Skocz do zawartości
kill

Final Fantasy XIV

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś rozpakowałem edycję kolekcjonerską, robi naprawdę niesamowite wrażenie, stary jestem i duperele do gier nie robią na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia ale pudło, artbook i cała reszta są bardzo dobrze wykonane, soundtrack jest nawet na płycie, zwykle ściezka dźwiękowa jest w formie cyfrowej

Gra mnie wciąga z każda minutą, to co najbardziej mi się podoba to rozwijająca się fabuła, mocno "Finalowa", świetna muzyka, co prawda przydałoby się więcej utworów ale te obecne są na bardzo wysokim poziomie

Nie wiem kto gra na PC ale na maks detalach gra wygląda wręcz obłędnie jak na MMO

Jedyny mankament to milczące osoby w party i general chat, robię co prawda dopiero początkowe drużynowe questy z duty finder ale ani dzień dobry ani pocałuj mnie w d.... w chat party boli mnie tu i tam :P

Wiem że na stronie http://www.finalfantasyxiv.pl/ jest jakiś linkshell dla polaków ale forum nie działa i nie wiem komu to zgłosić

Dołączyłbym tez do Free Company ale nie wiem jakie działają i są najlepsze :biggrin:

Ja chcę custom armory w nadchodzących updateach, już teraz bolą oczy od klonów biegających w tych samych a na end game to będzie irytowało, jest co prawda możliwośc zmiany kolorów zbroi ale to nie to samo

Od 12:00 gram niemal bez przerwy, głownie zwiedzam ten ciekawy świat

End Game tak naprawdę określi wartość tej gry ale na razie jestem oczarowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ma steam do tej gry skoro jej nie ma tam do kupienia ?.

Żadnych machlojek nie trzeba robic...po prostu logujesz sie na konto se i wpisujesz kod do EA który dostajesz przy preorderze gry. 

Zalogowałem się na SE i nigdzie kodu z pudełka wpisać nie idzie oprócz passwordu on-time.

Dokładnie chodzi o tą stronkęhttps://secure.square-enix.com/account/app/svc/Login?cont=account

Edytowane przez ognista sucz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kod do Early Access to  nie kod z pudełka ale ten który dostajesz od sklepu w którym zamawiałeś grę i wpisujesz go tutaj http://preorder.eu.finalfantasyxiv.com/gb przynajmniej u mnie tak jest że kod wysłany ze sklepu do EA to nie ten sam co mam na pudełku z grą a wszystko gra i cyka

Jeśli zamawiałeś wysyłkowo to sprawdź na swoim sklepowym koncie w historii zamówień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie kod jest na kartce w pudełku.Zarejestrowałem się w końcu na innej stronce Square-enix i wywaliłem grę z dysku.Teraz znowu ją instaluję.Mam nadzieję że teraz pójdzie:)

I lipa...pomimo rejestracji wychodzi to samo:(

post-44065-0-62594100-1377539956_thumb.j

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gracie już?? I jak wrażenia?? ja walczę ze sobą czy grę zakupić - zobaczymy...

Omijaj chwilowo FFXIV:ARR...serwy pękają w szwach i nie da się często wejśc z powodu przepełnienia...lepiej poczekaj miecha aż hołota odpadnie z powodu płacenia za grę ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wczoraj o 21-wszej zatrybiła w końcu i jest ok.Dzisiaj cisnę od południa na serwerze phoenix eu i żadnych problemów nie ma:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od rozpoczecia EA nie miałem żadnego problemu z wejściem na serwer a grałem dość często

Duty Finder to jakaś padaka do pierwszego Dungeona czekałem ponad godzinę do drugiego czekam od 1,5 i nie mogę się dostać, chętnych widzę sporo przed bramą do dungeonu jak pytam ludzi to kazdy ma problem, nawet healerzy czy tanki których jest najmniej i którym zawsze było łatwiej znaleźć grupę, coś tu nie cyka jak należy

Czy Limit Breaki są przypisane do klasy startowej ? Zaczynałem jako Gladiator ale gram główne jako Pugilist a mój Limit to wyskok w górę i cięcie jakimś mieczem, myślałem że to losowe ale w Dungeonie inny Pugilist pierdzi jakimś Hadoukenem  czy coś w tym stylu

Edytowane przez hitokiri pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety ja byłem w pracy i jak wróciłem i chciałem pograć to miałem komunikat że są ograniczenia z powodu natłoku graczy.

Chwilowo gram na Siren ale jak tylko się wszystko uspokoi to idę na Moogle grać mainem.

Niestety SE nie dało możliwości stania w kolejce gdy świat jest Full po brzegi...

A tak wyglądało XIV:ARR na start EA i premiere XD 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZU44zSlJQag

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To was wywala z gry jak serwer pełny, mi pokazuje że muszę poczekać coś w stylu "World is full. Player in queu 27" i po 20-30 sekundach wpuszcza na serwer. Gram na PC jakby co i tego co pokazano na filmiku nie miałem. Przy tworzeniu postaci miałem problem z wejściem na Moogle'a a też wystarczyło poczekać

Duty Finder jest broken, mam nadzieję że szybko to poprawią, szukanie grupy to zwykle godzina czasu

Dziś był czwarty Maitanance od rozpoczęcia EA, mam nadzieję że to tylko początkowe problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj w Duty Finder miałem od razu wejścia,dzisiaj już od godziny latam i lipa,w końcu gdzieś trzeba nabić lv bo na normalnych mobkach to można godzinami jechać aby jeden level podbić.Z zadaniami Levequests też jakać paranoja...zaliczysz pięć zadań i na odblokowanie następnych trzeba czekać 8 godzin:(W sumie zostały mi jak na razie tylko dwa normalne zadania do zrobienia i muszę dwa lv podbić co by do nich przystąpić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wywaliło Cię jeszcze...jak server jest full po brzegi to nawet w kolejce stać nie możesz tak na serio tylko od razu dostajesz komunikat w stylu "serwer jest pełen spróbuj innym razem".

Platforma nie ma znaczenia ponieważ wsio lata na tych samych serwach i spokojnie mogą grać ci z pc z tymi z ps3.

Jak coś tutaj jest moja postać na Moogle. Checie pograć razem to wysyłajcie zapro i ewt. pakujcie się do FC Seed :) 

http://eu.finalfantasyxiv.com/lodestone/character/3356770/

@up a szedłeś w inne miasta,regiony i klasy ? wtedy masz dodatkowe questy itp itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsio zrobione teraz muszę lv podbić.W Duty już dwie walki rozegrane także niewiele brakuje i dwa następne questy robię.Ja aktualnie na Phoenix Eu biegam,potem może jakąś inną postać w innym świecie odpalę :)

@szedłem tylko w te rejony na które lv pozwala...no chyba że teraz zmienić na inną postać ale to i tak chyba od pierwszego lv bym zaczynał i od początku te same questy,nie znam się za bardzo bo pierwszy raz w MMO gram:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nope, wywalało mnie przy tworzeniu postaci, kiedy serwer jest pełen ustawia mnie w kolejce, queu czy jakoś tak, czasem czekam 10 sekund czasem 1-2 minuty, zależy ile ludzi przed mną dlatego zastanawiam się czemu innych wywala

Do FC Seed słyszałem że już nie rekrutują, mają full, spotkałem ostatnio jednego członka i poradził żeby śmiało pytać, może się ugną

Questów jest dużo, mam 22lvl pugilista, zrobiłem Lancera na 13 lvl, Arcanista na 10lvl i Thaumaturgea na 13 lvl i wykonuję misje na 20 lvl a pominąłem masę sidequestów z Uldah i nie ruszając praktycznie nic z pozostałych miast

Duty Finder do Dungeonów to spokojnie godzina czekania, teraz od dwóch godzin czekam na walkę z

Ifritem

, staramy się utworzyć grupę ręcznie w tej chwili ale healera brakuje, quest niestety jest tak wykonany że nie można nic w międzyczasie robić

Mam nadzieję że szybko to naprawią

@Ognista sucz

questy są jednorazowe i nie pojawiają się drugi raz dla innych klas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra pojawiła sie na psn... mam chrapkę tylko: czy jak kupię na swoim koncie zakupowym to czy na mainie mym odpale czy jedynie na tym zakupowym?? a ze dzielę go z kumplem - czy i on będzie mógł grać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra pojawiła sie na PSN, ale jest info ze wersja cyfrowa jest zablokowana :( Szkoda, bo jutro juz bym kupiła, a tak to nie wiem czy czekać na pudełko, czy czekać az serwery sie zwolnią i kupić z PS store :< Pograła bym, że nie wiem jak bardzo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra pojawiła sie na psn... mam chrapkę tylko: czy jak kupię na swoim koncie zakupowym to czy na mainie mym odpale czy jedynie na tym zakupowym?? a ze dzielę go z kumplem - czy i on będzie mógł grać??

Pogra tylko ten który będzie miał podpięte konto SE pod konto PSN.

Jeżeli nie podasz mu passów do konta SE żeby mógł się logowac do gry to on nie pogra nawet jak ściagnie grę od Ciebie, poniewaz gra ma abonament i konto se musi być opłacone żeby grac.

@hitokiri pl powiedz że jesteś kumplem Sael'a i pewnie spojrzą na Ciebie łaskawym okiem ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie nawet nie wiem do kogo się zgłosić na serwerze by dołączyć do Seed. Wrzucam swoją postać jak ktoś chce wspólnie pograć na Moggle

http://eu.finalfantasyxiv.com/lodestone/character/2459538/

Jestem przed wyborem Grand Company, ma to jakiś wpływ na Free Company ?

Dziś widziałem 50lvl Barda,  lvl tak szybko wskakuje albo ktoś gra 24h na dobę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd masz Minions i Mounts?Ja gram jako Archer i jeszcze tych cudeniek nie załapałem lv19.I ten leatherworker mam odblokowany ale jak na razie nic nie mogę stworzyć.Niby przedmioty są ale nie wiem czy mają być wszystkie ramki zapełnione czy to co niby pokazuje.Pewnie trzeba farmić na mobkach:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powie mi ktoś o co chodzi z tą edycją cyfrową? Mogę kupić wersję z PS store, czy jest ona zablokowana? Nie wiem jak się odnieść do tego newsa na głównej :sad:

Edit. Z tego co wynalazłam w necie, doszłam do wniosku, że gre można sciągnąć z ps store ale się w nią nie pogra do poki nie będzie wiecej miejsc na serwerze :<

Czy każda wersja kupowana w jakimś sklepie online posiada 30 dni za free?

Edytowane przez nirv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ps store gry nie kupisz bo edycja wstrzymana.Jedynie wersja pudełkowe działają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd masz Minions i Mounts?Ja gram jako Archer i jeszcze tych cudeniek nie załapałem lv19.I ten leatherworker mam odblokowany ale jak na razie nic nie mogę stworzyć.Niby przedmioty są ale nie wiem czy mają być wszystkie ramki zapełnione czy to co niby pokazuje.Pewnie trzeba farmić na mobkach:)

Coeurl Mount mam z edycji kolekcjonerskiej, Behemot Baby Minion również, za preorder gry zgarnąłem Caith Sith Minion a "stateczek" odblokowuje się chyba dla każdego po odwiedzeniu wszystkich miast za pomocą Airshipa

Część przedmiotów do craftingu znajdziesz do kupienia w gildii, ja sporo biegałem i zbierałem loot przed odblokowaniem klasy Leatherworker więc mam dużo potrzebych przedmiotów, nie skupiam się na razie na craftingu

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, tak sie składa, że też jestem z Moogla i chętnie pogram z Wami :-) Moja postać:

http://eu.finalfantasyxiv.com/lodestone/character/1683265/

Bardzo spodobał mi się crafting i tym aktualnie się zajmuję. Potrafię godzinami siedzieć w mieście i piłować deski albo szyć ubrania :-D 

Jeżeli znajdzie się jakaś zgrana ekipa, to nie mam też nic przeciwko expieniu, farmieniu, raidowaniu itp, itd. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie nawet nie wiem do kogo się zgłosić na serwerze by dołączyć do Seed. Wrzucam swoją postać jak ktoś chce wspólnie pograć na Moggle

http://eu.finalfantasyxiv.com/lodestone/character/2459538/

Jestem przed wyborem Grand Company, ma to jakiś wpływ na Free Company ?

Dziś widziałem 50lvl Barda,  lvl tak szybko wskakuje albo ktoś gra 24h na dobę

Ze znajomymi 50lvl spokojnie można w 9 dni wbić. Poza tym obecne 50'siątki grają już od początku poprzednich dwóch bet po których postacie zostawały.

@nirv każda wersja ma darmowe 30 dni.

@zdun jeżeli klucz dostaniesz do wpisania na konto SE to nie ważne na którym koncie psn sciagniesz gre tylko na którym przypisanym wpisszesz klucz se. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi