maks 6 Napisano 9 Styczeń 2011 Na początek chciałem Cię Kowal przeprosić za ten incydent na 3 czy 4 okrążeniu(lewy zakręt). Jechałem już na wysokości 1/3 Twojego bolidu w prawo nie mogłem odbić bo mocniej bym podciął, a w lewo już nie dało rady bo miałem na maxa skręcone koła. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie...w złym miejscu chciałem próbowac wyprzedzić. Po drugie już strasznie irytuje mnie jazda na padzie (kierki jak narazie nie będe miał). Płynność skręcania pozostawia wiele do życzenia..takim "skokowym" skręcaniem to sobie moge powalczyć, ale tylko ze swoim czasem albo w singlu..przyspieszanie na trigerze też nie najlepsze, a ustawiając tą trakcje dużo się traci na przyspieszeniu. Wy jeździcie coraz lepiej, a ja stoje w miejscu, albo i nawet się cofam. Dlatego, żeby się nie męczyć na tym padzie i innym nie psuć wyścigów to niestety, ale REZYGNUJE z dalszej jazdy z Wami. Wielkie dzięki za wspólne granie :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 9 Styczeń 2011 Qual: Wyscig: Maks nie mam Ci za zle, i tak kiepski wyscig w moim wykonaniu :P Szkoda ze juz z nami nie pojezdzisz no ale co poradzic. Ja sam powiem ze od kiedy GT5 wyszlo nie mam jakos ani cierpliwosci, ani checi na granie w ten pseudosymulacyjny model jazdy. Dojade do konca sezonu ale jakis rewelacyjnych wynikow jakie byly na poczatku sezonu nie przewiduje. Sir Siekier prosba do ciebie o rozpoczecie poszukiwania nastepcy maksa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 9 Styczeń 2011 jak dla mnie bardzo ciekawy wyścig i udany :D na początku świetna walka z pitianem tak samo jak pózniej z dor'em, nagralem z tego co nieco wiec narazie jest film w obróbce jak skoncze to wrzuce filmik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitian 38 Napisano 9 Styczeń 2011 (edytowane) Wrzucam sam poczatek do pit stopu, bo potem już nic sie nie działo. 2 okrążenie 2 zakręt pierwszy strzał w tył od Mateo, potem na tym samym okrążeniu w 3 sektorze strzał od niego i wyprzedzenie. Po tym troche mnie poniosło i razem wyjechaliśmy poza tor. Ciekawy jestem jak wy ocenicie tą walke. Potem bug w moim pit stopie i z koniec walki o trzecie miejsce. Więcej sie nie bede wypowiadał bo żal mi tej gry. Szykujemy z Kowim przesiadke, na GT5 jak skończymy te mistrzostwa. Fajnie byłoby pograć w tym naszym składzie, także bedziecie informowani o postępach. Szczegóły później, pozdro ;) Edytowane 9 Styczeń 2011 przez pitian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 9 Styczeń 2011 (edytowane) MateoF1 wrzucaj swoj filmik, bo widac u pitiego ze mu na tylku hamowales i ze nie oddales pozycji, chce zobaczyc to z twojego ujecia zeby sie ustosunkowac do tego. Edytowane 9 Styczeń 2011 przez KOWI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 9 Styczeń 2011 Ja tak wtrącając swoje 3 grosze...to bazując na podobnych sytuacjach u nas w lidze, to po prostu ten co przywalił komuś w zad nawet nie bierze się do wyprzedzania. Zwalnia i czeka aż wróci na swój tor jazdy. Zdarza się zblokować koła, itd. Ale wykorzystywanie tego na swoją korzyść to już druga sprawa. Ewentualnie oddanie na kolejnym okrążeniu czy coś takiego. Kolega nowy to może jeszcze nie ogarnia za bardzo zasad jakie powinny panować na torze. Ale spór do rozstrzygnięcia pozostawiam organizatorom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 9 Styczeń 2011 (edytowane) sory pitian za te strzały za pierwszym razem była moja wina bo za pózno zacząłem hamować ale za drugim razem jak za tobą jechałem to zahamowałeś na wyjściu i nie mogłem juz uciec ale nic sie nie stało więc jest ok Ps. Patrickosan za każdym razem jak kogoś uderze i będzie to z mojej winy to go puszczam tak samo w tym przypadku stuknąłem go ale zwolniłem i nie wyprzedzałem a potem to już czysto wyprzedziłem moim zdaniem Edytowane 9 Styczeń 2011 przez MateoF1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 9 Styczeń 2011 Patricko wlasnie dlatego chce zobaczyc to u niego na filmiku. I tak najwyzej ostrzerzenie bedzie takze bez strachu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitian 38 Napisano 9 Styczeń 2011 Ja jako organizator w tym wypadku nie bede podejmował decyzji, bo jestem stroną w tym sporze. A jak wiadomo nikt nie może być sędzią we własnej sprawie :) Mateo, a gdzie miałem hamować? Byłem przed Tobą, więc jechałem po prostu swoim torem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 9 Styczeń 2011 (edytowane) chodzi wam o ten moment 2:51 na filmiku? z mojej perspektywy wyglądało to całkiem inaczej, otóż jestem święcie przekonany że nawet go nie dotknąłem i dlatego pojechałem dalej i nie oddałem pozycji, z resztą zobaczycie sami na moim filmiku że z mojego punktu widzenia wcale nie wyglądało na stuknięcie jutro wrzuce filmik to sami zobaczycie wiem pitian sory myslalem ze chodzi wam o ten moment 1:22 bo wtedy cie lekko uderzyłem, zobaczycie wszystko jutro na moim filmie Edytowane 9 Styczeń 2011 przez MateoF1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 10 Styczeń 2011 No widzisz najwidoczniej nawet nie poczules co tez sie zdaza. Ja tez mialem sytuacje z maitijadem ze myslalem ze kontaktu nie bylo, ale szybko sie spytalem poczekalem puscilem i wszyscy byli happy :P Wystarczy sie spytac i bedzie po sprawie, no ale wrzucaj filmik oblukamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matijad 173 Napisano 10 Styczeń 2011 dla mnie udany wysig po tym jak ktos mi wjecha w dupe na poczatku pózniej bylo lepiej walka z kowim do polowy wysigu byla fajna ,zagadalem sie i wjechalem w zwir i kowi uciekl mi na 8 sek prubowalem odrobic ale nie dalo rady gratulacje dla mateo za zwyciestwo choc gdyby dorowi bolid sie nie rozpadl to dowiuzl by zwyciestwo do mety ,teraz budapeszt tor dla mnie ciezki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkos123 0 Napisano 10 Styczeń 2011 W moim przypadku dojazd do mety uznaje jako sukces :) Trasy uczyłem się od zera na 2h przed startem ! Wiem, że to żadne tłumaczenie ale takie są fakty. Może w tym tygodniu uda mi się wreszcie znaleźć chwilę na treningi. Na starcie ktoś elegancko przywalił mi w tyłek ... no i obrocik gotowy. Znając swoje możliwości bardzo starałem się nikomu nie popsuć zabawy - mam nadzieję, że mi się to udało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dor2205 1 Napisano 10 Styczeń 2011 Matijad tak dla sprostowania - Mateo był po znianie opon szybszy. Mój psełdo bolid z kartonów sie rozpadł to fakt:) i musiałem sie na chwile zatrzymać:) ale to sie zdażyło zaraz po tym jak Mateo mnie wyprzedził. Po zmianie opon na twarde Mateo był poprostu szybszy więc nie było by i tak szans na zwycięstwo. Dzisiaj też sie zorientowałem ze jak zaczęło padać w kwalifikacjach i byłem jeszcze na slikach to zmieniłem trakcje na pełna i zapomniałem tego gówna wyłączyć na wyścig. Trakcja może pomaga bo jedzie sie na luzie ale dobrych czasów to sie już robić nie da. Jeśli Mateo jechał bez trakcji to moze jeszcze powalcze w następnych wyścigach, jeśli jechał na trakcji pełnej jak ja to raczej nie damy juz chłopakowi rady. Dzięki wielkie Mateo za walke. Moja Dorota jak sie normalnie zabardzo tym nie interesuje to tym razem obgryzła wszystkie paznoksie przez te 5 czy 6 kółek:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maks 6 Napisano 10 Styczeń 2011 Maks nie mam Ci za zle, i tak kiepski wyscig w moim wykonaniu :P Szkoda ze juz z nami nie pojezdzisz no ale co poradzic. Ja sam powiem ze od kiedy GT5 wyszlo nie mam jakos ani cierpliwosci, ani checi na granie w ten pseudosymulacyjny model jazdy... może i tak, ale zdaje sobie sprawe że minimum 5 sec straciłeś i wkurw... pozostaje do końca wyścigu :D. Mimo, że już nie jestem w lidze to jak będziesz organizował lige w GT to jak będzie można to chętnie się dołącze do Was (w gt dużo lepiej na padzi mi się gra niż w F1)fajnie byłoby pojeździć w Waszym gronie :) Odnośnie wyścigu jeszcze..nie wiem czy tylko ja tak miałem, ale już nie mogłem wytrzymać jak po tej długiej prostej był nawrót w prawo i jechałem na jedyneczce powolutku..bez gazu a dupa i tak uciekała i spin gotowy :/ (prędkość była odpowiednia co do zakrętu) p.s.wrzucajcie jak najwięcej filmików bo jestem ciekaw jak potoczy się walka w tej lidze :) ... mam Was na oku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkorbut77 3 Napisano 10 Styczeń 2011 witam ja tez mam filmik wrzuce go potem ale na nim nic sie nie dzieje.Ale od poczatku przygotowanie do startu i co, nie slysze silnika zegar mi pokazuje obroty na maxsa a bolid nic, ruszam tym i tamtym w panice nawet fotelem a on nie reaguje i sart wszyscy poszli a ja nadal stoje i sie paluje z pedalem gazu no i wrescie ruszyl i tak jechalem jechalem i dojechalem na trzecim nastepne pudlo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 10 Styczeń 2011 (edytowane) to jest start wyscigu i potem te male potyczki z pitian'em, sami zobaczcie i ocencie czy wy na moim miejscu nie pojechalibyscie dalej to jest ten moment 2:51 pozniej dodam jeszcze walke z dorem i jeszcze filmik przedstawiajacy walke z dor'em Edytowane 10 Styczeń 2011 przez MateoF1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dor2205 1 Napisano 10 Styczeń 2011 ciekawy kąt filmowania:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 10 Styczeń 2011 sory nie mialem jak inaczej ustawic kamery :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 10 Styczeń 2011 Powinno pasc pytanie czy go dotknales, lepiej sie zapytac i pozniej wyprzedzic niz potem maja byc jakies nieporozumienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 10 Styczeń 2011 teraz nie mam wogole sluchawki co moze potwierdzic np dor, co do tego dotkniecia to tak dotknalem go z nieswiadomoscia ale niewiem czy zauwazyliscie bo on mnie potem wypchal za tor i chwile potem jeszcze raz (nie specjalnie oczywiscie) tak wiec jestesmy kwita, moim zdaniem spor zakonczony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkorbut77 3 Napisano 10 Styczeń 2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitian 38 Napisano 10 Styczeń 2011 (edytowane) Cóż, jeśli chodzi o to wypchnięcie poza tor, to napisałem już ze troche mnie tam poniosło i oboje wyjechaliśmy, a jak spojrzysz na moj filmik to przy tym drugim "wypchnięciu" to jak tylko mi sie pokazałeś na ekranie to zrobiłem Ci miejsce, bo wcześniej po prostu nie miałem pojęcia gdzie jesteś. Ale git, można temat zakończyć, nie ma tutaj aż takiego przewinienia żeby mówić o jakichś karach. Tabelka zaktualizowana. Widzisz szkorbut, Twoja strata do mnie 6 sekund pewnie wzięła sie z tego bugu podczas startu. Biedna gra Ładnego sausage fest'a se chłopaki na poboczu zrobili w 4:05 na Twoim filmiku :laugh: Edytowane 10 Styczeń 2011 przez pitian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 10 Styczeń 2011 (edytowane) no wlasnie zauwazylem to dlatego mowie ze to nie byla twoja wina tylko poprostu mnie nie widziales tak samo jak ja nie wjechalem w ciebie celowo tylko jak juz powiedzialem, nieswiadomie, ale wszystko jest ok wiec bierzmy sie do roboty przed nastepnym gp aby bylo mniej nieprzyjemnych sytuacji dla wszystkich ;) co do roberta, rzeczywiscie ja takze widze taki bug pierwszy raz na oczy i jestem pewien podziwu dla ciebie ze z taka strata dojechales na 3 miejscu, brawo! Edytowane 10 Styczeń 2011 przez MateoF1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkorbut77 3 Napisano 10 Styczeń 2011 niestety to 3 miejsce to nie tylko moja zasługa wyprzedzilem tylko bola chociaz i on chyba troche zjechal z toru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach