Don_Mario 190 Napisano 22 Październik 2010 Glowny watek gry przejdziesz w jakies 10-12h jezeli nie bedziesz sie spieszyl ;) Natomiast gra posiada wysoki wskaznik replayability wiec za pewne gre przejdziesz jeszcze kilka razy Ja mam na liczniku jakies 120h+ i jescze z checia bym sobie pogral :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Veezo 24 Napisano 22 Październik 2010 Dzieki :) Mnie akurat drazni jeszcze jedna rzecz, celowanie w biegu a raczej jego brak, wydaje mi sie ze developerzy wykluczyli ta opcje aby gra byla trudniejsza. Ogolnie gra miod cud i orzeszki :) ktos chetny na gre z HS'em od nowa z poczatkujacym to zapraszam :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 22 Październik 2010 Niech mnie ktoś poprawi w razie czego bo nie mam 100% pewności; developerzy raczej nic nie wykluczali bo z tego co kojarzę Resident zawsze tak miał że albo idziesz albo strzelasz :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don_Mario 190 Napisano 22 Październik 2010 Niech mnie ktoś poprawi w razie czego bo nie mam 100% pewności; developerzy raczej nic nie wykluczali bo z tego co kojarzę Resident zawsze tak miał że albo idziesz albo strzelasz :whistling: Nie od zawsze albo sie chodzilo badz strzelalo, ale zapewne developerzy mogli taka mozliwosc nam dac ale zrezygnowali (tak mi sie wydaje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dranz! 47 Napisano 22 Październik 2010 Taki styl rozgrywki przyjął się w Japonii i w sumie Ja osobiście nie narzekam z tego powodu , wręcz przeciwnie. W sumie to nie pierwsza gra , która korzystała z tego typu rozgrywki np. Dino Crisis , Parasite Eve & Fear Effect również. Największe rodzynki szaraka , ciekawe czy kiedyś pojawią się na PSN. Podobno obie części Parasite Eve ... niestety na razie tylko w Azji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Veezo 24 Napisano 22 Październik 2010 Nie to ze narzekam czy cos :) Gralem w 3 ale nie pamietam wlasnie moze tak jest od poczatku. Gra jest wysmienita na takie nudne wieczory zimowe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristof799 0 Napisano 22 Październik 2010 jak ktoś będzie miał problemy z versusem team slayers to dajcie znać te 30 zwycięstw zrobi się nik to kristof799 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 23 Październik 2010 OK, najchętniej i najwięcej grywałem w RE2 a tam właśnie strzelać można było tylko z bezruchu :) stąd pewnie moje błędne odczucia że we wszystkich RE tak było. Nie uważam tego za wadę, aczkolwiek przy przesiadce np: z FPS'a może na początku trochę drażnić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jazzhoo 1 Napisano 30 Październik 2010 heja, powiedzcie mi bo nie doczytałem. Czy kupując RE5 Gold używaną będę miał dostęp do dodatków? znaczy się czy są one na płycie czy jako DLC i raz użyte nie mogą być użyte ponownie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dranz! 47 Napisano 30 Październik 2010 heja, powiedzcie mi bo nie doczytałem. Czy kupując RE5 Gold używaną będę miał dostęp do dodatków? znaczy się czy są one na płycie czy jako DLC i raz użyte nie mogą być użyte ponownie? Dodatki są na płycie , co innego było w wersji x360, gdzie miała miejsce sytuacja opisana przez Ciebie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbawiec 5 Napisano 30 Październik 2010 Czy warto brać droższą wersje gold czy lepiej tańszą wersję podstawową? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UroborosPL 36 Napisano 30 Październik 2010 Czy warto brać droższą wersje gold czy lepiej tańszą wersję podstawową? Weź wersje GOLD kosztuje troszkę więcej a zawarte są w niej wszystkie dodatki które pojawiły się do Resident Evil 5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radas 1 Napisano 31 Październik 2010 (edytowane) A ja mam pytanie, czy jezeli posiadam wersje standardowa, a teraz wymienie ja na wersje Gold, to czy musze zbieniac trofea od nowa czy moge dozbierac do tego co juz mam? Edytowane 31 Październik 2010 przez Radas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matiuk 0 Napisano 31 Październik 2010 A ja mam pytanie, czy jezeli posiadam wersje standardowa, a teraz wymienie ja na wersje Gold, to czy musze zbieniac trofea od nowa czy moge dozbierac do tego co juz mam? Nie nie musisz, wszystkie zdobyte do tej pory trofea w podstawowej wersji RE5 beda dostepne w wersji Gold. WersjaGold wyglada bowiem tak samo jak podstawowa tylko w menu Extra Content od razu masz dostępne dlc :psbutton: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prart 0 Napisano 2 Listopad 2010 Weź wersje GOLD kosztuje troszkę więcej a zawarte są w niej wszystkie dodatki które pojawiły się do Resident Evil 5. Dodam, ze wersja gold obsluguje tez move w przeciwienstwie do zwyklej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Saraa 0 Napisano 3 Listopad 2010 Dodam, ze wersja gold obsluguje tez move w przeciwienstwie do zwyklej. Bardziej polecam wersję GOLD. Są tam dodatkowe misje i lepiej się w to gra. Polecam grę na co-op offline. Z bratem przeszliśmy grę w 2 dni. Teraz przechodzimy resztę dodatków. Lost of Nightmers oraz Mercenaries i całą resztę. Wcześniej mieliśmy normalnego resa i powiem szczerze, że bardziej opłaca się wydać o 20 zł więcej i kupić GOLD EDITION. Pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 3 Listopad 2010 Wczoraj pomagałem koledzę Duzy77 przy przejściu levelu 6.3 (ostatniego) na Veteranie. Mieliśmy cholernie dużo problemów z przejściem chapteru i kilka niespodzianek które mnie zaskoczyły. Pytanie do Was czy ktoś miał podobnie ku przestrodze dla pozostałych: :psbutton: Czy jeżeli Duzy77 przechodził grę pierwszy raz to możliwe aby w opcjach nie mógł włączyć infinite ammo? Mieliśmy spory niedosyt amunicji a kolega podobno nie miał w/w opcji przy uruchamianiu gry :psbutton: Czy przy sekwencji QTE w samolocie ktoś również miał problemy w trakcie grania co-op online? Za każdym razem wciskałem odpowiedni przycisk i mimo to co którąś sekwencję nie udawało się przechodzić dalej. Po 25 minutach ciągłych porażek wylazłem z gry i Duzy77 przeszedł QTE w pojedynkę bez większych problemów. Zapewne lagi ale czy aby na pewno. Ktoś miał podobnie? :psbutton: Po którejś z nieudanych prób ubicia Weskera na wulkanie, wziąłem na plecy bazooke z tylko jedną rakietą. Od razu po wrzuceniu nas do gry wypaliłem Weskerowi prosto w ryja i od jednego strzała gościu poległ, pojawił się przerywnik, krótkie QTE i koniec gry. Naprawdę wystarczy tam dobrze trafić czy może mieliśmy fartownego Buga? Generalnie wczorajsze przechodzenie 6,3 to była jakaś rzeź niewiniątek. Zajęło nam to blisko 2h a jak sobie sprawdziłem później swój czas (z infinity ammo ale to i tak ogromna różnica) cały chapter mam zaliczony w 14 minut Ogólnie to w miarę trzymaliśmy oboje poziom i raczej nikt nie "nobił". No może ja na początku trochę ale to z racji przerwy z tytułem i konieczności szybkiego zaznajomienia się ze sterowaniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 3 Listopad 2010 Słówko odnośnie 1 i 3 1. O ile pamiętam, żeby odblokować nieskończoną amunicję trzeba mieć wykamsowaną daną broń, no i opcja właczenia wyłączenia nieskończonej amunicji pojawia się dopiero po pierwszym skończeniu gry. 3. Mówisz o którym momencie walki? Jeśli o końcówce (po tym jak Sheeva przebiegła swój odcinek i ponownie razem stajecie naprzeciwko Weskera) - to też tak miałem - jeden strzał z RPG i koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 3 Listopad 2010 ... opcja właczenia wyłączenia nieskończonej amunicji pojawia się dopiero po pierwszym skończeniu gry ... i wszystko jasne ... po tym jak Sheeva przebiegła swój odcinek i ponownie razem stajecie naprzeciwko Weskera - to też tak miałem - jeden strzał z RPG i koniec. dokładnie ten moment a już myślałem że zostałem "naznaczony" Dzięki za odpowiedź :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vikor 0 Napisano 5 Listopad 2010 aby mieć wszystkie chapy na S żeby coś tam jakąś figurkę odblokować- to muszę na DANYM poziomie wszystko na S zaliczyć, czy np. 1-1 mogę mieć na pro na s, a resztę już na amatorze na S i też mi zaliczy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 5 Listopad 2010 aby mieć wszystkie chapy na S żeby coś tam jakąś figurkę odblokować- to muszę na DANYM poziomie wszystko na S zaliczyć, czy np. 1-1 mogę mieć na pro na s, a resztę już na amatorze na S i też mi zaliczy ? poziom trudności nie ma znaczenia - może być mieszany ważne żeby każdy chapter był na S chociaż raz 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don_Mario 190 Napisano 5 Listopad 2010 Dokladnie, wiec najlatwiej bedzie jak zaliczysz wszystko na amatorze, chyba ze lubisz wyzwania :) A ja glupi pamietam jeszcze jak probowalem wszystkie chaptery na wszystkich mozliwych poziomach trudnosci zaliczyc na S :sweat: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iras 0 Napisano 18 Listopad 2010 Kolega ma podstawową wersję RE 5, ja chcę kupić RE 5 Gold Edition. Czy w takim wypadku będziemy mogli razem przechodzić misje z podstawki na co-op'ie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 19 Listopad 2010 ... Czy w takim wypadku będziemy mogli razem przechodzić misje z podstawki na co-op'ie? Bez problemów :thumbsup: Potwierdzone i sprawdzone :yes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wcisu 2 Napisano 19 Listopad 2010 (edytowane) Ja mam pytanie odnośnie dwóch DLC: czy warto się na jakieś pokusić ?? Jedno jest tylko multi z tego co widzę po trofeach, czy w ogóle ktoś jeszcze tam gra ?? Jutro powinienem wbić platynę i zastanawiam się właśnie nad tymi DLC :) I tak odnośnie tych DLC, czy da się zrobić tak, że z kumplem złożymy się na jedno, a będziemy je mieli na obu konsolach ?? Edytowane 19 Listopad 2010 przez Tomo Legalnie się nie da Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach