane 6 Wrzesień 2017 przez sew Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meloman 1 Napisano 7 Wrzesień 2017 Ograne, choć szczerze powiedziawszy nigdy nie byłem wielkim fanem tej serii. Z kolei entuzjaści pewnie będą zachwyceni nową odsłoną. Czemu? Bo gra jest kalką wszystkich poprzednich. Nie wnosi nic nowego, ale też nie psuje przyjętych wcześniej rozwiązań. Na pewien plus są ciekawe zagadki, z czego dwie dość wymagające. Szkoda tylko, że wszystkie są zasadniczo na jedno kopyto. Sama walka na poziomie "miażdżącym" trudna, ale niestety nie obarczona błędami. W większości przypadków cierpliwa taktyka skradania i cichego eliminowania wrogów nie sprawdza się i pozostaje wymiana ciosów. Szkoda. Minusem, że czasami pod lufę wchodzą nam nasi przyjaciele. Filmowość rozgrywki - okej, ale te wszystkie fabuły w serii Uncharted są nieukrywajmy dość infantylne. Nie inaczej jest teraz. Jak dla mnie cała seria, jak i Zaginione Dziedzictwo to 7/10. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asteilon 4 Napisano 8 Wrzesień 2017 W większości wypadków da się przejść niemal każdą potyczkę na miażdżącym skradając, sprawdzone osobiście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_07 170 Napisano 10 Wrzesień 2017 (edytowane) O ile początek trochę przymula to im dalej w las jest coraz lepiej. A końcówka to już jazda bez trzymanki. Denerwuje tylko wkurzająca Nadine za to Chloe i brat Nathana jak najbardziej OK. Platyna bardzo upierdliwa tak jak w przypadku U4. Szkoda, że pod tym względem nie poszli tropem części z poprzedniej generacji. Edytowane 10 Wrzesień 2017 przez Przemek_07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrykos 21 Napisano 23 Wrzesień 2017 Czy podczas przechodzenia gry na Crushed, żeby wpadło trofeum można korzystać z auto celowania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek_Red 667 Napisano 2 Listopad 2017 (edytowane) Ukończyłem grę dwukrotnie, za drugim razem na crushing. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony to stary dobry Uncharted (brak Drake'a nie zrobił dla mnie absolutnie żadnej różnicy), z drugiej widać już mocno zmęczenie i wyczerpanie materiału. Seria powinna się zakończyć, bądź zaliczyć porządny restart (tak jak Tomb Raider, bądź nadchodzący God of War). Nie da się tutaj już wyrzeźbić nic więcej, zwłaszcza, że Uncharted też cierpi na swoje bolączki. System celowania oraz poruszania się, są tylko i wyłącznie dobre, daleko im do ideału. Wymyślanie kolejnych widowiskowych scen rodem z filmów Michael'a Bay'a również nie przynosi świeżości. Nie zrozumcie mnie źle, gra wciąż jest spoko i dobrze mi się grało. Widzę po prostu, że ta seria zmierza już donikąd Spoiler ...tak jak pociąg w zamykającej scenie, czyli w przepaść Pozycja idealna do sesji chillowego grania z browarkiem w ręce. System trofeów jest tutaj bardzo przyjemny i urozmaicony, choć w znacznej części podobny do tego, co serwowano wcześniej. Cóż, mam nadzieję, że to koniec serii w obecnym kształcie i że Naughty Dog powróci w przyszłości z nowym pomysłem, który przeniesie Uncharted na świeże tory. Samo uniwersum jest super, klimaty Indiany Jones'a z nutą widowiskowości zawsze mile widziane. Edytowane 2 Listopad 2017 przez Bartek_Red Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 23 Listopad 2017 Te uczucie kiedy kupiłeś XOX a największe wrażenie robi uncharted na zwykłym ps4. To gry się liczą a nie dopasane konsole. Ten HDR <3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 23 Listopad 2017 Te uczucie kiedy kupiłeś XOX a największe wrażenie robi uncharted na zwykłym ps4. To gry się liczą a nie dopasane konsole. Ten HDR Dlatego mam i PS4 i XOX Btw: do dziś nie ogralem Legacy, chyba czas zakupić Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manoszek 561 Napisano 24 Listopad 2017 długo leżała na półce bo to zawsze coś innego jest aż w końcu trafiła do napędu, co za miodna gra aż przyjemnie sobie popatrzeć, byłem prze szczęśliwy grając i zwiedzając ten piękny świat, jedyny minus to za szybko się skończyła, chciałbym więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 3 Styczeń 2018 Najlepsze Uncharted pod wieloma wzgledami najlepszy tyleczek do ogladania w TPP najmniej strzelania skondensowana akcja bez momentów przestoju Jak zawsze na końcu wielki żal ze to już koniec i znowu lata czekania na kolejne cudo od ND A tak w ogóle jak to ma byc koniec Uncharted to poproszę Indianę Jonesa od ND Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 5 Styczeń 2018 Ja uważam zupełnie odwrotnie, dostaliśmy po prostu to samo co zawsze z innym skinem bohatera. Nawet pociąg to dokładnie to samo co było w poprzednich częściach, zapewne nawet ten sam model i większość assetów zostały użyte ponownie. Jeep również kalka, etap z pościgiem też... Ziewałem przez większość czasu, zero innowacji. Najlepsze jest to, że większość zagadek to obracanie kółek wokół siebie... W dodatku sporo etapów opartych na powolnym przemieszczeniu się, żebyśmy zbyt szybko nie ukończyli i tak mega krótkiej gry. To powinno być dlc do U4, a nie osobna gra. Zero nowości, po prostu jechanie na starych patentach i motywach za niemałą kasę jak na to co dostajemy. Całość można ukończyć w poniżej 4 godziny... Jestem ciekaw co by się działo, gdyby EA wydało samego singla z Battlefronta II jako osobną grę i wołało sobie 150 zł za to. No ale to ND, tu nawet mikrotransakcje w multi ludzie łykają jak pelikany. Przyznam, że gra wygląda ładnie i robi wrażenie, niestety nic poza tym. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach