Jump to content
Sign in to follow this  
commor

Osiągnięcia

Recommended Posts

Dobra ludzie więc zdobyłem ten 50 level. Pisze tego posta teraz żeby wam wskazać/pomóc jak osiągnąć taki level szybciej.

dsc03013yc.jpg

-Pierwsza zasada i chyba najważniejsza to granie zespołowe bez niego granie w BF:BC2 mija się z celem.

-Druga zasada grać zawsze ze znajomymi jeśli nikt ze znajomych nie jest dostępny to można wymasterować Recona.

-Trzecia zasada to grajcie wszystkimi broniami/pistoletami jakie są dostępne chodzi mi tu o to że jak będziecie mieli platyne na M60 to zmienicie broń np na M249 i zróbcie na niej platyne itd.

9*5000=45000+10000=55000 za wymasterowanie jednej broni dostajecie 55000pkt więc to sporo.Ważne jest też to żeby zdobywać insygnia niektóre dają po 5000pkt, a niektóre 10000pkt.

dsc03014c.jpg

-Czwarta zasada jeśli możesz wsiąść do pojazdu a w szczególności do helikoptera rób to bez wahania bo wtedy punkty lecą jak szalone.

-Piąta zasada jeśli ci gra nie idzie to nie wkurwiaj się tak bardzo bo wtedy napewno nikogo nie ubijesz. Pamiętaj nawet najlepsi mają gorsze dni.

-Szósta zasada gdy przeciwnik jest blisko (2,3,4m) od ciebie to nie zbliżaj [L1] bo to tylko strata czasu, ustaw podstawowy celownik w rejonie jego klatki piersiowej wtedy powinien dostać head'a.

-Siódma zasada spotujcie gości jest to bardzo przydatne narzędzie np. na mapie Nelson Bay gdy wchodzimy do działka stacjonarnego bardzo często klikam SELECT na ślepo i przeważnie okazuje się że jakiś gość siedzi w krzaku wtedy wystarczy przymierzy troche poniżej pomarańczowego (?) trójkąta odać krótką serie i gość leży.

-Ósma zasada ustawcie sobie czułość analoga. Jeśli biegniecie i się obracacie się i przechodzą was dziwne myśli jakbyście siedzieli w czołgu tzn że musicie troche zwiekszyć czułość jeśli często obracacie celownik za daleko od kolesia tzn że musisz zmiejszyć. Popróbujcie a napewno znajdziecie czułość która wam będzie odpowiadała.

Jeśli macie jak pytanie to napiszczie.

Edited by DizzY-WolF

Ja mam pytanie :)

BF:BC2 wyszlo dokladnie 2 miesiace temu. Jesli od tego czasu grales 10dni i 14 godzin to:

62 dni = 1488 h

Sen 62 * 8 h (srednio) = 496 h

Jedzenie i inne czynnosci cielesne 62 * 1 h (srednio) = 62 h :)

Praca lub szkola + dojazdy 62 * 8h (srednio) = 496 h

Battlefield Bad Company 2 = 254 h

Razem = 1308 h

1488 h - 1308 h= 180 h

180 h / 62 dni = niecale 3 h dziennie na cokolwiek innego.

Pytanie brzmi: na co poswiecasz te 3 godziny? :)

Siedzeniem na forum i trollowanie was.

Wlasnie mialem dopisac poprawke z czasem spedzonym na forum :). No to niezle. A zauwazyles ze juz wiosna? :)

Gratuluje wyniku i statystyk! ;)

OMG BFBC2 to chyba jedyna gra, gdzie kazdy patrzy na level i sie nim tak podnieca... Serio, predzej czy pozniej sie wbije (jak w kazdej grze), jednym szybciej innym wolniej, ale kiedys wpadnie. Zreszta, do 23 (zdaje sie? nie w 100% jestem pewien) mamy juz WSZYSTKO odblokowane, i dalsze levelowanie to tylko sztuka dla sztuki. Jak ktos jest dobry to bedzie wymiatal juz od 1levelu, a jak ktos nie potrafi grac w FPSy to nawet 50lvl, FragFX i co tam jeszcze mu nie pomoze.

Wlasnie mialem dopisac poprawke z czasem spedzonym na forum :). No to niezle. A zauwazyles ze juz wiosna? :)

Gratuluje wyniku i statystyk! ;)

Wiosna? Cholera dzięki myślałem że jeszcze zima jest. Lepiej spytaj się o to tych co po 300,400 godzin grają.

@DizzY - szacuneczek gdy sie patrzy na takie pagony -> salut :D

4

osz morde :blink:

ja mam na max'a (10) :D

Jak ty się szybko obracasz?

PS> no chyba, ze to "4" to była ironia :ninja:

Dobra ludzie więc zdobyłem ten 50 level. Pisze tego posta teraz żeby wam wskazać/pomóc jak osiągnąć taki level szybciej.

dsc03013yc.jpg

-Pierwsza zasada i chyba najważniejsza to granie zespołowe bez niego granie w BF:BC2 mija się z celem.

-Druga zasada grać zawsze ze znajomymi jeśli nikt ze znajomych nie jest dostępny to można wymasterować Recona.

-Trzecia zasada to grajcie wszystkimi broniami/pistoletami jakie są dostępne chodzi mi tu o to że jak będziecie mieli platyne na M60 to zmienicie broń np na M249 i zróbcie na niej platyne itd.

9*5000=45000+10000=55000 za wymasterowanie jednej broni dostajecie 55000pkt więc to sporo.Ważne jest też to żeby zdobywać insygnia niektóre dają po 5000pkt, a niektóre 10000pkt.

dsc03014c.jpg

-Czwarta zasada jeśli możesz wsiąść do pojazdu a w szczególności do helikoptera rób to bez wahania bo wtedy punkty lecą jak szalone.

-Piąta zasada jeśli ci gra nie idzie to nie wkurwiaj się tak bardzo bo wtedy napewno nikogo nie ubijesz. Pamiętaj nawet najlepsi mają gorsze dni.

-Szósta zasada gdy przeciwnik jest blisko (2,3,4m) od ciebie to nie zbliżaj [L1] bo to tylko strata czasu, ustaw podstawowy celownik w rejonie jego klatki piersiowej wtedy powinien dostać head'a.

-Siódma zasada spotujcie gości jest to bardzo przydatne narzędzie np. na mapie Nelson Bay gdy wchodzimy do działka stacjonarnego bardzo często klikam SELECT na ślepo i przeważnie okazuje się że jakiś gość siedzi w krzaku wtedy wystarczy przymierzy troche poniżej pomarańczowego (?) trójkąta odać krótką serie i gość leży.

-Ósma zasada ustawcie sobie czułość analoga. Jeśli biegniecie i się obracacie się i przechodzą was dziwne myśli jakbyście siedzieli w czołgu tzn że musicie troche zwiekszyć czułość jeśli często obracacie celownik za daleko od kolesia tzn że musisz zmiejszyć. Popróbujcie a napewno znajdziecie czułość która wam będzie odpowiadała.

aha i jeszcze:

co trzeba zrobić, by mieć jak najwyższe K/D Ratio? Wiem, że dobrze celować, ale coś jeszcze? Czy po prostu mistrzowsko celować?

osz morde :blink:

ja mam na max'a (10) :D

Jak ty się szybko obracasz?

PS> no chyba, ze to "4" to była ironia :ninja:

To nie była irona mam 4 ustawione pamietajcie że można sie obracać lekko wychylając gałką a można dać analog calkiem do prawej strony (lub w każda inna dowolną strone) wtedy szybko ci się obruci.

Jeśli chodzi o wysokie K/D. Najłatwiejszy sposób to być nonstop w pojazdach, Recon'em też można sobie K/D zwiększyć.

to jest mistrzostwo w opanowaniu padzika :D 

ps chcialbym ciebie kiedys na live przed tv moze skrecisz jakies movie i na yt co ? :D

Edited by DJYano

1. KisielQ - lepiej niz przeciwnik :biggrin:

2. cwir - wszystko spox, tylko zalozyles prace/szkole przez 7 dni w tyg.. Bez tego calkiem sporo wolnego czasu sie robi :)

to jest mistrzostwo w opanowaniu padzika :D 

ps chcialbym ciebie kiedys na live przed tv moze skrecisz jakies movie i na yt co ? :D

Aparat cyfrowy jest tylko musze kupić karte pamięci bo tylko 2-3 minuty moge nagrać ale jak bede miał karte pamięci to zrobie.

diz, na 4 na pewno ci sie szybko nie obróci

Obruci się obruci. Dla chcącego nic trudnego.

Edited by DizzY-WolF

A potwierdzam - juz jakis czas temu (gdy Wolf byl jeszcze normalny :biggrin: i mial kolo 30 lvlu) wspomnial, ze jedzie na 4 - ale myslalem, ze grzeje z nooba - jak ja zmienilem to sie zalamalem :pardon: - najwidoczniej kwestia wprawy :ninja:

To nie była irona mam 4 ustawione pamietajcie że można sie obracać lekko wychylając gałką a można dać analog calkiem do prawej strony (lub w każda inna dowolną strone) wtedy szybko ci się obruci.

Jeśli chodzi o wysokie K/D. Najłatwiejszy sposób to być nonstop w pojazdach, Recon'em też można sobie K/D zwiększyć.

zobacze jak się gra na 4, ale wtedy jak bede miał wolny czas...

Chciałbym Ciebie zobaczyć w akcji :P

PS.masz już HS?

2. cwir - wszystko spox, tylko zalozyles prace/szkole przez 7 dni w tyg.. Bez tego calkiem sporo wolnego czasu sie robi :)

No racja. Tak czy siak w moim tempie 50 level osiagne kolo Grudnia pewnie :)

cwir, to i tak szybko. Ja mam 31 a gram już przeszło 100 h. :yucky: