Skocz do zawartości
eXcumation

Batman: Arkham City

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszedłem dzisiaj Batmana i czuję pewien niedosyt. Historię urwano nagle i niespodziewanie. Końcówka ciekawa ale jakby na siłę i bez pomysłu. Moim zdaniem za bardzo skupili się na tych wszystkich znajdźkach i misjach pobocznych na czym ucierpiał singiel. Czuję się mocno rozczarowany bo fabuła naprawdę się rozpędzała i nabierała rumieńców a tu nagle bum i koniec :pinch:

Nie tego się spodziewałem po tej grze. Po ukończeniu Arkham Asylum czułem się spełniony.. W przypadku Arkham City tego nie czuję. Czegoś mi brakuje. Nie do końca poczułem, że ukończyłem fabułę. Czuję się lekko oszukany bo mimo, że nowy Batman jest oczywiście grą dobrą to jednak trochę przecenioną i przereklamowaną. Takie jest niestety moje zdanie. Ktoś miał podobne odczucia?

No cos w tym jest niestety . Gra swietna ale ten charakter sanboxa gorzej sie spisuje niz w AA gdzie gra byla bardziej zamknieta i spujna. Tutaj watek fabularny bez misji pobocznych mozna przejsc w ile godzin ? 8 ? Nie za duzo w kazdym badz razie jesli chodzi o sama fabule. Okej jest duzo misji pobocznych w style masz czas i znajdz telefon albo poszukaj sladow uwolnij wieznia itp. W AA nie bylo tego typu misji pobocznych , tylko wszystkie misje opieraly sie o glowny watek fabularny. Tak samo gadzety juz nie robia wrazenia tak jak w AA tutaj mamy juz te z poprzedniej wersji plus kilka mniej istotnych. W AA dostawales gadzet i styl gry sie calkowicie zmienial , tutaj gadzety to tylko dodatki bez ktorych mozna sie obejsc.

Ja przeszedlem tylko watek fabularny i dwie misje poboczne i czegos mi brakowalo. Na minus dla mnie przejscie w styl klasycznego sandboxa.

Co do fabuly ... Ja takiego odczucia nie mialem , przyszedl punkt kulminacyjny gdzie fabula przyspieszyla i wiedzialem ze teraz bedzie koniec.

Na chlodno po kilku dniach od przejscia popieram Twoje zdanie moze nie czuje sie oszukany ale w AA bylo wiecej grania wokol glownej fabuly a nie pobocznych popierdółek

Może parę wskazówek, panowie? Co do utrzymywania komba w tym Riddlerze? Bo ja, w takim np. Blind justice miałem tylko 7900 punktów... problemów z walką nie mam, nie dostaję sporo ciosów, zwykle nie mam zacięć w przejściu etapu... ale tu nie chodzi o przejście, tylko jeszcze o natrzepanie punktów. Tu się nadziałem, tylko w jednej mapie mam 2 medale, jak wy to robicie?

Przede wszystkim nie klepac na pale przyciskow to jest podstawowa zasada wciskac wtedy jak juz wiemy co chcemy zrobic.

Po drugie uzywac gadzetow (przedewszystkim przeciagac przeciwnikow jak sa daleko za pomoca linki zeby combo sie nie skonczylo) i grac roznorodnie , nie schematycznie

Jeszcze nie nalezy przesadzc z wykonczeniem rywala r2 + trojkat (jak juz lezy i wrobelki mu lataja kolo glowy) ja to uzysalem tylko wtedy jak juz nie bylo duzo przeciwnikow albo jak wszystcy lezeli do wykonczenia

Nie jestem jakims specjalista ale moze sie przyda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra umiem latać z hakiem, dało się tak ... nagle po prostu chodzi ...

co do samej fabuły, nie zgodzę się z kolegami, w AA fabuła była bardzo dobra czytelna ale konkretna, tutaj zastosowano inny mechanizm, akcja rozgrywa się na kilku płaszczyznach równolegle, jest naprawdę bardzo dużp wątków i tekstów, nie ma jednego klasycznego zakończenia tylko sa dwa - plus kobieta kot, i to mi się zaje*** podobało ... i nie rozumiem jak można mieć niedosyt, tutaj intryga jest po prostu świetna, trzyma w napięciu i funduje niespodziewane zwroty serwując co chwile postacie z universum które tak w zasadzie dostają od dawien dawna ekranowy comeback - albo i debiut :biggrin:... i to wszystko gra z sobą, połączenie się udaje, ... i naprawde nie ma co narzekać, historia przeszła moje oczekiwania, a gra pod każdym względem jest lepsza od świetnej poprzedniczki, ... w pełni zasłużone oceny, i świetna przymiarka z tym sandboxem do Gotham! :thumbsup:

Edytowane przez Malakay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ma być w ogóle kontynuacja? Z Gotham może być problem, bo to miałoby sens tylko wtedy, gdyby miasto było naprawdę duże. Łącznie z wszystkimi budynkami znanych z filmów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedłem w 2 dni... zajęło mi to może z 7h... grałem tylko w single'a na poziomie łatwym...

Gra jest świetna i generalnie sie nie zawiodłem ale ilość misji pobocznych i zagadek jest dla mnie zbyt przytłaczająca i z tego względu (dochodzi jeszcze brak czasu) nawet nie wykorzystałem kodu na catwoman tylko odsprzedałem grę... Historia jest moim zdaniem za krótka - jak się skupi człowiek tylko na singlu to na prawdę nie zajmuje on dużo czasu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile trzeba znaleźć sekretów riddlera żeby móc uwolnić 3 zakładnika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

160. Dziś go uwolniłem.

Na razie mam 183 sekrety, i jade dalej. Cel jest oczywiscie calutkie 400, moze do swiat sie wyrobie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

160. Dziś go uwolniłem.

Na razie mam 183 sekrety, i jade dalej. Cel jest oczywiscie calutkie 400, moze do swiat sie wyrobie?

A do 4? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czwartego jest wymagane 240. Do piątego 320. A jak zbierzesz 400, to też coś będzie, nie mówię co, żeby nie psuć zabawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie osobiście gra się podoba, w AA zdobyłem platyne tutaj też mam taki zamiar zrobić na razie mam 72 % gry. 432 riddle zrobione pozostały te związane z walką troche męczące jak dla mnie... Najgorsze trofeum to z calendar manem po prostu bez sensu żeby trzeba było wyłączać i włączać.

gre 12 razy... Jeśli chcieć przejść grę z misjami popocznymi plus zagadki trzeba myśle spokojnie spędzić z tydzień solidnego grania. U3 to też 7 h singla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mnie trafiło. Chciałem zrobić trofke z "Kalendarzem" i mi save się zepsuł. A cholera, byłem już w 3/4 gry.

Gra bardzo dobra, chociaż według mnie minimalnie gorsza od 1. Teoretycznie otwarty świat, był strzałem w 10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to jest za koleś który pokazuje się Batmanowi od czasu do czasu gdzieś w oddali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mnie trafiło. Chciałem zrobić trofke z "Kalendarzem" i mi save się zepsuł. A cholera, byłem już w 3/4 gry.

Gra bardzo dobra, chociaż według mnie minimalnie gorsza od 1. Teoretycznie otwarty świat, był strzałem w 10.

Spróbuj uszkodzony save przegrać na pendriva/lub jakiś inny zewnętrzny nośnik ,który obsługuje PS3.Później z tego nośnika skopiuj go ponownie na PS3.

Z Batmanem tego nie próbowałem ,ale kiedyś jak mi się zepsuł save do FIFY11 to ten trick zadziałał ,mam nadzieję, że Tobie też pomoże :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie pewnie lamerskie ale mimo wszystko zapytam, jak to jest z zagadkami Riddlera..? Czy moglby ktos opisac o co chodzi z Riddlerem i jego zagadkami? Czy kazdy znak zapytania to jakas zagadka? Zagadki sa podzielone na lokacje i tam jest sporo okienek , trofea czlowieka zagadki, zagadki i trofea kobiety kota.. W hucie sa tez okienka glowa Harley...? Troche ego nie jarze o co tutaj biega.. Moze ktos ze zdolnosciami pedagogicznymi by mi to wyjasnil.. tak w prostych slowach i po kolei :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie pewnie lamerskie ale mimo wszystko zapytam, jak to jest z zagadkami Riddlera..? Czy moglby ktos opisac o co chodzi z Riddlerem i jego zagadkami? Czy kazdy znak zapytania to jakas zagadka? Zagadki sa podzielone na lokacje i tam jest sporo okienek , trofea czlowieka zagadki, zagadki i trofea kobiety kota.. W hucie sa tez okienka glowa Harley...? Troche ego nie jarze o co tutaj biega.. Moze ktos ze zdolnosciami pedagogicznymi by mi to wyjasnil.. tak w prostych slowach i po kolei :)

Pozdrawiam

Zagadki riddlera zbierasz dla pkt i dla odblkowania trofeów np. grafik postaci w menu, wyzwan (zemsta czlowieka zagadki w glownym menu gorny rzad 2 od lewej) w zaleznosci od zagadki w rozny sposob je odblokowujesz jak jest normalny znak zapytania to tylko podchodzisz i bierzesz ale jak jest np. zamkniety w takiej malej klatce to musisz cos zrobic zeby ja odblokowac jesli masz w około takie platformy ze znakami zapytania to musisz wejsc na kazda bez dotykania ziemi wtedy najlepiej wziac wytrzutnie lin

Jak dalej nie zrozumiales to pisz ;) wyjasnie dokladniej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się zorientowałem to po ukończeniu fabuły głównej można potem normalnie grać w misje poboczne. Powstają także punkty, w których możesz zamieniać postać między Batmanem, a Catwoman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio jak odpalilem Batmana to mi wyskoczyl blad, ze save jest uszkodzony i wywalilo mnie z gry. Troche sie przestraszylem, bo tez mialem juz znaczna czesc gry za soba i nie chcialo mi sie zaczynac od nowa. Ale jak odpalilem ponownie gre, to tym razem save przyjelo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może zamawiał Batmana z zagranicy np. UK? Czy w takiej wersji będą polskie napisy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może zamawiał Batmana z zagranicy np. UK? Czy w takiej wersji będą polskie napisy?

Zamawiałem z UK, z thehut.com - menu i napisy do dialogów w wersji PL ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio jak odpalilem Batmana to mi wyskoczyl blad, ze save jest uszkodzony i wywalilo mnie z gry. Troche sie przestraszylem, bo tez mialem juz znaczna czesc gry za soba i nie chcialo mi sie zaczynac od nowa. Ale jak odpalilem ponownie gre, to tym razem save przyjelo.

Też miałem dwa razy taki błąd, ale po ponownym załadowaniu wszytko było ok też byłem zesrany ze tak powiem bo miałem już 70 % trofeum.... Tak brick sava chyba by mnie zniechęcił do ponownego uruchomienia gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zrobić to trofeum z człowiekiem-kalendarzem? bo znalazłem go na dole w sądzie ale żadnej misji nie ma do wybrania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy jego celi po prawej stronie na ścianie jest duży kalendarz, na nim co miesiąc jest zakreślona jakaś data. Musisz w te daty odwiedzić więźnia i z nim porozmawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy jego celi po prawej stronie na ścianie jest duży kalendarz, na nim co miesiąc jest zakreślona jakaś data. Musisz w te daty odwiedzić więźnia i z nim porozmawiać.

Jak mam go odwiedzić w te dni? jak tam są zakreślone daty po 1 dniu w każdym miesiącu chodzi o czas realny? czy jaki bo nie bardzo rozumiem :P jak mamy teraz listopad to mam rok prawie czekać na październik? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam pewien problem, w misji pobcznej gdzie w hucie odzyskałem skradzione urządzenie Freeze'a przez Jokera nie mogę wrócić z powrotem do miasta, problem mam zaraz przy windzie towarowej obok kotłowni. może ktoś mi pomóc jak mam się dostać z powrotem na górę? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mialem problem, wroc gdzie Joker swoją krew ci dał, tam gdzie jest

SPOILER

SPOILER:Test ciążowySPOILER

Spoiler

Harley Quinn, beda takie strzalki, idz a nmi, wyjdziesz a powierzchnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ja nie mogę się ta windą na górę dostać, zaraz obok kotłowni....

ok, już wiem, dzięki za pomoc :)

Edytowane przez robert27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi