Skocz do zawartości
Patricko

Mała Liga F1

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widzę 5 Liga staje się faktem :) Było tyle obaw, że będzie mniej ludzi niż w Sezonie 1, a tu proszę.

Super :teehee:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liga zostanie utworzona jutro. Jednak w dalszym ciagu szukamy kolejnych chetnych :) Jak mowie 100 osob to targecik :) ewentualnie 7 lig :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam jak Patricko, że skoro do tej pory nikt się nie sprzeciwiał 30 październikowi, a przypominam, że data była wyłoniona poprzez ankietę, to nie ma co kombinować.

Zanim nadejdzie 1 listopada, to jeszcze jest normalny dzień szkolny i pracujący 31 października w poniedziałek, więc raczej nikt w niedzielę nigdzie się nie wybierze.

Nie żebym twardo chciał się trzymać tej daty, bo tak naprawdę ja mogę jechać tak jak zażyczy sobie większość, jednak z doświadczeń już wiemy, że różne przesuwania terminarza powodują mały bałagan.

--

Co do jazdy w 16 osób, to musimy się ustawić na sztywną na daną godzinę. Ja rozumiem, że nie każdy ma czas wtedy, kiedy inni mogą, ale między taką 19:00 a 23:00 na pewno znajdzie się zazębiająca godzina. Trzeba popytać ludzi bywających na testach, o której i kiedy mogą być.

Nie chcę mi się wierzyć, że nie znajdzie się 16 osób, które pojadą jedno GP poświęcając zaledwie 15 minut na kwalifikacje i jazdę 20% toru. Co to za problem odpalić grę na 30 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można by zorganizować jakieś przedsezonowe testy :) Co wy na to ??

Takowe testy odbywają się już od minionego piątku.

Zaglądaj do działu "Ustawki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może lepiej byłoby pojechać wyścig w sobotę? Mi było by to bardziej na rękę. Nie wiem jak wam. Proszę o wasze opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Jezdzimy tylko i wylacznie w niedziele. Zatem widze ze sprawa Kalendarza jest juz zalatwiona. Startujemy jak wczesniej przyjelismy 30 pazdziernika. Teraz chcialbym aby ktos z graficznym zacieciem zrobil nam ladna grafike na kalendarz. Swoje propozycje prosze umieszczac tutaj... wygrana opcja bedzie oficjalna wersja naszego kalendarza... pamietajcie ze owy kalendarz musi miec logo naszej ligi. pozdrawiam i zapraszam do zabawy :)

Druga sprawa. Liga 5 zaraz zostanie utworzona. Jednak w zwiazku z faktem ze tutaj startowac beda na bank osoby z najmniejszym doswiadczeniem to ta liga (jak i kolejne, jesli takie beda) bedzie miala ustawiane prawie wszystko z automatu. Co mam na mysli mowiac z automatu. Dopasuje was w pary, dam wam asysty, przydziele zespoly, rozwiaze sprawe dodatkowych pktow.

Do was bedzie nalezalo zdecydowac ktora godzina w niedziele wam pasuje oraz wybierzecie sposrod siebie 3 opiekunow. Oczywiscie na poczatku wskaze tych ktorzy wogole napisali ze chcieli by pomoc.

To tyle.... Oczywiscie dalej prosze zapisywac sie do ligi bo do pelnej ligi 5 brakuje 4 osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale rozumiem, że liga 5 nie będzie jeździła na tych samych asystach co reszta tzn na tych które są zawarte w pierwszym poście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie ze bedzie jezdzila na tych samych zasadach co reszta ligi. Generalnie bowiem wyjsciowe zasady to te zawarte w 1 poscie tematu mala liga f1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Jezdzimy tylko i wylacznie w niedziele.

A o której godzinie bo nie mogę znaleźć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widze kolego wyzej jestes jeszcze nie zapisany... Zatem jesli sie zapiszesz to prawdopodobnie trafisz do ligi 5. Tam jeszcze godzina nie jest ustalona. Natomiast kazda liga ma godzine startu napisana w swoim pierwszym poscie w swoim temacie. Pozdro,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie dlatego się nie zapisuje bo jak zostanie ustalona zbyt wczesna godzina (tj. przed 21, a najlepiej jakby była 21:30) to nie będę mógł jeździć, a nie chce siać zamieszania, że się zapiszę i potem wycofam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie jesli mam ci cos proponowac, to zapisz sie ale z taka adnotacja ze jestes gotow dolaczyc do ligi takiej ktora zaczyna min o 21.00 i wowczas czekasz az ktos odpadnie/ lub sie wycofa z ligi. Takie przypadki sie zdarzaja. Tak byloby najlepiej dla ciebie a i na nasz nie nakladasz zadnych naciskow w zwiazku z godzina.

miniPS... ty w gtpl jezdzisz tez??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wlasnie ze bedzie jezdzila na tych samych zasadach co reszta ligi. Generalnie bowiem wyjsciowe zasady to te zawarte w 1 poscie tematu mala liga f1.

Właśnie o to mi chodziło, źle sie wyraziłem w moim poście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miniPS... ty w gtpl jezdzisz tez??

Jechałem tam tylko raz. Teraz odbiłem od GT5 bo po patchu kierownica (F430) mi nie działała i sprzedałem kierę oraz GT5.

ps. Już widzę, że wiara jest za startem o 20 lub nawet wcześniej, więc sobie odpuszczę w 5 lidze.

Edytowane przez Shady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to tak:

Do ligi dolacza: F3niX

Witam Sir Siekier,

Jestem zainteresowany jazda w lidze f1 2011.

Mój nick na forum to: F3niX

Moj nick na psnid to: WildaF3niX

Mam lat: 25

Gram na: Kierownica DFGT

Jest możliwośc nagrywania wyścigów

Nie chce pomóc w tworzeniu ligi

O sobie kilka słów: Mieszkajacy w UK majacy siedzibe Red Bull Racing dzielnice dalej ale wierny fan Scuderia Ferrari Zawsze celuje w czysta, bezkolizyjna jazde. Dosyc duze doswiadczenie w prowadzeniu wirtualnego bolidu.

Witamy i zapraszamy do dyskusji i do wspanialej zabawy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no widze ze nie tylko ja z errorem mieszkamy na wyspie :) witamy cb nowy kolego sweat.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanko kontrolne: czy w jakiejś z lig jest lub będzie możliwość grania z linią na zakrętach ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zadnej stety... jestesmy za dobra zabawa ale troszke wklady od graczy wymagamy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanko kontrolne: czy w jakiejś z lig jest lub będzie możliwość grania z linią na zakrętach ??

dasz radę bez :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że jak troszkę potrenujesz to linia bedzie Ci zbędna, a wręcz przeskadająca. Też w pierwszych momentach z grą myślałem że jest niezbędna, ale po czasie wyłączyłem ją jak poznałem dobrze dany tor choć nie mam tyle czasu na grę ile bym chciał to i tak po kilku kólkach wolę jeździć bez lini.

Pozdr.

Voytheck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi głównie o brak czasu na treningi, między GP jest tydzień a jeszcze są inne zajęcia niż poznanie każdego zakrętu i punktów hamowania aby mieć dużo frajdy z jazdy dla siebie oraz nie psuć jej innym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Keil nie chce mi się wierzyć, że będziesz jeździł w lidze bez trenowania :)

Dasz radę bez linii na 100%. Ta linia narzuca styl jazdy i nie zdajesz sobie sprawy, że ona Ci przeszkadza. Wystarczy przejechać 5-10 okrążeń, by nauczyć się na pamięć toru, zakrętów i dohamowań. Późniejsze okrążenia to już tylko szlifowanie wszystkiego do perfekcji.

Jeśli masz zamiar jeździć w lidze bez trenowania, to linia i tak w niczym by Ci nie pomogła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi