Skocz do zawartości
Patricko

Mała Liga F1

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli masz zamiar jeździć w lidze bez trenowania, to linia i tak w niczym by Ci nie pomogła.

Jestem tego samego zdania. Bez treningu bedziesz tylko przeszkadzal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WAŻNE - DO CAŁEJ LIGI:

Panowie, chciałbym jeszcze powrócić do daty rozpoczęcia Ligi.

Jak wiadomo bugi niszczą zabawę online i nie pozostaje nic innego niż liczyć na grę fair ze strony innych.

A niestety z tym ciężko bywa...

Sporo ludzi piszę, żeby przełożyć start do momentu, aż nie pojawi się patch na PS3.

Ale co jak się nie pojawi?

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że oni już myślą, że jakiś patch na PS3 wyszedł (ten 1.01);

http://community.codemasters.com/forum/f1-2011-tech-game-support-1420/472967-patch-status-thread.html

I mają status "wypuszczony" i są zadowoleni. Boję się, że na PS3 już patcha nie ujrzymy...

No i do tego dochodzi jeszcze termin świąt w weekend startu GP. Osobiście przed chwilą dowiedziałem się, że może mnie być na pierwszym GP, czego bardzo bym nie chciał.

Ale wiadomo, że przy wyborze rodzina/gra, to wiadomo, że wybiorę rodzinę, tym bardziej, że to tylko 1 GP.

Mimo wszystko chce spytać jakie są Wasze zdania na temat daty rozpoczęcia GP. Czy warto przekładać i czekać na patcha?

Czy może jednak termin świąteczny sporej ilości osób nie pasuje?

Albo zostawiamy tak jak jest i już nie kombinujemy.

Co prawda jeszcze cały miesiąc do starty Ligi i sporo może się zmienić, ale pytam tak na wszelki wypadek.

Osobiście wolałbym zrobić start tydzień później, głównie ze względu na święta, ale oczywiście dostosuje się do większości.

PS.

Jak zajdzie potrzeba to założę ankietę i wtedy będzie wiadomo, ale musimy podjąć decyzję, że idziemy za głosem większości.

Mimo wszystko wolałbym najpierw sprawę przedyskutować niż bazować na głosowaniu, gdzie niektórzy nawet nie wiedzą istnieniu niektórych bugów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do czekania na patch'a, to trudno czekać na coś co w ogóle może nie nadejść... Wcale się nie zdziwię jeśli już nic nie będzie poprawiane. Jeśli będzie chociaż zapowiedź takiego patch'a, który będzie rozwiązywał problemy w online, to możemy o tym podyskutować. Na razie niestety nie ma o czym mówić.

A co do terminu rozpoczęcia ligi to mi na prawdę wszystko jedno. Nie planuję nigdzie wyjeżdżać poza przerwą między świętami w grudniu i sylwestrem (ale wtedy i tak nie jeździmy), dlatego zdam się na wolę ludu thumbsup.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WAŻNE - DO CAŁEJ LIGI:

Panowie, chciałbym jeszcze powrócić do daty rozpoczęcia Ligi.

Jak wiadomo bugi niszczą zabawę online i nie pozostaje nic innego niż liczyć na grę fair ze strony innych.

A niestety z tym ciężko bywa...

Sporo ludzi piszę, żeby przełożyć start do momentu, aż nie pojawi się patch na PS3.

Ale co jak się nie pojawi?

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że oni już myślą, że jakiś patch na PS3 wyszedł (ten 1.01);

http://community.cod...tus-thread.html

I mają status "wypuszczony" i są zadowoleni. Boję się, że na PS3 już patcha nie ujrzymy...

No i do tego dochodzi jeszcze termin świąt w weekend startu GP. Osobiście przed chwilą dowiedziałem się, że może mnie być na pierwszym GP, czego bardzo bym nie chciał.

Ale wiadomo, że przy wyborze rodzina/gra, to wiadomo, że wybiorę rodzinę, tym bardziej, że to tylko 1 GP.

Mimo wszystko chce spytać jakie są Wasze zdania na temat daty rozpoczęcia GP. Czy warto przekładać i czekać na patcha?

Czy może jednak termin świąteczny sporej ilości osób nie pasuje?

Albo zostawiamy tak jak jest i już nie kombinujemy.

Co prawda jeszcze cały miesiąc do starty Ligi i sporo może się zmienić, ale pytam tak na wszelki wypadek.

Osobiście wolałbym zrobić start tydzień później, głównie ze względu na święta, ale oczywiście dostosuje się do większości.

PS.

Jak zajdzie potrzeba to założę ankietę i wtedy będzie wiadomo, ale musimy podjąć decyzję, że idziemy za głosem większości.

Mimo wszystko wolałbym najpierw sprawę przedyskutować niż bazować na głosowaniu, gdzie niektórzy nawet nie wiedzą istnieniu niektórych bugów.

No cóż Patricko, jeśli nie wypuszczą patcha, to ostatni raz kupuje ich grę. Bo jeśli się coś spieprzy to trzeba umieć to naprawić. To jednak najmniej ważna sprawa.

Z mojej strony, nic nigdy nie sprawiło mi tyle frajdy ile ta gra. Więc jeśli patch nie wyjdzie, to chce dalej startować, z mojej strony gwarantuje że nie będę startował z ustawień 11-11.

Data myślę, że może być taka jaka jest teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że jeżeli 1 GP miałoby być przesunięte to lepiej odjechać tydzień wcześniej, a nie przekładać na po świętach.

Co do czekania na patcha, to proponuję poczekać do tygodnia przed startem i wtedy ( wiedząc, czy patch będzie czy nie ) ustalić co dalej.

Edytowane przez Kasper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba że zrobimy jak Dor mówi. Może po prostu niech każdy jeździ na ustawieniach 11-11 i będzie wtedy sprawiedliwie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bardzo chciałbym uniknąć jezdzenia na tych samych ustawieniach bo co to za frajda? Właśnie częścią F1 jest dobór odpowiedniego setupu na wyścig. No i to ryzyko, że może się rozpadać, itd.

Oczywiście jeśli patcha nie będzie to jest to jakieś rozwiązanie, ale wg mnie to już każda liga powinna osobno o tym dyskutować. Ja np. wierzę, że nikt w lidze 1 by nie korzystał z buga. A jak ktoś korzysta z okazji i oszukuje to tylko świadczy o tym jakim jest człowiekiem.

Dlatego wolałbym jechać normalnie u nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej poczekać na jakieś info od CM co mają zamiar z tym bublem zrobić. Startu jednak nie ma co odkładać do patcha bo może być tak jak w zeszłym roku.

Jeśli ruszymy zgodnie z planem, trzeba się umówić, że nie ścinamy zakrętów i ustalić z jakimi sprężynami jeździmy. Jeśli ktoś będzie ścinał zakręty notorycznie i będzie sie starał nadrabiać bardzo duże straty porostu pożegna się z ligą w trybie natychmiastowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do startu to może być przełożony ten tydzień później bo mnie też może nie być:confused:

Odnośnie patcha i tego jak startujemy to dla mnie za wcześnie bo nie wiadomo co z tym patchem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innej beczki panowie.Wczoraj czekając na trening z Robertem (szkorbut77) wszedłem na trzy okrażenia monte carlo. Start,pierwszy zakręt i klasyczna masakra. NIe mogąc się z tego wydostać bo kolejne samochody mnie uderzały i dosłownie fruwałem nacisnąłem pausę i back to track. Od tego momentu samochód jechał sam idealnym torem, kierownica luźna. Ostatecznie przyjechał na 4 miejscu, punkty online zaliczone jak bym sam prowadził. Spotkał się ktoś z Was z tym wcześniej czy może to jest norma w tej grze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ja wiem ze obaw jest wiele... nawet za wiele. Jednak czesc z nas kupila gre z mysla o naszej lidze i o wspolnej zabawie. Ja tam licze na to ze zawodnicy beda fair. Dla mnie powinnismy startowac jak ustalilismy. Nagrywamy te wyscigi wiec bedzie duzo dowodow na to jak kto jezdzi i czy oszukuje czy nie... Takze jak mowie jedzmy jak mowilismy umowmy sie na nie ustawianie tych bugowych ustawien i tyle.

PS

Do ligi dolacza: osa502

Witam Sir Siekier,

Jestem zainteresowany jazda w lidze f1 2011.

Mój nick na forum to:osa502

Moj nick na psnid to:osa502

Mam lat:18

Gram na:PAD

Niema możliwości nagrywania wyścigów

Chce pomóc w tworzeniu ligi

O sobie kilka słów:fan f1

Dziekuje i pozdrawiam

Witamy i zapraszamy do dyskusji oraz do wsplnej zabawy :)

Edytowane przez Sir Siekier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ktos próbowal ustawiac te sprezyna 11 11 na inych torach ja wczoraj próbowalem w kuala lumpur i nie odczuwalem takiej róznicy jak na australii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ktos próbowal ustawiac te sprezyna 11 11 na inych torach ja wczoraj próbowalem w kuala lumpur i nie odczuwalem takiej róznicy jak na australii

Akurat na kaula lumpur nie próbowałem, ale na innych torach to działa, dzisiaj na treningach wrzuciłem ustawienia sprężyn 1,1,9,11 i jezdziło sie troszke gorzej niż z 11 i 11, mam filmik jak go obrobie to wrzuce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli są to filmiki z ustawek online to myślę, że w temacie z ustawkami.

Jak Liga się zacznie to filmiki i tak będą umieszczane w tematach ligowych, także myślę, że najlepiej zostawić to tak jak jest.

Każdy filmik będzie w swojej takiej kategorii i nie będzie namieszane. A jak w jednym temacie będzie wszystko to w końcu prędzej czy później i tak się to pomiesza.

Niech jest tak jak jest, ale do Małej Ligi to akurat nie musicie wrzucać filmików :P Już do paddocku lepiej :)

PS.

Ostatnie kilka postów przeniosłem do działu z ustawkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym momencie wszystko jest jasne, sam nie wiedziałem gdzie te filmiki wrzucać dlatego tutaj zapodałem :P

Wszystko więc jasne, miedzy ligowe filmiki do tematu ustawki, ligowe do tematów ligowych. Temat zamknięty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,

Mam pytanie kiedy rusza liga? ;> juz w ten weekend ? i jak to bedzie wygladac czyli godzina treningu czy kwalifikacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,

Mam pytanie kiedy rusza liga? ;> juz w ten weekend ? i jak to bedzie wygladac czyli godzina treningu czy kwalifikacji :)

Wstępnie start jest planowany na 30 pazdziernika o ile dobrze wiem, kwalifikacje i wyścig, oczywiście przed rozpoczęciem wyścigu też można coś pojezdzić na danym torze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej poczytaj pierwszy post tego tematu, tam masz wszystkie informacje...

PS.

Error, jak będzie teraz jakiś nowy się zgłaszał, to pisz mu od razu, że ma czytać pierwszy post tematu Mała Liga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra jest kierowniku....

Co do filmikow ktore wrzucacie w odpowiednich tematach to oczywiscie wszystkie waszej filmiki przyjmie nasze konto na FB. Dla tych co nie maja konta na fb prosze napisac pod filmem to ja wrzuce albo ktos kto ma konto :

ps..

Do ligi dolacza: Fryga95

Witam Fryga95

Moj nick na forum to:fryga

Moj nick na psnid to:Fryga95

Mam lat:17

Gram na:Padzie

niema mozliwosci nagrywania wyścigów

nie chce pomoc w tworzeniu ligi

O sobie kilka slow:Lubie grać na PS3 pomagam Swankczarny777 w zdobywaniu platyn

Dziekuje i pozdrawiam

Do ligi dolacza: Szogan

Witam Sir Siekier,

Moj nick na forum to:Szogan

Moj nick na psnid to:szogan

Mam lat: 16

Gram na:padzie<ps3>

Chce/nie chce pomoc w tworzeniu ligi:chce

O sobie kilka slow . : jestem bardzo zaiteresowany tą ligą . Jeżże na kartingach i mam najlepszy cza s na torze w bydgoszczy . Bardzo lubię rajdy i wiscigi

Dziekuje i pozdrawiam

Witamy i zapraszamy do dyskusji i do fajnej zabawy :)

No i kolejny zawodnik:

Witam Sir Siekier,

Moj nick na forum to: Syki

Moj nick na psnid to: Syki1

Mam lat: 16

Gram na: padzie

Nie mam mozliwosci nagrywania wyścigów

Nie chce pomoc w tworzeniu ligi

O sobie kilka slow: Chciałbym spróbować swoich sił w lidze f1.

Dziekuje i pozdrawiam

Witamy, poki co zapisuje cie do listy rezerwowej poniewaz mamy pelen sklad w 5 ligach. Teraz oczywiscie jesli bedzie kolejne 10 osob min to tworzymy lige nr 6 :) Zatem zapraszamy kolejnych :)

Do ligi dolacza: bezel1

Witam Sir Siekier,

Moj nick na forum to: bezel1

Moj nick na psnid to: ziomniakPL

Mam lat: 17

Gram na: Pad, niedługo najprawdopodobniej DFGT

Mam mozliwosci nagrywania wyscigow

Chce pomoc w tworzeniu ligi

O sobie kilka slow: Jestem z Warszawy. Chodzę do LO.

W wolnym czasie, jeżdżę na "ekstremalnie" na MTB, imprezuje i oczywiście gram

Dziekuje i pozdrawiam

Witamy i zapraszamy do dobrej zabawy i dyskusji :) zapisuje cie poki co do listy rezerowej...

Kolejny kolega do rezerwy:

Witam Sir Siekier,

Mój nick na forum to:michal333

Moj nick na psnid to:Michas333

Mam lat:18

Gram na:PAD

Niema możliwości nagrywania wyścigów

Chce pomóc w tworzeniu ligi

O sobie kilka słów:Lubie F1

Edytowane przez Sir Siekier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WAŻNE - DO WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW LIGI!

Do regulaminu zostaje dopisany nowy punkt:

• Podczas kwalifikacji jest kategoryczny zakaz głosowania za jej ukończeniem. Każdy kto rozpocznie głosowanie będzie karany minusowymi punktami lub odejmowanym czasie na finiszu.

Jak ktoś skończy kwalifikacje i nie może usiedzieć kilku minut, to niech się przebiegnie po domu to akurat się skończą.

Bo już kilkukrotnie miałem ja jak i inni sytuacje, że jechałem ostatnie szybkie kółko i mi przerwało, bo ktoś tam nie mógł już wytrzymać ze szczęścia chyba.

KWESTIA SAFETY CAR'A:

Jak na razie jest on bardzo zbugowany i powoduje w 99% dyskwalifikacje pierwszego zawodnika oraz wrzuceniem kary komuś w "pociągu".

Mimo wszystko SC pozostawiam do ustalenia indywidualnie każdej lidze, u nas zostanie on wyłączony do momentu poprawienia go w patchu.

Jeśli tak się nie stanie to mówi się trudno, ale przegrać w walce, a przegrać z powodu buga to dwie różne rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WAŻNE - DO WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW LIGI!

Do regulaminu zostaje dopisany nowy punkt:

• Podczas kwalifikacji jest kategoryczny zakaz głosowania za jej ukończeniem. Każdy kto rozpocznie głosowanie będzie karany minusowymi punktami lub odejmowanym czasie na finiszu.

Jak ktoś skończy kwalifikacje i nie może usiedzieć kilku minut, to niech się przebiegnie po domu to akurat się skończą.

Bo już kilkukrotnie miałem ja jak i inni sytuacje, że jechałem ostatnie szybkie kółko i mi przerwało, bo ktoś tam nie mógł już wytrzymać ze szczęścia chyba.

Super, że to się pojawiło w regulaminie bo nasze prośby nic nie skutkowały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się zastanawiałem co ta cholerna gra wyprawia że nie daje mi skończyć prawidłowo rozpoczętego okrążenia ,a teraz już wiem że to nie gra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie tak z nudow siedze i czytam sobie wszystko na forum i doszedlem do wniosku, ze chyba najwyzszy czas zajac sie taryfikatorem kar i sposobem ich przyznawania, terminem zglaszania przestepstw popelnionych w wyscigu itp.

Pomyslalem sobie, ze do komisji sedziowskiej oprocz osob ktore juz sie w niej znajduja, powinni sie znalezc przedstawiciele kazdej ligi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie tak z nudow siedze i czytam sobie wszystko na forum i doszedlem do wniosku, ze chyba najwyzszy czas zajac sie taryfikatorem kar i sposobem ich przyznawania, terminem zglaszania przestepstw popelnionych w wyscigu itp.

Pomyslalem sobie, ze do komisji sedziowskiej oprocz osob ktore juz sie w niej znajduja, powinni sie znalezc przedstawiciele kazdej ligi.

Ja się na ochotnika nie zgłoszę bo bym musiał sobie kary dawać xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no ogolnie to jest plan taki...

ze wyscig jest w niedziele i do konca poniedzialku nalezy zglosic jakies naruszenia. Do srody nalezy przedstawic jakis material dowodowy... oczywiscie osoba na ktora dany material jest moze sie bronic mysle do piatku no i potem jesli sie wypowiedza sedziowie to w sobote wieczor powinna byc decyzja...

Oczywiscie to jest opcja najdluzsza... bedzie zapewne tak ze szybko szybko ktos napisze wniosek o karze dla kogos ten ktos sie bedzie bronil no i wowczas bedzie decyzja podjeta.. Oczywiscie jesli sie wypowiada jeden czlonek komisji a reszta milczy to jego decyzja jest decyzja calosciowa :)

Natomiast na podstawie sezonu 2 mozna jakis taryfikator ustawic...

Wg mnie najwazniejsze i najbardziej ostre potraktowanie nalezy sie zachowaniu na 1 okrazeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi