Skocz do zawartości
ONE

Dragon Age 2

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro macie już przeszło 30h na liczniku to może napiszecie kilka słów o fabule?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a ja zamówiłem wersje Signature w sklepie PS3Site i kur...a czekam tydzień czasu...przesyłka kurierem że tak dodam...h... mnie strzela już...

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro macie już przeszło 30h na liczniku to może napiszecie kilka słów o fabule?

Jaj nie urywa, nic specjalnego jesli mialbym porownywac do czesci pierwszej, nie ma tej "epickosci". Dialogi i questy sa napisane swietnie ale sama fabula niczym specjalnym nie zaskakuje, ot porzadna opowiesc o "kolejnym ucisnionym, takim co ratuje cos tam".

...a ja zamówiłem wersje Signature w sklepie PS3Site i kur...a czekam tydzień czasu...przesyłka kurierem że tak dodam...h... mnie strzela już...

Pozdrawiam.

Na przyszlosc nie kupuj tam ^_^

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alu prosze powiedz mi jedno spotkales na swojej drodze Morrigan ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Główny watek w DA:O jest z góry jasny mamy zarys plaga/zdrada/ratujemy świat JEEEEEEEEE :D jasne jedziemy a w DA2 :? Za mną na pewno juz polowa a sam jeszcze nie mogę dojść po co i dlaczego :) ale może o to się rozchodzi ze wyjaśni się na końcu Dla mnie na razie więcej frajdy robią questy towarzyszy i poboczne/plotki/uzupełniające a główny watek nawet nie wiem kiedy leci

Jaj nie urywa
jak napisał AlucardMZ

A tak po za tym okropnie sie śmieje z tego ale gram laska, łotrzyk czarne włoski postać dobra cud ,mód ,malina a tu nikt nie chce szybkiego romansu już nie mowie o "pukaniu":) na kim twórcy gry się wzorowali :) sam proponuje a jeden nie bo boi się ze mnie skrzywdzi ,drugi nie wie czy na pewno on mi się podobam , a trzeci poleciał sie modlić :D wtf ?

Kolejne - to jak dla mnie

Brak postaci takiej jak OGREN on rządził

No i brak możliwości prowadzenia rozmów z towarzyszami kiedy chcemy itp

a pytanie do ludzi już w temacie

jest quest gdzie przenosimy się do pustki ratować tego biednego elfa , i obadał ktoś może o co chodzi z tymi beczkami na które jak klikamy to sie unoszą/podnoszą/przesuwają ? tak jak by układanka Może ktoś to rozgryzł a jestem ciekaw czy to wystrój pomieszczenia czy nie :)

Edytowane przez XCutHC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alu prosze powiedz mi jedno spotkales na swojej drodze Morrigan ???

Odpowiedz zawiera 3 litery, bez zbednych spoilerow.

nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po 20h gry stwierdzam, że to naprawdę dobra gra ;)

Wciąga jak bagno, u mnie występuje syndrom jeszcze jednego queścika, tych jest całkiem sporo, no i nie które są nawet, nawet.

Co na -? zdecydowanie lokacje, których znów jest malutki, wszelkie wnętrza willi, czy jaskinie mają takie same ułożenie, można był się bardziej postarać.

Postacie według mnie na + zarówno jeśli chodzi o wygląd (tutaj panowie graficy się postarali) jak i charaktery, szkoda tylko, że nie można w każdej chwili z nimi pogadać, no i czasem zdarzają się dla mnie kompletnie nie zrozumiałe naliczania przyjaciel/rywal, ale nie wnikam.

Dialogi są całkiem dobre, nawet nie źle wypada to kółeczko wyborów, czasem trafi się coś zabawnego.

Ogólnie gra na zasłużoną 8!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjadacze i no-life'y <_<, którzy macie po kilkadziesiąt godzin z DA2, czy moglibyście napisać jak jest level cap i ile drzewek umiejętności można wymaksować? I jeszcze jedno, czy jest możliwość zresetowania skilli, a jeśli tak, to czy tylko u Hawke czy u wszystkich członków drużyny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedz zawiera 3 litery, bez zbednych spoilerow.

nie

Dzięki, to ja sobie poczekam az gra stanieje i to duzo;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki kosciarz za jasne powiedzienie co pisze w spoilerze -.-

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyajac ten watek pare osob wspominalo o zacinaniu sie gry - czy faktycznie tak jest w pelnej wersji? chce kupic ten tytul, ale boje, ze bedzie taka sama akcja jak z Falloutem New Vegas - na ps3 cielo sie jak cholera, na xboxie w ogole, dlatego mam dylemat: na ktora konsole kupowac DA2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, to ja sobie poczekam az gra stanieje i to duzo;/

Epic fail. Po to Alucard użył funkcji spoiler, żeby nie psuć innym zabawy. Widzę, że ty tego nie rozumiesz.

Edytowane przez Grabeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, niektorzy kupuja gierki w premierze zeby samemu poznac historie (co ja robie od czasu Heavy Rain i spamerow na stronkach i forach kto jest origami killerem) to nie dosc ze pytasz sie o to co sie dzieje w grze to jeszcze jak dostaniesz odpowiedz to innym psujesz zabawe. Bardzo dzieki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Grabeq

Napisałem o tym wczesniej w czarnym emporium jest mikstura po użyciu której można zresetowac wszystkie statystyki i umiejętności i użyć ich od nowa. Mozna jej użyć na sobie lub dowolnym członku drużyny. Nie wiem tylko czy Czarne emporium jest dostępne na PC. Co do drzewek i maksowania to jestem zbyt wcześnie w grze wiec się nie wypowiadam.

W sumie od razu zapytam jak to jest z specjalizacjami. Trzeba znaleźć odpowiedniego nauczyciela tak jak to było w DA:O czy po osiągnięciu 7 i 14 poziomu można je od razu wybrać.

I jeszcze jedno czy zawsze co poziom dostajemy tylko jeden punkt do wydania na umiejętności ?

Edytowane przez hitokiri pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Grabeq

Napisałem o tym wczesniej w czarnym emporium jest mikstura po użyciu której można zresetowac wszystkie statystyki i umiejętności i użyć ich od nowa. Mozna jej użyć na sobie lub dowolnym członku drużyny. Nie wiem tylko czy Czarne emporium jest dostępne na PC. Co do drzewek i maksowania to jestem zbyt wcześnie w grze wiec się nie wypowiadam.

W sumie od razu zapytam jak to jest z specjalizacjami. Trzeba znaleźć odpowiedniego nauczyciela tak jak to było w DA:O czy po osiągnięciu 7 i 14 poziomu można je od razu wybrać.

I jeszcze jedno czy zawsze co poziom dostajemy tylko jeden punkt do wydania na umiejętności ?

Czarne Emporium jest dostepne na PC, wraz z reszta dodatkow.

Nauczycieli znajdowac nie trzeba, wszystko stoi przed nami otworem, co jest troche naciagane.

Tak, tylko 1 punkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrona DA 2?

Dobre, dobre :D Gada jak polityk, wyjaśnia dlaczego wszystkie dungeony wyglądają prawie tak samo, dlaczego nie można zmienić ustawienia kamery na PC, i wiele innych rzeczy! Fajnie się czyta, jeszcze lepsze są komentarze pod artykułem.

Podobno gość się spytał na forum Bioware, czy sprzedali swoje dusze EA...dostał za to bana 72 godzinnego. Co jest najlepsze? Ten ban powoduje, że nie może zarejestrować swojej gry na swoim koncie BIO/EA, w związku z czym, nie może grać przez 72 godziny w grę, którą legalnie kupił :D :D (teoretycznie może zrobić nowe konto BIO/EA, ale wtedy straci te wszsytkie bonusowe itemki, signature edition itp.)

Nudziło mi się trochę, poszperałem na forum bioware... Co drugi post nawołuje do piracenia ich gier, ludzie wylewają wiadra gówna na tą grę, obrońców jest mało. Pewnie jeszcze nie ma krzyża.

Z jednym muszę się absolutnie zgodzić! Dragon Age: Origins - produkcja 7 lat(podobno, może trochę zawyżona) Dragon Age 2 - 2 lata. Niecałe. Za mało.

Ehhh... Zależało mi na tej grze.

Edytowane przez EndarSeth
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyajac ten watek pare osob wspominalo o zacinaniu sie gry - czy faktycznie tak jest w pelnej wersji? chce kupic ten tytul, ale boje, ze bedzie taka sama akcja jak z Falloutem New Vegas - na ps3 cielo sie jak cholera, na xboxie w ogole, dlatego mam dylemat: na ktora konsole kupowac DA2

podczas jak narazie 14h gry zawiesila sie raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wbilem wlasnie 20 lvl i dalej juz exp nie leci.

Pewnie przyszle DLC (:fool:) zwieksza limit jak to bylo w przypadku poprzedniego DA.

Lipa, ktos pytal ile jest punktow umiejetnosci, odpowiedz prosta 20 + chyba 1 lub 2 z odpowiedniej ksiazki ktora kosztuje 20+ suwerenow.

EDIT: Nie wiedziec czemu EXP ruszyl po 2-3 grubszych walkach, nic z tego nie rozumiem ale leci dalej, zobaczymy czy wbije 21 lvl czy po prostu wypelnie pasek i lvlu nie bedzie, tak czy siak na pewno napisze.

Edytowane przez AlucardMZ
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na to info jak z expem.

Co prawda ja mam dopiero 11 lvl ale ciekawi mnie wlasnie jak po 20 lvlu wyglada sprawa z expem.

Jaki masz poziom i czy ciezkie walki pozniej na tym lvlu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epic fail. Po to Alucard użył funkcji spoiler, żeby nie psuć innym zabawy. Widzę, że ty tego nie rozumiesz.

Twoj Epic Fail - Chyba ze dokladnie wiesz czy ja lubilem czy nie.

Sama odpowiedz pozostala dalej w /spoiler.

Przykladowo Alu odpowiedzial Tak - i ja na to mysle sobie to poczekam nie nawidzilem wiedzmy i jak znow ma byc jakis watek kolo niej to mnie strzyka

Alu odpowiedzial Nie - ja na to fuck kochalem ja bez niej to nie bedzie to samo

Sam sobie pospules zabawe sprawdzajac co Alu napisal.

Jesli jestes krzysztofem wrozem i wiesz co ja mysle to przepraszam , jak nie to STFU do BoryZPL ciebie rowniez czarodziejki sie znalazly

Edytowane przez kosciarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maksmalny lv postaci to podobno 50...

ale nie jest mi dane tego sprawdzić...ponieważ wciąż kur....a czekan na grę!!!zamówiłem w sklepie PS3Site wersje Signature tydzień temu...przesyłka kurierem...w poniedziałek mieli wysyłać...do chwili obecnej gierka do mnie nie dotarła!!! STANOWCZO ODRADZAM WSZYSTKIM ZAKUPÓW W TYM SKLEPIE!!!

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosciarz nie cuduj z postami, po prostu dales ciala, jakby Ci latalo kolo dupy to co sugerujesz to bys nie zadal pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoj Epic Fail - Chyba ze dokladnie wiesz czy ja lubilem czy nie.

Sama odpowiedz pozostala dalej w /spoiler.

Przykladowo Alu odpowiedzial Tak - i ja na to mysle sobie to poczekam nie nawidzilem wiedzmy i jak znow ma byc jakis watek kolo niej to mnie strzyka

Alu odpowiedzial Nie - ja na to fuck kochalem ja bez niej to nie bedzie to samo

Sam sobie pospules zabawe sprawdzajac co Alu napisal.

Jesli jestes krzysztofem wrozem i wiesz co ja mysle to przepraszam , jak nie to STFU do BoryZPL ciebie rowniez czarodziejki sie znalazly

Nie sprawdziłem ukrytego posta Alucarda. Tylko ograniczony w rozwoju człowiek nie domyśliłby się dlaczego jęczysz, że gra jest "be" i jej nie kupisz. Teraz nie wiadomo dlaczego się rzucasz jak małe dziecko, które się nie chce przyznać do winy :pardon: Skrót, którego użyłeś jest lekko mówiąc nieuprzejmy, więc radzę powściągnąć emocje.

Edytowane przez Grabeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sprawdziłem ukrytego posta Alucarda. Tylko ograniczony w rozwoju człowiek nie domyśliłby się dlaczego jęczysz, że gra jest "be" i jej nie kupisz.

Dalej nie rozumiesz tego co napisalem=]

I jesli ja powiedzialem ze gry nie kupie , to ja juz nie mam do Ciebie wiecej pytan=]

have fun=]

"kosciarz nie cuduj z postami, po prostu dales ciala, jakby Ci latalo kolo dupy to co sugerujesz to bys nie zadal pytania. " - BoryZPL czy Ty sie z kims zamieniles glowkami? Co mi lata - chyba tylko twoja ignoracnja.

Chcieliscie zablysnac a wam nie wyszlo. Dla mnie EOT bo za duzy offtop, a nie o to na forum chodzi zeby sobie flamowac - bynajmniej nie na tym forum i nie w tym topiku. Milego weekndu chlopaki i nie denerwujcie sie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi