Skocz do zawartości
Emir

Resident Evil 5

Rekomendowane odpowiedzi

sugerowales zeby przejsc samego profesionala , tyle ze mam tylko amatura normal i veterana czemu nie ma opcji professional ? : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sugerowales zeby przejsc samego profesionala , tyle ze mam tylko amatura normal i veterana czemu nie ma opcji professional ? : )

odblokujesz po przejściu gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

tyle że gre już przeszedłem na amatorze i normalu :)

Edytowane przez flahu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle że gre już przeszedłem na amatorze i normalu :)

Prof odblokowuje sie po przejsciu na Veteranie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prof odblokowuje sie po przejsciu na Veteranie

Niekoniecznie! Można to obejść, wystarczy wyszukać on-line chapter 1.1 na poziomie Pro i dołączyć do czyjejś gry*, po ukończeniu pierwszego rozdziału w co-opie będzie mógł dalej już grać na PRO bez choćby zagrania w Veterana. Wałkowane to było z 1000x na tym forum a ja jestem tego żywym przykładem. Pierwsze podejście do RE5 robiłem od razu na PRO co można potwierdzić trofeami za wszystkie 4 poziomy trudności które mi wpadły w jedno po drugim po pierwszym ukończeniu gry :P

*dlatego napisałem żeby poczekał aż ruszy PSN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciężko Panowie przejść wszystkie rozdziały na S?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciężko Panowie przejść wszystkie rozdziały na S?

Nie. Najlatwiej jest to trophy wbic na poziomie easy co jest dosc oczywiste. Musisz jednak szybko wszystko przechodzic, zabijac jak najwiecej i celnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na najłatwiejszym poziomie z nieskończoną amunicją na shotgun'ie, rpg i snajperce to łatwizna ;)

Partnerowi nie dawaj zbyt wyśrubowanych zabawek, ważne abyś ty najwięcej zabijał przeciwników a on ma się tylko bronić,

Dobrze celuj, niski wskaźnik celności rozwali Ci całą statystykę levelu, unikaj broni maszynowych, korzystaj raczej wyłącznie z trzech powyżej wymienionych,

Śpiesz się, czas tutaj też jest liczony do statystyk, tam gdzie możesz coś ominąć, zrób to,

No i najważniejsze, nie zgiń, na easy to wręcz niemożliwe, na wszelki wypadek weź armor i dopakuj partnera w apteczki.

Banał co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojej strony to ja proponuje dla babeczki Rewoler zrobiony ma maksa z nieskończoną amunicją.

A dla nas Desert Eagle (Lighting Hawk) zrobiony na maksa + nieskończona amunicja i można zwojować całą grę na dowolnym poziomie.

Przeciwnicy po prostu padają od jednego strzału :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzięki za wskazówki Panowie : ) z Waszymi radami powinienem sobie poradzić.

@edit

jedno pytanie , aby mieć nieskończoną ilość amunicji należy za pkt wykupić i przy włączaniu gry dać infinite ammo <yes>?

Edytowane przez flahu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... jedno pytanie , aby mieć nieskończoną ilość amunicji należy za pkt wykupić i przy włączaniu gry dać infinite ammo <yes>?

Tak, przed tym wszystkim musisz jednak daną giwerę dopakować na full :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie jestem pewny, ale jezeli dolaczysz do gry i HOST zablokuje mozliwosc nieograniczonej amunicji wtedy nie bedziesz mogl z niej korzystac

Edytowane przez Don_Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z zdobyciem kryształku Heart of Africa , ładowałem z shotgana i magnuma w Weskera ile sił i nie pojawił sie kryształek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwyraźniej wciąż masz za słabe bronie. Dopakuj je trochę i wtedy spróbuj.

Z tego co pamiętam to ja to zrobiłem dopiero jak miałem rewolwer zrobiony na maksa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam to ja to zrobiłem dopiero jak miałem rewolwer zrobiony na maksa.

dobra odłożę sobie to na kiedy indziej jak w Light Hawku albo Magnum będzie na infinity ammo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Może mi ktoś powiedzieć jak zdobyć strój Fairy Tale dla Shevy ? Rozumie że trzeba mieć edycje gold ew wykupione dodatki.

Edytowane przez Kebabozerca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QRDE a ja w ogóle nie pamiętam żebym cokolwiek robił szczególnego żeby zdobyć ten kamień, nie jest przypadkiem tak że heart of africa pojawia się pod schodami po 7 minutowej zabawie w kotka i myszkę z Weskerem?

Zerknijcie na filmik od 2:31 kamień leży spokojnie między schodami, nie pamiętam żebym ładował z czegokolwiek w Weskera, siedziałem sobie cichaczem gdzieś na tyłach korytarzy i cierpliwie czekałem na checkopint ... no chyba że kompan (inny użytkownik naszego forum) go ostrzeliwał do pucharku bad blood (ten w sumie też mam a na bank nie walczyłem o niego) ;)

Uwaga! Filmik zawiera spoilery ;)

Może mi ktoś powiedzieć jak zdobyć strój Fairy Tale dla Shevy ? Rozumie że trzeba mieć edycje gold ew wykupione dodatki.

Zgodnie z informacjami z sieci strój jest w wersji GOLD, być może jest dostępny w Store ale tego z oczywistych względów Ci teraz nikt nie sprawdzi :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co ja pamiętam to żeby zdobyć heart of africa trzeba natrzaskać Weskerowi tak żeby "uciekł" na górę przed upływem 7 minut i potem kamień leży między schodami podczas drugiej części walki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

sprawdziłem po 7 minutach ukrywaia się nie pojawia sie krysztalek

bad blood to trofero ukryte?

Edytowane przez flahu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jest ukryte i dopiero gdy wyskoczy ci to trofeum, heart of africa powinno się pojawić między schodami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co ja pamiętam to żeby zdobyć heart of africa trzeba natrzaskać Weskerowi tak żeby "uciekł" na górę przed upływem 7 minut i potem kamień leży między schodami podczas drugiej części walki

Dokładnie tak; Wesker gubi kamień tylko i wyłącznie wtdedy, gdy dostanie wpierxxl przed upływem 7 minut. W innym wypadku Wesker ucieka ale kamień się nie pojawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz pogram troche w merceneries aby kupic infinite ammo do magnuma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie miałem farta, grałem równolegle z Hoplitą z naszego forum i on tam się uganiał za Weskerem ;) Pewnie zebrał ten kamień a jak wiadomo zebrany przez jednego z graczy w co-opie zalicza się na obu playerów ...

Flahu walcz dzielnie a jak nie ogarniesz do powstania PSN to chętnie popykam w RE5 i ci pomogę :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

mało czasu na grę (obowiązki) , fanem serii RE jestem od małego dziecka , przeszedłem wszystkie częsci od PSX do RE5 , motywuje mnie platyna : ))

jak PSN będzie działać to pewnie zrobimy desperate escape i lost in nightmares na veteranie

Edytowane przez flahu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie miałem farta, grałem równolegle z Hoplitą z naszego forum i on tam się uganiał za Weskerem ;) Pewnie zebrał ten kamień a jak wiadomo zebrany przez jednego z graczy w co-opie zalicza się na obu playerów ...

No jak nie, jak tak!? ;) Pewno że zebrałem. Nawet mówiłem Ci, ale chyba w ferworze walki komunikat nie dotarł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi