Skocz do zawartości
cwir

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wie ktoś czy w pełnej wersji będzie Antyaliasing? Ogólnie gra się fajnie i wciąga mocno ale jednak grafika mi trochę przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wie ktoś czy w pełnej wersji będzie Antyaliasing? Ogólnie gra się fajnie i wciąga mocno ale jednak grafika mi trochę przeszkadza.

Pograj dłużej to kompletnie nie będziesz na nią zwracał uwagi ale beta na PS3 wyglądała znacznie lepiej albo to takie moje odczucie. Jak uruchomiłem pierwszy raz demo to myślałem że zmieniła mi się rozdzielczość na niższą bo BETA prawdopodobnie chodziła na wyższej rozdziałce. Pełna wersja będzie miała ciut lepszą grafę tak mi się wydaje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi udalo sie sie zabic podczas jednej rozgrywki malym helikopterkiem 40 kills 0 death takze wskoczyly jakies tam odznaczenia dobre. Zapraszam na gre dodajcie KOSAmisiu

UAV = Totalne przegięcie. Muszą to zmienić. Bez urazy ale dzięki temu masę punktów zgarnia ktoś, kto jest właściwie poza wszelkim zasięgiem i stoi przy ekraniku w swojej bazie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dzięki temu można zdobyć w łatwy sposób DOG TAGA.

Zmienić to powinni dostęp do amunicji ( brak skrzynek), praktycznie lepiej zginąć niż znaleźć ammo. Nawet miałem taką sytuację to gościu mnie reanimował i znowu zero amunicji :biggrin:

Najbardziej podobają mi się snajperzy z Shotgunami :biggrin:

A wkurza mnie ustawianiem wszystkiego za każdym logowaniem i czasami zapominam dodać karabinka do pojazdów ( ale to już może wiek taki)

PS.

Jeszcze nigdy tak szybko nie minęło mi 10 godzin spędzonych przed telewizorem................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się już demko znudziło, zawsze pierwszy, ciągle ta sama mapa. Dość. Teraz zaczynam się zastanawiać czy w ogóle kupić pełną wersję, nie przepadam za strzelankami, ale jak już mam grać to tylko BF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo gry to trzeba odpowiednio dawkowac ;)

co do ciekawych rzeczy - przy obronie pierwszego punktu zawsze wrzucam snajpera, chowam sie gdzies z tylu w krzakach i na zoomie spamuje gorki guzikiem "select". Dzieki temu markujemy przeciwnikow i od razu widac czy ktos w krzakach nie siedzi. Za zabitego przez kogos "zmarkowanego" goscia tez dostajemy punkty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo gry to trzeba odpowiednio dawkowac ;)

co do ciekawych rzeczy - przy obronie pierwszego punktu zawsze wrzucam snajpera, chowam sie gdzies z tylu w krzakach i na zoomie spamuje gorki guzikiem "select". Dzieki temu markujemy przeciwnikow i od razu widac czy ktos w krzakach nie siedzi. Za zabitego przez kogos "zmarkowanego" goscia tez dostajemy punkty...

No to przedawkowałem. Markujesz? Rozumiem że tylko snajper może?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, pojawiaja sie nad postaciami takie lekkie czerwone trojkaciki na kilka/nascie sekund...

chyba tylko recon moze. bardzo przyjemna sprawa;

pozostaje jeszcze pytanie czy zmarkowanego kolesia widzi tylko moj sklad, czy caly team... tego nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do ludzi którzy grali w bc2 i w mw2. Co wydaje sie byc lepsze? Ktora gra ma lepszy klimat itp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bf2 bez dwoch zdan...

w mw najgorsze co to spawnowanie przeciwnika za plecami... wr...

no i w bf2 nie idzie grac na fragu; a w mw2 z fragiem miazdzysz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do ludzi którzy grali w bc2 i w mw2. Co wydaje sie byc lepsze? Ktora gra ma lepszy klimat itp?

Zalezy jaki klimat ty wolisz, FPS taktyczy o zabarwieniu prawdziwego pola walki, czy moze finezyjna strzelanke ala Counter Strike, dla mnie BF:BC2 jest lepszym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno pytanie. rozgryl ktos z was w jakis sposob działa alternatywna rakieta w ah64? to jest chyba hellfire. nie mam bladego pojecia jak ona jest nakierowywana.

Zeby hellfire trafił w cel najpierw ktoś musi zaznaczyć cel tracer dartem. Niestety bardzo mało osób to robi

No to przedawkowałem. Markujesz? Rozumiem że tylko snajper może?

Każda klasa może raportować ludzi, czołgi, helikoptery, nawet miny czy c4 wystarczy wcisnąć przycisk select. Dodatkowo jak komuś skończyło się ammo to 'selectem' może poprosic assulta o skrzynke z amunicja, medyka o leczenie a gościa w czołgu, helikopterze czy innym pojeździe o to żeby go podwiózł [a nie jak niektóre noobki strzelają we własny helikopter]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda klasa może raportować ludzi, czołgi, helikoptery, nawet miny czy c4 wystarczy wcisnąć przycisk select. Dodatkowo jak komuś skończyło się ammo to 'selectem' może poprosic assulta o skrzynke z amunicja, medyka o leczenie a gościa w czołgu, helikopterze czy innym pojeździe o to żeby go podwiózł [a nie jak niektóre noobki strzelają we własny helikopter]

Z tego co pamiętam to jak naciskałem przycisk select to nic się nie działo. Tylko jak się przytrzyma pokazuje scoreboard. Chodzi o liste komend pokazującą się na środku ekranu? Kojarzę to z BF'a 2 (dobrze pamiętam?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja napiszę coś od siebie, czyli wrażenia wsępne.

Sama beta jest cudna, ja wczoraj próbowałem wrócić do MW2 i ogólnie poracha - nie dało się grać. Znowu wywalanie hostów i tym podobne cuda fundowane przez IW.

Ulubiona klasa - inżynier, naprawdę daje radę, a kombo SCAR+RPG - uhuuuuuu. Ogólne wrażenia pozytywne, tym bardziej, że w przeciwieństwie do MW2, B:BC2 jest nastawiony bardziej taktycznie. No może to dzięki trybowi zafundowanemu w demie - Rush jest spox - może przy zwykłych deatmachach będzie podobnie jak w MW2. Czego osobiście bym nie chciał.

A teraz kilka bolączek:

- przegięty UAV - o tym była mowa więc nie ma się co rozpisywać.

- niedorobiona "pluskwa" - czy grający inżynierami mieli tak jak ja, że po "oznaczeniu" pojazdu i odpaleniu RPG, z bezpiecznego miejsca, ten nie leciał na oznaczony cel tylko gdzieś tam sobie a muzom. Miałem tak kilka razy, dlatego zraziłem się do "pluskwiacza" jak nazywam pistolet do zaznaczania celów.

- nieskończone bieganie - to jest śmieszne, nie mogli zastosować takiego rozwiązania jak w MAGu. Nie żeby mi to specjalnie przeszkadzało, ale jest po prostu śmieszne. Szczególnie w wykonaniu medyka z KaeMem :D

I na koniec pytanko w kwestii formalnej.

Czy odblokowane w becie zdolności, bronie i inne pierdoły zostaną przeniesione do pełnej wersji, czy trza będzie "zaczynać od zera"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupie na stówe. gra jest zajebista. na tą chwilę moje statystyki to 228 kills, 289 deaths ;) trochę słabo :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mori wnioskuję że grasz w bete PC wiec mam pytanko, jak z lagami u Ciebie, ja non stop gram na lagu choć z dnia na dzień widać lekką poprawę, demo ps3 śmiga u mnie aż miło więc myślę że w wersji finalnej nie uświadczę laga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupie na stówe. gra jest zajebista. na tą chwilę moje statystyki to 228 kills, 289 deaths ;) trochę słabo :o

Musisz troche "pokampic" snajperka ;)

Ja na zmiane szturmowcem i snajperem lece. Jakos medyk do mnie nie przemawia ani mechanik, nie wiem czemu. Za to uwazam ze ekwipunek snajpera jest idealny. Przyczajony siedzisz na srodku mapy w krzaczorach, jak ktos podbiegnie to pistolet zza pazuchy idzie w ruch, jak ktos czolgiem nie wyrobi i sie zaklinuje to szybkie C4. Brakuje mi u szturmowca ladunku wybuchowego, granatnikami to mozna czolg posmyrac jedynie.

Trzeba do marca cwiczyc skilla łupania head shotow. A te pojedynki z wrogimi snajperami, podchody z ktorej strony kto gdzie ciebie obserwuje, zza ktorej sciany sie mozna wychylic - bajka. Snajper jaki by nie byl to dlugo w jednym miejscu nie posiedzi, zaraz ktos bardziej ogarniety go zajdzie. Mi sie dobrze gralo przeciwko atakujacym gdzie byli praktycznie sami snajperzy, i to przyczajeni jeszcze na tej samej gorce. Uda sie przebiec odslonieta czesc terenu to pozniej fragi leca hurtowo.

Kto pisze "zadnych snajperow" to najwidoczniej ma z nimi jakis problem z ktorym nie moze sobie poradzic.

Mam male wrazenie, jakoby sila razenia granatu byla jakas mala. Na 100 rzuconych chyba 2 fragi mam. Fakt ze spora czesc wale na slepo, by przeczesac teren ;) albo sprawdzic czy aby jest czysto tam gdzie sie wybieram, no ale % trafien jest znikomy.

Jak dla mnie to BC 2 jest najbardziej oczekiwana gra 2010r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto pisze "zadnych snajperow" to najwidoczniej ma z nimi jakis problem z ktorym nie moze sobie poradzic.

Pisałem "żadnych snajperów" w mojej ekipie. A snajperzy w wrogiej drużynie i tak dostają bezczelną kosę w plecy.

Nadal twierdze i będę twierdził że snajperzy są żałośni. Tak samo jak ludzie grający na FragFX z osobami grającymi na padach.

Też na początku niezbyt dobrze mi szło, myliły mi się przyciski od zbyt długiego grania w GTA czy Borderlands. Ale statystyki da się poprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wieczorem moze jakas ustawka?? ;> Juz nie kalecze tak jak dwa dni temu i mozna ze mna grac ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem "żadnych snajperów" w mojej ekipie. A snajperzy w wrogiej drużynie i tak dostają bezczelną kosę w plecy.

Nadal twierdze i będę twierdził że snajperzy są żałośni.

Skoro tak uogolniasz. Niektorzy siedza w jedym miejscu bo tak im wygodniej, ich sprawa jak czesto beda gineli. Żałośni - nie żałośni, po cos ta grupa do wyboru w grze jest. Swoja droga do czego innego by byli stworzeni jak nie oczyszczanie terenu i pomaganie szturmowcom zdobywac kolejne punkty ?

Dla mnie klasy zawodnikow sa zbilansowane prawie idealnie, jedynie medyk troche sie mija z celem. Tu sie ginie od kilku strzalow tudziez celnego head shota. Czy mam 50% energii czy 99% to mi jakos wielkiem roznicy nie robi szczerze powiedziawszy.

No ale jeszcze troche pogram bo co to jest te kilka godzin demka. Moze zglebie tajniki mechanika lub medyka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nadal twierdze i będę twierdził że snajperzy są żałośni. Tak samo jak ludzie grający na FragFX z osobami grającymi na padach.

Nie wiem o co ci chodzi ze snajperami. Ich obecnosc jest nie do przecenienia, nawet w twojej druzynie. Dobry sniper wyczysci ci droge do celu, ostrzela broniony budynek, wysadzi po drodze czolg, i jak trzeba to wezmie pistolet w lape, i pobiegnie razem z toba podlozyc ladunek i go pilnowac. Dobry sniper wskaze ci wrogow na mapie.

Naprawde nie rozumiem czemu ludzie tak sie czepiaja sniperow. Pamietajcie, w tej grze typowy kamper dlugo kampic w jednym miejscu nie da rady, bo go za chwile inny sniper zdejmie.

Niejednokrotnie w danym meczu mialem wiecej killow pistoletem niz M24, bo sytuacja w danej chwili tego wymagala. Pozatym czasem trzeba podjac decyzje zrespawnowania sie jako inna klasa,np assault, aby w danej chwili skuteczniej np obronic baze. I IMO dobry sniper jest w stanie to zrobic.

Edytowane przez snosch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO snajperzy mają przewagę w tym, że mają MORTAR + niektórzy jeszcze dobrze strzelają :). Inne klasy też są dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest takie zwykłe latanie pół mapy z KM-em - trzeba uważać wszędzie nawet jak zdobędziesz bazę. Bardzo fajne jest to, że widać kto Cię zabił bo długo sobie w tym samym miejscu nie posiedzi ............

Tracer faktycznie nie działa na RPG ale ja zamieniłem pistolet na znacznik bo jeden celny strzał (30 punktów) plus punkty jak ktoś trafi.

Gram chętnie jako medyk i wskrzeszam ludków:biggrin: Jeszcze mam problemy z ich znalezieniem bo zygzak na mapie to leżący dawca punktów (50) ale trudno znaleźć i czasu mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok czas na moja wypowiedz. A wiec nigdy na PS3 nie przepadalem za shooterami xP Ani CoD , ani Resistance , itd. Ale ostatnio zagralem w bete maga i bardzo fajnie mi sie gralo. Potem koniec bety i tak sie zastanawialem czy kupic czy nie... skilla to ja nie mialem zbytniego ale gralo sie fajnie... az pojawilo sie Demo BF BC2 . Gralem w Bete na tej mapce pustynnej i powiem szczerze ze zle mi sie gralo... nie potrafilem nikim poza sniperem grac. A tu co? Po graniu w Maga tutaj zaczynam grac i kosze!

Miazga! Gra jest fenomenalna , ten feeling - tu gra w multi jest lepsza , ciekawsza , bardziej urozmaicona i trzymajaca w napieciu niz Singiel w Codach! Gralem Assaultem wbilem troche pkt i potem postanowilem sprobowac grac Inzynierem i co?

Jak chce fragowac to bez problemu 6-10 K/D ratio moge utrzymac zwlaszcza gdy atakuje. Juz mi wpadly odznaki za repair. Normalnie lodzio-miodzio sie gra inzynierem i jakos latwiej mi trafic przeciwnika tym jScarem niz X8 Assaulta . Ogolnie jak nie przepadalem za FPSami tak BF BC2 kupie na bank xP Poprostu niesamowicie i ciagle niemalze 1 miejsce mam ^^ Bardzo fajnie sa zrobione wszelkie bonusy np Squad Repair , Squad Critical Kill , Squad Savior , Vehicle Dmg itp itd . Znacznie wiecej pkt za te rzeczy mi wchodzi niz za same kille ;] Ogolnie panowie czekamy do marca i FRAGUJEMY!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyznam ze w BC2 rewelacyjnie strzela sie sniperem, o niebo lepiej niz w BC1. I fajne jest to, ze pierwszy dostepny karabin okazuje sie tak naprawde chyba najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.