Fayabusa 7 Napisano 25 Listopad 2008 Zdecydowałem się i wreszcie kupiłem. Czepnnąłem 8% i jestem jak na razie bardzo zadowolony. Widoki są takie, że trudno to opisac. Sterowanie nieco drętwe, porównywalne z HL2 ale po godzinie się przyzwyczaiłem i jest si. Podoba mi się AI przeciwników, jeszcze się z takim nie spotkałem, chowają się, zachodzą od tyłu, jak uda nam się im uciec to rzucają granaty tam gdzie ostatnio nas widzieli, a nie od razu biegną pod lufę. Zmiany pór dnia wyglądają dużo ciekawiej niż u mnie za oknem... Twórcy bardzo zadbali o cienie, niestety zapomnieli o naszym Pogram więcej, napiszę więcej, teraz jestem bardzo zadowolony. hehe przy 8% tez bylem bardzo zadowolony, przy 80% blagalem, zeby juz sie to skonczylo. Pomyslow tfu! rcom starczylo na jakies 15%, a potem kopiuj-wklej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 25 Listopad 2008 heheprzy 8% tez bylem bardzo zadowolony, przy 80% blagalem, zeby juz sie to skonczylo. Pomyslow tfu! rcom starczylo na jakies 15%, a potem kopiuj-wklej. To samo tutaj z malym wyjatkiem ze dobrnalem tylko do ok 20%. Teraz moje ladne pudelko Far Cry 2 Special Edition lezy gdzies na polce i jedyne co mi o tej grze przypomina to koszulka FC2 w ktorej moja dziewczyna chodzi po domu czasem... Jak kiedys bede mial gruby nadmiar czasu to dokoncze.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Axel333 0 Napisano 25 Listopad 2008 a jak by mógł ktoś mi odpowiedzieć bo na serio nie wiem jak to jest z multi i nie wiem jak to jest z tym headsetem bo nie wiem czy mnie ciągle słysz czy nie . . . czy jak nacisnę dany przycisk . . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cyrson 0 Napisano 26 Listopad 2008 Witam wszystkich, Pierwszego FAR CRY przeszedłem z przyjemnością, druga częśc według mnie to porażka. Grafika, dżwięk, klimat (nie do końca), ogień, efekty, Afryka... - super. Natomiast misje są denne i szybko się nudzą. Aktualnie mam 46% gry i juz mam ochotę ją sprzedać. Popieram krytykę innych graczy z forum. Zauważyliście , że jak zaczynamy grę i jesteśmy wiezieni z lotniska to widać życie, akcję. Przypadkowi przechodnie, zwierzęta na drodze, na posterunkach przepuszczają bez strzelaniny itd... W grze dalej tego nie ma!!! Według mnie główne minusy: - oprócz posterunków czy lokalizacji niezbędnych do misji całkowita pustka, nie ma cywilów i neutralnych pojazdów!,czy w afryce są kobiety, dzieci, rodziny, grupki ludzi, domy z cywilami? tu nie ma! To wyjątkowo męski swiat - 99%. - z każdym przypadkowo spotkanym kolesiem musisz sie strzelać nie pogadasz z przypadkowo napotkana osoba bo ich nie ma! - w ogóle nie pogadasz sobie jak nie masz misji! - misje sa na jedno kopyto, szybko się nudzą, jedz na drugi koniec mapy i rozwal coś i tak non stop, rutyna - save housy są praktycznie takie same i nudne, nic w nich nie ma, zero interaktywności, - po za misjami nie ma co robić, no mozna zwiedzać Afrykę ale ile mozna to samo ogladac ? - nie można dojść do każdego punktu na mapie - chodzi mi o wzniesienia, góry. Sa niedostępne. - małpy żadnej nie widziałem a słychac je w całej grze, widziałem jedynie zebry, antylopki i bawoły (?) - "drewnowatość" świata, poruszanie sie - zabite ciała wrogów znikają, zniszczone posterunki po chwili są jak nowe a wrogowie zmartwychwstali (???) - traktowanie polskich graczy - brak polskiej wersji O plusach nie piszę bo każdy je zna.Muliplayera nawet nie odpalałem... Może za dużo wymagam ale czy graliście w Battlefield : Bad company? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sparda86 0 Napisano 27 Listopad 2008 Ja również podzielę się wrażeniami z gry. Klimat fajny, grafika super, dźwięk ok. Misje, nie które fajne ale większość z nich się powtarza, gra szybko się nudzi, przemieszczanie się z jednego końca mapy na drugi w celu wykonania zadania tj. zabicia kogoś lub dostarczenia dokumentów itp. staje się uciążliwe po dość szybkim czasie. Posterunki są dość irytującym punktem gry, gdyż za każdym razem kiedy chcemy dotrzeć do określonego celu na naszej drodze jest kilka posterunków które musimy zniszczyć... właściwie to nie ale po chwili zaczyna się pościg i czy chcemy czy nie i tak musimy wysiąść z fury i zabić przeciwników, nuda. Gra staje się schematyczna po dość krótkim czasie rozgrywki. Jeżeli ktoś lubi zwiedzać i nie lubi gier w których jest za dużo akcji to gra dla niego, jeżeli natomiast jest się osobą dla której akcja ma największe znaczenie stanowczo odradzam. Multi jak multi taki sam jak we wszystkich fps'ach (bynajmniej dla mnie). Celowanie jest dość niewygodne, jakby bohater miał opóźnione ruchy? W dzikiej Afryce brakuje również zwierząt, oczywiście spotkamy ich troche na swojej drodze ale jest ich zdecydowanie za mało, nie widać aby ten świat w pełni żył. Na koniec dodam że, jeżeli ktoś czeka na wersję polską tej gry jest ona już(dopiero?) dostępna na ultimie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krecha2 0 Napisano 28 Listopad 2008 Właśnie ma ktoś polską wersje? Ciekawe jak wyszła, niech ktoś opisze.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Axel333 0 Napisano 28 Listopad 2008 oczywiście nikt mi nie pomoże . . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikrus 0 Napisano 28 Listopad 2008 Ja również podzielę się wrażeniami z gry.Klimat fajny, grafika super, dźwięk ok. Misje, nie które fajne ale większość z nich się powtarza, gra szybko się nudzi, przemieszczanie się z jednego końca mapy na drugi w celu wykonania zadania tj. zabicia kogoś lub dostarczenia dokumentów itp. staje się uciążliwe po dość szybkim czasie. Posterunki są dość irytującym punktem gry, gdyż za każdym razem kiedy chcemy dotrzeć do określonego celu na naszej drodze jest kilka posterunków które musimy zniszczyć... właściwie to nie ale po chwili zaczyna się pościg i czy chcemy czy nie i tak musimy wysiąść z fury i zabić przeciwników, nuda. Gra staje się schematyczna po dość krótkim czasie rozgrywki. Jeżeli ktoś lubi zwiedzać i nie lubi gier w których jest za dużo akcji to gra dla niego, jeżeli natomiast jest się osobą dla której akcja ma największe znaczenie stanowczo odradzam. Multi jak multi taki sam jak we wszystkich fps'ach (bynajmniej dla mnie). Celowanie jest dość niewygodne, jakby bohater miał opóźnione ruchy? W dzikiej Afryce brakuje również zwierząt, oczywiście spotkamy ich troche na swojej drodze ale jest ich zdecydowanie za mało, nie widać aby ten świat w pełni żył. Na koniec dodam że, jeżeli ktoś czeka na wersję polską tej gry jest ona już(dopiero?) dostępna na ultimie. Dużo gadasz szkoda tylko że nie prawde! Misje sa zajebiste... Przemieszczanie sie z jednego konca mapy na drugi wcale nie jest takie uciażliwe mamy od tego przystanki autobusowe dzieki którym można przemieszczac sie z jednego konca mapy na drugi nie napotykając na drodze żadnego posterunku (teleport tak zwany) Poscigi to czysta przyjemnosc! wrog dogania nie wysiadasz z fury, krzyzykiem przechodzisz na działko a wtedy to już każdy chyba wie co zrobic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 28 Listopad 2008 Dużo gadasz szkoda tylko że nie prawde! Prawde prawde.. Far Cry 2 jest spoko gra z ogromnym, ZMARNOWANYM potencjalem.. Mija sie troche z celem skoro musze sie zmuszac zeby grac dalej zeby tylko ukonczyc gre, a to z kolei tylko po to zeby usprawiedliwic sobie wydatek 50 funtow (special edition)... Nie tak to sobie wyobrazalem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krecha2 0 Napisano 28 Listopad 2008 Ubisoft zrobil ten sam manewr z Assassins creed, albo odwrotnie z Far Cry 2 a i tak ludzie kupuja, z tego co piszecie pewnie jest tak jak w AC , NUda NUDA NUDA.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sparda86 0 Napisano 28 Listopad 2008 Mikrus, napisałem o swoich odczuciach z gry, masz prawo do innego zdania, mnie osobiście Far Cry 2 strasznie nudzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikrus 0 Napisano 28 Listopad 2008 Troche dziwie się wam że taka gra wam się nie podoba... Nie czesto gram w gry takiego rodzaju ale po 54% gry FarCry2 uważam ze jest zajebi... i na pewno jak bede konczyc gre to nie powiem że była nudna tylko czemu taka krótka!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 28 Listopad 2008 krotki to ten fps nie jest, jesli chcesz wycisnac z niej ostatnie soki spedzisz przy niej spokojnie 50h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys85 1 Napisano 28 Listopad 2008 krotki to ten fps nie jest, jesli chcesz wycisnac z niej ostatnie soki spedzisz przy niej spokojnie 50h Nie jest krótki, oj nie. Mnie ta gra wciąga i kręci. Czego oczekiwałem? -dużo zabijania bez myślenia, dostałem. -dobrej grafiki, która gra na PS3 (fps) ma lepszą? -długosci rozgrywki, na razie się sprawdza, -dużej mapy....... jest, Jedyne czego mi braknie to jakiegoś wątku fabularnego ale po GTA nie spodziewałem się czegoś co zastąpi tą wspomnianą. Teraz sprawa mijania poserunków, dla mnie ich minus jest taki, że za mało na nich jest oponentów i że nie odpadają im kończyny po strzale SPAS 12 , a gra od 18 lat. AI przeciwników jest nowatorskie, to jeszcze nie to czego oczekujemy ale i tak jest najlepsze jakie spotkałem. Brak cywili? Pewnie dlatego, żebyśmy się na nich nie znęcali (który z nas by tego nie robił ?), polowanie na antylopy też jest. Czego chcieliście po tej grze? I po co ją kupiliście skoro wiadomo było co ona da? Jak chcecie spotykac cywili i sie opiekowac rodziną to polecam Simsy. Ja dostałem to na co czekałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luckyluke93 0 Napisano 28 Listopad 2008 Bardzo fajna gra nie narzekam. No może czasami na monotonność , ale to się zdarza w bardzo duzej ilosci gier. Pamietamy Crysisa ktorym sie tak pctowcy szczycili. Teraz to gra brzydsza a na jedno kopyto byla jeszcze bardziej nie wliczajac tego ze chodzilismy wszedzie jak po sznurku. Anyway FC 2 jest piękną grą na nie Cryengine ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 28 Listopad 2008 propo cywili, wszyscy nimi sa, gdyz jak wiadomo jest tam wojna domowa i kazdy bez broni bylby skazany na smierc tam tylko, a co do walenia poza miastami, coz trudno sie dziwic skoro jedzie/skrada sie, jakis bialas przez posterunek, ja na miejscu straznikow ladowalbym potem pytal, warto tez dodac ze nie ot tak dali tam "reputacje". Czasem trzeba pomyslec ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luc89 0 Napisano 29 Listopad 2008 Witam, Mógłby mi ktoś przetłumaczyć TROPHY w grze albo gdzie mogę znaleść przetłumaczenie??? Prosze o pomoc bo chciałbym się pomęczyć ze zdobyciem wszystkie TROPHY a nie potrafie wszystkich sobie przetłumaczyć...pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 29 Listopad 2008 Witam,Mógłby mi ktoś przetłumaczyć TROPHY w grze albo gdzie mogę znaleść przetłumaczenie??? Prosze o pomoc bo chciałbym się pomęczyć ze zdobyciem wszystkie TROPHY a nie potrafie wszystkich sobie przetłumaczyć...pozdrawiam Napisz w dziale POMOC ktorych nie rozumiesz. Albo uzyj translator.google.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 29 Listopad 2008 wreszcie ukonczylem pozycje i musze przyznac ze zakonczenie mnie szoklo ;>... jest spaprane na miare Assassin's Creed'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SpacierShark123 0 Napisano 30 Listopad 2008 A ja właśnie grę odpaliłem i mogę powiedzieć że jak na razie jest świetna:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iceman83 0 Napisano 1 Grudzień 2008 wreszcie ukonczylem pozycje i musze przyznac ze zakonczenie mnie szoklo ;>... jest spaprane na miare Assassin's Creed'a Zgadzam sie w 100 % Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robin96 0 Napisano 1 Grudzień 2008 Ja w grę pogrywam od czasu do czasu.Głównie wtedy kiedy nie umiem zrobić jakiegoś poziomu w LBP. :D Lecz teraz mam już R2 więc Far Cry 2 idzie w odstawkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gray FOX 0 Napisano 1 Grudzień 2008 Grałem dziś w wersje na pieca...naprawdę współczuję wszystkim tym, którzy kupili to "coś" na konsole za tak wielką cenę :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AjaS 2 Napisano 2 Grudzień 2008 Jest wersja na PS3 PL - sprawdziłem dziś w Saturnie cena jak zawsze zaporowa ponad 200 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpakos 0 Napisano 2 Grudzień 2008 a ja zaluje zakupu swojej wersji :/ osobiscie uwazam ze gra jest skopana. Totalna porazka, w ogole mi sie nie podoba jaki i Assasin Creed tak i FarCry 2 :/ skonczylem toutriala ale nie wytrzymalem i zakonczylem gre na pierwszej misji w polowie drogi do celu :P na szczescie powinienem odzyskac stracana kase bo kupilem ja w promocji za 120 zeta do tego w wersji exclusive w metalowym pudelku z jakas tam mapa :) na szczescie jutro bede mial StarWars-ow wiec bede mial w co grac :) a jak ich skoncze kupie Prince of Persia :) mam nadzieje ze tej gry nie skopali :P pozdro for all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach