Skocz do zawartości
DaraS

Crysis 2

Rekomendowane odpowiedzi

Pograłem wczoraj w singla z 2h i całkiem spoko się gra szczególnie podoba mi się planowanie akcji bo na poziomie żołnierz na rambo nie da rady czegokolwiek zrobić, co jest bardzo fajne. Na multi zagrałem wczoraj tylko jeden mecz i cóż trzeba się po prostu do niego przyzwyczaić. Generalnie po pierwszym kontakcie grę oceniam na 8 zobaczymy dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C2 już w moich rękach i... pięknie jest. Design otoczenia i oczywiście przemyślana gra światłem daje powalający efekt! Lokacje zwiedzam sobie bardzo długo i nadziwić się nie mogę, jak takie cudo daje jeszcze radę pociągnąć PS3? Jest to ogromny + tej produkcji. Fabuła nie jest porywająca, ale daje odpowiednie tło do działań niszczycielskich naszego żołnierza. Wirusy, obcy - nieistotne. Możliwości kombinezonu wprowadzają dodatkowe urozmaicenie do rozgrywki. Samo napier****.. strzelanie też daje masę frajdy. Ogólnie mocna pozycja w światku FPS. Będę czuł smutek sprzedając ją pewnie za jakiś czas. Polecam!

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie na tej grze zawiodlem;/

Laduje na ebayu. Gra na raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie jest napisane, że musi być na >10x? Jeśli jest dobra, to fajnie nawet raz, a dobrze się zabawić. Zresztą, przy braku czasu i kolejce gier do ogrania, to powtórki są raczej niemożliwe w moim przypadku. Ja muszę powiedzieć, że jestem bardo pozytywnie zaskoczony. Singiel jest kozacki, a do multi i tak wole BF. Jakoś bardziej odpowiada mi tamten "realizm".

W C2 bawię się świetnie biegając ze snajperą + karabinek + czasem lubię podźwigać sobie CKM :pardon: Jak z niego akurat nie napie*****... strzelam, to używam tłumika i kamuflażu. Chodzę, podziwiam lokacje, liżę ściany i trochę mi to jeszcze zajmie. Pewnie po jednym przejściu gra pójdzie do ludzi, ale będę ją dobrze wspominał. Gra na raz, ale za to jaki! ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebiście, pamiętam recenzje gry Metro 2033 i wymagania jakie były podane, te max oczywiście to: 16gb ramu lub więcej. Po prostu niektórym w głowach się przewraca i nie potrafią zoptymalizować grę i robi się to już śmieszne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przysiadłem do singla i jest całkiem fajny. Jest zabawa i frajda.

Mam limitkę i jest tam parę bajerów do multi. Jeszcze nie odpalałem. Warto marnować on-line pass na multi w Crysis 2? Jest naprawdę dobre czy takie sobie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis 2 nie ma on-line pass.

Ten kod co masz jest na wcześniejsze odblokowanie różnych dodatków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie kupiłem i bardzo mi się podoba fajnien się gra moim zdaniem dużo lepszego od Killzone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się prezentuje multi? Dużo ludzi gra? Fajne mapy? Warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest dobra ale pelna bledow. Framerate w multi jest cholernie niski. Nieporownywalny z tym w single czego nie rozumiem bo w singlu wiecej sie na ekranie dzieje niz w multi a jednak singiel chodzi duzo lepiej.

Jak to poprawia to bedzie super gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że pewnie było już to pytanie ale powiedzcie mi czy jak kupię używanego Crysisa 2 to bez problemu pogram sobie w multiplayer ?? Pytam się bo gdzieś kiedyś czytałem że chcą się zabezpieczyć przed rynkiem wtórnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że pewnie było już to pytanie ale powiedzcie mi czy jak kupię używanego Crysisa 2 to bez problemu pogram sobie w multiplayer ?? Pytam się bo gdzieś kiedyś czytałem że chcą się zabezpieczyć przed rynkiem wtórnym.

A wystarczylo spojrzec na post 808 :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pograsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki pojawił mi się wredny bug. Grając w ostatnim levelu na veteranie miałem ok. 14 000 nano-catalyst. Doszedłem do checkpointa, włączyłem grę dopiero wieczorem. Daje resume a tu - 24 460 nosz ja pierdzielę. Czy znacie sposób żeby to jakoś wyrównać, miał ktoś podobnie?

Nie wiem czy skasować sejva i od nowa, czy grać , może zbierane punkty wyrównają ten stan :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie udało mi się ukończyć single player. Wszystko dzięki awarii PSN, bo oderwanie się od multi było cholernie ciężkim wyzwaniem ;). Grałem na hard i raczej nie było jakoś trudno. Częste ucieczki, korzystanie z kamuflażu i tak w kółko w sytuacjach kryzysowych. Początek gry jest dość nudny ale z czasem wszystko zaczyna się rozkręcać, ostatnie level to już niezły pokaz możliwości ludzi z Crytek. Grafika, chyba najładniejszy FPS na obecną generacje konsol, woda, cienie, oświetlenie, a raczej OŚWIETLENIE, do tego dochodzą spore tereny, jest ślicznie i nie wiem jak ktoś może narzekać na oprawę Crysis 2 na konsolach, śliczność. Jedyna rzecz do której można się przyczepić, to straszna głupota naszych wrogów. Dawno nie grałem w grę z tak tępymi przeciwnikami. Z jednej strony zachowują się głupią, ale przy okazji potrafią nas dotrzeć z drugiej strony planszy. Nie wiem jak innych, ale mnie to strasznie denerwowało. Ogólnie gdyby nie multiplayer, który osobiście bardzo mi przypasował, raczej wstrzymał bym się kupnem, aż cena spadnie do poziomu 100zł. Multi -9, single -8.

PS. Ciekawe ile kasy EA zapłaciło kolesiowi, który podłożył głos pod Proroka. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hey

Pisałem już w temacie ''Co wybrać?'' mimo wszystko nadal mam dylemat, czy lepszym wyborem niż Crysis 2 byłby Killzone3. Z tego co czytam, to Crysis 2 wam się podoba, zachwalacie go, dlatego kieruję pytanie do was, osoby które grały w KZ3 i Crysisa 2 - co polecacie? Szczerze powiem, że nie grałem jeszcze w żadnego ''pełnego'' fps'a na konsoli, jednakże w betę KZ3 naprawdę świetnie się grało... w Crysis'a niestety nie zdążyłem. Zależy mi na dobrym multi, fajnej oprawie audio i graficznej, miodności.. która gra waszym zdaniem wygrywa?

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multi jest lepsze w C2 pod wieloma względami. Zawsze grasz wyrównanymi składami, czyli nie ma sytuacji jak w KZ3, gdzie czasami dochodzi do meczów 8 vs 4. Mapy w C2 są mniejsze, ale nie ma takiego chaosu jak w KZ3. Tryby gry są podobne tu i tu, graficznie obie gry to najwyższa półka na PS3. Mi bardziej podpasował C2, a pisze to osoba, która przy multi w KZ2 spędziła kilka miesięcy. Kup C2, jak ci nie spasuje, to sprzedaj i weź KZ3.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tez bardziej podchodzi Crysis 2. Tak jak napisał przedmówca, multi bardziej zbalansowane w porównaniu do KZ3.

Singiel też fajny, przede wszystkim bardzo otwarty, misje można wykonać na wiele sposobów.

Faktem jest jednak , że singiel trochę montonny, nabiera pazura pod koniec. Drugi raz chciałem przejść na weteranie ale mnie znudził.

Multi jest bardzo ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 maja wychodzą cztery nowe mapy. Cena 10$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to chyba na PSN USA czy Europa też 17.05 ? - jeśli w ogóle ruszy :teehee:

10$ to dobra cenka za 4 mapy - w COD BO chcą 53 PLN...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

17 maja dla wszystkich użytkowników PC/PS3/X360.

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupując używaną wersje C2 Limited Edition ma się ciągle do wykorzystania ten bonus czy tylko dla 1 osoby to jest ? Czy biorąc wersje dla EU jest możliwość wyboru języka polskiego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jeśli poprzedni użytkownik wykorzystał bonus, to wtedy przepada.

Oczywiście jest opcja ustawienia języka polskiego.

Edytowane przez Lars06
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema. Mam pytanie o multiplayer w Crysis-e. Wczoraj kupiłem C2 i grałem w multiplayer ale wczoraj wieczorem i dzisiaj nie mogę grać. Z lewej strony gdzie się wyświetlają mapy do wyboru pisze "pobieranie danych sesji" przez cały czas, nic się nie zmienia a inni gracze dołączają się do pokoju więc się zastanawiam czy coś z moją grą jest nie tak czy coś się stało i w ogóle nie działa wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi