Tomo 11882 Napisano 12 Maj 2011 Heh, wywołałem wilka z lasu ;) no i sprawa jasna. Faktycznie w ferworze walki mi to uciekło, pewnie przez to że robiłem w portki po kątach kiedy Ty odwalałeś czarną robotę :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 15 Maj 2011 he kolejne trofea do kolekcji Bad blood i They Belong in a Museum. Mam jeszcze 2 ukryte trofea , pierwsze domyslam sie ze to platyna a drugie ? czas na veterana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 15 Maj 2011 Ja ruszy PSN to zrób synchronizację trofeów z serwerami SONY (wciskasz trójką przy przeglądaniu listy pucharków i wybierasz opcję synchronizacji), następnie podaj tutaj swój PSNID to porównam nasze trofea i powiem Ci dokładnie czego Ci brakuje ... No i jeszcze; nie przełaż Veterana, leć od razu Pro! PSN już rusza więc wystarczy że przejdziesz z kimś rozdział 1.1 a potem już normalnie może kontynuować rozgrywkę samemu na offline ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 16 Maj 2011 posłałem zapro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Madrok 159 Napisano 16 Maj 2011 trzeba wygrać gre na pro żeby zdobyć "to drugie" ukryte trofeum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 16 Maj 2011 posłałem zapro OK, chętnie pogram ... sprawdziłem te pucharki i poniżej masz te które Ci pozostały do platyny: Veteran - Complete all chapters on Veteran War Hero - Complete all chapters on Professional (ukryty) Stockpile - Obtain all available weapons Take It to the Max - Completely upgrade all weapons They're ACTION Figures! - Collect all the figurines Madrok miał więc nosa z tym pucharkiem za PRO :ok: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 16 Maj 2011 tych z re 5 gold nie trzeba ? : ) czy bedzie osobna platyna , bo posiadam tez dodatek. to kiedy masz czas ? dolacze i pykniemy sobie we 2 professionala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kebabozerca 6 Napisano 16 Maj 2011 W związku z tym że nikt się nie odezwał w dziale 'Online'. Pytam jeszcze raz, czy jest tu może ktoś kto chciałby zarobić trochę kasy na ulepszenie broni ? Jeżeli tak to proszę pisać na priv. Jak wszyscy dobrze wiemy za wymaksowanie wszystkich broni wpada trofeum. Jednak zdobycie kasy na wszystkie ulepszenia w sposób legalny graniczy z cudem Na szczęście istnieje jednak sposób z wymianą jajek który pozwala się wzbogacić w naprawdę szybkim czasie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 16 Maj 2011 (edytowane) jak przejde professionala to odrazu zdobede 2x trofea ? veterana i war hero jeszzcze jedno pytanie czemu obok rocket launchera nie ma opcji upgrade? kiedy bede mogl miec w nim infinite? bez rocketa na infinity chyba nie dam rady na pro Edytowane 16 Maj 2011 przez flahu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 16 Maj 2011 tych z re 5 gold nie trzeba ? : ) czy bedzie osobna platyna , bo posiadam tez dodatek. to kiedy masz czas ? dolacze i pykniemy sobie we 2 professionala Nie trzeba, w każdej grze na Ps3 trofea z dodatków nie wliczają się do platyny. Musisz zrobić tylko pucharki z podstawowej wersji gry. Pozostałe to tylko dodatkowe nagrody na drodze do 100%. W RE5 trofea z podstawowej wersji to 72% i za nie masz już platynę. jak przejde professionala to odrazu zdobede 2x trofea ? veterana i war hero ... Tak, dostaniesz oba, ja grałem pierwszy raz od razu na PRO i dostałem za jednym razem 4 trofea za wszystkie poziomy trudności. ... kiedy bede mogl miec w nim infinite? bez rocketa na infinity chyba nie dam rady na pro Musisz na obojętnie z których poziomów trudności uzyskać łączny czas gry poniżej 5h, nie jest to nic trudnego. Ja na łatwym mam łączny czas 3 godziny 30 minut. Po zejściu poniżej 5 godzin dostajesz za free nieskończoną amunicję do RPG ... Jak wszyscy dobrze wiemy za wymaksowanie wszystkich broni wpada trofeum. Jednak zdobycie kasy na wszystkie ulepszenia w sposób legalny graniczy z cudem ... Pomimo że sam również cheatowałem z tym trofeum to jednak nie przesadzaj, 4-5 przejść gry daje wystarczającą ilość kasy na wszystkie upgrade'y ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 16 Maj 2011 (edytowane) aha także muszę jutro na szybko amatora przejść : ) zeby odblokowac RPG. hoho ponad 11h amatora przeszedłem ; oo nie wiem jakim cudem. Chyba będe musiał wszystko przebiegać co do dzisiejszej pomocy , uzywasz jakiś słuchawek do komunikowania się? w PSN i czy mógłbys coś polecić z tych gadzetów do PSN , bo nie ma sensu kupować klawiatury pod USB. Edytowane 16 Maj 2011 przez flahu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 17 Maj 2011 Nic strasznego; ja mam na Pro czas powyżej 12h, na amatorze ma 3,5h :) Spory rozrzut, ale amatora lazłem z RPG robiąc przy okazji rozdziały na "S" Używam headset'u (wczoraj nie korzystałem, nie lubię gadać do siebie) i dodatkowo do chatu tekstowego mam klawiaturę na pada - szczegóły poniżej Oba urządzenia serdecznie polecam, dalszą rozmowę na ich temat (o ile planujesz ją prowadzić) sugeruję jednak prowadzić w pytajniku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don_Mario 190 Napisano 17 Maj 2011 (edytowane) Jednak zdobycie kasy na wszystkie ulepszenia w sposób legalny graniczy z cudem No bez przesady Mi sie udalo zrobic wszystko "legalnie". Zadnego sztucznego rozmnazania popsutych jajek , i wcale nie wkurzalo mnie ciagle powtarzanie gry, ktora jest bardzo miodna IMO :happy: Edytowane 17 Maj 2011 przez Don_Mario Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bombadil 23 Napisano 17 Maj 2011 Nie wiecie czy majac PS+ z programu ,,Welcome back'' mozna bedzie sciagnac DLC do RE5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 17 Maj 2011 Nie wiecie czy majac PS+ z programu ,,Welcome back'' mozna bedzie sciagnac DLC do RE5? Nie, będziesz mógł ściągnąc tylko to co zostanie zaoferowane dla abonentów "+" w danym miesiącu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kebabozerca 6 Napisano 17 Maj 2011 No bez przesady Mi sie udalo zrobic wszystko "legalnie". Zadnego sztucznego rozmnazania popsutych jajek , i wcale nie wkurzalo mnie ciagle powtarzanie gry, ktora jest bardzo miodna IMO :happy: Tutaj się muszę zgodzić bo gra naprawdę wciąga jak bagno, człowiek siedzi gra i myśli jeszcze tylko jeden checkpoint po czym nie wiedzieć kiedy przechodzi pół gry ! Dawno nie odczuwałem takiej frajdy z gry jaką daje mi RE5. A co do farmienia jaj to każdy czasem lubi pójść drogą na skróty :pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 17 Maj 2011 Tomo nie miales racji : ) nie przeszedlem gry ponizej 5h , doszedłem do chapteru 6-1 grałem prawie 3h i po chapterze 5-3 po pokonaniu weskera i obezwładnieniu jill dostalem infinite rocket launchera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 17 Maj 2011 Tomo nie miales racji ... Na 100000% jednak miałem rację, po prostu poprawiłeś czasy na chapterach dochodząc aż do 6.1 i total z całości gry wyszedł Ci poniżej 5h, nie musisz przejść jednorazowo całości poniżej 5h, musisz mieć łączny czas z wszystkich chapterów na jednym z poziomów poniżej tej wartości. Wejdź sobie w chapter select i zobacz czasy na amatorze; konkretnie ten na samym dole ... daje sobie obciąć to i owo że będzie poniżej 4:59:59 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 17 Maj 2011 tak czy siak mam go na infinite biore sie za wszystkie chaptery na S , przy okazji przechodzenia ponizej 5h wpadlo kilka chapterow na S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 17 Maj 2011 ... co do farmienia jaj to każdy czasem lubi pójść drogą na skróty :pardon: Możemy się ustawić, odpalę Ci z 90 rottenów a potem dogadaj się z flahu na dalsze powielanie, oboje tego potrzebujecie więc przynajmniej nikt nie będzie tracił czasu na darmo ;) Tutaj macie szczegóły jak dokładnie odbywa się taka wymiana ... nic w tym trudnego ale jeśli czegoś nie kumacie to pytajcie od razu :thumbsup: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kebabozerca 6 Napisano 17 Maj 2011 (edytowane) Dzięki za pomoc Tomo ! :thumbsup: Napisz tylko kiedy będziesz miał chwile czasu na tę wymianę. Wysłałem zaproszenie do znajomych. Flahu napisz czy jesteś chętny na tą wymianę czy mam szukać kogoś innego. Edytowane 17 Maj 2011 przez Kebabozerca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 17 Maj 2011 (edytowane) Tomo orientujesz się czy jest osoba która w RE 5 ma amatora , normala , veterana i professionala na S ? amatora zaliczyłem w 3h i 14 min : ) jutro powinny dwa trofea wskoczyc wszystkie figurki i wszystkie bronie bo musze tylko jedna dokupic. Edytowane 17 Maj 2011 przez flahu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 17 Maj 2011 Tomo orientujesz się czy jest osoba która w RE 5 ma amatora , normala , veterana i professionala na S ? ... Don_Mario kiedyś pisał że to chciał zrobić ale nie wiem czy mu się udało. Nasze forum to jednak tylko garstka fanów Residenta, podejrzewam że na świecie jest bardzo dużo takich graczy którzy wymaksowali wszystkie poziomy trudności ;) :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don_Mario 190 Napisano 18 Maj 2011 (edytowane) Chcialem, chcialem..... ale jak sie dowiedzialem, ze nie musze robic S na kazdym poziomie trudnosci to zrezygnowalem :pardon: Choc trzeba przyznac, ze to calkiem interesujace wyzwanie :laugh: :woot: , flahu przez ciebie chyba zaczne znow ogrywac RE 5 :rofl: Edytowane 18 Maj 2011 przez Don_Mario Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flahu 38 Napisano 18 Maj 2011 Chcialem, chcialem..... ale jak sie dowiedzialem, ze nie musze robic S na kazdym poziomie trudnosci to zrezygnowalem :pardon: Choc trzeba przyznac, ze to calkiem interesujace wyzwanie :laugh: :woot: , flahu przez ciebie chyba zaczne znow ogrywac RE 5 :rofl: hehe ja sobie odpuszcze to : ) jak by było to jedno z trofeów to tak. z niecierpliwoscia czekam na nowego residenta operation raccon city. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach