Skocz do zawartości
Emir

Far Cry 2

Rekomendowane odpowiedzi

Aaaa o to chodzilo ... mialem tylko na mysli to jezdzenie nic innego :]... zle mnie zrozumiales, takie male "misunderstanding"

A co do tego jezdzenia, coz poradzic najwyrazniej tworcy chcieli zrobic pozeracza czasowego ot co ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aaaa o to chodzilo ... mialem tylko na mysli to jezdzenie nic innego :]... zle mnie zrozumiales, takie male "misunderstanding"

A co do tego jezdzenia, coz poradzic najwyrazniej tworcy chcieli zrobic pozeracza czasowego ot co ;]

No rozumiem. Ale troche sie z celem mineli bo zrobili "marnowacza" zamiast "pozeracza".. Pozeraczem czasu to jest Cywilizacja albo robienie leveli w LBP itp. Ze nie wiesz kiedy godziny mijaja. A nie jak dobrze wiesz kiedy mijaja ale sa nudne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego napisalem iz oni "chcieli" ... ja powiem szczerze ze milo spedzam czas przy tej grze(moze nie tak jak bede spedzac przy Eternal Sonacie/Falloucie 3 ale... zawsze cos). Pewnie drugi raz jej nie bede przechodzic co racja to racja, az taka wciagajaca to ona nie jest, ale ten pierwszy raz warto sie pomeczyc i podziwiac te piekne widoki bo osobiscie w Afryce nie bylem a tu nagle tyle obszaru mi ubisoft dalo :> nawet antylopki gnu !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dla mnie ta gra stala sie nudna po paru godzinach grania glownie przez to ze aby wykonac misje nalezalo jechac prawie zawsze na drugi koniec mapy, a nie podoba mi sie taki sposob na wydluzanie czasu grania bo nic ciekawego w tym nie widze aby jechac 10 min przez cala wyspe zalatwic kolejna prawie taka sama misje i znow sie wlec na drugi koniec... no gdyby jeszcze jakis samolocik czy cos szybkiego bylo to ok a nie tylko sie jedzie i jedzie i jedzie ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czepiacie sie tej gry jakby nie wiem jaka zła była ,wg mnie gra jest bardzo dobra wręcz cudowna, a propo grafy ... widzieliście tak piękną grafikę w jakiejkolwiek innej grze? Ja nigdy, ile w to wszystko pracy zostało włożone to masakra. ps wczoraj był patch oznaczony numerem 1.03 do czego jest ta łatka? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czepiacie sie tej gry jakby nie wiem jaka zła była ,wg mnie gra jest bardzo dobra wręcz cudowna, a propo grafy ... widzieliście tak piękną grafikę w jakiejkolwiek innej grze? Ja nigdy, ile w to wszystko pracy zostało włożone to masakra. ps wczoraj był patch oznaczony numerem 1.03 do czego jest ta łatka? pozdrawiam

wydaje mi sie ze poprawia sterowanie i latwiej i szybciej da sie polaczyc do gry online

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktos kiedy pojawi sie wersja PL ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Przetestowałem tą grę troszkę niestety u ojca na PC. ( pewno wersja na PS3 się nie będzie różnić )

Gra się ok jak najbardziej ale myślę że za te pieniądze na PS3 nie jest warte bo:

Minusy:

- trupy czasami znikają bez śladu zostawiają broń

- można wjechać pojazdem w kępę z liści i się odbić jak od ściany, a idąc w tą samą kępę na piechotę miła niespodzianka ala CRYEngine2 liście się niby poddają rozchodząc na boki.

- AI przeciwników grałem na hardcore kolesie zamiast się przyczajać ostrzeliwać zachodzić to jak tylko mnie wyczaili gdzie jestem poszli na zwarcie jak by im na życiu nie zależało ;/

- ilość możliwej broni jednego typu noszona przez gracza po jednej sztuce z rodzaju ( znalazłem snajperkę zamieniłem w slot za karabin i miałem takie zestawienie pistolet - snajperka - rpg7 a kolesie na zwarcie idą część wypykałem z pistoletu snajperka nie przydatna wcale nie mówiąc o RPG7 cały epizod skończył się moim zgonem bo kulki mi się skończyły do pistoletu snajperka nie przydatna a kolesie cały czas się pchali na zwarcie ;(

- 0 życia na odludziu jeżdzi się od punktu do punktu i nie ma żadnych patroli niespodzianych, autoktonów pustka

Plusy

- engine fajne ale to nie CryEngine2

- spoko się pyka

- niektóre efekty ( leczenie itp. )

- edytor map

Jak dla mnie dobra żemieślinicza robota ale nie dzieło przynajmniej od tegiej jakości powinni zaczynać inni twórcy.

Czepiam się ktoś musi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy wkońcu będzie wersja pl na ps3??

Podobno miała być 7 listopada ale dalej nie ma. Nawet na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też czekam na wersje pl. Zerknołem dzisiaj na strone cenegi i widze ze jest tam taka, ale czy to prawda czy zwykła sciema to nie wiem bo roznie tam u nich z wiarygodnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wam też Multi tak strasznie działa ? To jest jakaś tragednia na połączenie czeka sie nieraz baaardzo długo, często zdaża sie disconnect i na dodatek kończe gre mam 4 poziom włanczam gre na drugi dzień a tu nagle poziom 2... I o co chodzi? PORAŻKA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy wam też Multi tak strasznie działa ? To jest jakaś tragednia na połączenie czeka sie nieraz baaardzo długo, często zdaża sie disconnect i na dodatek kończe gre mam 4 poziom włanczam gre na drugi dzień a tu nagle poziom 2... I o co chodzi? PORAŻKA

niestety tez tak mialem i nie zapisywalo mi zdobytych diamentow. Ale po patchu jest lepiej i juz nie mam takiego problemu(narazie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ahh i ja czuje straszny niesmak do tej gry. Jestem bardzo nia rozczarowany :/ gralem w w pierwsza czesc z wielkim zachwytem i podziwem, czekalem dlugi czas na druga czesc az tu nagle pojawila sie :/ no i niestety wielkie rozczarowanie nie przypadla mi do gustu :/ a szkoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ahh i ja czuje straszny niesmak do tej gry. Jestem bardzo nia rozczarowany :/ gralem w w pierwsza czesc z wielkim zachwytem i podziwem, czekalem dlugi czas na druga czesc az tu nagle pojawila sie :/ no i niestety wielkie rozczarowanie nie przypadla mi do gustu :/ a szkoda

Ale co ma jedynka do Far Cry 2? Kontynuacją FC1 jest Crysis, Ubisoft ma tylko prawa do tytułu, reszte zagarnął Crytec. Ja i tak chcę kupic tę grę i pewnie się nie zawiodę bo lubię takie klimaty. Ale kiedy będzie to PL w sklepach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale co ma jedynka do Far Cry 2? Kontynuacją FC1 jest Crysis, :

A dlaczego nie "Far Cry Instincts Predator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dla tych co uwazaja FC2 za nudny moge powiedziec teraz iz mam 45 godzin w samego singla przeciorane juz ^^... prawie kazde trophy. chyba pocisne na platyne skoro niewiele mi juz brakuje, a w ogole nie mialem takiego zamiaru ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie jest napisane, że Crysis to kontynuacja FC1?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdzie jest napisane, że Crysis to kontynuacja FC1?

Przecież Crysis miał się nazywac Far Cry 2 ale były jakieś spory i studia się rozstały i Crytec stracił prawa do tego tytułu. Druga sprewa to sam klimat gry skazuje na to, że Crysis jest kontynuacją FC 1, (może nie ściśle powiązaną - nie znam fabuły) Co natomiast poza tytułem łączy FC1 z FC2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przecież Crysis miał się nazywac Far Cry 2 ale były jakieś spory i studia się rozstały i Crytec stracił prawa do tego tytułu. Druga sprewa to sam klimat gry skazuje na to, że Crysis jest kontynuacją FC 1, (może nie ściśle powiązaną - nie znam fabuły) Co natomiast poza tytułem łączy FC1 z FC2?

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Gra może i miała nazywać się Far Cry 2, ale nic wtedy nie wiedzieliśmy na temat gry. Teraz gdy nazywa się Crysis i wcześniej gdy stracili prawa do tytułu może dostaliśmy zupełnie inny tytuł niż planowano... Gra fabularnie w ogóle nie jest powiązania z częścią pierwszą. A FC1 z FC2 też nie ma niczego wspólnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Borys85

Jak ma się jedną konsole to chyba zrozumiałe że pewnych rzeczy nie kojarzysz

Jestem za....ym fanbojem "far Cry" więc wiem co piszę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chciałem kolegom przedstawić przerażający bug jaki mnie dosięgnoł... ...

Postanowiłem zmienić email na PSN miałem zrobione już 40% gry... (Uwielbiam zabawe w trofea itp =PP.) Wchodze do gry i widze napis: "You are not the owner of this profile. All trophies will remain disabled until you quit the game"...

Załamka? TAK... No ale pogodziłem sie z tym i postanowiłem usunąć save i zacząć grać od początku... Nie przyszło to łatwo ale jednak... I co? Teraz gra zawiesza sie po tej śmierci na samym początku przy tej rozrubie... =( Co teraz?

Edit: A co do grafiki wcale nie jest rewelacyjna... Powiem tak o ile tekstury robią naprawde dobre wrażenie to rozdzielczość w jakiej chodzi fc2 jest traaaagiczna w tak małej rozdzielczości jeszcze gry na ps3 nie doświadczyłem... Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wie ktoś może czy ten Fortune's Pack będzie darmowy???

bedzie platny, chyba 9.99$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dwa pytania co do FC2 a dokładnie do Multiplayer i proszę o pomoc

1. Jak to jest z tą komunikacja głosową przez Headset w FC2 ? bo nie wiem czy mnie wszyscy odrazu słyszą czy po naciśnięciu przycisku ? bo jestem w tym zupełnie zielony, bo np jak patrze na tabele wyników to tam się pokazuje tak jak bym mówił . . .

2. da się tak zrobić żeby grać np tylko z polakami ? czy nie ma się na to wpływu z kim się gra MP ?

z góry wielkie dzięki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowałem się i wreszcie kupiłem. Czepnnąłem 8% i jestem jak na razie bardzo zadowolony. Widoki są takie, że trudno to opisac. Sterowanie nieco drętwe, porównywalne z HL2 ale po godzinie się przyzwyczaiłem i jest si. Podoba mi się AI przeciwników, jeszcze się z takim nie spotkałem, chowają się, zachodzą od tyłu, jak uda nam się im uciec to rzucają granaty tam gdzie ostatnio nas widzieli, a nie od razu biegną pod lufę. Zmiany pór dnia wyglądają dużo ciekawiej niż u mnie za oknem... Twórcy bardzo zadbali o cienie, niestety zapomnieli o naszym Pogram więcej, napiszę więcej, teraz jestem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi