Skocz do zawartości
cwir

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zapowiada sie, ze wielu z nas bedzie gralo w te gre. Czy ktos moglby zrobic osobne podforum dzialu GRY, takie jakie ma Killzone i MW?

Przy okazji chcialbym zapytac o UAV. Ile mozna ich miec? Czy daje sie je naprawiac bedac inzynierem, czy to raczej jednorazowa zabawka?

Dobrze byłoby zrobić osobne forum, ale dopiero jak gra wyjdzie. :) UAV, jak się zepsuje, to "odnowi" się za ok. 3 min. Później jest w następnych bazach.

@Szymur- Ja gram często, i serwery są b.dobre, bo wogóle nie mam lagów :)

Edytowane przez Miszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A problem z nadmierną ilością snajperów mogli Panowie z DICE rozwiązać w taki sposób jak to miało miejsce w ET- limit na poszczególne klasy :ninja:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Limit na klasy bylby dobrym rozwiazaniem, max 3 osoby moga grac jedna klasa, a klas akurat jest 4.

Z limitem czy bez i tak gra jest zajebista ! :D

Edytowane przez NaLandy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem to nie wina DICE a samych graczy. Tzn tych mniej rozwiniętych. 

Sytuacja z dzisiaj, jestem w drużynie atakujących. Gdy zostało bodaj 30 kuponów do końca wreszcie udało mi się właściwie samotnie zniszczyć punkt Alfa w pierwszej strefie.  

Mapa jeszcze nie jest przegrana, sporo czasu na zniszczenie punktu B gdyby nie fakt ... że większość drużyny atakuje pobliskie lasy i pagórki ze snajperkami. 

Raptem jedna osoba z AT stara się mi pomóc zdobywając ten nieszczęsny punkt. 

Rozumiem jeden dwóch snajperów ale nie wiekszość drużyny !

Jak już ktoś wspomniał każda klasa jest przydatna. Ale wszystko z umiarem... Dwóch snajperów spokojnie poradzi sobie z budynkiem przy B i mniej więcej będzie pilnować spokoju podczas detonacji. Ale 5 to już tłok i prześciganie się we fragowaniu, nie patrząc na cele, nie patrząc na sukces drużyny tylko na swój współczynnik K/D ...

Mam nadzieję, że po premierze zbierze się jakaś forumowa grupa i będzie można pograć jako drużyna a nie pojedyńcza jednostka :)

Pozdrawiam, 

ucantstop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydałyby się stworzyć osobny dział itp. dla tej gry :geek: . Ponieważ widzę że cieszy się ona niemałym zainteresowaniem graczy :biggrin: . Ciekawe by były ustawki forumowe, ale większe niż te 4 osobowe składy np. 12-12. Niestety nic chyba nie wiadomo jak ze wsparciem klanów itp., tak mi się wydaje bo nikt nie odpisuje na moje pytania w tej sprawie :mellow: .

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno zastanawiałem się czy wybrać BC2 czy AvP. Po ograniu obu dem zdecydowanie wygrywa na razie BC2.

A limit na klasy wg. mnie nie byłby dobrym rozwiązaniem. Nie każdy lubi być medykiem albo snajperem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co chodzi z tymi kuponami bo jestem troche zielony? ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszej bazie gdy gra sie obrońcami czasami biore snajpera i biegne szybko na główną drogę gdzie typki czołgami wyjeżdżają, rzucam 2x C4 na droge i czekam na takiegow krzakach czy za kamieniem, jedzie czołg, najeżdża na c4 i BUM! ledwo co sie nieszczęśnik zrespił a już musi zaczynać od początku.

Czasami można trafić na takich n00bów że szkoda gadać, dzisiaj grałem obrońcami razem z innymi kumplami, w attackerach to same lamy były, my z obrońców zamieniliśmy się w attakersów i ciągle kosiliśmy ich przed respem, poprostu nie mogli z niego wyjśc. 10min i po rundzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mori wnioskuję że grasz w bete PC wiec mam pytanko, jak z lagami u Ciebie, ja non stop gram na lagu choć z dnia na dzień widać lekką poprawę, demo ps3 śmiga u mnie aż miło więc myślę że w wersji finalnej nie uświadczę laga

Daras gram na PS3! Lagów nie stwierdziłem, gra śmiga aż miło.

Co do snajperów - jak grają logicznie, to są silna częścią ekipy. Vide dzisiaj koło południa trafiłem na ekipę, gdzie snajperzy wspomagali "szturmujących" nożami i pistoletami.

Ale to niestety odosobniony przypadek, w większości meczy - przynajmniej wtedy gdy ja grałem - grający snajperami pełnia funkcje fragerów-kamperów. I olewają resztę ekipy. Co jest lekko stresujące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram inzynierem i jesli jestem w skladzie z malo rozgarnietymi ludzmi to niestety gram jako samotnik. Na samym poczatku laduje sie do czolgu i jade na ta gore z plotkiem przed pkt A. Z tego miejsca czyszcze budynek z dzialkiem i sniperami. Kilka osob leci na budynek A ktory ciagle ostrzeliwywany jest przez mnie z pociskow a z dzialka likwiduje biegnacych w strone pkt A i tych probujacych rozbroic pkt B (o ile jest ladunek). Oczywiscie zawsze ta sytuacja wyglada troche inaczej poniewaz nieraz futruja we mnei z rakiet to co chwile naprawiam swoj czolg. Gdy tylko w pktcie A sa planty natychmiast jade na pole bitwy i czolg ustawiam miedzy wysokim budynkiem gdzie sa sniperzy a budynkiem A. Chowam sie za czolg naprawiajac go i przy okazji strzelam do ludzi ktorzy chca przejsc z budynku znajdujacego sie za budynkiem z pktem A. Taka taktyka niemalze zawsze pomaga wygrac , leci masa fragow. Na tym etapie rozgrywki jestem w stanie zabic do 30 osob nie ginac ani razu i nie tracac ani razu czolgu! - Zdaza sie tez ze czolg zostawiam komus i lece do budynku z pkt A i czekam az plant wybuchnie! Potem tylko ostrzeliwywac budynek ze sniperami zostalo i czekac az Assalulty planta pod B dadza. Sam do B rzadko biegne , raczej wole biec w strone tego budynku gdzie sa campy ale czasamu jak juz jest plant i ostatnie sekundy potrafie jak rambo tam wbiec z RPG i zrobic zadyme.

W dalszych etapach ataku trzymam sie przewaznie jakiejs pancernej kampanii - niestety rzadko sie zdaza aby jakas byla w miare ogarnieta : / czesc poprostu wjezdza w sam srodek akcji i dziwi sie ze po 5 s dostaja 20 rakiet. : / Na dodatek czesto zamiast poczekac az ich naprawie to poprostu sobie jada =.=" Strasznie mnie to iryruje. A jak nie ma takiej ekipy to czesto robie za assaulta. Poprostu lece na pkt A lub B i naprawde niezle mi idzie! Czesto to ja wlasnie jestem tym ktory poprostu wysadza to.

Sniperzy w druzynie przeciwnika mnie nie denerwuja. W mojej juz nieco bardziej bo o ile w obronie to jeszcze z bogiem o tyle w ataku czesto zanim dojda na tyly wroga to zgona zlapia. Kilka razy trafili mi sie naprawde niezli w skladzie ktorzy potrafili porzadnie utrudnic zycie przeciwnikom.

Swietnie mi sie gra jako typowy koles od oczyszczania terenu - robienia rozpierduchy ciezkim sprzetem ale tez supcio jest kiedy lece plantowac w budynkach lub bronic ich. Naprawde RPG sie przydaje na piechote tez :) Z tracera nie korzystam bo pistolet jest mi niezbedyn do przetrwania... wiele razy mialem Multi Fragia - 2 kille z karabinu i koniec amunicji to pistolet 2 kille i jeden kill jeszcze nozem ^^

Troche mnie trapi przelaczenie miedzy wiertarka rpg a karabinem. Bywaly takie akcje ze biegnie do mnie(do czolgu) sniper z C4 w lapie ja wyskakuje i "strzelam" do niego wiertarka xP Konczylo sie to przewaznie wysadzeniem mojego pojazdu ale czasami nozem udaje sie takiego dziabnac.

Naprawde jestem zdumiony moim skillem bo fanem FPSow nie bylem ale teraz grajac sobie na luzie K/D Ratio mam powyzej 2 na dodatek dzialam w tej druzynie. A gdy fraguje to mialem juz KD Ratio 9 nawet xP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że BF BC 2 nie źle pojedzie MW 2.

Jestem zaskoczony jak reklama tej gry jest nawet na gadu-gadu, szkoda, że jeszcze cały miesiąc:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

dalem sie namowic i pogralem inzynierem.... bardzo fajnie sie gra. troszke inna ilozofia niz sniper, ale jest fajnie. szczegolnie rpg w kierunku czolgu ;]

Mam zarzuty do niektorych kierowcow czolgu. Staje na srodku drogi na wprost, zamiast bokiem, uniemozliwiajac swoim pasazerom strzelanie w kierunku wroga. Ok moge wyjsc i go od tylu naprawiac, ale juz wspomoc ostrzalem ze srodka niestety nie. Pamietajcie o tym panowie kierowcy ;)

Edytowane przez snosch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Gra wymiata, jak się dorwałem to nawet nie wiem kiedy minęło 9h:D

Mam takie pytanko przy okazji - czy serwery będą wspólne dla konsolowców i PC? Bo ja gram np na ps3 i taki PC-towiec ma srogą przewagę mając myszkę i klawiaturę...

Mam nadzieję, że nie...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Gra wymiata, jak się dorwałem to nawet nie wiem kiedy minęło 9h:D

Mam takie pytanko przy okazji - czy serwery będą wspólne dla konsolowców i PC? Bo ja gram np na ps3 i taki PC-towiec ma srogą przewagę mając myszkę i klawiaturę...

Mam nadzieję, że nie...

pozdro

nie, kazda platforma sobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym chciał taki pojedynek zrobić, gdyż śmiem twierdzić, że dałbym radę tym ich myszkom i klawiaturom... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem to nie wina DICE a samych graczy. Tzn tych mniej rozwiniętych. (...)

Mnie to kompletnie nie dziwi, nie wiem czy masz jakieś doświadczenie w sieciowych fpsach, ale jeśli nie to powiem Ci, że takie sytuacje to norma - w schemat rozgrywki tego typu gier po prostu wpisuje się ta część graczy, która nie robi tego co 'powinna', a to na co ma ochotę. Fakt, to trochę irytujące i grając w BF 'samotnie' (tymbardziej, że to typowo taktyczny fps) wiele się traci, ale kiedy zbierze się ekipa (dzisiaj miałem mnóstwo frajdy z rozgrywki z kilkoma forumowiczami) i to jeszcze z hs = to jest to.

Co do lagów to gram od piątku i nie miałem z tym żadnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra już wiem co jest z tymi lagami. Ping przekraczający 300ms :( Jutro będzie trzeba dzwonić do operatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ja lagów też nie miałęm tylko 2 razy mnie wylogowało z serwera:/ a co do samej rozgrywki to tak mi sie podoba zę musze mieć pełną wersje:P chociaż bywają chwile że mam ochotę rzucić padem:P

najważniejsza jest jednak ekipa... samemu sie nic nie zdziała:/mi najbardziej odpowiada gra jako inżynier bo ma on spore możliwości - rpg'em fajnie się rozwala ruchome cele a ponadto często naprawiam pojazdy mojej ekipy tylko wku...wia mnie jak ludzie nie wiedza co robić:P jak ja jadę jakimś pojazdem to też bym chciał żęby ktoś krył moje tyły i reperował non stop bo wystarczy pare kolesi z rpg'ami i po czołgu:/

Edytowane przez caligator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym chciał taki pojedynek zrobić, gdyż śmiem twierdzić, że dałbym radę tym ich myszkom i klawiaturom... :D

Ja jednak jestem pewien że nikt nie miałby szans z nawet średnim graczem k&m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednak jestem pewien że nikt nie miałby szans z nawet średnim graczem k&m.

Dokładnie, precyzja jaką daję nam myszka nie może się równać z analogiem. Wiem co mówię bo grałem (uwierzcie mi lub nie) ok. 3 i pół roku w CoD2 na PC (oczywiście multiplayer) i później w Modern Warfare i chwilę MW2. Fajnie jednak było by móc stoczyć pojedynek pomiędzy graczami konsolowymi i PC-towymi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładnie sobie radzisz za sterami apache'a. ja dalej nie potrafię tym latać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toniak, nie chce Cię zniechęcać, ale na tym filmiku nie pokazałeś niczego co można by nazwać ciekawym/fajnym :mellow: . Jeżeli już zamieszczasz coś/ chcesz się pochwalić to najpierw postaraj się żeby to było ciekawe. Jestem tylko ciekaw czym nagrywałeś, może przy napływie jakiegoś natchnienia sam coś wypuszczę :thumbsup: . Aha te kosy na początku powodują że człowiek chce to wyłączyć, za długie i każde podobne, jedyne co było dosyć niezłe to zestrzelenie helikoptera rpgiem, ale resztę każdy przeciętny gracz mógłby wstawić.

Milusass, to Ty chyba dobrego pilota nie widziałeś :whistling: . Tak sterować połowa ludzi potrafi, oczywiście Ci którzy w ogóle potrafią wystartować :P .

Choćby dzisiaj miałem znacznie lepsze sytuacje, znęcałem się z kumplami nad 5 graczami i bawiliśmy się nimi, Rozwaliłem paru śmigłem od apache, staranowałem apachem człowieka i umarł, mój kumpel zaszedł gości od tyłu (inna runda) i dźgał ich nożem (widziałem bo chciałem się za nim zrespić) i tak 12 razy bo cały czas się respili za sobą, a jego nie mogli zabić (wszyscy mieli taką polewkę do końca meczu że to przegięcie :rofl: ), wydawało się że On dźga, a Ich przybywa :blink: . Było znacznie więcej lepszych sytuacji :cool: ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To nie jest fragmovie tylko gameplay... Spróbuj sam nagrać coś lepszego na zwykłym kablu SCART pod 32' TV HD. Jestem ciekaw jakie 'fajne akcje' uda Ci sie skleić.

Gdybym mógł przechwytywać i grać jednocześnie na HDMI to byłaby inna bajka, wtedy byście zobaczyli jak się gra :)

A tak to gówno widać i na TV jakość jest żalowa strasznie....Ale w sumie co oczekiwać po urządzeniu które kosztowało 40 zł

Co do latania to oczywiście ustawiłem sobie na obrócenie osi no i ustawienia z Bad Company 1 dla pojazdów na lądzie i w powietrzu - tak dużo łatwiej się gra jak ktoś miał styczność z BF BC 1

Poza tym, to Battlefield. I zdarzają się 'Battlefield Moments' czasami każdemu i wtedy warto było by to nagrać ale musiałbym nagrywać materiał z kilkunastu rund.

Ten był nagrywany z 2 - ze strony atakującej i broniącej. Klip z którego wycinałem lepsze akcje trwał ~ 30 min.

Edytowane przez Toniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.