Skocz do zawartości
Rafi

Gdzie kupić konsolę i jaki model wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz to juz niewazne. Zakupiona w Sony Centre. :)

krycho, a za ile kupiłeś?

Ja mam taką zagłostkę, że chcę kupić siostrze dla jej dzieci PS Slimkę 120GB + Singstar Polskie Hity + Eye Pet + kabel HDMI i chciałem się wyrobić w 1500zł, ale z tego co widzę to chyba się nie uda... szukam w po Wawce w różnych sklepach, ale póki co ciężko idzie, heh

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krycho, a za ile kupiłeś?

Ja mam taką zagłostkę, że chcę kupić siostrze dla jej dzieci PS Slimkę 120GB + Singstar Polskie Hity + Eye Pet + kabel HDMI i chciałem się wyrobić w 1500zł, ale z tego co widzę to chyba się nie uda... szukam w po Wawce w różnych sklepach, ale póki co ciężko idzie, heh

jedź do media expert tam masz czystego 120gb za 1100zł. 400zł chyba Ci starczy na singstara, eye pet'a i kabel ;) Pozdro

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Saturnie w warszawie można kupić zestaw ps3 slim 250 Gb + Colin McRea Dirt 2 za 1350 zł. Myślę, że to niezła propozycja. Ja z niej skorzystałem 8)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zostałem sczęścliwym posiadaczem PS3 Slim 250GB + NFS Shift + kabel HDMI + pilot = 1470 zł.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak czy siak to chyba kupie na allegro....u wybiore zestaw z Uncharted 2 już mam kilka propozycji ale szukam :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jestem nowym posiadaczem PS3 slim 250GB + dwa pady + pilot + hdmi + Ratchet & Clank za 1450 zl

od 01.12.2009

kupilem na allegro taniej niz w saturnie i w innych sklepach

moge na zyczenie wyslac nazwe slkepu na maila

Edytowane przez miszung

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze przynajmniej cene podasz? model tez mozesz podac. jakies gry byly w zestawie?

ps dzieki za podanie :)

Edytowane przez kakaroto-songo1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jestem nowym posiadaczem PS3 slim 250GB + dwa pady + pilot + hdmi + Ratchet & Clank za 1450 zl

od 01.12.2009

kupilem na allegro taniej niz w saturnie i w innych sklepach

moge na zyczenie wyslac nazwe slkepu na maila

Zadowolony jestes? Przesyłka przebiegła pomyślnie nie musiałeś czekać?? Dostałes nie uszkodzoną konsole ? ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem w Media Exper za 1470 PS3+pilot+ kabel HDMI + Fifa2010

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! (to moj pierwszy post na forum)

Planuje kupno PS3, wciaz waham sie miedzy 120GB, a 250 ze wzgledu na stosunkowo nieduza roznice w cenie przy dwa razy wiekszej pojemnosci dysku. Tu mam takie male pytanie (jeszcze nie to, ktore chcialem tak naprawde zadac): Czy roznica w modelach to tylko, i wylacznie rozmiar dysku czy moze miejsce produkcji, uzyte podzespoly itp.? Czy sa jakies niuanse? Wiem, ze 250 to model nowszy, tak?

A teraz pytanie bardziej pasujace do tego tematu: Wciaz zastanawiam sie miedzy kupnem konsoli w duzym sklepie sieciowym(Saturn, MM, Vobis), a czyms pokroju 4console, psxextreme lub innym, ktory jest pod nosem. Jestem zdecydowanie bardziej przekonany do drugiej opcji, tylko mam pytanie, w ktorym z nich latwiej dociekac swoich praw konsumenckich po wygasnieciu gwarancji producenta? Czy decydujac sie kupic w sklepie mniejszym mam taka sama mozliwosc przyjscia z towarem i powolywaniem sie na swoje prawa co w sklepie sieciowym, w ktorym to pracownicy moga najwyzej wziac wadliwy towar bez slowa bo wszystko sterowane jest odgornie? To dla mnie dosc wazne- chyba nie ma co mowic, ze milo jest gdy porozumienie miedzy stronami jest gladkie niz psuc sobie krew biegajac od ptk. obslugi do ptk. obslugi. Czy ktos ma jakies zle doswiadczenia w temacie? Czy jest argument za wielkimi sieciowkami? (np. wlasnie gwarancja sklepowa, serwis, stan towaru? Cena jest mniej istotna, roznice jestem gotow przelknac :wink:)

Pozdrawiam, mykupyku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! (to moj pierwszy post na forum)

Planuje kupno PS3, wciaz waham sie miedzy 120GB, a 250 ze wzgledu na stosunkowo nieduza roznice w cenie przy dwa razy wiekszej pojemnosci dysku. Tu mam takie male pytanie (jeszcze nie to, ktore chcialem tak naprawde zadac): Czy roznica w modelach to tylko, i wylacznie rozmiar dysku czy moze miejsce produkcji, uzyte podzespoly itp.? Czy sa jakies niuanse? Wiem, ze 250 to model nowszy, tak?

A teraz pytanie bardziej pasujace do tego tematu: Wciaz zastanawiam sie miedzy kupnem konsoli w duzym sklepie sieciowym(Saturn, MM, Vobis), a czyms pokroju 4console, psxextreme lub innym, ktory jest pod nosem. Jestem zdecydowanie bardziej przekonany do drugiej opcji, tylko mam pytanie, w ktorym z nich latwiej dociekac swoich praw konsumenckich po wygasnieciu gwarancji producenta? Czy decydujac sie kupic w sklepie mniejszym mam taka sama mozliwosc przyjscia z towarem i powolywaniem sie na swoje prawa co w sklepie sieciowym, w ktorym to pracownicy moga najwyzej wziac wadliwy towar bez slowa bo wszystko sterowane jest odgornie? To dla mnie dosc wazne- chyba nie ma co mowic, ze milo jest gdy porozumienie miedzy stronami jest gladkie niz psuc sobie krew biegajac od ptk. obslugi do ptk. obslugi. Czy ktos ma jakies zle doswiadczenia w temacie? Czy jest argument za wielkimi sieciowkami? (np. wlasnie gwarancja sklepowa, serwis, stan towaru? Cena jest mniej istotna, roznice jestem gotow przelknac :wink:)

Pozdrawiam, mykupyku

W dużych sklepach jest dużo promocji, w których można dorwać ps3 taniej niż na allegro lub w bardzo podobnej cenie. 250gb różni się od 120gb tylko dyskiem. Obie wersje oczywiście slim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś w ostanim czsie zakupil konsole z jednym ze slepów www.mediaexpert .Mają talą promocje na wszystkie artykóly cena bez watu.Interesuje mnie ceny kosol i czy są napewno objętr tą promocją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś w ostanim czsie zakupil konsole z jednym ze slepów www.mediaexpert .Mają talą promocje na wszystkie artykóly cena bez watu.Interesuje mnie ceny kosol i czy są napewno objętr tą promocją.

Witam , ja wlasnie kupilem tam konsole ale z zestawem , niestety czystych wersji juz nie ma i nie wiem czy w ogole byly ! a Vat wg tego sklepu to nie 22 a 18,03 % !! dlatego za konsole zaplacilem 50zl wiecej niz myslalem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , ja wlasnie kupilem tam konsole ale z zestawem , niestety czystych wersji juz nie ma i nie wiem czy w ogole byly ! a Vat wg tego sklepu to nie 22 a 18,03 % !! dlatego za konsole zaplacilem 50zl wiecej niz myslalem ...

... a może źle policzyłeś...bardzo wiele osób błędnie liczy vat. Pamiętajmy, że vat (w tym przypadku 22%) dodajemy do kwoty netto, a wielu liczy 22% od kwoty brutto - a to jest błąd. Przykład:

Jeżeli towar kosztuje 1000 PLN netto to dodajemy do niego 22% vatu i wychodzi nam kwota 1220 PLN brutto.

Delikwent, który widzi promocję "bez vatu" bardzo często wylicza sobie 22 % od kwoty brutto (w tym przypadku od kwoty 1220 PLN) i rzekomy vat wychodzi nagle 268,4 PLN...ale zaraz zaraz teraz nagle netto wychodziłoby 1220 -268,4 = 951,6 PLN.

Podejrzewam, że własnie tutaj zawieruszyło się Twoje 5 dych.

Jeżeli widzimy promocję bez vatu to nie jest to 22% mniej tylko troszkę powyżej 18%. Jak w takiej sytuacji wyliczyć vat? Pomnożmy kwotę brutto x 22, a następnie ten iloczyn podzielmy przez 122 i wyjdzie nam kwota vat'u, którą odejmujemy od kwoty brutto:thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a może źle policzyłeś...bardzo wiele osób błędnie liczy vat. Pamiętajmy, że vat (w tym przypadku 22%) dodajemy do kwoty netto, a wielu liczy 22% od kwoty brutto - a to jest błąd. Przykład:

Jeżeli towar kosztuje 1000 PLN netto to dodajemy do niego 22% vatu i wychodzi nam kwota 1220 PLN brutto.

Delikwent, który widzi promocję "bez vatu" bardzo często wylicza sobie 22 % od kwoty brutto (w tym przypadku od kwoty 1220 PLN) i rzekomy vat wychodzi nagle 268,4 PLN...ale zaraz zaraz teraz nagle netto wychodziłoby 1220 -268,4 = 951,6 PLN.

Podejrzewam, że własnie tutaj zawieruszyło się Twoje 5 dych.

Jeżeli widzimy promocję bez vatu to nie jest to 22% mniej tylko troszkę powyżej 18%. Jak w takiej sytuacji wyliczyć vat? Pomnożmy kwotę brutto x 22, a następnie ten iloczyn podzielmy przez 122 i wyjdzie nam kwota vat'u, którą odejmujemy od kwoty brutto:thumbsup:

Faktycznie moze byc tak jak piszesz , mimo wszystko uwazam to za taki "chwyt marketingowy" i to nie na poziomie , obliczony na przyciagniecie jak najwiekszej liczby klientow . a Ceny w okresie bez Vatu sa podnoszone tak zeby sklep za duzo nie stracil przypadkiem a klienci sie nabieraja .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto wspomnieć, że robiąc większy zakup w znanym sklepie na literę u (np. konsolę) dostaje się stałą zniżkę 5% na gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie moze byc tak jak piszesz , mimo wszystko uwazam to za taki "chwyt marketingowy" i to nie na poziomie , obliczony na przyciagniecie jak najwiekszej liczby klientow . a Ceny w okresie bez Vatu sa podnoszone tak zeby sklep za duzo nie stracil przypadkiem a klienci sie nabieraja .

To zapewniam Cię, że to nie jest jakiś tam "hłyt maketingowy" tylko zwykła matematyka :)

Tak jak wyliczył Look-i

Ja sobie kupiłem grę i film BD też bez Vatu

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zapewniam Cię, że to nie jest jakiś tam "hłyt maketingowy" tylko zwykła matematyka :)

Tak jak wyliczył Look-i

Ja sobie kupiłem grę i film BD też bez Vatu

Tynio

Pozdrawiam

A czy jedno wyklucza drugie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.promomaniak.pl/gazetka.html,gazetka,1919,Tesco,1 .Jak podają w gazetce 20% taniej w środe może jakąś golą konsole taniej kupić,bo zestawów chyba nie mają za ciekawych,jeżeli to co podają w ulotce jest prawdą bo z tym różnie bywa,no i jeszcze że nie podniosą ceny w środę.

Rzeczywiscie jest obnizka o 20% ale z zapasami konsol w Tesco to jest meganiedobrze . Trzeba by sie chyba przyczaić od rana bo maja ze 2-3 konsole max na stanie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka dni temu byłem w tesco i mieli z 10 może kilka więcej konsol ps3 slim 120 gb za 1199 :) wiec w środę będzie tanio :) niestety mnie interesuje 250 gb :( a tam takich nie mieli.(częstochowa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi