mrowa607 5 Posted May 4, 2010 Jak ja tam zaglądałem to miał 9k :) jakieś 2 tygodnie temu Share this post Link to post Share on other sites
DizzY-WolF 32 Posted May 5, 2010 (edited) Dobra ludzie więc zdobyłem ten 50 level. Pisze tego posta teraz żeby wam wskazać/pomóc jak osiągnąć taki level szybciej. -Pierwsza zasada i chyba najważniejsza to granie zespołowe bez niego granie w BF:BC2 mija się z celem. -Druga zasada grać zawsze ze znajomymi jeśli nikt ze znajomych nie jest dostępny to można wymasterować Recona. -Trzecia zasada to grajcie wszystkimi broniami/pistoletami jakie są dostępne chodzi mi tu o to że jak będziecie mieli platyne na M60 to zmienicie broń np na M249 i zróbcie na niej platyne itd. 9*5000=45000+10000=55000 za wymasterowanie jednej broni dostajecie 55000pkt więc to sporo.Ważne jest też to żeby zdobywać insygnia niektóre dają po 5000pkt, a niektóre 10000pkt. -Czwarta zasada jeśli możesz wsiąść do pojazdu a w szczególności do helikoptera rób to bez wahania bo wtedy punkty lecą jak szalone. -Piąta zasada jeśli ci gra nie idzie to nie wkurwiaj się tak bardzo bo wtedy napewno nikogo nie ubijesz. Pamiętaj nawet najlepsi mają gorsze dni. -Szósta zasada gdy przeciwnik jest blisko (2,3,4m) od ciebie to nie zbliżaj [L1] bo to tylko strata czasu, ustaw podstawowy celownik w rejonie jego klatki piersiowej wtedy powinien dostać head'a. -Siódma zasada spotujcie gości jest to bardzo przydatne narzędzie np. na mapie Nelson Bay gdy wchodzimy do działka stacjonarnego bardzo często klikam SELECT na ślepo i przeważnie okazuje się że jakiś gość siedzi w krzaku wtedy wystarczy przymierzy troche poniżej pomarańczowego (?) trójkąta odać krótką serie i gość leży. -Ósma zasada ustawcie sobie czułość analoga. Jeśli biegniecie i się obracacie się i przechodzą was dziwne myśli jakbyście siedzieli w czołgu tzn że musicie troche zwiekszyć czułość jeśli często obracacie celownik za daleko od kolesia tzn że musisz zmiejszyć. Popróbujcie a napewno znajdziecie czułość która wam będzie odpowiadała. Jeśli macie jak pytanie to napiszczie. Edited May 5, 2010 by DizzY-WolF Share this post Link to post Share on other sites
Marqus_Pirx 371 Posted May 5, 2010 Gratulacje! Zazdroszczę autentycznego Mistrzostwa i gratuluję!!! Share this post Link to post Share on other sites
cwir 12843 Posted May 5, 2010 Jeśli macie jak pytanie to napiszczie. Ja mam pytanie :) BF:BC2 wyszlo dokladnie 2 miesiace temu. Jesli od tego czasu grales 10dni i 14 godzin to: 62 dni = 1488 h Sen 62 * 8 h (srednio) = 496 h Jedzenie i inne czynnosci cielesne 62 * 1 h (srednio) = 62 h :) Praca lub szkola + dojazdy 62 * 8h (srednio) = 496 h Battlefield Bad Company 2 = 254 h Razem = 1308 h 1488 h - 1308 h= 180 h 180 h / 62 dni = niecale 3 h dziennie na cokolwiek innego. Pytanie brzmi: na co poswiecasz te 3 godziny? :) Share this post Link to post Share on other sites
DizzY-WolF 32 Posted May 5, 2010 Pytanie brzmi: na co poswiecasz te 3 godziny? :) Siedzeniem na forum i trollowanie was. Share this post Link to post Share on other sites
cwir 12843 Posted May 5, 2010 Siedzeniem na forum i trollowanie was. Wlasnie mialem dopisac poprawke z czasem spedzonym na forum :). No to niezle. A zauwazyles ze juz wiosna? :) Gratuluje wyniku i statystyk! ;) Share this post Link to post Share on other sites
Żywy 690 Posted May 5, 2010 OMG BFBC2 to chyba jedyna gra, gdzie kazdy patrzy na level i sie nim tak podnieca... Serio, predzej czy pozniej sie wbije (jak w kazdej grze), jednym szybciej innym wolniej, ale kiedys wpadnie. Zreszta, do 23 (zdaje sie? nie w 100% jestem pewien) mamy juz WSZYSTKO odblokowane, i dalsze levelowanie to tylko sztuka dla sztuki. Jak ktos jest dobry to bedzie wymiatal juz od 1levelu, a jak ktos nie potrafi grac w FPSy to nawet 50lvl, FragFX i co tam jeszcze mu nie pomoze. Share this post Link to post Share on other sites
DizzY-WolF 32 Posted May 5, 2010 Wlasnie mialem dopisac poprawke z czasem spedzonym na forum :). No to niezle. A zauwazyles ze juz wiosna? :) Gratuluje wyniku i statystyk! ;) Wiosna? Cholera dzięki myślałem że jeszcze zima jest. Lepiej spytaj się o to tych co po 300,400 godzin grają. Share this post Link to post Share on other sites
princ18 175 Posted May 5, 2010 Dizzy a ty jaką masz czułość ustawioną? Share this post Link to post Share on other sites
DizzY-WolF 32 Posted May 5, 2010 Dizzy a ty jaką masz czułość ustawioną? 4 Share this post Link to post Share on other sites
Ronni_92 10 Posted May 5, 2010 4 jak ty sie obracasz? :blink: Share this post Link to post Share on other sites
DJYano 278 Posted May 5, 2010 @DizzY - szacuneczek gdy sie patrzy na takie pagony -> salut :D Share this post Link to post Share on other sites
kisiel__94 5 Posted May 5, 2010 4 osz morde :blink: ja mam na max'a (10) :D Jak ty się szybko obracasz? PS> no chyba, ze to "4" to była ironia :ninja: Dobra ludzie więc zdobyłem ten 50 level. Pisze tego posta teraz żeby wam wskazać/pomóc jak osiągnąć taki level szybciej. -Pierwsza zasada i chyba najważniejsza to granie zespołowe bez niego granie w BF:BC2 mija się z celem. -Druga zasada grać zawsze ze znajomymi jeśli nikt ze znajomych nie jest dostępny to można wymasterować Recona. -Trzecia zasada to grajcie wszystkimi broniami/pistoletami jakie są dostępne chodzi mi tu o to że jak będziecie mieli platyne na M60 to zmienicie broń np na M249 i zróbcie na niej platyne itd. 9*5000=45000+10000=55000 za wymasterowanie jednej broni dostajecie 55000pkt więc to sporo.Ważne jest też to żeby zdobywać insygnia niektóre dają po 5000pkt, a niektóre 10000pkt. -Czwarta zasada jeśli możesz wsiąść do pojazdu a w szczególności do helikoptera rób to bez wahania bo wtedy punkty lecą jak szalone. -Piąta zasada jeśli ci gra nie idzie to nie wkurwiaj się tak bardzo bo wtedy napewno nikogo nie ubijesz. Pamiętaj nawet najlepsi mają gorsze dni. -Szósta zasada gdy przeciwnik jest blisko (2,3,4m) od ciebie to nie zbliżaj [L1] bo to tylko strata czasu, ustaw podstawowy celownik w rejonie jego klatki piersiowej wtedy powinien dostać head'a. -Siódma zasada spotujcie gości jest to bardzo przydatne narzędzie np. na mapie Nelson Bay gdy wchodzimy do działka stacjonarnego bardzo często klikam SELECT na ślepo i przeważnie okazuje się że jakiś gość siedzi w krzaku wtedy wystarczy przymierzy troche poniżej pomarańczowego (?) trójkąta odać krótką serie i gość leży. -Ósma zasada ustawcie sobie czułość analoga. Jeśli biegniecie i się obracacie się i przechodzą was dziwne myśli jakbyście siedzieli w czołgu tzn że musicie troche zwiekszyć czułość jeśli często obracacie celownik za daleko od kolesia tzn że musisz zmiejszyć. Popróbujcie a napewno znajdziecie czułość która wam będzie odpowiadała. Jeśli macie jak pytanie to napiszczie. aha i jeszcze: co trzeba zrobić, by mieć jak najwyższe K/D Ratio? Wiem, że dobrze celować, ale coś jeszcze? Czy po prostu mistrzowsko celować? Share this post Link to post Share on other sites
DizzY-WolF 32 Posted May 5, 2010 osz morde :blink: ja mam na max'a (10) :D Jak ty się szybko obracasz? PS> no chyba, ze to "4" to była ironia :ninja: To nie była irona mam 4 ustawione pamietajcie że można sie obracać lekko wychylając gałką a można dać analog calkiem do prawej strony (lub w każda inna dowolną strone) wtedy szybko ci się obruci. Jeśli chodzi o wysokie K/D. Najłatwiejszy sposób to być nonstop w pojazdach, Recon'em też można sobie K/D zwiększyć. Share this post Link to post Share on other sites
DJYano 278 Posted May 5, 2010 (edited) to jest mistrzostwo w opanowaniu padzika :D ps chcialbym ciebie kiedys na live przed tv moze skrecisz jakies movie i na yt co ? :D Edited May 5, 2010 by DJYano Share this post Link to post Share on other sites
m0rph 3307 Posted May 5, 2010 1. KisielQ - lepiej niz przeciwnik 2. cwir - wszystko spox, tylko zalozyles prace/szkole przez 7 dni w tyg.. Bez tego calkiem sporo wolnego czasu sie robi :) Share this post Link to post Share on other sites
Ronni_92 10 Posted May 5, 2010 diz, na 4 na pewno ci sie szybko nie obróci Share this post Link to post Share on other sites
DizzY-WolF 32 Posted May 5, 2010 (edited) to jest mistrzostwo w opanowaniu padzika :D ps chcialbym ciebie kiedys na live przed tv moze skrecisz jakies movie i na yt co ? :D Aparat cyfrowy jest tylko musze kupić karte pamięci bo tylko 2-3 minuty moge nagrać ale jak bede miał karte pamięci to zrobie. diz, na 4 na pewno ci sie szybko nie obróci Obruci się obruci. Dla chcącego nic trudnego. Edited May 5, 2010 by DizzY-WolF Share this post Link to post Share on other sites
m0rph 3307 Posted May 5, 2010 A potwierdzam - juz jakis czas temu (gdy Wolf byl jeszcze normalny i mial kolo 30 lvlu) wspomnial, ze jedzie na 4 - ale myslalem, ze grzeje z nooba - jak ja zmienilem to sie zalamalem :pardon: - najwidoczniej kwestia wprawy :ninja: Share this post Link to post Share on other sites
Ronni_92 10 Posted May 5, 2010 zrob chodzby i ten 3 minutowy Share this post Link to post Share on other sites
kisiel__94 5 Posted May 5, 2010 To nie była irona mam 4 ustawione pamietajcie że można sie obracać lekko wychylając gałką a można dać analog calkiem do prawej strony (lub w każda inna dowolną strone) wtedy szybko ci się obruci. Jeśli chodzi o wysokie K/D. Najłatwiejszy sposób to być nonstop w pojazdach, Recon'em też można sobie K/D zwiększyć. zobacze jak się gra na 4, ale wtedy jak bede miał wolny czas... Chciałbym Ciebie zobaczyć w akcji :P PS.masz już HS? Share this post Link to post Share on other sites
DizzY-WolF 32 Posted May 5, 2010 PS.masz już HS? Nie, z finansami cienko. Chodź spodziewam się polepszenia wkrótce. Share this post Link to post Share on other sites
cwir 12843 Posted May 5, 2010 2. cwir - wszystko spox, tylko zalozyles prace/szkole przez 7 dni w tyg.. Bez tego calkiem sporo wolnego czasu sie robi :) No racja. Tak czy siak w moim tempie 50 level osiagne kolo Grudnia pewnie :) Share this post Link to post Share on other sites
Ronni_92 10 Posted May 5, 2010 cwir, to i tak szybko. Ja mam 31 a gram już przeszło 100 h. :yucky: Share this post Link to post Share on other sites