Skocz do zawartości
cruze

Czy Nie Jestem Na To Za Stary ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

W tym wątku z miejsca powinni być eliminowani ludzie poniżej 30 roku życia, samotni i bez kredytu na mieszkanie :D.

lol denver - jedno z tych zalozen wlasnie mnie wyeliminowalo biggrin.gif

@down

no to znow "sie nadaje" biggrin.gif i jasne, ze wiadomo, ze w formie zartu - choc przyznaje po ostatnich sesjach w COD:BO znow stalem sie zwolennikiem aborcji.. thumbsup.gif

Edytowane przez m0rph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, kredyt możemy odpuścić :). Samotni się nie liczą bo im nie ma kto powiedzieć, żeby zajęli się "męskimi rzeczami" :). Oczywiście wszystko w formie żartu, bez urazy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Unki wysłałem PW

Jak będę w domu dodam do listy "friends"

Pozdrawiam i zapraszam do wspólnej gry moje ID LUKI79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, kredyt możemy odpuścić :). Samotni się nie liczą bo im nie ma kto powiedzieć, żeby zajęli się "męskimi rzeczami" :). Oczywiście wszystko w formie żartu, bez urazy.

denver a Ty w swoim statusie mozesz wpisac wszystkie 3 rzeczy ze tak zapytam ;)

Ja zaczne od tylu czyli:

---> z kredytem (od roku)

---> tuż przed 30ką (w lutym stuknie 28)

---> prawie zaobrączkowany (w lutym dziewczyna sie do mnie wprowadza ;) )

Ale plus jest taki ze ją zarażam manią PS3 i ona nie ma nic przeciwko mojej drugiej milosci ;p

A co do tematu to graczem jestem od x lat i z rozrzewieniem czytalem wpisy jak ludzie zaczynali granie w latacvh tych co ja.. Nie rozumiem tylko czemu jak niektorzy pisali dopiero z wiekiem przestali sie wstydzic swojego hobby :) to wlasnie odwrotnie jest: mlodszy jestes glupio Ci zaczyna byc jak dookola wszyscy katują "spedzasz zycie przed grami" albo "nie masz ambicji zrobic czegos bardziej pozytecznego?" itd itp

A teraz, gdy zawodowo i prywatnie czuje sie spelniony, na fundusze nie narzekam, to mam swiadomosc ze posiadanie tak pieknego hobby jest czyms niepowtarzalnym w swiecie w jktorym ludzie wlasnie ok. i po 30ce potrafia tylko cwiczyc kciuka przy bezsensownym klikaniu pilota i smiganiu po idiotycznych kanalach TV ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaczne od tylu czyli:

---> z kredytem (od roku)

---> tuż przed 30ką (w lutym stuknie 28)

---> prawie zaobrączkowany (w lutym dziewczyna sie do mnie wprowadza ;) )

Ale plus jest taki ze ją zarażam manią PS3 i ona nie ma nic przeciwko mojej drugiej milosci ;p

A co do tematu to graczem jestem od x lat i z rozrzewieniem czytalem wpisy jak ludzie zaczynali granie w latacvh tych co ja.. Nie rozumiem tylko czemu jak niektorzy pisali dopiero z wiekiem przestali sie wstydzic swojego hobby :) to wlasnie odwrotnie jest: mlodszy jestes glupio Ci zaczyna byc jak dookola wszyscy katują "spedzasz zycie przed grami" albo "nie masz ambicji zrobic czegos bardziej pozytecznego?" itd itp

A teraz, gdy zawodowo i prywatnie czuje sie spelniony, na fundusze nie narzekam, to mam swiadomosc ze posiadanie tak pieknego hobby jest czyms niepowtarzalnym w swiecie w jktorym ludzie wlasnie ok. i po 30ce potrafia tylko cwiczyc kciuka przy bezsensownym klikaniu pilota i smiganiu po idiotycznych kanalach TV ;)

Piękne słowa, nic dodać nic ująć - puenta całego tematu :ok:

Swoją drogą też z rozrzewnieniem czytam tematy na różnych forach gdy ktoś wspomina czasy gry na C64, gdy grał w Pitfalla, Vermeera, Trenera, Strikera, Tappera, czy Pole Position :)

Pozazdrościć wybranki kore :thumbsup: Moja tylko w Mario lubi grać (nawet jej kupiłem pegazusa podróbkę ostatnio :D ) i tak wymiata w tą grę że wszyscy znajomi się dziwią jak kobitka potrafi tak grać :P

unki - też cię dodam do znajomych żeby poczuć się raźniej wśród starszej części społeczeństwa, która jeszcze nie stetryczała :tongue:

Edytowane przez zmstr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja dopeiero teraz obczailem o co chodzi z tym unki oczywiscie rowniez korzystam z propozycji ;p

zmstr rozumiem ze pegasusa kupiles zeby sie odstosunkowala od Twojej swiezo nabytej Czarnuli? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmstr rozumiem ze pegasusa kupiles zeby sie odstosunkowala od Twojej swiezo nabytej Czarnuli? ;)

nie :) pegazusa już jej jakieś pół roku temu kupiłem zanim PS2 sprzedałem, żeby się przekonała do grania ze mną na konsoli zamiast oglądania M jak Miłość wieczorami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, jak czegoś wymagam od innych to daje to samo.

- dwa kredyty hipoteczne

- jedna żona

- jedna córka

- 33 lata na karku

- w gry, gram od 7 roku życia. ZX Spectrum 48.

Tak więc ja pasuję tutaj jak ulał. :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, jak czegoś wymagam od innych to daje to samo.

- dwa kredyty hipoteczne

- jedna żona

- jedna córka

- 33 lata na karku

- w gry, gram od 7 roku życia. ZX Spectrum 48.

Tak więc ja pasuję tutaj jak ulał. :thumbsup:

hehe, dobrze ze zaznaczyles ze tylko jedna żona ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upss..,ja też muszę dodać,że jedna żona od 11 lat :pardon: .

Kredyt od 3lat :whistling: ( i jeszcze jakieś 27 :P )

Ten temacik robi się coraz bardzie swojski-żadnych sporów,kłótni,waśni normalnie aż miło.

Generalnie witam moich nowopoznanych znajomych,miło mi gdy lista znajomków rośnie :biggrin: .

Jak tylko ogarnę sprawy rodzinno-biznesowe wezmę się do zakupów gier w które większośc z was gra i dzięki temu będziemy moglisię "bliżej :wub: " poznać.

Ps.

Żonka chce mi wprowadzić embargo na konsolkę:rofl: ,jakieś lekarstwo???

Pozdrawiam wszystkich staruszków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Embargo na Plebanię, Klan, M jak Miłość, Barwy Szczęścia, Na Wspólnej, Pierwszą Miłość, Samo Życie itp. dla żony :rofl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokldnie unki !! Cos za cos ;) Od razu zmięknie.. a Ty zmstr zostaw Na Wspolnej w spokoju, piekny serial ;p

Jak tylko ogarnę sprawy rodzinno-biznesowe wezmę się do zakupów gier w które większośc z was gra i dzięki temu będziemy moglisię "bliżej wub.gif " poznać.

No dawaj dawaj, kicha tak troche dodac sie do znajomych i na tym skonczyc ;) Na poczatek proponuje ModNation Racers, NBA Jam, Uncharted 2 albo PES 10 ;) Do wyboru do koloru ;) Troche kicha ale nie wiem nawet czy mozna grac online w Sports Champions, ale jak cos to tez z checia popykam ;) [choc z tego co wiem jednak online nie ma]

Ten temacik robi się coraz bardzie swojski-żadnych sporów,kłótni,waśni normalnie aż miło.

Swojski? Idąc zgodnie z polskimi steretypami, to swojsko by bylo jak bysmy sie od chu*ow zwyzywali ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Embargo na Plebanię, Klan, M jak Miłość, Barwy Szczęścia, Na Wspólnej, Pierwszą Miłość, Samo Życie itp. dla żony :rofl:

Facet.. "zaimpregnowales" mi teraz.. skad Ty te wszystkie tytuly znasz??? Ja bym sie pogubil przy P jak plebania..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam wszystkich staruszków.

Zachęcić Ją do grania :) - tylko stopniowo bo później będzie "bitwa o pada" i trzeba będzie kupić drugą konsole! ;)

A tak w ogóle to już tak nie marudźcie, że my tylko seriale oglądamy... ;P bo to nie prawda! Hehe

Dla tych wszystkich, którzy uważają , ze są "za starzy" dedykuję piosenkę:

kore -> A ja młoda jestem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogóle to już tak nie marudźcie, że my tylko seriale oglądamy... ;P bo to nie prawda! Hehe

Dokladnie ;p ja ogladam taki jeden choc wstyd sie przyznac ;p

no ale ja stary jestem.. jak w temacie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć na imię mam Wojtek i też jestem stary (hehe).

A dokładniej w maju stuknie 30 jestem graczem od 26 lat zaczynałem grać na plastykowym kokpicie z kierownica i pozytywką z plastykowym samochodzikiem mknącym po bardzo krótkiej i kulistej drodze ,póżniej przyszedł czas na normalniejsze gry czyli "ruskie jajeczka" z grami byłem od zawsze i dla nich ,miałem to w krwi ,pierwszy Tekken na stacji PKP w Lublinie na" jadalni" bo na restauracje to nie wyglądało ( hehe ) .Było wieeeele gier w moim życiu, posiadałem wiele konsol( prawie wszystkie) ,teraz mam wszystkiego też po jednym

jedne Ps3

jedne Psp

jedna Sega sega game gear+ 9 kartridży

jedno Nintedno 64

jedna żona (Lat 38)

jedna córka

i tak samo jak koledzy mnóstwo seriali (znam je osobiście)

Żona moja nienawidzi gier, nie che nawet patrzyć jak gram, ale jedną z gier zauważyła a co było dla mnie szokiem nawet w nią zagrała była gra Flower,faktem jest że frustrowało ją sterowanie i że nie daje se rady ale wtedy pytała się mnie co w tym momencie ma zrobić i to było coś wspaniałego ( ona domaga się żeby jej pokazać jak to przejść) więc na tym przykładzie pokazałem że wiek nie jest jakimś ograniczeniem co do gier ja mam 30 lat i świetnie się bawię przy różnych gatunkach gier na ps3 ,zona ma 38 lat i świetnie bawiła się tylko przy jednej grze jak do tej pory,a myśle że takich gier dla mojej żony wyjdzie jeszcze mnóstwo .Na koniec POZDRAWIAM wszystkich starych tetryków i nie łamcie się przed nami jeszcze wiele lat przed Ultra Hyper HD 5D TV i obyśmy dożyli 10 generacji konsol ( w tej chwili jest 6 jak się nie mylę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć na imię mam Wojtek i też jestem stary (hehe).

A dokładniej w maju stuknie...

Ja również 30stkę przyjmę "na klatę" w maju... czyli też jednak jestem już stara... O zgrozo!

Oczywiście Mężatka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja może się przedstawię.

Wiek 21 , ale młody póki może xD

Oczywista, że nie żonaty, ale wolny w związku... xD

PS3 zawitał u mnie w domu od nie całe 3 tygodni, ale wziąłem na ratę, a co tam. xD

Czarnulka mnie zaciekawiła jak mój kuzyn dostał pod choinkę... Ale był widok tego kuzyna ze hoho...

Też byłem przeciwnikiem konsoli...Ale się zmieniło...

Obecnie gram tylko unharted 2 w MP wieczorami...No po tym tygodniu, będę grał tylko w weekendy..

Pozdrawiam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

wpisuję sie do wesołej kompaniji

28lat, 3lata zonaty, potomstwo sztuk 1: syn 20miesięcy, praca zawodowa po 8-10h dziennie, gram odkąd pamiętam i nigdy się tego nie wstydziłem jak to było u Grzesiuka "boso ale w ostrogach" zaczynałem od commodore c64 potem prototyp pegazusa przywieziony z tajwanu i oczywiście tysiące jak nie dziesiątki tysięcy kupionych żetonów do tzw salonów gier gdzie na arcade'owych game stickach nie raz pozdzierałem skórę na dłoniach to były czasy, później sega megadrive, PSX , PC, teraz ps3 w każdej wolnej chwili

Grać mam zamiar do póki będę w stanie pada utrzymać .....

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę dziewczyny, że nie tylko ps3 was łączy :D. Zaraz dodam nowe kryterium :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Jestem nowym użytkownikiem, imię Maciej lat 29 w sierpniu, żonaty od 2,5 roku. Gram od dziecka, przez długi czas na Pc, od 3 lat na Xbox 360, a kilka dni temu moja kochana żona podarowała mi Ps3. Od czasu do czasu gramy razem w Wormsy, bijemy się w Street Fighterze 4 i pomaga mi zdobywać achivementy gdzie wymagana jest kooperacja:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grono "starszaków nam rośnie :rolleyes: .

Proponuję zrobic podział na klasy wiekowe :whistling: i zatrudnić więcej wychowawców do tak licznej gromadki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde a już myślałem że będę tutaj za najstarszego robił :D

38 krzyżyk w tym roku

Córka 10 lat

Żona....heheheheh starsza ale o wieku kobiet się nie mówi cool.gif

Zaczynałem w wieku 7 lat od ZX Spectrum 48k....niezapomniane chwile z magnetofonem,śrubokrętem i ciszą w domu gdy gry się wgrywały

Praca na pełnym etacie informatyka

Pierwszy PC Celeron 200....i tak do grudnia zeszłego roku gdy zdradziłem blaszaka (AMD BE 965) na rzecz PS3 + 40'' SONY Bravia +Move i cała rodzinka zadowolona....no może ładniejsza połówka mniej wink.gif ale grywa razem z nami

Nigdy człek nie jest za stary na zmiany

Największym szokiem było dla mnie to jak szybko przystosowała się do pada moja córa !!!!blink.gif MNie zajęło to troszkę więcej czasu....ale co się dziwić jak zawsze była klawiatura+ myszka

Edytowane przez HassanBey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Up, bez przesady mój ojciec rocznik 56 skacze przy "shoot" jak wariat :D. W domu ma ps2 a u mnie pogrywa na ps3. Ja tam nie czuję się za stary na nic. Starość to stan umysłu :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi