Skocz do zawartości
ONE

Red Dead Redemption

Rekomendowane odpowiedzi

Mi też się wczoraj wydawało, że słychać "up to sixty players" i taka wersja wydaje mi się bardziej prawdopodobna. Skoro można tworzyć gangi składające się z 8 graczy, 16 byłoby tragicznie mało, biorąc pod uwagę rozległość terenu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozległy teren pewnie będzie w singlu, multi pewnie na mapkach typu miasteczko, most itp.

Zgadzam się z jednym z przedmówców, montaż filmików mających nas zachęcić do kupna stoi na wysokim poziomie, wszystko wygląda cacy, R* ma doświadczenie z sandboxami jednak czy gra będzie na powyżej 8? Wydaje mi się, że nie, już GTA IV pokazało, że niestety jeśli nie daje się graczom narzędzi do siania demolki i ogólnie swobody (via Mercanaries, Just Cause) gra się nudzi dość prędko, ile można stworzyć ciekawych misji? Z RDR obawiam się będzie jeszcze gorzej, bo w tym klimacie co można robić - napaść na pociąg (chyba, że to jeszcze nie te czasy?), powalczyć z indianami, obronić miasteczko przed gangiem, ochronić konwój, stoczyć pojedynek ze znanym rewolwerowcem, złapać zbiegłego przestępce... i co dalej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kolega słyszy tam 60, a nie 16 to ja współczuję...

Nie wiem po co się tak wywyższać. Naprawdę, nie wiem po co to spinanie pośladków. "ty" i "teen" dość łatwo jest pomylić, gdy Anglik dość szybko przebiera językiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napaść na pociąg (chyba, że to jeszcze nie te czasy?), powalczyć z indianami, obronić miasteczko przed gangiem, ochronić konwój, stoczyć pojedynek ze znanym rewolwerowcem, złapać zbiegłego przestępce... i co dalej?

Jak to co dalej ? Znajac rockstar, zrobia wszystkie razy 3 :laugh: i juz bedzie duzo misji :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to co dalej ? Znajac rockstar, zrobia wszystkie razy 3  :laugh: i juz bedzie duzo misji  :whistling:

znając rockstar, panowie doskonale się przygotowali oglądając najlepsze filmy z dzikiego, .. poza tym co tam wymieniliście .. polowania, handel skórami, ogólnie na dzikich terenach survival, dodaj do tego jeszcze bijatyki w których biorą udział wszyscy obecni w saloonie, tancerki tańczące kankana, gry w karty, łapanie koni na lasso, skalpowanie czerwonych, wyścigi konne, ujeżdzanie konia, obrona dyliżansu, ... może gorączka złota? bycie rabusiem, albo szeryfem, oblężenia fortu, rewolucja chłopów, .. itd itd, jak widać jest tego na tyle sporo że można by spokojnie obdzielić kilka nie jedną grę, przypomne tylko że w takim CoJ idzie się do przodu do tego jeszcze w tunelu i zabija się wszystkich na mapie, ... 

pozdro dla wszystkich wymagających i wybrednych graczy ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczę, ze fabularnie będzie ok, bo tylko to mnie martwi. Spadek liczby klatek animacji na sekundę przeboleję, ale miernej fabuły nie. Jestem jednak dobrej myśli.

Jak Boga kocham, słyszę w tym filmiku sixty players -

(1:40) Jeżeli jest to 16, to lipa, bo na tak dużym terenie znalezienie kogoś będzie graniczyło z cudem.

EDIT: // Po przesłuchaniu tego kilkunastokrotnie jestem pewien, że jest tam sixty wink.gif

16 (1:43). Nawet na logikę wychodzi, że 8 "naszych" (w tym my) potykać się będzie z drugą, równie liczną, grupką.

Nie wiem po co się tak wywyższać. Naprawdę, nie wiem po co to spinanie pośladków. "ty" i "teen" dość łatwo jest pomylić, gdy Anglik dość szybko przebiera językiem smile.gif

Anglik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

60 w lobby, ale we właściwej rozgrywce 16. W czym to zmienia postać rzeczy?

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym, że jeśli się to potwierdzi, to w lobby, którym zgodnie z zapowiedzią będzie cała okolica dostępna w kampanii dla jednego gracza, będzie można spotkać więcej niż piętnastu pozostałych graczy. Wiadomo, że przechodząc do konkretnego trybu gry wystarczy te 16 osób, ale w lobby przy tak rozległym świecie im więcej graczy tym lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie w free roamie 60 osob na raz a jak jakas grupka z tych 60 bedzie chciala zagrac deadmatcha to max 16 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie w free roamie 60 osob na raz a jak jakas grupka z tych 60 bedzie chciala zagrac deadmatcha to max 16 :)

No i git, 60 osób w free room-ie to jest dosyć duzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczę, ze fabularnie będzie ok, bo tylko to mnie martwi. Spadek liczby klatek animacji na sekundę przeboleję, ale miernej fabuły nie. Jestem jednak dobrej myśli.

16 (1:43). Nawet na logikę wychodzi, że 8 "naszych" (w tym my) potykać się będzie z drugą, równie liczną, grupką.

Anglik?

Kolejny pan profesor, czepiający się najmniejszych szczegółów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się zgubiłem...

Czy może mi ktoś powiedzieć ile będzie w końcu graczy w jednym meczu multiplayer? 60 czy 16? Bo to spora różnica, a z Waszych postów to nic nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maaaziu user_popup.png

Zrób tak jak ja niczym sie nie interesuj. A gre możesz kupować w ciemno. Czym mniej wiesz tym wieksza przyjemnośc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym trailerze mowa jest o 16 graczach. Można tworzyć bandy skłądające się maksymalnie z 8 graczy i w sumie to tyle. Reasumując, 16 graczy (maksymalnie) potyka się w dowolnej konfiguracji. Bardzo możliwe, ze spora część tzw. bandytów, czy przedstawicieli prawa, będzie zwykłymi botami, co zrekompensuje niezbyt szałową liczbę graczy w trybie gry wieloosobowej.

FLISEK>>> Masz na myśli coś konkretnego, czy piszesz dla frajdy wynikającej z wsłuchiwania się w dźwięki klawiatury?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KopaczK

Najważniejszą rzeczą jest jaka musi być minimalna ilość graczy aby grac online a nie maksymalna. Dla mnie 16-stu graczy to juz tłok. Musze wiedzieć z kim gram. Jest nas ośmiu w jednej druzynie wiadomo wszyscy mamy headsety i komunikacja juz może byc chaotyczna. Z drugiej strony gracze PS3 grają anonimowo i co drugi ma tylko headseta. Nie ma co sie dziwić jakie gry taka komunikacja. Ps3 jest cienka na tym polu porównując do konkurencji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec ja sobie kupuje dla tej gry headseta.

ZBIERAM LUDZI DO GANGU! :D

pisac juz dzisiaj kto bylby chetny, zbiore wszystkie informacje (psid, gg) i was pododaje do friendsow : )

ciekawe czy znajdzie sie tu wiecej niz 16 osob zeby robic klany?

Edytowane przez jestem ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KopaczK

Najważniejszą rzeczą jest jaka musi być minimalna ilość graczy aby grac online a nie maksymalna. Dla mnie 16-stu graczy to juz tłok. Musze wiedzieć z kim gram. Jest nas ośmiu w jednej druzynie wiadomo wszyscy mamy headsety i komunikacja juz może byc chaotyczna. Z drugiej strony gracze PS3 grają anonimowo i co drugi ma tylko headseta. Nie ma co sie dziwić jakie gry taka komunikacja. Ps3 jest cienka na tym polu porównując do konkurencji

To wszystko zależ od naszego podejścia. Mnie do szczęścia headset nie jest potrzebny. Jak gram w sieci, zazwyczaj wyciszam innych graczy, bo ich bluzgi i podniecone głosy nijak nie interesują. Gdybym był w jakimś klanie, to co innego. Taka anonimowość ma swoje dobre strony. Aczkolwiek efektywność działań grupy komunikujących sie non-stop graczy jest znacznie wyższa niż zbieraniny anonimów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może to lobby zrobią na zasadzie Test Drive Unlimited?. Będzie zbierać graczy w pobliżu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie coś może na temat jakiejś najbliższej recenzji RDR ? Kiedy się pojawiły w przypadku GTA ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty cos wiesz ! ;) Chcialbym sie dowiedzieć jak to mniej więcej wygląda. Wole nie oglądać gameplaya żadnego bo to tylko zepsuje"podjarke" przy pierwszym wlaczeniu, ale jakby ktoś powiedział o grze to i owo byłoby miło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty cos wiesz ! ;) Chcialbym sie dowiedzieć jak to mniej więcej wygląda. Wole nie oglądać gameplaya żadnego bo to tylko zepsuje"podjarke" przy pierwszym wlaczeniu, ale jakby ktoś powiedział o grze to i owo byłoby miło.

To do mnie było ?. Jeżeli tak to niestety ja wiem tyle co wszyscy:], jedynie to co mogę to spekulować co możne być, a co nie xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagam teraz 3 westerny i powoli przestawiam sie z urbanistycznych klimatow na klimaty dzikiego zachodu - jedyne co pozostanie, to odliczac dni do premiery i liczyc aby gra nie byla portowym gniotem.

Co do trybu multi, nie ma co panowie spekulowac, jakby nie bylo, tak R* w TEJ kwesti nie da dupy i o to sie nie martwie (bardziej boje sie o lagi), 16 graczy w trybach multi, i bog wie ile w lobby, zreszta lobby to lobby, tam sie do gry przygotowywujemy, a nie idziemy na schadzki, nie mylcie tego z HOME albo simsami jakimis.

PS. gosc na tym filmiku mowi 16, ale jest to mowa nie o lobby - i jestem pewny ze to 16, mozna rozroznic 60 a 16 dosyc latwo, no chyba ze wymawia je polak :)

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli w trybie Free Roam będzie można grać w max. 16 to ja dziękuję. ~10 min szukania kolegi do zabicia - takiego multi to ja nie chcę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi