Skocz do zawartości
ONE

Co ostatnio czytałeś(aś), co czytasz? Czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, 2 dni wystarczyły na zniszczenie Assassin's Creed: Bractwo. O ile fanem gry nie jestem, to książki czyta się całkiem przyjemnie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zacząłem właśnie "Rodzinę Borgiów" Puzo - będzie wstęp do Assassin's Creed Brotherhood :)

Czytam też autobiografię Tony'ego Adamsa "Addicted" - polecam nie tylko fanom Arsenalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wszystkim książkę U. Poznanski pt. "Erebos", jest naprawdę genialna! A do tego porusza tematykę gier komputerowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert Faulcon - seria Nocny Łowca!!! W koncu udalo mi sie upolowac wszystkie 6 tomow za smieszne 12zl...teraz tylko wypatruje listonosza z paczuszka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabrałem się za sagę Millennium, póki co właśnie przeczytałem 1 część, tj. "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" i jak na razie nie zawiodłem się.

Edytowane przez Dilerus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj przeczytałem drugi tom "Uczty dla wron" i niestety cała 4 część jest zdecydowanie niższych lotów niż 3 część sagi. Teraz biorę się za, jak na razie, ostatnią część. Raczej nie oczekuję czegoś więcej niż to co zaprezentowała 4 część.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja teraz czytam

Gringo wśród dzikich plemion W.C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj przeczytałem drugi tom "Uczty dla wron" i niestety cała 4 część jest zdecydowanie niższych lotów niż 3 część sagi. Teraz biorę się za, jak na razie, ostatnią część. Raczej nie oczekuję czegoś więcej niż to co zaprezentowała 4 część.

Nie mogę się za cholerę zabrać za ten cykl. Przekonaj mnie, że warto.

Męczę Kinga "Po zachodzie słońca", następne w kolejce "Metro 2033". Ruscy: genialni jeśli chodzi o literaturę, sukinsyny we wszystkim innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zważywszy na obronę mgr w tym roku czytam aktualnie książki na temat ZABAWY, przyjemne i godne polecenia w szczególności to książka James E. Combs - Świat zabaw. Narodziny nowego wieku ludycznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slash- Autobiografia, Na zachodzie bez zmian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja w końcu dopadłem się do Final Fantasy XIII Episode Zero...zacne i bardzo fajnie się czyta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Well, po raz dziesiąty raz z nudów przeczytałem Wiedźmina :>, niedawno również, przeczytałem znowu trylogię czarnego maga, autorstwa Trudi Canavan (jak ktoś się interesuje fantasy, które z czasem się rozkręca to polecam :)).

W planach mam przeczytanie zwiadowców i... się zobaczy :P.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadrabiam zaległości nie tylko w grach, ale również w literaturze. Obecnie wsiąknąłem w pierwszą część Millennium Larssona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"The Godfather" Mario Puzo - zajebista książka :banana:

Edytowane przez beardo0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę zmęczyć "Boga urojonego" Dawkinsa...

A mnie się ją swego czasu dosyć szybko i przyjemnie czytało, choć odkrywcza lektura to nie była.

"The Godfather" Mario Puzo - zajebista książka :banana:

Poluję na tę książkę, ale rodzina Borgiów średnio mi podeszła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie się ją swego czasu dosyć szybko i przyjemnie czytało, choć odkrywcza lektura to nie była.

Poluję na tę książkę, ale rodzina Borgiów średnio mi podeszła.

Owszem odkrywcza nie. Generalnie to książka nikogo nie przekona i nie nawróci na drugą stronę. Co do Ojca Chrzestnego to chyba najlepsza książka jaką czytałem. Choć skończyłem ją już kilka lat temu to wciąć mój nr 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem Jesteś Bogiem, polecam fanatykom HH, właściwie to sam scenariusz filmu wzbogacony o wywiady z krytykami plus trochę unikatowych fotek PFK i z filmu :) Polecam książki Mankella zdecydowanie "O krok" i "Piąta kobieta".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem "Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet" i łapię się za kolejną część Millennium. Sama książka miodna (aspekt obyczajowy oraz portrety psychologiczne postaci), jednak rozwiązanie wątku kryminalnego mocno rozczarowujące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbliżam się wielkimi krokami ku końcowi Sagi Pieśni Lodu i Ognia (30 stron do końca i chodzi mi o świat "Gry o Tron" ). Przez ostatnie 4 miesiące przeczytałem 5500(!)stron i jakoś tak smutno jest mi żegnać się z tym światem. Kolejnych tomów pewnie autor nie dożyje :P . Tomy 4 i 5 były gorsze niż 1-3, ale i tak bardzo dobrze je się czytało. Zdecydowanie wszystkim polecam.

A tym którzy nie chcą się żegnać z tym światem na stałe polecam genialną grę na PC - Crusader Kings 2 i mod Game of Thrones

. Sama gra jest cudowna i na razie próbuję ogarnąć swój ród z Irlandii ;)

Edit: No i stało się. Koniec. Ostatnie kilka rozdziałów wymiatało.

Edytowane przez Myron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obecnie jestem w połowie Lodowej Pułapki, mistrza przygody, Cliva Cusslera, później w kolejce Wydobyć Titanica :)

Widziałem dziś w Media Markt książkę Hitman: Potępienie - jest to oficjalny perquel do gry Hitman: Rozgrzeszenie, czyta ktoś? Fajne? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam obecnie "Musimy porozmawiać o Kevinie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi