Skocz do zawartości
Kitana

Czego Wam Brakuje W Ps3?

Rekomendowane odpowiedzi

To, jak napisałeś, "open source", ale mógłby stać się ważną funkcją PS3, a tylko idiota pozwoliłby wielkiej korporacji korzystać z tego za friko. Użytkowanie tego domu to jedno, ale zamienienie tej funkcji w kartę przetargową, to zupełnie inna sprawa. Gdyby to było takie banalne, to od dawna mielibyśmy na PS3 firefoxa, a przynajmniej CHROME`a. ;)

open source odnosi się w mojej wypowiedzi do pakietu biurowego-i oczywiście że Sony mogło by wrzucić go na PS3-po odpowiednim przerobieniu pod PS3,a co do przeglądarek to chrome ma licencje BSD -czyli też darmowa i do prawie luźnej modyfikacji,ale z pewnymi kruczkami -ale podobnie jak w przypadku pakietu biurowego trzeba taką przeglądarkę przerobić pod architekturę PS3 bo 256 Ram to mało....

Nie chcę Cię obrazić ,ale stwierdzeniem "...mógłby stać się ważną funkcją PS3, a tylko idiota pozwoliłby wielkiej korporacji korzystać z tego za friko..."-pogrążyłeś się :D ,open source-to oprogramowanie wolne,za darmo,dla wszystkich :) ,przecież chrome powstało na bazie innych aplikacji (częściowo nawet na bazie Mozilli :) ),to samo android....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Open Source to ruch społeczny i przypuszczam, że trzeba by mieć jego zgodę do komercyjnych zastosowań oprogramowania z ich standardami.

To samo Chrome. Niby open source ale ci Google Corporation nie pozwoli tego zainstalować w PS3 i tyle. Mylisz pojęcie wolnego rozprowadzania i modyfikowania oprogramowania OS z korporacyjnym wykorzystaniem go dla celów komercyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Open Source to ruch społeczny i przypuszczam, że trzeba by mieć jego zgodę do komercyjnych zastosowań oprogramowania z ich standardami.

To samo Chrome. Niby open source ale ci Google Corporation nie pozwoli tego zainstalować w PS3 i tyle. Mylisz pojęcie wolnego rozprowadzania i modyfikowania oprogramowania OS z korporacyjnym wykorzystaniem go dla celów komercyjnych.

Czyżby ? Proszę:

http://msp.nf.pl/Art...oprogramowanie/

Jeśli nie chce się Wam czytać to "...Open Source można darmowo wykorzystywać nawet w celach biznesowych (również przy tworzeniu komercyjnego oprogramowania), lecz ich twórcy muszą przy okazji za darmo udostępniać ich kod, lub wręcz cały gotowy program. ..."

Sony nie sprzedaje uaktualnień do PS3,więc.... -wiec może bez problemu zmodyfikować np libre office-ale to są koszty ,ale nie licencyjne tylko związane z przystosowaniem pakietu do architektury PS3...

Edytowane przez Mac88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę Cię obrazić ,ale stwierdzeniem "...mógłby stać się ważną funkcją PS3, a tylko idiota pozwoliłby wielkiej korporacji korzystać z tego za friko..."-pogrążyłeś się :D ,open source-to oprogramowanie wolne,za darmo,dla wszystkich :) ,przecież chrome powstało na bazie innych aplikacji (częściowo nawet na bazie Mozilli :) ),to samo android....

Nie obraziłeś. Nie zgadzam się z tym co napisałeś i tyle.

O to mi chodziło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie obraziłeś. Nie zgadzam się z tym co napisałeś i tyle.

O to mi chodziło.

"...Open Source można darmowo wykorzystywać nawet w celach biznesowych (również przy tworzeniu komercyjnego oprogramowania), lecz ich twórcy muszą przy okazji za darmo udostępniać ich kod, lub wręcz cały gotowy program. ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mac, ten wpis jest bełkotem, który można interpretować na różne sposoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się wtrącę bezczelnie w temat :)

Może nie tyle w samym PS3 jako urządzeniu, ale w oprogramowaniu brakuje mi jednej funkcji, a dokładniej w ustawieniach.

Mianowicie chodzi mi o możliwość podziału informowania użytkownika o pojawiających się nowych userach, oraz o przychodzących wiadomościach.

Gdy ma się więcej znajomych, to ciągłe info, że ktoś jest online zaczyna denerwować, szczególnie jak gramy w grę, w której trzeba się skupić.

Wyłączenie tych notyfikacji powoduje również wyłączenie informowania o nowych wiadomościach, co akurat jest przydatne.

Bo tak to trzeba ręcznie zaglądać do XMB i patrzeć czy ktoś czegoś nie napisał.

Nie mówię, że jest to jakieś bardzo denerwujące, ale nie wydaje mi się to jakoś szczególnie trudne do zrobienia dla Sony, a od początku istnienia PS3, ta funkcja nie została tknięta.

PS.

Kiedyś na amerykańskiej strony playstation był dział, w którym użytkownicy mogli zgłaszać własne pomysły, a inni mogli je oceniać.

Teraz tego nie widzę...chyba usunęli, tak mi się wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usunęli bo gracze za dużo błędów im wytykali :D

Edytowane przez robert163

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie komunikaty mogą irytować. Dlatego w gry singlowe zawsze gram offline.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie komunikaty mogą irytować. Dlatego w gry singlowe zawsze gram offline.

Głowa boli ile jeszcze jest potrzebnych aktualizacji :)

Edytowane przez saracen
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi o to, że format sam w sobie jest ok, a o jego piractwie decyduje sam plik. Kupione przez net mp3ki są legalne, podobnie jak własnoręcznie nakręcone filmy (avi/mkv, itp.). Jeśli mp3 jest skopiowana nielegalnie, to jest piratem. Podobnie jest z filmami w wyżej wymienionych formatach, jeśli nie są czymś do czego mamy prawo (np. filmiki z wakacji). Ot, cała filozofia.

Ty na serio to piszesz? Uważasz, ze to co to ścierwo zrobiło jest fair?

No i mam takie samo zdanie o formatach. Dlatego nie wiem dlaczego normlanie nie mozemy odtwarzac na naszej ps3 mkv tylko musimy uzywac homebrew.

Co do puszczenia klucza przez GeoHota. To tak jak napisalem wczesniej nie uwazam go za besposredniego winy piractwa na ps3. Jak juz to posrednio. A takich posrednich skladowych jest kilka. W tym sama wina sony nieudolnego zabepieczenia. Po za tym nawet gdyby tego nie upublicznil ON to zrobil by ktos inny po prezentacji jaka zostala pokazana na konferencji hackerskiej w grudniu gdzie zostalo pokazane jak to wszystko jest pozabezpieczane w sony. Odbil pileczke ktora sony wypuscilo blokujac OtherOS. Zagral nie gorzej FAIR jak SONY.

Sumujac i juz bardziej na temat to mi najbardziej brakuje wiekszego wachlarza obslugiwanych formatow multimedialnych np. mkv. Oraz zgrywania gier na dysk twardy i odpalania z niego by moc oszczedzac naped,laser (ktory wiemy jak jest wrazliwa czescia konsol) do ogladania tylko filmow blueray lub innych mediow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frog>>> Bredzisz. To tak jakbyś pojechał na miejsce przestępstwa (np. włamanie do domu) i zaczął obwiniać ofiarę o nieudolne zabezpieczenie posesji (wszak kilka zamków w drzwiach i alarm to za mało)...

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jest kwestia tej ilosci i jakosci tych zamkow w takim wypadku. Ubezpieczyciele tez w wielu przypadkach nie chca wyplacac odszkodowan czy to wlasnie przy wlamaniach do domow, samochodow czy kradziezy jesli zostanie udowodnione ze nie zostaly spelnione jakies tam kryteria zabezpieczen...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pleciesz. Akurat firmy ubezpieczeniowe na tym żerują, więc nie dziwota, ze są niechętne do wypłacania odszkodowań. Skurczybyki jedne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie SONY i ferajna sa dla mnie SKURCZYBYKAMI JEDNYMI przez ich NIEUCZCIWE PRAKTYKI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sie bardzo cieszyl gdyby Sony wysylalo maila przeddzien obowiazkowej aktualizacji zeby wiedziec czego sie spodziewac. A tu otwierasz pizze i piwo pad w reke a tu aktualizacja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ KopaczK, Frog_PL

Sony zawsze było znane z cwaniactwa, czy to na PS3 czy nie. I nie ma co tutaj się o to kłócić, bo i tak nic nie zdziałacie - równie dobrze możecie gadać o dupie maryni na to samo wyjdzie :D

Tak na prawdę to na PS3 brakuje mi tylko dwóch rzeczy :

- więcej USB [dopiero dzisiaj odkryłem, że można podłączyć klawiaturę od PC i rozmawiać na chat'cie z kumplami - teraz pisanie już nie jest taką udręką jak wcześniej]

- emulacji gier z PS2, cholera tak skopali GT5, że głowa mała z chęcią bym pograł w 4 część, była o wiele dłuższa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie SONY i ferajna sa dla mnie SKURCZYBYKAMI JEDNYMI przez ich NIEUCZCIWE PRAKTYKI.

Sprzedaj PS3 i przestań się męczyć. To co uprawiasz, to najzwyklejszy w świecie masochizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj PS3 i przestań się męczyć. To co uprawiasz, to najzwyklejszy w świecie masochizm.

A ty juz odrazu masochizm i sprzedaz. Posiadam PS3 ale to nie oznacza ze bede wychwala ten produkt jakby byl wolny od wad (chyba nic nie jest;). Ma wiele zalet dla ktorych ja trzymam. A tu poprostu wypisalem wady ktore mi nie pasuja. Spoko. Nie martw sie., gdy zacznie byc to dla mnie az takim utrapieniem napewno sprzedam. Poki co JAKOS sobie RADE DAJE ;>

Edytowane przez Frog_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

Wiem, że temat był wałkowany ale..

Czy ktoś wie kiedy wprowadza czat niezależny od gier?

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co się nie zapowiada. Może razem z tą nową wersją PSN, którą mają testować, coś nowego wejdzie. Pozostaje mieć nadzieję i czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obym nie wsadził kija w mrowisko, ale wkurza mnie to, że gry na PS3 wyglądają gorzej niż ich wersje na PC. Dodatkowo dziś czytam, że PS4 dopiero w 2014 r... Dlatego właśnie w większość gier gram na laptopie, a na PS3 tylko w exclusivy (Uncharted, Killzone, Fight Night). Tak czy inaczej to chyba dość chore jest, nie sądzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chory jest brak pomyślunku. Jak można oczekiwać, ze 5/6 letni sprzęt będzie bardziej efektywny od współczesnych komputerów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi