Danny Boy 407 Napisano 27 Czerwiec 2013 (edytowane) Dokładnie, ta gra składa się w 25% ze scenek fabularnych, w 1% z sensownej eksploracji(np. szyfry) w 24% z bezsensownego buszowania po szafkach i komodach oraz mechanicznym klepaniu "weź wszystko" i w 50% z nudnego, męczącego strzelania. Proporcja rzeczy ciekawych(fabuła+zagadki) do niepotrzebnych(bezsensowne grzebanie po szafkach) i słabych(walka) jest mega niekorzystna i mam wrażenie że spora część zachwytów w stylu "OMG BEST GAME EVAH!!!!111!" została spłodzona tylko pod wpływem mindfuckowo-zaskakującego zakończenia i tego że "to przecież Bioshock: Infinite, skoro tak długo czekałem to MUSI być dobre". Zresztą żeby daleko nie szukać sam po zakończeniu pomyślałem sobie "Wow, co za gra!" i dopiero po tym jak ochłonąłem to przypomniałem sobie jak bardzo wymęczony byłem pod koniec i jak słabe i nieciekawe wydawały mi się walki już od połowy gry. Edytowane 27 Czerwiec 2013 przez Danny Boy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 13 Lipiec 2013 To kwestia upodobania. Ja gram w zatrważająco małą ilość FPS'ów i gameplay, zaraz obok fabuły, przykuł mnie do konsoli na tyle, że tytuł skończyłem po długiej sesji o 2 w nocy i ani na chwilę nie czułem się nim znużony. Co więcej, do tej chwili wspominam go jako jedną z lepszych gier, w które dane mi było zagrać. Ale może jestem małym fanboy'em Bioshocków... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 19 Lipiec 2013 Przyszedł mi właśnie Bajoszok Nieskończoność. Trudny jest ten 1999 mode? Bo nie wiem czy zacząć na hardzie czy na wcześniej wspomnianym 1999mode Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 19 Lipiec 2013 1999 mode jest wymagający, lepiej przejść na hard najpierw. Będziesz wiedział jaką broń do jakich potyczek wybierać i generalnie poznasz taktyki na przeciwników. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 19 Lipiec 2013 Z tego co pamiętam to gdy zaczynałem grę, 1999 było zablokowane i odblokowało mi się po przejściu harda, no chyba że masz kod do odblokowania ale i tak polecam grę zacząć na hardzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 19 Lipiec 2013 Dobra rozpocząłem od harda ale mam inny problem. Wklepałem kod na season passa,potwierdziłem,w usługach obok PS Plua,Season Passa do Borderlandsa 2 pojawił się BioShock Infinite,ale gdy odpalam grę wchodzę w zakładkę Season Pass to nic nie ma :/ A na powinienem dostać dostęp do trzech, nieujawnionych jeszcze kolejnych pakietów DLC, które pojawią się wkrótce zestaw Early Bird Special Pack, dający dostęp do 4 unikatowych elementów wyposażenia, ulepszeń broni, dodatkowych skórek do broni oraz 5 butelek infuzji do wykorzystania w grze. O ile dodatkowe DLC to rozumiem ale gdzie do cholery jasnej jest ten Early Bird Special Pack i 5 butelek fuzji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banok 131 Napisano 19 Lipiec 2013 Dobra rozpocząłem od harda ale mam inny problem. Wklepałem kod na season passa,potwierdziłem,w usługach obok PS Plua,Season Passa do Borderlandsa 2 pojawił się BioShock Infinite,ale gdy odpalam grę wchodzę w zakładkę Season Pass to nic nie ma :/ A na powinienem dostać dostęp do trzech, nieujawnionych jeszcze kolejnych pakietów DLC, które pojawią się wkrótce zestaw Early Bird Special Pack, dający dostęp do 4 unikatowych elementów wyposażenia, ulepszeń broni, dodatkowych skórek do broni oraz 5 butelek infuzji do wykorzystania w grze. O ile dodatkowe DLC to rozumiem ale gdzie do cholery jasnej jest ten Early Bird Special Pack i 5 butelek fuzji? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 23 Lipiec 2013 Właśnie rozpocząłem swoją przygodę z BI... Nie sądziłem, że jakakolwiek gra tej generacji będzie w stanie wywołać u mnie takie emocje! Od samego początku dostaje się już tego dreszczyku. Niewiadoma co będzie się za chwile działo po prostu towarzyszy non-stop. Nie wspominam już nawet o samym klimacie Columbii, bo jest po prostu magiczny! Praktycznie każdy moment w grze wywołuje u mnie opad szczęki. Egzekujce na przeciwnikach mega efektowne, oświetlenie po prostu wymiata, fabuła póki co świetna! Pierwszy Bioshock był genialny, drugi już mniej, ale Infinite znowu wraca wiarę w tą markę. Klimat zgnilizny wychodzący spod rajskiego miasta po prostu czuć na każdym kroku, a coś takiego bardzo lubię. Jestem na etapie, gdzie dopiero znalazłem Elizabeth, także jeszcze daleka droga przede mną. Ale każdy gracz musi po prostu zagrać w ten tytuł, nie ważne czy na PS3 czy na PC. Chociaż jak ktoś nie jest maniakiem konsolowym, tak jak jak, to proponuję PC, bo jednak wiek konsoli widać już praktycznie na każdym kroku w grze, acz niekiedy potrafi jeszcze zrobić dobre wrażenie. Gra magiczna! Bioshock potwierdza, że to genialna seria. Kto nie grał to niech się wstydzi, od jedynki po trójkę, warto ograć każdą grę. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 24 Lipiec 2013 Od premiery minęło trochę czasu i widzę że po premierze TLoU świat o niej zapomniał. A wg mnie klimatem i fabularnie bije grę ND na głowę. Pamiętam to uczucie zaskoczenia, pustki i smutku gdy ukończyłem BS i musiałem koniecznie zagrać ponownie. Gram od 28 lat i nigdy mi się to nie zdarzyło. Jak dla mnie póki co najlepsza gra tego roku. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 25 Lipiec 2013 (edytowane) Bioshock 3ci pełen jest niespodzianek oraz wspaniałego klimatu... Nie powiem, pierwsze 2 części bardzo mi się podobały ale bio trzeciego nie chciałem zobaczyć znów w rapture (po raz trzeci to samo miasto zaleciałoby odgrzewanym kotletem)... Dostałem w tym tytule całkowicie nową miejscówkę o nazwie Columbia i jak heros herosem , Ela - Elą tak dla mnie głównym bohaterem tekj gry jest właśnie to piękne podniebne miasto... To z jaką gracją i powagą została poprowadzona historia tego miejsca sprawia że dla mnie jest to jedna z najlepszych miejscówek w grach ever (jednak soul reaver, stare finale, miasteczko silent hill, Nippon w okami czy zamek z pierwszego dmc lub Ico a bliżej tej generacji Ishimura z dead space 1, to miejsca o których nie da się zapomnieć stąd nie jest najlepsza ever...). Nawet jak na naszej poczciwej ps3ce gra nie wygląda obłędnie tak design tego miejsca sprawia że ma się ochotę zajść w każdy róg i lizać każdą ścianę. Już sam początek gry kiedy to nasz protagonista wchodzi do "idealnej" metropoli gdzie wydawać by się mogło że miasto jest utopijne niczym totalitaryzm z założenia. Właśnie fabuła pokazuje że to co na papierku jest idealne niekoniecznie musi być takowe jeżeli łapki w tym maczają ludzie których megalomania i chęć władzy absolutnej sięga najwyższego poziomu.... W tytule tym podobało mi się również to jak na naszych oczach całe miasto się zmienia i ten idealizm z godziny na godzinę jest obalany a w rzeczywistości utopia tu przedstawiona to kolejny wymysł szaleńca chcącego reżimu ... Bardzo dobrym rozwiązaniem jest również to że w grze poza Elką nie ma postaci idealnych. Każdy, ale to absolutnie każdy ma jakąś nutkę szaleństwa w tym mieście co sprawia że Rapture i Columbia są tak podobne do siebie... I jak fabuła tego tytułu to mała rewolucja w fpsach (nie bójmy się tego określenia) a sam gameplay to "jedynie" kolejny fps nastawiony na eksplorację do którego przyzwyczaiły nas jej poprzedniczki tak samo miejsce w którym dzieje się akcja sprawia że znów ma sie wrażenie podobne do tego co przeżywało się będąć po raz pierwszy w Rapture - Dla mnie 2K zrobiło godnego następce swojej zajebistej pod każdym wzgledem jedynki (zresztą pierwsza wizyta w "windzie" w rapture = pierwsza wizyta w pieknej Columbii wśród wyznawców i róż) i Cloumbia sprawiła że już nie brakuje mi tatuśków oraz małych siostrzeczek... Po co one? Skoro Columbia oferuje tak samo dobry, chociaż zupełnie odświeżony świat o którym będzie się pamiętało jeszcze przez bardzo długi czas.... I to właśnie bioshock trzeci moim zdaniem jest jedną z najlepszych gier roku 2013 wyprzedzając takie hity jak tomb raider, dmc, mgr czy nawet TLoU o pomiejszych tytułach typu remember me nie wspomnę lub kolejnych takich samych mitologicznych przygodach wściekłego spartiaty. Jeżeli dla mnie w tym roku były gry w 100% warte wydania tych 200 zł na premierę niezaprzeczalnie tylko 2 mógłbym z czasem polecić w takim razie a są nimi bio 3ci oraz ni no kuni. I owszem bioshock ten nie jest grą idealną (po raz kolejny piszę że taka gra nie istnieje chyba że subiektywnie) tak dla mnie jest ona bliska ideałowi (chociaż nie na tyle aby się znalazła w prywatnym top 10 generacji - czyli wychodzi na to że ta generacja aż taka padaką nie była ;) ) - a pisze to człowiek który z fpsami ma tyle wspólnego co Paweł_Vip z rpgami ;) . Przypadek?? Nie sądze i wina Tuska jak nic... Edytowane 25 Lipiec 2013 przez zdun 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 28 Lipiec 2013 Właśnie ukończyłem swoją zabawę z Bioshock, tzn. ukończyłem go po raz pierwszy, a mam zamiar zrobić jeszcze 1999 Mode. W każdym bądź razie jest to jeden z najlepszych FPS'ów pod względem fabuły...ba...nie tylko FPS. Fabuła tutaj jest tak świetna i zarazem pogmatwana, że każdy powinien się z tym tytułem zapoznać. Na początku opad kopary jak się widzi Columbię, potem to zaciekawienie co się stanie dalej, jak potoczą się losy bohatera, itd. Sama gra pod względami technicznymi sprawdza się przyzwoicie, jest bardzo mało loadingów, większość lokacji przechodzimy płynnie. Jeśli chodzi o samą grafikę to jak na PS3 to wygląda bardzo ładnie, ale widać już ząb czasu. Warto jeszcze wspomnieć o ścieżce dźwiękowej...a ta jest wspaniała! Dawno nie czułem takiej satysfakcji ze słuchania otoczenia w grze. Do tego jeszcze te smaczki w postaci czerwonych tearsów i muzyki z różnych okresów czasowych (np. lata 80). Szkoda, że nie mają żadnego związku z fabułą i są tylko easter eggami :) No i rzecz jasna zakończenie.... Wiele ludzi pisze, że genialne zakończenie, itd. Oczywiście nie neguję, ale po tych hucznych zapowiedziach spodziewałem się totalnej bomby, a dostałem jedynie zagadkę do rozwiązania i sporo myślenia. Tzn. w czasie końcowych sekwencji sporo zagadek się rozwiązuje, ale z kilkoma gra nas zostawia sam na sam. Oczywiście wiem o co chodzi w zakończeniu, itd. ale jednak spodziewałem się czegoś więcej. Mimo wszystko chciałbym, żeby każda gra dawała mi tyle do myślenia co Bioshock Infinite. Moment z pojawieniem się z Rupture również świetna sprawa i uśmiech w fanów serii. Co by nie było, ta gra to majstersztyk wg mnie. Trzeba w nią zagrać! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 30 Lipiec 2013 (edytowane) DLC! Ho-ly cow! Spójrzcie na to! Edytowane 30 Lipiec 2013 przez Ayakashi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FancyMichael 77 Napisano 30 Lipiec 2013 (edytowane) Masakra! Booker i Elizabeth w innych wcieleniach w Rapture przed upadkiem!!! To będzie kolejny mindfuck ! Ten z Rapture to będzie drugi DLC, tutaj trailer pierwszego: http://www.youtube.com/watch?v=M08xMxEQZEE Edytowane 30 Lipiec 2013 przez FancyMichael Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 30 Lipiec 2013 Pierwsze DLC z trybem hordy trochę naciągane. Po co na siłę robić sieczkę z gry typowo singlowej? Zaś drugie DLC z miłą chęcią bym przytulił, jako że Rapture to jedna z najlepszych lokacji w grach w jakie grałem. Ale nie mam Season Passa, a pewnie za samo DLC sobie krzykną dość sporo + jeszcze DLC podzielili na Episody...dojenie z hajsu dzisiaj nie ma swoich granic po prostu. Jeszcze tylko brakuje DLC do DLC, ale to pewnie zobaczymy w przyszłej generacji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 30 Lipiec 2013 Dobrze, że kisiłem tego season passa, dla Burial at The Sea będzie warto :) A ten pierwszy dodatek, ot popierdółka, zagra się, ale po takim czasie oczekiwania na zapowiedź, spodziewałem się czegoś większego, może nawet trybu multiplayer (mówcie, co chcecie, ten w Bioshock 2 dawał mnostwo frajdy i satysfakcji). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 30 Lipiec 2013 Ach, jeszcze warto dodać, że DLC z trybem hordy będzie w PSS prawdopodobnie jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 30 Lipiec 2013 (edytowane) Ma ktoś jakieś przydatne tipy na ostatnią walkę gram na hardzie btw Edytowane 30 Lipiec 2013 przez LionelPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 30 Lipiec 2013 (edytowane) Ma ktoś jakieś przydatne tipy na ostatnią walkę gram na hardzie btw Rzuć kilka pułapek "Return to Sender" (tzn. dłużej przytrzymaj przed rzuceniem) na ten słup, którego musisz bronić. Skutecznie wyłapuje zadawane obrażenia. Edytowane 30 Lipiec 2013 przez Ayakashi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 30 Lipiec 2013 DLC! Ho-ly cow! Spójrzcie na to! Hoho, genialny pomysł na dlc, już mnie zżera ciekawość co tym razem wymyślili pod względem fabuły. Będziemy świadkami upadku Rapture? Byłoby świetnie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 30 Lipiec 2013 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 30 Lipiec 2013 (edytowane) Edytowane 30 Lipiec 2013 przez Ayakashi 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 30 Lipiec 2013 Kurcze nakręciliście mnie tymi postami, a jako że ja jestem zadeklarowanym fanem bio podjąłem jedyną słuszną decyzję o nadrobieniu zaległości :) 8 dyszek z przesyłką to chyba nie najgorsza cena :) Kurcze Spec ops z plusa BF3 multi(ostatnio mnie wkręcił na tyle że kupiłem swojego slota) rune factory Bio, a za chwilę Xillia . Ech kiedy ja to ogram ? Sory winetu Yakuza 3 znów odłożona na dalszy plan(a już licytowałem na Alle :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 30 Lipiec 2013 Zaraz zaraz, ta horda to jest single player only?! Jaki to ma sens, do diabła? Nuda totalna. Ale to fabularne DLC to łykam od razu, bo będzie mistrz. Tylko grę trza znów kupić :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 31 Lipiec 2013 Zaraz zaraz, ta horda to jest single player only?! Jaki to ma sens, do diabła? Nuda totalna. To jest taka horda ale na jednego gracza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 31 Lipiec 2013 Ta horda to taka zapchaj dziura, żeby mogli powiedzieć, że dali 3 DLC do tego Season Passa. Zrobili jeden fabularny DLC i jeszcze go podzielili na dwa epizody, żeby było że są te trzy części, trochę to przykre, ale cóż...jak widać ludzie lubię płacić. Chyba, że za dwa epizody policzą pojedynczą cenę to zwrócę honor, bo wtedy miałoby to sens jeszcze. No i ciekawe, czy zrobią kotleta z tego DLC, w sensie że przeniosą po prostu lokacje z jedynki, czy pokusili o zupełnie nową odsłonę Rapture. Nie zrozumcie mnie źle, bo Bioshocka serię bardzo lubię, ale za to wszelkiej maści DLC to dla mnie chory wymysł tej generacji, a jak jeszcze kombinują z dzieleniem DLC i sprzedawaniem ich oddzielnie to już w ogóle ręce mi opadają. Jak to będzie DLC na minimum kilka dobrych godzin grania to zapłacę, ale jak to ma być godzina, góra dwie to odpuszczę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach