KopaczK 192 Napisano 4 Kwiecień 2011 Argumenty poruszali ludzie, których usiłowałeś Swoim wpisem bronić. Słowem, poparłeś zasadność ich roszczeń. Faktycznie ze slimką było inaczej (aczkolwiek to cięcie poprzedziło uszczuplenie fatki o jakiś miesiąc), ale w takim razie decyzja była uzasadniona. Po kiego grzyba SCE miało walczyć w sądzie z IBM? po to, żeby zachować usługą, z której praktycznie nikt nie korzystał? Wiem, ze po tym jak ją usunięto, okazało się, że praktycznie wszyscy posiadacze PS3 nie wyobrażają sobie życia bez pingwinka, ale bez jaj kto w to wierzy? Uzasadnione? "Bo bezsensem jest usprawiedliwianie Sony"? Świetny argument. To jak nazwiesz bezsensowne przypierniczanie się la samego przypierniczania? Linux umożliwiał instalowanie dowolnych programów, pozwała nawet tworzyć własne, które można było wykorzystać do dowolnego celu. Jeśli dzięki systemowi operacyjnemu (w tym wypadku pingwinkowi) można było przyjrzeć się dokładnie działaniu bebechów i zacząć dobierać się do systemu zabezpieczeń konsoli, a tak właśnie było, to nie dziwota, ze Sony wywaliło w diabły tę opcję. Proste i logiczne. Każdy by tak postąpił. Oczywiście to co napisałeś, jest prawdą. Kto pokochał pingwinka, mógł olać aktualizację i granie w gry, bo przecież pingwinek był najważniejszym aspektem, który przekonał graczy do zakupu PS3. Nigdy nie napisałem, ze tego nie mógł zrobić, więc tekst o braku pomyślunku przed napisaniem czegokolwiek podbijam i i kieruję w Twoją stronę. Proszę Cię. Nie róbmy z siebie idiotów... Co za ciołem trzeba być, żeby mając kopię filmu na DVD/BD, ripować go i w formie kiepsko skompresowanego avika odpalać na konsoli, która jest świetnym odtwarzaczem filmów BD i DVD. Osoby domagające się "poprawnej" obsługi filmów w formatach avi/mvk i innych, nie mają oryginału a jedynie pirackie kopie, więc pomyśl zanim ponownie napiszesz podobną bzdurę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 4 Kwiecień 2011 (edytowane) Argumenty poruszali ludzie, których usiłowałeś Swoim wpisem bronić. Słowem, poparłeś zasadność ich roszczeń. Faktycznie ze slimką było inaczej (aczkolwiek to cięcie poprzedziło uszczuplenie fatki o jakiś miesiąc), ale w takim razie decyzja była uzasadniona. Po kiego grzyba SCE miało walczyć w sądzie z IBM? po to, żeby zachować usługą, z której praktycznie nikt nie korzystał? Wiem, ze po tym jak ją usunięto, okazało się, że praktycznie wszyscy posiadacze PS3 nie wyobrażają sobie życia bez pingwinka, ale bez jaj kto w to wierzy? Uzasadnione? "Bo bezsensem jest usprawiedliwianie Sony"? Świetny argument. To jak nazwiesz bezsensowne przypierniczanie się la samego przypierniczania? Linux umożliwiał instalowanie dowolnych programów, pozwała nawet tworzyć własne, które można było wykorzystać do dowolnego celu. Jeśli dzięki systemowi operacyjnemu (w tym wypadku pingwinkowi) można było przyjrzeć się dokładnie działaniu bebechów i zacząć dobierać się do systemu zabezpieczeń konsoli, a tak właśnie było, to nie dziwota, ze Sony wywaliło w diabły tę opcję. Proste i logiczne. Każdy by tak postąpił. Oczywiście to co napisałeś, jest prawdą. Kto pokochał pingwinka, mógł olać aktualizację i granie w gry, bo przecież pingwinek był najważniejszym aspektem, który przekonał graczy do zakupu PS3. Nigdy nie napisałem, ze tego nie mógł zrobić, więc tekst o braku pomyślunku przed napisaniem czegokolwiek podbijam i i kieruję w Twoją stronę. Proszę Cię. Nie róbmy z siebie idiotów... Co za ciołem trzeba być, żeby mając kopię filmu na DVD/BD, ripować go i w formie kiepsko skompresowanego avika odpalać na konsoli, która jest świetnym odtwarzaczem filmów BD i DVD. Osoby domagające się "poprawnej" obsługi filmów w formatach avi/mvk i innych, nie mają oryginału a jedynie pirackie kopie, więc pomyśl zanim ponownie napiszesz podobną bzdurę. Stary wez nie wyolbrzymiaj i nie rzucaj odrazu skrajnych stwierdzen. Bo gdzie miales na forum wiekszosc userow(nie liczac typowo scenowo-developerskich), ktora niewyobrazala sobie zycia bez pingwina. Zawsze to byla mniejszosc userow tylko bardziej ujawnila sie po tym jak zostalo im to zabrane i nie rzucaj hasel, ze odrazu nie widzi zycia bez pingwina czy ze byl najwazniejszym aspektem. A moze rownie korzystala np. z pingwina co i gier na konsoli 50/50. I co ty masz do powiedzenia dla takich ludzi ? To ze sa mniejszosci to mozna ich bylo walnac w dupe ? Sony moglo zalatac swoje zabezpieczenia w inny sposob co zostalo powiedziane na konferencji hackerskiej z zeszlego roku. Ale poszlo na latwizne i udupiajac tym uczyciwych userow. Tak jak napisales PROSTE bylo takie rozwiazanie, ale PRZEMYSLANE nie do konca. O odtwarzaniu PIRACKICH filmow tez sie hamuj z takim okresleniem. Bo jakos PIRACKIE mp3 (ktorych ludzie maja jeszcze wieksza ilosc niz filmow) mozna odtwarzac wiec argument nie trafiony. Wiec pomysl zanim napiszesz podobna bzdure. Osobiscie nie ze jestem jakims antySONYuserem ale nie lubie jak mnie ktos wali w ciu.... Tyczy sie to kazdej firmy ktorej mam produkty. Ale SONY wali nas po jajkach az milo... Ciekaw jestem kiedy skorzystaja z NOWEGO WPISU w NOWYM REGULAMINIE ktory pojawil sie w PSN kilka dni temu a o ktorym nikt nie wspomnial i wprowadzi OPLATY ZA KORZYSTANIE z PSN ! Bo teraz dzieki NOWEMU REGULAMINOWI maja juz taka mozliwosc ! :/ Edytowane 4 Kwiecień 2011 przez Frog_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 4 Kwiecień 2011 Sony moglo zalatac swoje zabezpieczenia w inny sposob co zostalo powiedziane na konferencji hackerskiej z zeszlego roku. Ale poszlo na latwizne i udupiajac tym uczyciwych userow. Tak jak napisales PROSTE bylo takie rozwiazanie, ale PRZEMYSLANE nie do konca. ta, hakerzy stwierdzili, że ps3 mogło załatać zabezpieczenia w inny sposób (pewnie łatwiejszy do złamania), a tak to biedni hakerzy mieli utrudnione życie przez sony (aż na konferencji musieli się pożalić) ... dlaczego nie przemyślane? ps3 cały czas się swietnie sprzedaje (w ostatnich miesiacach, tygodniowa sprzedaż ps3 przewyższa tygodniową sprzedaż xbox'a) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 4 Kwiecień 2011 ta, hakerzy stwierdzili, że ps3 mogło załatać zabezpieczenia w inny sposób (pewnie łatwiejszy do złamania), a tak to biedni hakerzy mieli utrudnione życie przez sony (aż na konferencji musieli się pożalić) ... dlaczego nie przemyślane? ps3 cały czas się swietnie sprzedaje (w ostatnich miesiacach, tygodniowa sprzedaż ps3 przewyższa tygodniową sprzedaż xbox'a) PEWNIE LATWIEJSZY DO ZLAMANIA... Raczej na odwrot. Bo jak sie okazuje to co do tej pory sony zrobilo okazalo sie malo skuteczne. A na konferencji raczej OBNAZYLI SONY a nie sie ZALILI. Dlaczego nieprzemyslane ? A no dlatego zyskalo sobie tylko przeciwnikow i stracilo w oczach wielu uzytkownikow (m.in.procesy w sadzie). I przez co zaczela sie wojna z HACKERAMI. A sprzedaz swietna sprzedaz ps3 w ostatnich miesiacach jest oczywista ! PS3 JEST BANALNE DO PRZEROBIENIA i grania na lewych grach oraz odtwarzania innych multimediow !! Stad ten wzrost. W kolo mnie kazdy kto uslyszal ze da sie w koncu przerobic ps3 i to w tak prosty sposob wlasnie dopiero teraz decyduje sie na zakup konsoli !! No wiec moze jesli patrzac ze sony specjalnie tak nieudolnie zabepieczylo swoja konsole by rozochocona piraceniem ludnosc podniosla sprzedaz to faktycznie PRZEMYSLANE ;) Tak jak pisalem, SONY zadupcylo bo obralo zla droge walki czego poczatkiem bylo zabranie OtherOS... To tak jakby podam przyklad. Pewien producent wydal by GRE i ktory reklamowal by swoj produkt ze ma zajefisty singiel player oraz mega wypasny multiplayer !! Obojetnie czy na konsole czy na PC. I gdy gra wyszla by narynek okazalo by sie ze ma buga ktory pozwala na czitowanie online i sprawia ze praktycznie uczciwi userzy nie moga spokojnie pograc i czerpac funu z multi. I nieudolny producent jako dzialanie przeciw POWYLACZAL BY SERWERY ONLINE i powiedzial userom ze niestety z powodu ZLYCH LUDZI rozgrywka online zostala wycofana ! Ale zeby sie nie martwic bo przeciez macie SUPER SINGLE PLAYERA ktora naprawde jest MEGA ! A w pozniejszym czasie zamierzamy wydac update ktory doda opcje CO-OP na jednym stanowisku !! Takze wyczekujcie cierpliwie aktualizacji DRODZY USERZY !!! CZy bylibyscie takim dzialaniem usatysfakcjonowani wydajac kupe kasy na ten MEGA TYTUL ?? Czy to wlasciwe podejscie do rozwiazania problemu ??? Wydaje mi sie ze NIE ! Wlasciwym bybylo pracowanie nad naprawieniem multi ktory sie nalezal uczciwym userom a generalnie wypuszczaniem DOPRACOWANYCH a nie NIEUDOLNIE zrobionego PRODUKTU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 4 Kwiecień 2011 Usunięto linuksa nie w celu ochrony PS3 czy wykorzystywaniu zestawów połaczonych tylko zwyczajnie aby PS3 nie służyło do dzielenia sie pirackimi mediami(muzyka,filmy). Inne powody to wymysły userów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 4 Kwiecień 2011 To tak jakby podam przyklad. Pewien producent wydal by GRE i ktory reklamowal by swoj produkt ze ma zajefisty singiel player oraz mega wypasny multiplayer !! Obojetnie czy na konsole czy na PC. I gdy gra wyszla by narynek okazalo by sie ze ma buga ktory pozwala na czitowanie online i sprawia ze praktycznie uczciwi userzy nie moga spokojnie pograc i czerpac funu z multi. I nieudolny producent jako dzialanie przeciw POWYLACZAL BY SERWERY ONLINE i powiedzial userom ze niestety z powodu ZLYCH LUDZI rozgrywka online zostala wycofana ! Ale zeby sie nie martwic bo przeciez macie SUPER SINGLE PLAYERA ktora naprawde jest MEGA ! A w pozniejszym czasie zamierzamy wydac update ktory doda opcje CO-OP na jednym stanowisku !! Takze wyczekujcie cierpliwie aktualizacji DRODZY USERZY !!! CZy bylibyscie takim dzialaniem usatysfakcjonowani wydajac kupe kasy na ten MEGA TYTUL ?? Czy to wlasciwe podejscie do rozwiazania problemu ??? Wydaje mi sie ze NIE ! Wlasciwym bybylo pracowanie nad naprawieniem multi ktory sie nalezal uczciwym userom a generalnie wypuszczaniem DOPRACOWANYCH a nie NIEUDOLNIE zrobionego PRODUKTU ! To nie jest żaden przykład bo tak właśnie jest ;) Oczywiście o tym nie wiesz, ale każda gra posiadająca w swojej ofercie rozgrywki sieciowe zawiera klauzule o możliwości wyłaczenia w dowolnej chwili tej funkcji. Kupując grę zgadzasz się na to. Podobny zapis o wyłączeniu dowolnych usług znajduje się w Regulaminie PSN na który się zgadzasz. A jak się nie zgadzasz to nie korzystaj z konsoli. I proszę, problem z głowy. Poza tym kuriozalnie brzmią twoje posty FrogDR jak się wie, że strzelasz z piratów aż ci się lufa grzeje. Wielki pokrzywdzony ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glimi 2 Napisano 4 Kwiecień 2011 PEWNIE LATWIEJSZY DO ZLAMANIA... Raczej na odwrot. Bo jak sie okazuje to co do tej pory sony zrobilo okazalo sie malo skuteczne. A na konferencji raczej OBNAZYLI SONY a nie sie ZALILI. Dlaczego nieprzemyslane ? A no dlatego zyskalo sobie tylko przeciwnikow i stracilo w oczach wielu uzytkownikow (m.in.procesy w sadzie). I przez co zaczela sie wojna z HACKERAMI. A sprzedaz swietna sprzedaz ps3 w ostatnich miesiacach jest oczywista ! PS3 JEST BANALNE DO PRZEROBIENIA i grania na lewych grach oraz odtwarzania innych multimediow !! Stad ten wzrost. W kolo mnie kazdy kto uslyszal ze da sie w koncu przerobic ps3 i to w tak prosty sposob wlasnie dopiero teraz decyduje sie na zakup konsoli !! No wiec moze jesli patrzac ze sony specjalnie tak nieudolnie zabepieczylo swoja konsole by rozochocona piraceniem ludnosc podniosla sprzedaz to faktycznie PRZEMYSLANE ;) Tak jak pisalem, SONY zadupcylo bo obralo zla droge walki czego poczatkiem bylo zabranie OtherOS... To tak jakby podam przyklad. Pewien producent wydal by GRE i ktory reklamowal by swoj produkt ze ma zajefisty singiel player oraz mega wypasny multiplayer !! Obojetnie czy na konsole czy na PC. I gdy gra wyszla by narynek okazalo by sie ze ma buga ktory pozwala na czitowanie online i sprawia ze praktycznie uczciwi userzy nie moga spokojnie pograc i czerpac funu z multi. I nieudolny producent jako dzialanie przeciw POWYLACZAL BY SERWERY ONLINE i powiedzial userom ze niestety z powodu ZLYCH LUDZI rozgrywka online zostala wycofana ! Ale zeby sie nie martwic bo przeciez macie SUPER SINGLE PLAYERA ktora naprawde jest MEGA ! A w pozniejszym czasie zamierzamy wydac update ktory doda opcje CO-OP na jednym stanowisku !! Takze wyczekujcie cierpliwie aktualizacji DRODZY USERZY !!! CZy bylibyscie takim dzialaniem usatysfakcjonowani wydajac kupe kasy na ten MEGA TYTUL ?? Czy to wlasciwe podejscie do rozwiazania problemu ??? Wydaje mi sie ze NIE ! Wlasciwym bybylo pracowanie nad naprawieniem multi ktory sie nalezal uczciwym userom a generalnie wypuszczaniem DOPRACOWANYCH a nie NIEUDOLNIE zrobionego PRODUKTU ! Czasami przeczytaj umowę którą akceptujesz. Tam wyraźnie jest napisane że niektóre aktualizacje mogą usuwać i dodawać niektóre funkcje. Jak myślisz czy gdyby otherOS nadal byłby dostępny to co hakerzy by stwierdzili "jest linux to nie będziemy łamać zabezpieczeń?". Tak czy siak gdyby był linux nadal to były by próby złamania zabezpieczeń i nie wmówisz mi że one zostały złamane tylko po to był można było instalować linuxa bo gdyby tak było to wychodziły by same CFW bez możliwości odpalania pirackich kopii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 4 Kwiecień 2011 O odtwarzaniu PIRACKICH filmow tez sie hamuj z takim okresleniem. Bo jakos PIRACKIE mp3 (ktorych ludzie maja jeszcze wieksza ilosc niz filmow) mozna odtwarzac wiec argument nie trafiony. Wiec pomysl zanim napiszesz podobna bzdure. Osobiscie nie ze jestem jakims antySONYuserem ale nie lubie jak mnie ktos wali w ciu.... Tyczy sie to kazdej firmy ktorej mam produkty. Ale SONY wali nas po jajkach az milo... Ciekaw jestem kiedy skorzystaja z NOWEGO WPISU w NOWYM REGULAMINIE ktory pojawil sie w PSN kilka dni temu a o ktorym nikt nie wspomnial i wprowadzi OPLATY ZA KORZYSTANIE z PSN ! Bo teraz dzieki NOWEMU REGULAMINOWI maja juz taka mozliwosc ! :/ Pierwszego hamowania się nawet nie skomentuję. ;) Co do drugiego, to pierniczysz. Pliki wideo można spokojnie odtwarzać, podobnie jak mp3. Dlaczego dlatego, że mp3 są legalne i można je zakupić (choćby w PSS), a filmy w formacie avi możesz nakręcić kamerą (np. wakacyjną wyprawę), wrzucić na PS3 i spokojnie oglądać. Problem istnieje tylko w głowach złodziejaszków/piratów, którzy chcieliby pooglądać zripowane BD/DVD, a mają z tym kłopot. A płatne multi mogą wprowadzić. Wisi mi granie po sieci. Aczkolwiek, jeśli SONY, czy inna firma przegnie, to zmienię jej produkty na te pochodzące od konkurencji i nie będę chrzanił, że to nie fair, bo zgodziłem się na zaoferowane przez SONY warunki użytkowania PS3 i PSN. Proste. Usunięto linuksa nie w celu ochrony PS3 czy wykorzystywaniu zestawów połaczonych tylko zwyczajnie aby PS3 nie służyło do dzielenia sie pirackimi mediami(muzyka,filmy). Inne powody to wymysły userów Skoro tak, to nawet rozsądniej. Przecież SONY jest wydawcą wielu filmów i płyt z muzyką, a zatem wyświadczyli sobie w ten sposób przysługę. Logiczne. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zioom888PL 0 Napisano 4 Kwiecień 2011 Mi na ps3 brakuje tylko L4D 1 i 2 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mac88 19 Napisano 4 Kwiecień 2011 (edytowane) KopaczK Nie zrozumiałeś chyba o co mi chodzi z Linux'em -argumentacja Sony usprawiedliwiająca usunięcie Os'a jest śmieszna -bo uderzała tylko w legalnych użytkowników a nie piratów,bo piraci nie ściągali aktualizacji i mogli nadal próbować łamać konsole przez np Linux'a ,a legalni gracze bez aktualizacji nie mogli grać np online i chyba nowe gry na PS3..... A jak już wspomniałem nie ma pirackich formatów ,poza tym avi na moim 23 calowym monitorze nie różni się zbytnio od obrazu Full HD (nie wszyscy mają 50 calowe ekrany).... A wracając do ripowania-to głównie o przestrzeń dyskową chodzi.... Brak przeglądarki www,brak odtwarzacza mp3 (prawdziwego), przydał by się też pakiet biurowy-ale już chyba za dużo wymagam..... -po prostu brakuje OS'a .......... Edytowane 4 Kwiecień 2011 przez Mac88 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glimi 2 Napisano 4 Kwiecień 2011 pakiet biurowy? Co jeszcze drukarka, skaner, a może ma prac i gotowac? To jest konsola do gry a nie robot wielofunkcyjny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 4 Kwiecień 2011 akurat drukarkę można podłączyć :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glimi 2 Napisano 4 Kwiecień 2011 akurat drukarkę można podłączyć :thumbsup: Wiem. Ale porostu niektórzy zbyt dużo wymagają od zwykłego urządzenia. Jak nie ma to musi być jakiś powód dlaczego nie ma albo po prostu nie ma i już. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mac88 19 Napisano 4 Kwiecień 2011 Wiem. Ale porostu niektórzy zbyt dużo wymagają od zwykłego urządzenia. Jak nie ma to musi być jakiś powód dlaczego nie ma albo po prostu nie ma i już. Przeczytaj sobie temat ,potem go przeanalizuj ,następnie opinie zachowaj dla siebie.... Nie wymagam od PS3 robienia soku,tylko rzeczy które są w jej zasięgu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 4 Kwiecień 2011 KopaczK Nie zrozumiałeś chyba o co mi chodzi z Linux'em -argumentacja Sony usprawiedliwiająca usunięcie Os'a jest śmieszna -bo uderzała tylko w legalnych użytkowników a nie piratów,bo piraci nie ściągali aktualizacji i mogli nadal próbować łamać konsole przez np Linux'a ,a legalni gracze bez aktualizacji nie mogli grać np online i chyba nowe gry na PS3..... A jak już wspomniałem nie ma pirackich formatów ,poza tym avi na moim 23 calowym monitorze nie różni się zbytnio od obrazu Full HD (nie wszyscy mają 50 calowe ekrany).... A wracając do ripowania-to głównie o przestrzeń dyskową chodzi.... Brak przeglądarki www,brak odtwarzacza mp3 (prawdziwego), przydał by się też pakiet biurowy-ale już chyba za dużo wymagam..... -po prostu brakuje OS'a .......... Z tym się mogę zgodzić. Choć nie do końca. Przecież do skutecznego złamania systemu, nieodzowna jest znajomość aktualnego oprogramowania. Formatów nie, ale nie przekonasz mnie, że ktokolwiek posiadający BD/DVD będzie bawił się w oglądanie zripowanych kopii. A nie o to, ze za zripowany film zassany z sieci nie trzeba płacić? :P Przeglądarka jest. Co to jest "prawdziwy odtwarzacz mp3"? Pakiet biurowy? Żeby klepać padem teksty w WORDzie? Bez jaj... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 4 Kwiecień 2011 Kto mówi o padzie? Można bezproblemowo klawiaturę podłączyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 4 Kwiecień 2011 Serio? To bajer. W takim razie nie powinno być kłopotu z przeniesieniem na PS3 WoWa i innych znanych MMO. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mac88 19 Napisano 4 Kwiecień 2011 Z tym się mogę zgodzić. Choć nie do końca. Przecież do skutecznego złamania systemu, nieodzowna jest znajomość aktualnego oprogramowania. Formatów nie, ale nie przekonasz mnie, że ktokolwiek posiadający BD/DVD będzie bawił się w oglądanie zripowanych kopii. A nie o to, ze za zripowany film zassany z sieci nie trzeba płacić? :P Przeglądarka jest. Co to jest "prawdziwy odtwarzacz mp3"? Pakiet biurowy? Żeby klepać padem teksty w WORDzie? Bez jaj... Z formatami masz racje ;) ,przeglądarka od Sony to nie przeglądarka(podobno ma wyjść Firefox dla PS3-ale to chyba plotka),prawdziwy odtwarzacz mp3 to taki w którym łatwo znaleźć kawałek,są ustawienia dźwięku,grupowanie muzy itd,a pakiet biurowy -przecież jest klawiatura od Logitecha Mediaboard .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 4 Kwiecień 2011 (edytowane) Co do drugiego, to pierniczysz. Pliki wideo można spokojnie odtwarzać, podobnie jak mp3. Dlaczego dlatego, że mp3 są legalne i można je zakupić (choćby w PSS), a filmy w formacie avi możesz nakręcić kamerą (np. wakacyjną wyprawę), wrzucić na PS3 i spokojnie oglądać. Problem istnieje tylko w głowach złodziejaszków/piratów, którzy chcieliby pooglądać zripowane BD/DVD, a mają z tym kłopot. Mozesz mi powiedziec dlaczego mp3 sa legalne a nie moga byc nielegalne bo nie rozumiem tego co napisales "Dlaczego dlatego, że mp3 są legalne" ? avi mozesz nakrecic kamera i ogladac wakacyjna wyprawe ale rownie dobrze mozesz miec sciagniete filmy z netu w avi. I to samo sie tyczmy mkv. Jak juz podales ten przyklad z wakacjami. TEraz mamy kamery FULL HD i czasy ida do przodu. Nikt tego nie bedzie ripowal do AVI tylko do MKV bo to format bardziej elastyczny z wiekszymi mozliwosciami.. Tak jak kiedys byl WAV i nastaly MP3 tak teraz AVI staje sie przezytkiem a MKV przyszloscia. I szkoda ze tego nie mamy w ps3. To nie jest żaden przykład bo tak właśnie jest ;) Oczywiście o tym nie wiesz, ale każda gra posiadająca w swojej ofercie rozgrywki sieciowe zawiera klauzule o możliwości wyłaczenia w dowolnej chwili tej funkcji. Kupując grę zgadzasz się na to. Podobny zapis o wyłączeniu dowolnych usług znajduje się w Regulaminie PSN na który się zgadzasz. A jak się nie zgadzasz to nie korzystaj z konsoli. I proszę, problem z głowy. Poza tym kuriozalnie brzmią twoje posty FrogDR jak się wie, że strzelasz z piratów aż ci się lufa grzeje. Wielki pokrzywdzony ;) No to jesli tak wlasnie jest to czy uwazasz ze sa to "UCZCIWE czy FARI" wpisy or klauzule ? Ja uwazam ze nie powinno takich byc. To tak jak nieuczciwe wpisy w regulaminach u operatorow telefonow komorkowych czy gwarancjach z ktorymi walcza RZECZNICY PRAW KONSUMENTA. I takie i podobne wlasnie NIE FAIR praktyki stosuje SONY przeciwko ktorym sie burze. No bo jak mozna reklamowac wielce np. ta wczesniej wspomniana gre ze ma super multiplayer a jednoczesnie moc wylaczyc ta funkcje w dowolnej chwili... Dla mnie to jest walenie w jajo klienta. Co do mojego strzelania z piratow to szkoda ze nie jestes tez tak rozeznany jak strzelam z orginalow. No ale w ogole nie mam zamiaru ci ani jednego ani drugiego udowadniac bo to ma g. do rzeczy. Wypowiedziec sie moze kazdy..... Aaa i od mojej LUFY to ty sie ..... Nie dla doga ten hotdog ;P Czasami przeczytaj umowę którą akceptujesz. Tam wyraźnie jest napisane że niektóre aktualizacje mogą usuwać i dodawać niektóre funkcje. Jak myślisz czy gdyby otherOS nadal byłby dostępny to co hakerzy by stwierdzili "jest linux to nie będziemy łamać zabezpieczeń?". Tak czy siak gdyby był linux nadal to były by próby złamania zabezpieczeń i nie wmówisz mi że one zostały złamane tylko po to był można było instalować linuxa bo gdyby tak było to wychodziły by same CFW bez możliwości odpalania pirackich kopii. No ale stary otherOS to nie byla "niektoras funkcja" a jedna z kluczowych wielce reklamowanych a usuwanie kluczowych funkcji uwazam tak jak wyzej za NIE UCZCIWE wobec klienta. Co do CFW bez mozliwosci odapalania pirackich kopii to wlasnie ci najwieksi hackerzy ktorym sony wytoczylo procesy to wlasnie oni zajmowali sie takimi sprawami bez mowliwosci odpalania kopii. Ich to w ogole nie interesowalo. GeoHot jako JEDYNY wypuscil CFW ktore nie odpalalo pirackich gier a GRAF pracowal i pracuje (z sukcesem) nad mozliwoscia odpalenia linuxa. Edytowane 4 Kwiecień 2011 przez Frog_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glimi 2 Napisano 5 Kwiecień 2011 Tylko zapomniałeś ze GH nie tylko wydal CFW ale ujawnił tez klucze które były częścią wewnętrzna systemu który do niego nie należy a ich ujawnienie spowodowało plagę piractwa. Gdyby mu na 100% zależało na linuxie to by ich nie ujawnił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 5 Kwiecień 2011 Wiem ze podal masterkeya bo bez niego anirusz. On byl podstawa do calej reszty CFW i wszystkiego. Ale to nie tak ze wystarczylo gdzies sobie wkleic ten klucz i piraty juz dzialaly na konsoli. Tylko trzeba bylo napisac jeszcze kilka aplikacji zeby to wszystko dzialalo jak payload(bdemu), managery i kilka innych zeby piraty dzialaly. Nic z takich rzeczy nie zrobil. To byla tylko jedna skladowa z wielu. A nie jego wina ze znalazly sie czarne owce ktore wykorzystaly ten klucz w TAKI sposob. Bylo to juz walkowane w komentarza na stronie pod wielom artykulami. To tak jakbys oskarzal producentow nozy za zabojstwo albo Einsteina za bombe w hiroszimie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glimi 2 Napisano 5 Kwiecień 2011 Dobrze wiedział że te klucze zostaną wykorzystane inaczej. Wydał klucze to takie programy powstały a gdyby ich nie wydał to były by tylko próby powstania takowych programów które by się nie uruchamiały wiec piractwa by nie było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 5 Kwiecień 2011 Z formatami masz racje ;) ,przeglądarka od Sony to nie przeglądarka(podobno ma wyjść Firefox dla PS3-ale to chyba plotka),prawdziwy odtwarzacz mp3 to taki w którym łatwo znaleźć kawałek,są ustawienia dźwięku,grupowanie muzy itd,a pakiet biurowy -przecież jest klawiatura od Logitecha Mediaboard .... Mnie ten odtwarzacz pasuje, więc mogę go nazwać "prawdziwym". Przeglądarka mogłaby być lepsza, to fakt, ale nazywanie jej syfem jest przegięciem. Pakiety biurowe zazwyczaj kosztują kilka stówek (chyba, że jakieś społecznościowe podróby, ale SONY musiałoby im zapłacić, żeby uzyskać pozwolenie na poszerzenie funkcjonalności konsoli). Miło byłoby, gdyby SCE przeprowadziło ankietę i na podstawie jej wyników dokonało ewentualnych zmian. Mozesz mi powiedziec dlaczego mp3 sa legalne a nie moga byc nielegalne bo nie rozumiem tego co napisales "Dlaczego dlatego, że mp3 są legalne" ? avi mozesz nakrecic kamera i ogladac wakacyjna wyprawe ale rownie dobrze mozesz miec sciagniete filmy z netu w avi. I to samo sie tyczmy mkv. Jak juz podales ten przyklad z wakacjami. TEraz mamy kamery FULL HD i czasy ida do przodu. Nikt tego nie bedzie ripowal do AVI tylko do MKV bo to format bardziej elastyczny z wiekszymi mozliwosciami.. Tak jak kiedys byl WAV i nastaly MP3 tak teraz AVI staje sie przezytkiem a MKV przyszloscia. I szkoda ze tego nie mamy w ps3. Chodziło mi o to, że format sam w sobie jest ok, a o jego piractwie decyduje sam plik. Kupione przez net mp3ki są legalne, podobnie jak własnoręcznie nakręcone filmy (avi/mkv, itp.). Jeśli mp3 jest skopiowana nielegalnie, to jest piratem. Podobnie jest z filmami w wyżej wymienionych formatach, jeśli nie są czymś do czego mamy prawo (np. filmiki z wakacji). Ot, cała filozofia. Wiem ze podal masterkeya bo bez niego anirusz. On byl podstawa do calej reszty CFW i wszystkiego. Ale to nie tak ze wystarczylo gdzies sobie wkleic ten klucz i piraty juz dzialaly na konsoli. Tylko trzeba bylo napisac jeszcze kilka aplikacji zeby to wszystko dzialalo jak payload(bdemu), managery i kilka innych zeby piraty dzialaly. Nic z takich rzeczy nie zrobil. To byla tylko jedna skladowa z wielu. A nie jego wina ze znalazly sie czarne owce ktore wykorzystaly ten klucz w TAKI sposob. Bylo to juz walkowane w komentarza na stronie pod wielom artykulami. To tak jakbys oskarzal producentow nozy za zabojstwo albo Einsteina za bombe w hiroszimie. Ty na serio to piszesz? Uważasz, ze to co to ścierwo zrobiło jest fair? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mac88 19 Napisano 5 Kwiecień 2011 Mnie ten odtwarzacz pasuje, więc mogę go nazwać "prawdziwym". Przeglądarka mogłaby być lepsza, to fakt, ale nazywanie jej syfem jest przegięciem.Pakiety biurowe zazwyczaj kosztują kilka stówek (chyba, że jakieś społecznościowe podróby, ale SONY musiałoby im zapłacić, żeby uzyskać pozwolenie na poszerzenie funkcjonalności konsoli). Miło byłoby, gdyby SCE przeprowadziło ankietę i na podstawie jej wyników dokonało ewentualnych zmian. Jestem na Linux'ie 2 lata(UBUNTU) i nazwanie Open office czy Libre Office społecznościowymi podróbami to przegięcie ,poza tym to open source czyli Sony nie musi nikomu nic płacić.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 5 Kwiecień 2011 To, jak napisałeś, "open source", ale mógłby stać się ważną funkcją PS3, a tylko idiota pozwoliłby wielkiej korporacji korzystać z tego za friko. Użytkowanie tego domu to jedno, ale zamienienie tej funkcji w kartę przetargową, to zupełnie inna sprawa. Gdyby to było takie banalne, to od dawna mielibyśmy na PS3 firefoxa, a przynajmniej CHROME`a. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach