slababateria 20 Napisano 19 Marzec 2011 Ja już nie kupuję nówek krótko po premierze bo się nie opłaca, tym bardziej że mam kilka gier do skończenia leżących na półce, jak mnie bierze na zakup czegoś świeżego przypominam sobie o tym co mam ograć, a już wyszło. Ja nie wracam do gier, więc je sprzedaję na Allegro - dziesięć gier na półce do których nie wrócę to około 1k zł kapitału, za te pieniądze mogę kupić koło 7 innych gier. Czasem kupuję nówki jak są promocje na thehut.com, teraz mam cztery gry (Uncharted 2, do którego muszę się zmusić; LittleBigPlanet2 będące uniwersalną "imprezówką"; Enslaved, które mnie wciągnęło i jest całkiem spoko oraz GTA4 Complete, grę którą ogrywałem na PC i ją kocham; jeszcze idzie Just Cause 2, lubię takie odjechane gry). Jak coś skończę sprzedam, po co mi kolejny zbieracz kurzu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shaun 0 Napisano 19 Marzec 2011 Mam pytanie, chce zakupić fife 11 ale używaną. Mogę spokojnie grać na necie na używanej Fife 11? Czy coś jest zablokowane jesli poprzedniu użytkownik korzystął z gry przez neta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1422 42 Napisano 19 Marzec 2011 Musisz mieć online key :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raps 9 Napisano 19 Marzec 2011 Mam pytanie, chce zakupić fife 11 ale używaną. Mogę spokojnie grać na necie na używanej Fife 11? Czy coś jest zablokowane jesli poprzedniu użytkownik korzystął z gry przez neta? Bez kodu możesz grać przez 7 dni- tak zwany trial. Później już musisz wpisać kod. Kod możesz kupić na serwisach typu gametrade za 20 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nakatsuki 17 Napisano 20 Marzec 2011 Ja od zawsze miałem naturę kolekcjonera, ale jednak koszt gier jest dość wysoki więc tytuły, w których mam platynę i nie mają trybu multi do którego mógłbym wrócić wymieniam na coś innego. Oczywiście bywają tytuły, których nie sprzedam nigdy, bo są dla mnie zbyt cenne (pomimo platyny i braku trybu multi). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 28 Marzec 2011 Ja od zawsze miałem naturę kolekcjonera, ale jednak koszt gier jest dość wysoki więc tytuły, w których mam platynę i nie mają trybu multi do którego mógłbym wrócić wymieniam na coś innego. Oczywiście bywają tytuły, których nie sprzedam nigdy, bo są dla mnie zbyt cenne (pomimo platyny i braku trybu multi). Też od zawsze lubiłem "posiadać" gry. Gry jak już kupuję to są raczej bardzo przemyślane zakupy, w ciemno nie biorę, gdyż nie chcę/nie lubię kupionych gier sprzedawać. Zazwyczaj kolejny tytuł kupuję dopiero jak poprzedni skończę na 100% lub dojdę do punktu gdzie nie mam ochoty w niego grać przez co kolekcja rośnie powoli lecz stabilnie :P Starałem się od zawsze brać używki jednak po ostatnim razie jak wsadziłem do napędu którąś z części Ratchet & Clank dopiero co kupioną (używaną) mam do nich lekką awersję, chociaż gra działała bez problemów to napęd chodził tak głośno jakby chciał odlecieć na księżyc razem z konsolą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 29 Marzec 2011 (edytowane) Dla tych, którzy czepiali się mojej uwagi o pchaniu do PS3 jakiegoś niesprawdzonego G. ;) Edytowane 29 Marzec 2011 przez KopaczK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Tommy13_ 67 Napisano 9 Kwiecień 2011 Ja również jestem typem kolekcjonera. Nie sprzedaję moich gier, ponieważ jak u przedmówców ich wcześniejsze zakupy są bardzo dokładnie przemyślane. Gierki w większość kupuję używane z allegro ale w stanach idealnych lub w salonach z grami. Nie zdarzyło mi się jeszcze by po wsadzeniu płytki napęd chodził głośniej czy coś podobnego. Czasami też jak są promocje w sklepach to się skuszę. Ostatnio była bardzo dobra promocja w MM i nabyłem Batmana za 59 zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kielczan 28 Napisano 10 Kwiecień 2011 Fajnie by było mieć całą pułkę wyładowaną gierkami na ps3 ale szkoda mi na to kasy dlatego gry wymieniam. Jestem z tego zadowolony i kasy też spoooro przyoszczędzam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 10 Kwiecień 2011 Gry z samym singlem (tymbardziej przy obecnych 6-8h kampanii) wiadomo ze uzywane odkad tylko mam konsole, a gry pod multi od tego roku tez uzywki (FUCK YOU EA!!!) - obecnie to co dostajemy w pudelu to wersje beta, a zanim wyjda patche dzieki ktorym gra bedzie sie nadawala do grania to mozna wyrwac gre za 2/3 ceny albo i jeszcze mniej od osob ktore graja w gry tylko w SP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KozakPs3 3 Napisano 18 Kwiecień 2011 Ja przeważnie kupuje gry nowe, ale znalazłem super sklep z tanimi grami uzywanymi (rowniez nowymi) i teraz wlasnie tam kupuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kusiek 5 Napisano 18 Kwiecień 2011 Ja przeważnie kupuje gry nowe, ale znalazłem super sklep z tanimi grami uzywanymi (rowniez nowymi) i teraz wlasnie tam kupuję. mógłbyś się podzielić nazwą tego sklepu ja odnośnie nowych gier- ta niesamowita frajda ze zrywania folii oo taak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz93 4 Napisano 19 Kwiecień 2011 Ja z reguły kupuję gry używane - przechodzę je - i sprzedaje. Gdy kupiłem PS3 chciałem zrobić sobie kolekcje, ale gdy zobaczyłem, że na półce leżą gry w które nie gram, a są trochę warte więc zacząłem się zamieniać. Teraz jestem na takim etapie, że choć bym chciał pograć w kilka tytułów w które jeszcze nie grałem to nie mam na to czasu na rzecz już posiadanych gier. Gran Turismo 5, Tekken 6, FIFA 11, to są gry które się uzupełniają naprzemiennie i które kupiłem nowe. Mam jeszcze Resident Evil 5 i Uncharted 1, które kupiłem używane, i które będą na sprzedaż. Choć kiedyś już miałem to na bank kupię sobie jeszcze GTA IV i do szczęścia mi już chyba nic nie trzeba :turned: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TJHicks 49 Napisano 19 Kwiecień 2011 Przeważnie kupuje gry używane bądź się wymieniam. Nie kolekcjonuje gier bo dla mnie nie ma to sensu. Przechodzę i sprzedaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ainab 0 Napisano 20 Kwiecień 2011 Witam wszystkich. Jak wiemy, w połowie 2010 EA rozpoczęło "proceder" sprzedawania gier z kodami, dzięki którym mamy możliwość np. grania on-line. Kod jest jednorazowy i w przypadku odsprzedaży tutułu kolejny nabywca jest tego kodu pozbawiony. Można oczywiście sam kod zakupić na psstore. I teraz dwa pytania: 1. Czy można śmiało stwierdzić, że cena takiego kodu to zawsze w przybliżeniu 30 zł. Czy może ceny są bardziej zróżnicowane? 2. Wiem, że jakoś zaraz po EA podobną taktykę zastosowało THQ. Jak sytuacja wygląda obecnie? Czy można wskazać konkretne firmy które dołączyły do tego "bloku" i stosują tę metodę, czy może sytuacja stała się już na tyle nagminna, że praktycznie każdy zamieszcza jakieś kody wraz z nowym egzemplarzem? Jeżeli (daj Boże) sytuacja wciąż jest lekko niszowa to proszę o wymienienie firm ktore nam to robią ;) No i czy teraz mogę założyć że każda gra od np. elektroników posiada jakiś kod czy może niektóre (np. nie nastawione na on-line) są go pozbawione?(w sumie to już trzecie pytanie:P) Proszę o odpowiedź(i) i pozdrawiam maniaków ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 20 Kwiecień 2011 Cena wynosi prawie zawsze 36zł. Chyba nie ma żadnych promocji. Taka polityka skutecznie morduje rynek używanych gier, a dokładniej sprzedawców, którzy muszą bardzo zejść z ceny. Np taka fifa 11 nie powinna używka kosztować więcej niż 30-40 zł skoro nówkę można kupić za 70-80. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot 4 Napisano 8 Maj 2011 Rozumiem że jak kupię używaną np. NHL 11 to o grze Multi mogę zapomnieć chyba ze wcześniej wykupie kod, ale w Single mogę pykać do woli czy też jest coś zablokowane? (nie wiem czy to ma znaczenie konsola nie jest jeszcze podłączona do neta). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 8 Maj 2011 Tak, w single możesz grać bez kodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Psychol321 2 Napisano 17 Maj 2011 Co do kodów to ja się cieszę, że wprowadzili takie coś bo przynajmniej ci najpazerniejsi producenci stracą klientów a i tak np. EA same gnioty robi więc i tak nie ma co kupić od nich coś oraz wciąż nie rozumiem jak można co rok kupować fifę z innym numerkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dasqez Napisano 18 Maj 2011 Chcę się upewnić: kupując używkę Modern Warfare 2 czy też innego Black Ops mogę liczyć na bezproblemową rozgrywkę w trybie multi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom21 61 Napisano 18 Maj 2011 Chcę się upewnić: kupując używkę Modern Warfare 2 czy też innego Black Ops mogę liczyć na bezproblemową rozgrywkę w trybie multi? Możesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shanti77 0 Napisano 19 Maj 2011 Empik sprzedaje używane gry , w zamian za używane gry daje jakieś kupony, dzisiaj widziałem w Gdańsku koło dworca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prosperopro 7 Napisano 19 Maj 2011 a czy na ps3site.pl znajde spis gier wymagajacych online pass ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LLoD 0 Napisano 20 Maj 2011 Ja preferuję nowe gry. Jakoś nie mam zaufania do sprzedających na allegro. Nie mam też chęci na użeranie się gdy dostanę towar niezgodny z opisem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HelloBunny 0 Napisano 22 Maj 2011 Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum i to będzie mój pierwszy post :) Co do tematu: jak dla mnie jest to bez sensu zastosowanie, bo prawie cały czas "jadę na używkach" (bez skojarzeń).. Teraz będę musiał bulić 2x więcej kasy za nówkę ;/ Jak już ktoś powiedział ludzie pewnie przestaną kupywać gry (z kodami) i developerzy się opamiętają.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach