Skocz do zawartości
kill

Final Fantasy XIV

Rekomendowane odpowiedzi

Sciągnąłem przed chwilą klienta na PS3, zainstalowałem, odpaliłem:

"Unable to complete version check"

Fuck you Square!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciągnąłem przed chwilą klienta na PS3, zainstalowałem, odpaliłem:

"Unable to complete version check"

Fuck you Square!

Mi to przeskoczyło za którymś razem. Jednak odpaliłem i widzę, że to gra nie na sprzęt o takiej mocy jak obecna generacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abonament z kilkoma możliwościami.

Wszystko zależy ile Ci potrzeba. Możesz kupić pakiet gdzie na max 20 serwach mozesz zrobić po jednej postaci ( najtańszy ) albo taki który pozwala ci na 60 serwach zrobić po max 10 postaci na serv ( najdroższy ). 

Dochodzą do tego też dni jakie chcesz opłacić czyli: 30/60//90/180. 

Najtańszy pakiet wychodzi jakieś +/- 30 złotych miesięcznie.

Płatności możesz dokonać na dwa sposoby:

1. Za pomocą PayPal kupujesz CP na stronie SE i przedłużasz sobie abonament albo wydajesz na pierdoły.

2. Kupujesz PrePaid na allegro ( na 60 dni ) w cenie około 80-105zł.

Bardzo dziękuję za rozpiskę. Niestety, ale dla mnie abonament na jedną grę jest nie do przeskoczenia. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to przeskoczyło za którymś razem. Jednak odpaliłem i widzę, że to gra nie na sprzęt o takiej mocy jak obecna generacja.

Rozwiń myśl Smalec. Tnie, jest niegrywalna, co dokładnie jest nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smalec ma pewnie na myśli grafę i spadki fps'ów przy większej jadce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smalec ma pewnie na myśli grafę i spadki fps'ów przy większej jadce...

Uuu słabo, aż tak mocno tnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś cięcia za dużo nie zauważyłem ale grafika jest na pewno słabsza niż na pc gdzie mogę sobie na maximum ustawić...na konsoli to wygląda jak na normal/medium wg. mnie ale dla mnie grafa sie nie liczy więc nie widzę w tym problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam rozumieć że jeśli nie grałem w poprzednie bety to dziś nie pogram. Jaka strona/forum gromadzi najwiekszą ilość polskich graczy co by się ewentualnie gromadzić w lokalnym gronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłem grać, ale nie mam za bardzo czasu.  To co irytuje na pierwszy rzut oka do loadingi oraz trochę kulawy interfejs. Jeśli chodzi o estetykę to modele postaci wyglądają nieźle. Wszystko inne jest brzydkie i rozmyte. Mi to nie przeszkadza bo nie o grafę chodzi w MMO. Nie przykuło mnie do pada, od razu wróciłem do Xillii, ale chyba jest tu jakiś potencjał. Szkoda, że Moogle przepełniony i nie można tworzyć nowych postaci, chętnie bym z wami pobiegał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam rozumieć że jeśli nie grałem w poprzednie bety to dziś nie pogram. Jaka strona/forum gromadzi najwiekszą ilość polskich graczy co by się ewentualnie gromadzić w lokalnym gronie.

Yup...jak nie byłeś beta testerem to możesz grać od jutra dopiero. 

Zapraszam na http://www.finalfantasyxiv.pl/....tam zbieraja sie rodacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem trochę w tego finala wbiłem prawie 7 lvl i powiem że gra się całkiem przyjemnie, szkoda że walka jest tak mało  dynamiczna przydałyby się jakieś uniki a takto  stoję i wale ze skill w miejscu. Czuć ten klimat finala i to się ceni, lokacje dość ciekawe zauważyłem parę eventów takich otwartych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie właśnie odstraszyło to stanie i mashowanie skillami. Kompletny brak dynamiki. Już to przerabiałem i mam dosyć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwer Moogle jest zablokowany a z tego co mi wiadomo tam najwięcej rodaków. Czekać czy ładować się na inny (Cerberus i Odin wolne z EU) ???

Będzie możliwość zmiany serwera po premierze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bedzie na początku możliwości zmiany serva.

Moogle działa i ma się dobrze, kumple grają od rana i mimo małych kicków dalej grają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nope, moogle niedostępny przynajmniej na PC "this World not accepting new characters, you can wait restriction to be lifted or select another World"

Beta pozwala na granie więcej jak jednym bohaterem ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Granie więcej niż jedną postacią w tej grze nie ma sensu ;D ponieważ można dowolnie sobie zmieniac klasy :)

A na mooglu wyłaczyli tworzenie postaci z racji przeciążenia servów XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Moogle'a wskoczyłem już wczoraj czekając i odświeżając serwery,  dziś jednak już dostaje info że nie ma wolnego miejsca i muszę czekać aż się zwolni.

Na sucho po jednym wieczorze uważam że nie jest źle, gra przede wszystkim utrzymuje Finalowy klimat i muzykę co uważam za ogromny plus, niestety przysłania to fakt że MMo'we elementy idą w odstawkę przynajmniej jak na razie. W takim SW TOR w którym do dziś jestem subscriberem jestem atakowany drużynowymi akcjami gdzieś już na 5-6 lvl, tutaj nie dość że na czacie cisza to jak proponuje wspólne grindowanie czy coś w tym stylu odpowiada mi głucha cisza. Mam dopiero 11lvl i pewnie gówn.... wiem ale na chwilę obecną nie robiłem nic w drużynie (Fate'y się nie liczą).

Przyzwyczajony do pełnego voice actingu w SW TOR drażni mnie jego brak w FFXIV ale jest to do przełknięcia

System klas od początku mnie niepokoił, według mnie jest to strzał w stopę kwadratowych, róznice między klasami w innych grach skłaniają do tworzenia altów co przedłuża żywotność gry, tutaj mając jedną postać można ją wymaksować z kazdej możliwej strony. W sumie  grając wczoraj zastanawia mnie jedno, skoro questy są jednorazowe jak nowe klasy będą zdobywać doświadczenie ? Bicie mobków to pikuś w porównaniu do doświadczenia otrzymanego za questy a te wysokopoziomowe są nieosiągalne dla nowo odblokowanych klas a ja już wiem że moja startowa klasa (gladiator) pójdzie w odstawkę więc czeka mnie monotonne grindowanie bez żadnych questów na początku. Może ja o czymś nie wiem i będą dodawane jakieś eventy, daily czy coś w tym stylu

Czy klasy w becie to już wszystkie dostępne czy będą nowe po premierze

Od którego poziomu można zmieniać klasę, gdzieś wyczytałem że od 15lvl ale jeśli dobrze pamiętam w jednej z gildii NPC coś wspomniał że mogę do nich dołączyć od 10 lvl

Czy jest możliwość tak jak w innych MMO oglądania zbroi/ubrania/broni na sobie przed zakupieniem jej

Można już zarejestrować się do Early access ?, zamawiałem w Ultimie i dostałem jakiś kod ale wydaje mi się że to do bonusowych przedmiotów

Powstała już polska gildia czy coś w tym stylu na Moogle'u ?

Na którym lvl zacznei się jakaś drużynowa jazda, z tego co wyczytałem to chyba są 4 dungeony dla grup czy coś w tym stylu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc tak. Alty i tak pewnie bedą powstawały z powodu chęci poznania kolejnej strony medalu w świecie FF.

Co do reszty pytań to tak:

Czy klasy w becie to już wszystkie dostępne czy będą nowe po premierze

Tak, obecnie to wszystkie klasy z czego dodali obecnie dwie nowe i w przyszłości ma być ich jeszcze więcej.

Od którego poziomu można zmieniać klasę, gdzieś wyczytałem że od 15lvl ale jeśli dobrze pamiętam w jednej z gildii NPC coś wspomniał że mogę do nich dołączyć od 10 lvl

Zaraz po skończeniu tutoriala, czyli około 15lvl.

Czy jest możliwość tak jak w innych MMO oglądania zbroi/ubrania/broni na sobie przed zakupieniem jej

To całkiem dobre pytanie...nie wiem tak na serio albo nie zwróciłem na to uwagi xD

Można już zarejestrować się do Early access ?, zamawiałem w Ultimie i dostałem jakiś kod ale wydaje mi się że to do bonusowych przedmiotów

Same here...dostałem kod do DLC a nie do EA. Trzeba czekać...

Powstała już polska gildia czy coś w tym stylu na Moogle'u ?

Tak, ale nie oficjalnie ponieważ OB ma ograniczenie do 20lvl a gildie można stworzyć na 25lvl.

Na którym lvl zacznei się jakaś drużynowa jazda, z tego co wyczytałem to chyba są 4 dungeony dla grup czy coś w tym stylu

Jest i będzie tego o wiele wiele więcej, a bawić się z innymi możesz od razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oka, zmieniam już klasy, na odchodne dostałem radę od mojej gildii gladiatorów żeby skupić się na swojej początkowej klasie tyle że nie doczytałem dlaczego a że mam zamiar posłać ją w diabły (tankami nagrałem się w TOR) i skoncentrować się na Puglist i Traumaturge zastanawiam się czy będą z tym problemy później

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od samego startu mam zamiar grać Pug'iem i potem przerobić go w Monka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Job'y to swoją drogą ale zastanawiam się czy coś stracę jeśli porzucę początkową klasę, mam zamiar skoncentrować się na maks dwóch na razie,+ może jakąś crafterską ale to po ograniu trochę

Jeszcze jedno czy  jest/będzie taki myk że zbroję są bez żadnych statystyk. Chodzi mi o to że w SW TOR w celu uniknięcia ataku klonów (biegania wszystkich w tych samych zbrojach szczególnie  na end game) wprowadzono zbroje typu custom, każda zbroja ma 3 mody które określają rating (czyli jaka jest dobra) i które można za dobrą opłatą wyciągać, jesli spodobała nam się inna a nie chcieliśmy tracić statystyk z poprzedniej zbroi przekładało się tylko mody i ta nowa miała te same statystyki co poprzednia.

Jest to naprawdę dobre głównie na end game gdzie jeśli nie byłoby takiego myku wszyscy biegaliby w tych samych zbrojach a tak można sobie spersonalizować postać bez utraty statystyk z zbroi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nowy end game jest dla mnie jeszcze tajemnica i dopiero po 24 bede w stanie cos powiedziec...ale mogli by dac takie customowe armory wtedy byłoby fajnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem w bętę ogólnie to nie zobaczyłem nic nadzwyczajnego, nie ma efektu wow, ale tego od MMO nie wymagam. Natomiast jestem tak wyposzczony w temacie FF (a tu elementy poprzednich odsłon wylewają się z ekranu), że postanowiłem zakupić grę jak wyjdzie na PS4. Chyba, że gracze ocenią grę negatywnie i ich ocena będzie obiektywna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ocenie dokładnie dopiero po 30 dniach pełnej wersji...wtedy będę wiedział że wsio już było odblokowane a nie tak jak teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero doczytałem, że zadane zostało mi pytanie. Odnośnie ograniczenia jakie kładzie konsola na FF XIV.

Tak dokładnie chodzi o fps, które spadają. W dungeonach jest ok, ale przy większej walce mały framerate jest nieprzyjemny dla oka. Spadki są nawet spowodowane scenerią. Sama grafika nie jest zła jak na konsole, jednak widziałem grę na PC i tego obrazu z głowy już nie wyrzucę.

A odnośnie altów, o których ktoś wspominał. Tutaj też będzie trzeba takie robić w końcu mamy bonusowe atrybuty, czyli zwykłe rozkładanie statystyk. Tak więc nasz Lancer ostatecznie nie będzie najlepszym Arcanist. Chyba, że te atrybuty są powiązane z daną klasą i resetują się przy jej zmianie. Ponad to przy klasach łączonych (np. Summoner) pewnie będzie trzeba zaplanować rozłożenie statystyk na zaś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi