Skocz do zawartości
Rafi

Gdzie kupić konsolę i jaki model wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w podobnym sklepie za te same pieniadze, z tym że dostałem pilot bluetooth + Resistance 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że jeżeli chcecie kupować na allegro, to po pierwsze trzeba sprawdzić, czy wszystko jest tak jak w sklepie np. czy nowy sprzęt, pełne wyposażenie, a druga sprawa to poczytać komentarze dotyczące sprzedawcy. Ja kupiłem u kolesia z ponad tysiącem pozytywnych komentów (no w sumie to sklep na allegro) i nie miałem żadnych problemów, a zaoszczędziłem troszkę pieniędzy, niż jakbym miał kupować w MM czy gdziekolwiek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Media Markt jest fajna promocja na PS3 Slim :) Wersja 250GB + Ucharted 2 za 1299zł :P Ja niestety natrafiłem na wersję z pilotem do filmów i musiałem zapłacić 100zł drożej... Jednak mimo wszystko jestem zadowolony z zakupu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako pracownik Empiku oczywiście doradzam swój sklep ^^

W empiku sama konsola: PS3 Slim 120 GB kosztuję równo 1349 zł Dostajesz gwarancje na Rok. Ja właśnie tą konsolkę miesiąc temu zakupiłem w tej cenie. Jeden z moich najlepszych zakupów z ostatnich lat X3

Teraz zestawy:

1. PS3 Slim 250 GB + 2 Filmy Blu-Ray: Batman The Dark Knight + X-Men Originis Wolverine + Gra: Ratchet & Clank: Tools of Destruction + pilot + kabel HDMI - Zestaw kosztuje o dziwo!! Tylko 1499,90 zł Akurat niedawno zestaw ten został wprowadzony ^^ Także Gwarancja na rok. Aktualnie najlepszy i najnowszy zestaw jaki pojawił się w Empiku!!! Poza tym 250 GB to nieźle ^^

2. PS3 Slim 120 GB + Pilot + Gra: Kill Zone 2 - Zestaw kosztuje także 1499,90 zł - W dniu premiery PS3 Slim był to pierwszy promocyjny zestaw. Z tego co wiem aktualnie w większości już wyprzedany. Osobiście polecam zestaw numer 1. No chyba że ktoś lubi strzelaninkę Kill Zone 2. Także Gwarancja na jeden rok.

3. PS3 Slim 250 GB + Need for Speed Shift - Zestaw kosztuje także 1499,90 zł Zestaw ten pojawił się nie całe dwa tygodnie temu. Ogólnie także się dobrze się sprzedaje. Także Gwarancja na Rok.

Osobiście polecam właśnie Empik ponieważ Zestawy są ciekawe i oczywiście jest gwarancja.

Ja tam osobiście stroną aukcyjnym typu allegro nie ufam. Zwłaszcza z używanym sprzętem. A PS3 to już jest duży wydatek i dość poważna konsola która będzie królowała przez wiele najbliższych lat. Dlatego też doradzam jej kupno w dobrych markowych sklepach takich jak: Empik, Media Markt, czy też Saturn ^^

Edytowane przez XelBlackHearts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Media Markt jest fajna promocja na PS3 Slim smile.gif Wersja 250GB + Ucharted 2 za 1299zł tongue.gif Ja niestety natrafiłem na wersję z pilotem do filmów i musiałem zapłacić 100zł drożej... Jednak mimo wszystko jestem zadowolony z zakupu wink.gif

Czy UNCHARTED 2 jest w polskiej wersji językowej (oczywiście w tej cenie z ps3 w MM)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@XelBlackHearts skąd gwarancja na rok, skoro samo Sony daję obecnie na dwa lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@XelBlackHearts skąd gwarancja na rok, skoro samo Sony daję obecnie na dwa lata.

No właśnie na PS3 Slim jest tylko na rok. Ja także byłem tym bardzo zaskoczony.

Mój kumpel z którym pracuje w Empiku - mówił że chyba Sony z góry przewidziało że PS3 Slim nie jest tak wytrzymały jak gruba wersja. W pierwszym miesiącu kiedy pojawił się PS3 Slim - na wszystkie sprzedane sztuk konsol już pod koniec pierwszego miesiąca dostaliśmy dwie reklamacje O___O Pierwsza to była wina kuriera po idiota o coś stuknął podczas transportu - dobra. zdarza się - natomiast w drugim przypadku konsola chodziła równo miesiąc, a potem zasilanie i chłodzenie tak po prostu padło o___O i konsola już się nie włączała. - Możliwe że klient kłamał opisując przyczynę. Tak czy siak jak przyszła z powrotem do sklepu, a my ją wysłaliśmy Polskiemu Serwisowi Sony uszkodzony produkt. To od razu po dwóch dniach odesłali nową sztukę - ze starą nawet nie powiedzieli co zrobili - pewnie wyrzucili do śmieci. Tak czy siak klient dostał kompletnie nowiutką konsole PS3 Slim. Z tego co podejrzewałem, a było to jeszcze przed zakupem własnej jeszcze PS3 Slimki - myślałem że Sony z góry wiedziało że PS3 Slim jest wytrzymale słabszy od "Chlebaka" i właśnie stąd to mój kolega wywnioskował że jest tylko roczna gwarancja.

Ale potem te swoje przypuszczenia obaliliśmy bo sam kupiłem PS3 Slim 120 GB i sprawdzałem gruntownie wszystko na swoim sprzęcie. Działa mi bez zarzutu. A więc tamten przypadek to był tylko pech. Nie wiem dlaczego jest tylko jeden rok gwarancji. To naprawdę dziwna sprawa jest. Starszy model grubas "Chlebak" miał dwa lata gwarancji. Natomiast teraz wszystkie PS3 Slim mają roczną gwarancje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlebak miał rok a od października Sony daję na slimkę 2 lata. http://www.sony.pl/article/id/1175002577055

# DWÓCH LAT dla telewizorów LCD BRAVIA (zakupionych po 15 stycznia 2008 roku)

# DWÓCH LAT dla laptopów VAIO (zakupionych po 1 lipca 2008 roku)

# DWÓCH LAT dla pozostałych kategorii produktów zakupionych po 1 października 2009 roku

# JEDNEGO ROKU dla kategorii WALKMAN

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale super, 2 lata gwarancji :). Zadzwonię jeszcze jutro do Sony i dowiem się szczegółów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety gwarancja na PS3 jest na rok, gdyz 2 lata daje sony poland, a nie Sony corporation.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w MM w Wawie (kolo Promenady) za 1399,- bundle z uncharted2 i pilot gratis... (tych pilotow to sie widze pozbywaja na calego :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

wie może ktoś ile w MM kosztuje 80 gigowa PS3 (najlepiej ta z 3 grami) bez VAT-u? Bo chcę sobie niedługo kupić konsole i zobaczyłem, że w MM teraz sprzedają bez VAT-u. Z góry dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od punktu media bo ceny mogą być różne.

Wiem ze jakiś czas była promocja bez vatu ale na wybrane produkty pierwsze słyszę że teraz jest jakaś promocja z vatem :)

Przejechałbym się do media w cze-wie ale niestety jestem uziemiony na jakiś czas bo kostkę mam skręconą i coś z woreczkiem stawowym chyba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej interesuje mnie MM w Lublinie, ale jeżeli ktoś wie gdzie indziej to proszę również o podanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Promocja może nie obejmować konsol :( czytałem na innych forach....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tej promocji, to jutro prawdopodobnie będę w Media w Lublinie, więc napisze co i jak z tymi cenami gdyż sam może kupię PS'a na tej "promocji"o ile oczywiście obejmuje konsole.

Edytowane przez Turus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak właśnie zamierzam kupić PS3 , najlepszą ofertą jaką znalazłem jest ta: http://www.sklep.psx...0716be0e72d0269

Robiliście zakupy w tym sklepie polecacie www.psxextreme.pl ?

Chyba, że jakiś inny sklep typu Komputronik Vobis MM lub Saturn ? Rodzice dają 1150zł resztę ja dokładam a mam na dołożenie ok 400zł to w sumie 1550zł :)

Edytowane przez szefunio1501

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem u nich Xbox'a i gry i zawsze wszystko było bez problemu. Brałem przesyłkę kurierem i zawsze ten przychodził na następny dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem u nich Xbox'a i gry i zawsze wszystko było bez problemu. Brałem przesyłkę kurierem i zawsze ten przychodził na następny dzień.

Czemu nie chcesz kupić z PSxextreme? Tylko chcesz z MM co to za promocja ma być ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi