Skocz do zawartości
cruze

Czy Nie Jestem Na To Za Stary ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio sprzedawałem xboxa 360 facetowi tak na oko lekko po 40. Przyszedł z synem (przykrywka ?). Po krótkiej rozmowie było jasne kto będzie głównym użytkownikiem nowego nabytku. Rozgadaliśmy się o scpectrumach, commodore i na zakończenie rozmowy facet powiedział:

- Proszę pana, my będziemy grać zawsze. Takie nasze pokolenie. (ja '77)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam 31 lat ,żone ,malutkiego synka a gram od zawsze(tylko czasu brak a rano do pracy cza i ciężko nocki zarywać).Kupe kredytów :),kasy ciągle za mało, ale sprzedałem psp,x360 i kupiłem ps3,fakt gry drogie ale nie żałuję wcale.Każy zakup to wielka radość.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehehe widze ze nie jestem sam...

Mam 35 lat (prawie) 14 i 11 letniego syna. żona sztuk 4 :-)

Żona mówi że ma troje dzieci. Nie wiem o co jej chodzi....

Każda gra, konsola itp to tłumaczenie małżonce "kochanie wiesz bo dzieci chciały" a potem senior rodu napiera na konsoli wlewając sobie red bulla prosto pod powieki zeby nie paść w trakcie grania.....

Pozdrawiam all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 lata, zona, i ogromny problem - odkad kupilem Dantes inferno, nie moge sie dopchac do konsoli, pewnie jak dostane GOW , kupie 2 konsole i 2 tv :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam a ja mam29 i jestem Pc towcem lubie grac szczególnie w gry z gatunku "RPG"od zawsze fascynowało mnie w grach łażenie zbieranie rozwijanie postaci i tak dalej teraz kupuje sobie ps3 mam nawet zamówioną tylko chce wysylke pod koniec tego miesiąca i do tego bede mial sony brawia z najnowszej seri zeby mozna bylo za pomoca jednego pilota sterować i tv i konsolą ps3kupuje jako dodatek do pc można powiedziec że uzupełnienie do grania bo na ps3 wychodzą niektóre"RPG" których nie ma na pc w które mam ochote pograć.Z wszystkich wypowiedzi które są w tym temacie zauwarzylem ze wiekszosc ludzi którzy graja na konsolach to są ludzie dorosli co mnie bardzo cieszy dlatego że zawsze można z kims zagrać na poziomie i nie przyleci ci w grze jakis małolat który nie ma za grosz kultury i jak coś mu nie pasuje bedzie cie wyzywał bo i to sie zdarza w każdej grze.Nawet moja dziewczyna nie ma przeciwko temu że sobie gram ale jak ona jest to każdy czas staram sie spedzac z nią chyba ze spi to w tedy moge sobie pograć.Tylko nie można przesadzać i potrafić znaleźć czas dla drugiej osoby i dla grania.Oglądałem jakiś czas temu program o ludziach którzy byli uzależnieni od grania i jak usłyszałem jak osoby biorące udział w programie wypowiadali jak zaniedbali wszystko przez gry to po prostu bylem w szoku i dlatego trzeba mieć umiar do wszystkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lat 27

dzieci: brak, żona: umowa przedwstępna podpisana, na wrzesień sztuk 1

gram od 7 roku życia, Atari, Amiga 500, 500+, 1200, jakiś szereg PC'tów, Nintendo, PSX, teraz x360 i PS3

kandydatka na żonę, w większości przypadków rozumie potrzebę grania (jest fanką Diablo i Diablo 2 oraz pochodnych :)) - choć jak nie chcę jechać na zakupy, bo wolna sobota jest od grania, robi się gorąco ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO nikt nie jest za stary na granie, ja mam raptem 20 lat ale gram od kąd pamiętam począwszy od nes'a. Hobby jak każde inne, jedni lubią kleić modele inni zwiedzać Capital Wasteland i nigdy z tego nie wyrosnę. Kiedyś drodzy koledzy i koleżanki nasza pasja będzie równie ceniona co filmy, książki itp. PARYTETY DLA GRACZY ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 33 lata,żona,córka(2lata),PS3,gram wieczorami i jak mam wolny dzień od pracy to podczas popołudniowej drzemki córki,więc grywam jak mam czas,ale pamiętam jak dziś,gdy katowałem PSX-a do bladego świtu,a później PS2. Pozdrawiam graczy i zapraszam do wspólnego giercowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeicież na to nie można być za starym :turned:

27 lat, żona prawie jest, dzieci brak, gram od czasów atari 65xe, przez Amigę, Nes, PSX, i teraz ps3, pc-ta nie wspomnę.

I nadal będę grał, a co :teehee:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to i ja się wpiszę... rocznik 79, żona i dzieci są więc granie wieczorno-nocne :-) Tak jak większość: spectrum 48+, atari 65XE+XC12, amiga 500, pc ... i teraz kiedy spędzam z komputerem przynajmniej 8h/dziennie nadszedł czas na konsole (ps3) :-)

Pozdrawiam wszystkich graczy, a szczególnie tych wychowanych na 8 bitach ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hiehie... ale nam się zrobił tetryczny kącik :D (nie mylić z tantrycznym ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dołącze:

rocznik 1977, żona, 7 i 3,5 letni synkowie, dwa psp i jedna ps3 z których korzysta nawet najmłodszy synio, tak sprawnie że wyczyścił konto na ps store:)

Gram bo lubię, jeśli ktoś ze znajomych myśli że jestem dziecinny to nich spada na drzewo.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja dodam swoje trzy grosze.

Mam 52 lata, od 3 miesięcy jestem posiadaczem ps3, dla równowagi dodam, że mój wujek lat 66 jest namiętnym graczem na ps2.

Moim zdaniem wiek nie ma żadnego znaczenia, chęć do grania ma się w genach, moja śp babcia lubiła sama ze sobą grać w tysiąca, a mój dziadek był podobno zapalonym karciarzem.

Ja przygodę z grami zaczynałem od ZX Spectrum, to była jazda 5 minut wczytywania gry z kasety a na końcu komunikat "tape loading error", później komp i na stare lata konsola.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich graczy

hobbit52 najczęściej gram w multi na U2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak przychodzili koledzy i w napięciu oczekiwaliśmy aż z kasety wczyta się to czy tamto... od czasu do czasu padało zdanie "Ciiicho... bo się nie wgra!" :D Bezcenne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rocznik 79, lekarz, od 6 lat żonaty, dziecko 3 lata. Gram od ponad 20 lat zaczynając od ZXa. PS3 kupiła mi żona na urodziny w październiku (mimo, że sama się jej nie tyka) i szaleję. Konsole nie są dla dzieci - wystarczy spojrzeć na temat na forum o grach, w które dzieci - takie przedszkolne i wczesnoszkolne mogą pograć - prawie nic nie ma. Tematyka kupy gier jest dorosła. 20 lat temu grały w większości dzieci, bo wtedy powstawał (no może 30 lat temu) pierwszy rynek gier, a to właśnie dzieci i młodzież są najbardziej otwartą grupą na nowinki techniczne. Konsole i gry są dokładnie dla nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

73 rocznik.Zaczynałem od commodore 64, potem atari 800 ,ps2 i teraz ps3. Żona i dwóch synów ,16-to i 4 letni(oni też grają).Mały w LBP wymiata:).

Napis "load error" doskonale pamiętam.Pamiętam też w radiu ,bodajże w rozgłośni harcerskiej,jak nadawali gry do nagrania.Nagrywało się te piski na kasetę i dawaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rocznik 83.Wkrótce (za pól roku) będę żonaty;) Zaczynałem od(chronologicznie):

- Konsola Rambo

- Atari 130 XE

- Konsola Pegasus

- Amiga 500 (później poszerzona o stacje CD), mam ją do dziś schowaną w szafie:P

- Konsola PSX

- PC

- PSP

- Kolejny PC

- PS3 Fat 80GB Buzz! Polskie łamigłówki (Bundle Pack)

Myślę, że z biegiem techniki ewolucja mojego sprzętu i grania będzie trwała!

Pozdrawiam wszystkich graczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swojego czasu pracowałem na giełdzie komputerowej w Warszawie sprzedając właśnie wszelkie gry na konsole, i miałem klienta, który miał 67 lat. Tak. 67 letni gracz. Uwielbiał ze mną pogadać na temat jakiejś gry, i zawsze oczywiście polecałem mu najlepsze strzelanki (bo w nie głównie grał) Po tygodniu przychodził i wymieniał na inną. Podczas wymiany potrafił opowiedzieć co go w grze najbardziej wqrzało, a co mu przynosiło radość :D To jest dopiero gracz. :D Więc moim zdaniem wiek nie gra roli. To tak jak z książką. I dla starych, i dla młodych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A według mnie Dozwolone od 5 lat do 105 i tyle jak się podoba granie to grać w każdym wieku i tyle :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł--32lata, 2 dzieci-syn 7lat,córa 4 miesiące.Pracuje po 10 godz. dziennie a i tak staram sie pograc 1,5-2h dziennie.

Ale to jeszcze nic,mam klijęta---Pan Doktor,poważny chirurg,jakieś 50lat +,-.To jest dopiero zajawieniec konsolowy,ja jak i większość z was wymienkamy przy nim,jak przychodzi to nie ma innego tematu,prze gość.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie czasem tak, że wasza partnerka jest wkur*** o to, że gracie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja jest wkur*** jak ja gram, bo ona nie może grać wtedy:P i jeszcze szantażuje...;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie czasem tak, że wasza partnerka jest wkur*** o to, że gracie?

Czasem? :blink: Zawsze... Ale wie ze mam takie hobby i tyle.

BTw. 28lat żona syn na codzien zastepca dyrektora hotelu

Gracze sa w kazdym wieku :yes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł 25 lat

Jest to moja 4 konsola od SONY wcześniej było ps--->ps2 slim a obecnie ps3slim i psp

A moja partnerka zła że gram :) ale jak mam fajną gierkę za sam siądzie i też pogra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem? :blink: Zawsze... Ale wie ze mam takie hobby i tyle.

BTw. 28lat żona syn na codzien zastepca dyrektora hotelu

Gracze sa w kazdym wieku :yes:

Twoja Żona ma 28 lat?

A syn już dorosły? :blink:

Chyba Ci się cyfry pomyliły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi