Skocz do zawartości
Major_Kupricz

BAN na PSN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to Ja już większość zrozumiałem ze BANa można dostac za:

-udostepnianie lub pobieranie od kogos kupionych gier n a PSS

-kilka IP na jednym koncie jednocześnie

-obrażanie

-prowokowanie (nie wiem jak miałbym kogoś prowokować i do czego??) Wytłumaczcie prosze!

i takie moje pytanie czy za granie w gry online które pochodzą z allegro i ktoś wcześniej juz w nie grał na necie to czy za to też grozi ban??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi ci o wersje plytowe z allegro to nie masz sie o co bac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam to Ja już większość zrozumiałem ze BANa można dostac za:

-udostepnianie lub pobieranie od kogos kupionych gier n a PSS

Nie sądzę ;)

-kilka IP na jednym koncie jednocześnie

Niewykonalne.

-obrażanie

-prowokowanie (nie wiem jak miałbym kogoś prowokować i do czego??) Wytłumaczcie prosze!

Jak najbardziej. Prowokacja.

i takie moje pytanie czy za granie w gry online które pochodzą z allegro i ktoś wcześniej juz w nie grał na necie to czy za to też grozi ban??

Nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi ci o wersje plytowe z allegro to nie masz sie o co bac.

tylko na wersjach platynowych mozna?

"i takie moje pytanie czy za granie w gry online które pochodzą z allegro i ktoś wcześniej juz w grał na necie to czy za to też grozi ban??" a ja by tu się zminiło (pogrubiłem czcionkę) to też by się dostało?

Edytowane przez qgar
Przeczytaj prosze mojego posta dokladnie i ze zrozumieniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"i takie moje pytanie czy za granie w gry online które pochodzą z allegro i ktoś wcześniej juz w grał na necie to czy za to też grozi ban??" a ja by tu się zminiło (pogrubiłem czcionkę) to też by się dostało?

Na pewno ban nie grozi ;) W przeciwieństwie do gier komputerowych na konsolach PS3 nie istnieje coś takiego jak "CD-Key" itp. Więc bez obaw możesz grać w te gry online, których ktoś wcześniej używał . Oczywiście piszę tu o grach dostępnych na płytach. Nie radzę np. kupować "używanych gier z PSS" :pardon: , bo widziałem kiedyś coś takiego na allegro, że gość sprzedaje grę "slot" gry Wipeout HD ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, przeczytłem ze zrozumieniem i tak pisze "Jezeli chodzi ci o wersje plytowe z allegro to nie masz sie o co bac"

czyli jak to nie byłaby wersja platynowa to musze się bać? pisz tak jak trzeba... a nie edytujesz innym posty itd. (nie lubie modów którzy patrzą "z góry" nie dotyczy to ciebie qgar, tylko takiego jednego na forum)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w swoim poscie nic nie ruszalem. Byla "wersja płytowa" i taka jest. Ale ty caly czas piszesz o platynowej? Platyna czy nie platyna to nie ma znaczenia. Nie rozpoznaja czy maz gre z drugiej reki czy ze sklepu, ale moze sie zdarzyc tak jak w bad company 2, ze w pudelku z gra masz VIP CODE, ktory odblokowuje dodatkowe mapy, i ktory to VIP CODE zapewne wykorzysta pierwszy wlasciciel.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukaszasada nie. Za korzystanie z US i UK kont nie dostaniesz bana na 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie, skoro można dodatki do gier podzielić na 5 konsol, to nie mogę od kogoś odkupić takiego 1 slotu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

§ I.A - Zasady szczególne działu "Black Market"

3. Zabrania się wystawiania ofert dotyczących gier/programów/kont związanych z PSN Store, jak również odsprzedaży dostępu do wersji BETA oraz wszelkich treści do których wystawiający nie posiada praw (w tym oprogramowania, filmów, muzyki itp).

Wiec jeśli ktoś wystawi takie coś u nas na forum jest taki temat kasowany a delikwent dostaje warna więc u nas na forum nie masz szans kupić do czegoś slota

Dotyczy naszego forum ,poza tym jeśli kupisz coś to masz dla siebie i na tych 5 konsolach możesz sobie pobrać bo to ty za to zapłaciłeś a nie inni i oni praw do tego nie mają tak jak i ty nie masz prawa tego sprzedawać jak i udostępniać -więc logiczne jest że powinien być ban (dla czepliwych ) a jak jest to każdy wie

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka kara grozi za to ? Nawet ban na konsole czy nie aż tak ostro ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

§ I.A - Zasady szczególne działu "Black Market"

3. Zabrania się wystawiania ofert dotyczących gier/programów/kont związanych z PSN Store, jak również odsprzedaży dostępu do wersji BETA oraz wszelkich treści do których wystawiający nie posiada praw (w tym oprogramowania, filmów, muzyki itp).

Przeciez napisane jest jak byk ze dotyczy to dzialu black market i kategorycznego zakazu wstawiania OFERT. Pytanie czy mozna ktore na celu ma uswiadomienie sobie czy to grozi banem jest dalekie od tego, tak samo jak twoja odpowiedz. :D

Warn za offtop imo. :laugh:

Co za to grozi, teoretycznie ban, a praktycznie nic, dlaczego tak ? Bo nikt za to nigdy nic nie dostal a kazdy tak robi juz od dawien dawna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skonsultuj się z infolinią Sony PlayStation 0801-230-000 Udzielą Ci pełnych treściwych odpowiedzi na wszelkie nurtujące Cię pytania :thumbsup:

Po krótce: dzielenie się slotami jest niebezpieczne i zdecydowanie odradzam takie praktyki, dasz dostęp jakiemuś debilowi, passy pójdą w świat a ty zostaniesz z problemem, patrz inne tematy na forum (użytkownik dawał na lewo i prawo, padła mu konsola, kupił nową i wszystko co kiedyś zakupił musiał zapłacić jeszcze raz - zabrakło mu slotów). Sam handel slotami jest nielegalny bo przecież nie masz zgody wydawcy na jego sprzedawanie, no chyba że masz. :confused:

AlucardMz dobrze prawi: Ban jak najbardziej możliwy aczkolwiek nie słyszałem o banie za sloty aczkolwiek za inne rzeczy często (Miliona dolarów jednak też nie widziałem a na pewno istnieje :biggrin:) . Działasz na własne ryzyko i tyle. Patrząc wstecz: użytkownicy Xboxa też kiedyś czuli się bezpieczni ze swoimi przeróbkami - mylili się :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, za to grozi ban.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, za to grozi ban.

żaden ban za to nie grozi, sporadyczne bany dostawały osoby które ze swojego konta przypisaną kartą odsprzedawały sloty ale to i tak przypadki bardzo rzadkie, odkupywanie slotów niczym nie grozi.

Edytowane przez xbor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno dostaniecie za JailBreaka. Sony właśnie zaczęło banować.

http://www.psgroove....owiny&Itemid=96

Żadne potwierdzone dane. Same plotki. Poza tym z tego co wyczytałem na zagranicznych forach o PS3 to kod błędu 8002a227 oznacza 30 DNIOWY ban na PSN, a 3 ostatnie cyfry wskazują na rodzaj przewinienia, w tym przypadku 227, czyli obraźliwe bądź rasistowskie treści poprzez PSN. Nie siejcie plotek. Jeszcze nikt nie dostał bana za JailbBreak i nie wiadomo czy dostanie. A jak pewnego dnia zobaczycie na konsoli ERROR 8002A227, to będzie znaczyć że zbluzgaliście kogoś przez PM, a on na was doniósł. Nie jestem co do tych 3 cyf i rodzaju pewnien ale na oficjalnym blogu potwierdzają że jest to 30 dni. Według mnie ban za Jailbreak miałby inny kod.

Edytowane przez caballero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

caballero

Zgadza sie jeszcze nie słyszałem żeby ktoś dostał bana za JailBreaka

A znasz kogoś kto go aktywnie użytkuje? Masz potwierdzenia od osób które go kupiły? Czy może kontaktowałeś się z użytkownikami dumnie prezentującymi działanie JB na youtube z zapytaniem czy ich konta nadal logują się do PSNetwork?

Cały ten JB to jeden wielki BullShit i tyle :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomo - widze ,ze siedzisz w temacie ps3 dobrze - patrzac po ilosci postow.

Co do Jailbreak'a - jest to prawda. Banow nie ma.

Jedynie nowego softu nie wgrasz - ale juz rozpracowuja go.

Mozna zrobic go 2ma sposobami :

[Ciach]

Scena ruszyla niezla para od ukazania sie tego 'cuda' - osobiscie czekam tylko na jakies dobre media center na ps3 :)

I trzeba przyznac - zabezpieczenia konsoli polegly doszczetnie - to nie jest jakas tymczasowa luka...

Najgorzej bylo sie dostac do 'serca' konsoli - jednak po wykradzeni sprzetu serwisowego (gdyz ten jailbreak to sprzet serwisowy) - wszystko poszlo jak z platka.

I tak na koniec - porownajcie sobie sytuacje z 'pandora' - to jest to samo :)

Edytowane przez Tomo
To nie miejsce na "Jailbreak Know How"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozum mnie źle, przeczytałem wiele artykułów ze zdwojoną uwagą i twój post również, link który podałeś też już widziałem. Wiem co i jak działa ale pisząc że "JB to Bullshit" wyrażam jasny sprzeciw przeciwko temu badziewiu ... po prostu jestem zagorzałym przeciwnikiem piractwa i już ...

Celowo napisałem "... czy ich konta nadal logują się do PSNetwork?" bo bez nowego FW się nie zalogują a z nowym FW chwilowo nie pohasają na swoich piratach :thumbsup:

Męczą mnie również posty oparte na przypuszczeniach/plotkach i powszechnym 'wydaje mi się' stąd wiązka pytań w kierunku kolegi powyżej - pytań oczywiście retorycznych bo nie oczekuje odpowiedzi. Dlaczego? Bo mam w d... cały ten syf związany z JB i jego użytkowników również :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi