Skocz do zawartości
cruze

Czy Nie Jestem Na To Za Stary ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopie toż z ciebie normalnie archeolog pełną paszczą:pardon:

Ja cię kręce-nie da się zapomnieć tego głosu--pamiętam coś takiego!!!!!!!

Skoro jest to w naszej pamięci to znak,że jesteśmy już baaaardzo starzy :tongue: .

jaaaaaaaa no baja... "zintegrowany system polskiej mowy" przydalby sie niejednemu w dzisiejszych czasach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Commodore, Atari, Amiga... potem pierwsze 386SX-S i 1MB RAM za 100zł :) Piękne czasy :)

Dzisiaj 28 lat na karku, ostatnie co przeszedłem całe to Doom 2 i Red Alert w podstawówce, a od wczoraj w domu PS3 :) Narzeczona w moim wieku pukała się w głowę jak zamawiałem konsolę, ale cały wczorajszy wieczór spędziłem przed kompem bo ONA zasuwała w ping-ponga move :) Koniec świata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Narzeczona w moim wieku pukała się w głowę jak zamawiałem konsolę, ale cały wczorajszy wieczór spędziłem przed kompem bo ONA zasuwała w ping-ponga move :) Koniec świata.

Tylko pozazdrościć :) W ostatnim czasie moja jedynie chwilę była Buzz-em zainteresowana a tak to tylko ipla i nic więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko pozazdrościć :) W ostatnim czasie moja jedynie chwilę była Buzz-em zainteresowana a tak to tylko ipla i nic więcej :)

A daj spokój :) Dzisiaj znowu nici z grania bo z łuku się zachciało strzelać :) A specjalnie jej maszynkę do mielenia mięsa razem w zestawie zamówiłem żeby czymś przekupić :) Grafik na konsolę ułożyć, czy co? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się ciesz. Masz sprzęt dla siebie.

A daj spokój :) Dzisiaj znowu nici z grania bo z łuku się zachciało strzelać :) A specjalnie jej maszynkę do mielenia mięsa razem w zestawie zamówiłem żeby czymś przekupić :) Grafik na konsolę ułożyć, czy co? :)

Albo grafik, albo wspólne granie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz do maszynki dokupić ok 4 kg mięsa wieprzowego--będziesz miał luzik na jakieś 45 minut a i mielone na obiad też dobra sprawa :tongue: (smacznego-mniam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz do maszynki dokupić ok 4 kg mięsa wieprzowego--będziesz miał luzik na jakieś 45 minut a i mielone na obiad też dobra sprawa :tongue: (smacznego-mniam)

Hehe narobiłaby mielonych na cały tydzień i dopiero byłaby bieda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja musiałem oddać pada mojej ekipie która składa się z dwóch panów w wieku 7 i 11 lat .

Która męczy Trylogie Prince of Persia , a mi pozostaje się tylko przyglądać hehe pardon.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo... dzieciaki teraz zamiast na trzepak iść to dzieciństwo przez tv spędzają ; d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Myślę że gry to nic złego , to świetny sposób na spędzenie wolnego czasu zwłaszcza w gronie swoich bliskich jakimi są dzieci .

Tym bardziej w takim okresie jaki mamy teraz , zimne ponure dni . Wszystko jest dla ludzi , tylko w odpowiednich dawkach i jestem zdania że lepiej jest spędzić czas razem z dziećmi przed Tv i Ps3 .

Nisz jak by miały stać przy przysłowiowym trzepaku i wpadać na głupie pomysły . Ja gram od 1989 roku zaczynałem na ATARI , spędziłem mnóstwo nie zapomnianych chwil grając ze swoim starszym bratem.

Uważam że to jest lepsza perspektywa spędzania wolnego czasu z własnymi dziećmi niż twoja Klera przy trzepaku . Pozdrawiam cool.gif

No chyba że mają dywan do wytrzepania tongue.gif

Edytowane przez Wojtekg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo... dzieciaki teraz zamiast na trzepak iść to dzieciństwo przez tv spędzają ; d

Ehh... i znowu te wspomnienia...trzepak-na to hasło połowa mojego osiedla stawiała sie w 15 minut zaraz po obejrzeniu Teleranka(pamiętacie :tongue: ).

To było takie magiczne miejsce w centrum blokowiska gdzie zbierała się "elyta" i planowała kolejny dzień wakacji...

Normalnie łezka w oku...:biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż powiedzieć, 2^5 stuknie w kwietniu - gram od zawsze, pamiętam jeszcze jak za brzdąca zaliczałem wszystkie salony gier, które udało mi się wypatrzeć w trakcie rodzinnych wyjazdów nad morze, czym doprowadzałem moich staruszków do szewskiej pasji. A teraz? A teraz cała rodzina zarażona pasją do grania. Córa (7) ostatnio mocno trenuje w pingponga, a dorastający młody (3) robi przymiarki do kierownicy - do mistrza mu jeszcze daleko, ale powoli zaczyna się rozkręcać. Kto wie, może wyrośnie na kolejnego Kubicę, hihi ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam prawie 29 lat i dziecko 2 letnie w swoim życiu miałem kilka konsol,3 komputery,1laptopa ale ostatnio skusiłem się na ps3 i powiem że nie żałuje.To był dobry zakup i nie zmienił bym nic teraz.obecnie zastanawiam się nad X360 slim z kinect ,choć słyszałem ze pracują nad N.Wii2 :D więc nawet ja uważam że nie jestem za stary na to ,a znam ludzi co mają po 60 lat i potrafią pograć na konsoli:)

Edytowane przez jakub krupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam zamiar grać do usranej śmierci .

pozdro:)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieciaki,dzieciaki..."mam 25,mam 28,mam 35..."

Marek mi na imię. Mam 57 lat.Gram od zawsze!!!!Dzieci juz odchowane,samodzielne,praca spokojna,dom,auto,pies,ogródek...i wszystko da się pogodzić!Na razie konsola uszkodzona (YLOD) ale już czekam,kiedy powstanie,"odpalę" BC2 albo GT5 i...znowu noce będą moje!!!

Kupuj,graj i ciesz się życiem!!!!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymi dwoma cyframi przebiłeś wszystkich. Tak trzymać. :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra Panowie i Panie, ja mam 40 na karku i w Uncharted 2 poginam prawie co dzień :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślałem do tej chwili,że jestem jednym z najstarszych...ehh-szkoda :pardon: .

57 latek--szacun jak stąd do wieczności :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieciaki,dzieciaki..."mam 25,mam 28,mam 35..."

Marek mi na imię. Mam 57 lat.Gram od zawsze!!!!Dzieci juz odchowane,samodzielne,praca spokojna,dom,auto,pies,ogródek...i wszystko da się pogodzić!Na razie konsola uszkodzona (YLOD) ale już czekam,kiedy powstanie,"odpalę" BC2 albo GT5 i...znowu noce będą moje!!!

Kupuj,graj i ciesz się życiem!!!!

Marcus wracaj czym prędzej na pole walki :) BC2 czeka.

Wracając do tematu, mam wujka który ostro pocina w PES'a :) Lat 57.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że 3ka z przodu walnęła mi jakiś czas temu legitymuje się na posterunku... 

Chwili zwątpienia nie było w tej około 25 letniej działalności jako gracz (wiadomo jak byłem szczawiem w świat gier wtrybił mnie mój ojciec chrzestny zagrywając się ze mną na c64..)...

Jakiś czas temu jak zapewne co po niektórzy wiedzą zmieniłem status z żonatego na żonaty/ojciec i poza tym staram się nadal pielęgnować swoją pasję - inaczej granie...  Póki co udaje mi się te 2 godzinki dziennie wieczorem spędzać przy konsoli (jednej z)... 

latami:

5-12 lat: granie dla zabawy, sporadycznie - wolę rower i kopać piłkę na podwórku chociż takiego lion kinga na amigę czy sf2 ogrywam dosyć często...

13-18 lat: przechodzę sporo tytułów i staje się graczem z krwi i kości przy okazji zdaje maturę - dostaje się na mój pijacki kierunek na uniwerku i podrywam koleżanki w czasie wolnym ;)

19-24 czasy studenckie - nadal gram ale wolę "koncerty, dupy, alkohol, kumpli" gdzieś w połowie kończą się "dupy" pojawia się "ona" ;)

25-30 "ona" staje się żoną, początkowo ukrywam się jako gracz ale szybko wychodzi że się nie da i gram, gram, gram w czasie wolnym, żona przez ostatnie 5 lat się zdążyła przyzwyczaić do w/w stanu rzeczy ;)

30- staje się ojcem, nadal gram im chyba tak do usranej śmierci ;)

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

ZDUN twój post zmusił mnie do refleksji :) A właściwie zachęcił :) gdyż ja zbliżam się do 30...

W moim przypadku wyglądało to dosyć podobnie czyli:

nie wiem czy tam 5 lat ale powiedzmy, że od ?? do tych 12 lat - czasem coś się zagrało ale rzadko a tak to koledzy i piłka, boisko, zabawy na podwórku na świeżym powietrzu (skakanie po drzewach niczym małpy za małolata, a im bliżej 12 tym poważniej było czyli zabawa w np. policjantów i złodziei lub w PODCHODY pamięta to ktoś??)

12 - 19 jako, że miałem 5 letnie technikum :P Grywam często czasy Amigi 500+ z CAŁYM 1 Mega pamięci wypas!! Posiadacze Amigi mogli delektować się CYWILIZACJĄ 1 w wersji POLSKIEJ!! (4 dyskietki) :biggrin: a następnie PC o konfiguracji którą teraz możecie tylko w muzeum znaleźć ;) I tak samo zostaję prawdziwym graczem, wtedy załapałem tą pasję... 

Następnie czasy studenckie tutaj grywało się w akademcu po sieci czy w jakąś grą a jakże (kumpel którego zaraziłem graniem pokochał Hitmana grał jak zasypiałem jak wstawałem rano on już też grał, a może grał bez przerwy? nigdy się tego nie dowiedziałem :P...) ALE oczywiście NAJWAŻNIEJSZE TO ŻYCIE STUDENCKIE czyli alkohol, dziewczyny, imprezy i STRACH przed kolokwium a zawał serca przed sesją :P

Następnie ta wspaniała dziewczyna którą poznaję (po sporych perypetiach) staje się bliższa coraz bardziej, zostaje żoną, ale tak samo raczej nie kojarzy mnie jako gracza :P Ale pasja wychodzi na światło dzienne, a ona co?? To od niej dostałem Playstation 3 w prezencie :biggrin: (bo całe życie na PC grałem)...

I choć gier nie kupuję teraz bo są inne priorytety np. kupiłem mieskzanie, remont inne wydatki, to KORZYSTAM z tego co daje mi PLUS :biggrin: A i czasem coś kupię... ;)

A nawet ba!! Lubię zasiąść za jakąś grą dla "każuali" w towarzystwie żony np. Ratchet i Clank z Plusa, a moja żona rozpykała Shank-a 2 na Normal, Hard i 30 fal Survivalu :P (a nigdy wcześniej nie grywała)... A sam dla siebie też coś wymagającego znajdę np. Demon's Souls :)

Więc KIEDYŚ jednak w czasie dorastania, spędzało się czas na podwórku z innymi dzieciakami teraz dzieci spędzają czas z sobą ale na facebooku :P

LECZ JA jako świadomy gracz na pewno NIE ZABRONIĘ tej rozrywki swemu dziecku (bo gry to zło :P) ale rozsądnie je dawkując można "bawić się" z dzieciakiem :biggrin:

Edytowane przez Lambert PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdun - Lion King na Amigę? Czyżbyś posiadał w przeszłości Amigę 1200 - obiekt mych westchnień którego nigdy nie miałem;(

Lambert PL - również miałem Amigę 500+ z 1mb RAM!!! Fatality w MK2 bez zmiany dyskietki to było to:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niedługo kończę 37 lat i po kilkuletniej przerwie znowu wróciłem do świata gier.A zaczęło się od ZX Spectrum+...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kox byłem bo najpierw jechałem na a500 a od w/w ojca chrzestnego potem dostałem a1200!! :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kox byłem bo najpierw jechałem na a500 a od w/w ojca chrzestnego potem dostałem a1200!! :biggrin:

ZDUN - ja to i tak kozaczyłem bo miałem A500 PLUS :D A później chodziłem do kolegi na uwaga!! :D A1200 z napędem CD!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi