Skocz do zawartości
Kitana

Czego Wam Brakuje W Ps3?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Kupilem PS3 praktycznie w dniu premiery a pożniej ps3 Slim.

Utrzymanie dwóch konsol nie jest na moja kieszeń. Sprzedałem i chciałem sam sprawdzić xboxa.

Ten nowy chodzi ciszej niź PS3 i wreszcie zrozumiałem za co płaci sie za xbox live.

Róznica grania jest kolosalna i to chyba nikogo nie powinno dziwić bo za xbox live trzeba płacic

Zero modów i wszelakiego oszustwa.

Sory PS3 ale jak Sony z tym nić nie zrobi to kicha.

Kolega który odkupił PS3 jest w szoku że niczego nie może być pewny

Jeszcze dochodza lagi których nie ma na xbox live

Smieszne jest to że bede musiał kupić Killzone bo jego na to nie stać

Tej gry nie przepuszczę

Ps

Były fanboj PS3

Ku..a i tak wole PS3. Chyba jestem uzależniony:)

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to działa. Normalnie możesz robić co chcesz grac czy ogladać filmy słuchać muzyki to nie ma zadnego znaczenia aby rozmawiać z druga osobą (osobami) robiącymi zupełnie co innego niż ty

Po drugie grając z kimś online mozesz normalnie sie komunikować(cały team) albo zaprosic do grupy i wtedy nikt wam nie bedzie przeszkadzał.

Komunikacja bedzie tylko w obrębie grupy i żaden idiota nie bedzie wam krzyczał do ucha :)

Zaprośic kogoś do grupy mozna w każdej chwili także w trakcie bieżącej rozgrywki. Mozna zaprośić znajomego który nawet nie gra w ta grę

Czyli dokładnie to co napisałem. Petycja by się przydała, ale i tak pewnie z nią nic nie zrobią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobią, zrobią. Multi to kasa, a na nią liczą firmy i tylko po to istnieją.

Mnie wisi i powiewa zabawa w multi, więc jedyna przewaga X360 nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Podobnie jest z niezależnym czatem, który jest mi kompletnie zbędny. Rozumiem jednak wszystkich tych, którym tego brakuje. Przygotujcie się jednak na to, ze Sony poprosi w zamian o stała opłatę sieciową na wzór XBL. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@KopaczK Zgadza się za xbox live trzeba płacic

Tylko że po tych jajach co sie dzieją na PSN to te 150 zł za liva rocznie nie jest chyba zbyt duża ceną

Ps

Wole PS3 ale życie czasami jest inne

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla mnie 150 zeta za ściąganie demek raz na ruski i rok sporadyczne pogrywanie w sieci w PESa jest przegięciem. Jeśli PLUS stanie się obowiązkowy, to przestanę grać po sieci.

BTW jeśli przez "jaja" masz na myśli pirackie wyskoki, to nie sądzę, żeby płatny PSN (na wzór XBL) coś zmienił w tej materii.

Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brakuje mi porządnej przeglądarki internetowej, gdyż ta dołączona do PS3 jest tragiczna. Obsługi kontenera MKV i napisów z osobnych plików, gdyż bardzo utrudnia to oglądanie JAKICHKOLWIEK (niekoniecznie pirackich) filmów - ostatnio miałem duży problem z obejrzeniem najnowszego dziecka Blender Teamu...

Obsługi zrzutów ekranowych i nagrywania gameplay z gier podczas grania - aktualnie tylko niektóre gry to wspierają i w innych wypadkach trzeba się wspierać drogimi nagrywarkami sygnału...

Większej otwartości na oprogramowanie od społeczności (homebrew) przez Sony - jakość takiego oprogramowania można by łatwo regulować przez np. utworzenie marketu tak jak w Androidzie / iOSie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brakuje mi porządnej przeglądarki internetowej, gdyż ta dołączona do PS3 jest tragiczna. Obsługi kontenera MKV i napisów z osobnych plików, gdyż bardzo utrudnia to oglądanie JAKICHKOLWIEK (niekoniecznie pirackich) filmów - ostatnio miałem duży problem z obejrzeniem najnowszego dziecka Blender Teamu...

Obsługi zrzutów ekranowych i nagrywania gameplay z gier podczas grania - aktualnie tylko niektóre gry to wspierają i w innych wypadkach trzeba się wspierać drogimi nagrywarkami sygnału...

Większej otwartości na oprogramowanie od społeczności (homebrew) przez Sony - jakość takiego oprogramowania można by łatwo regulować przez np. utworzenie marketu tak jak w Androidzie / iOSie.

Pozdrawiam.

Co to są "jakiekolwiek (niekoniecznie pirackie) filmy"?

Zrzuty byłyby fajne, ale to chyba zależy od "widzi mi się" twórców gry, a nie Sony.

Oprogramowanie homebrew i otwartość na nie, to coś na co raczej bym nie liczył. Szczególnie teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi najbardziej brakuje sluchania muzyki w tle podczas gry czy podzas innych aplikacji jak ps home etc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. brak słuchania muzyki w tle, np. podczas oglądania zdjęć

2. normalna przeglądarka internetowa

3. wsteczna kompatybilność

4. Tu to może już marzenie ściętej głowy, ale - jakiś software do przeglądania pdf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście na bardziej wszystkim i mnie brakuje obsługi większej ilości formatów filmów oraz odtwarzania gier z PS2 lub nawet z PSX (chociaż w te wątpię, aby dużo osób grało).

A co do ilości wejść usb to jest jeden bardzo prosty i tani sposób. A mianowicie istnieje coś takiego

saitek-usb-mini-4-port-hub-retro-pink-18926918.jpeg

lub inne zdjęcie

Saitek-Mini-Hub-USB-4-s-Cura-ao-0.jpg

lub także coś takiego

116438880189443.jpg

To nazywa sie HUB USB lub HUB Mini USB

Albo po prostu rozdzielacz.

Możecie sobie kupić coś takiego.

Na Allegro są nawet za 20 zł albo i mniej.

Edytowane przez AlexT_42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@AlexT

To chyba każdy już zna :) Ameryki nie odkryłeś

Co do gier z PSX, nie wiem jak jest w ver. FAT, ale na Slimie, co nie które gry z PSX odpalą. Nie każda będzie działać poprawnie, ale wiem że ludzie nie raz grają w swoje starsze gierki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do rozdzielaczy, to może być, ale tylko z zewnętrznym zasilaniem, bo inaczej mogą być problemy.

LEPSZEJ KOMUNIKACJI! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wam jakoś nie wierze że jak macie ps3 to będziecie ciupać w killzona czy nfs

A ps2 ok 150 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wam jakoś nie wierze że jak macie ps3 to będziecie ciupać w killzona czy nfs

A ps2 ok 150 zł :)

Sa perełki na PS2 w które człowiek zagrałby ale kupować jeszcze jeden dodadkowy sprzęt to nie każdemu pasuje.

Nie mam na mysli ceny tylko kolejne pudło na półce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swojej grubej PS2ki nie sprzedałem i nie sprzedam, więc emulacją nie muszę się przejmować, ale byłbym spokojniejszy, gdyby takowa była w PS3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki bajer :whistling:

Mi tam brakuje kompatybilność kierownic z ps2 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to konsola :pardon:

Do przeglądania jest komp :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesli ktoś jest za młody i mieszka z rodzicami, nie ma lapka swojego, to gdzie ma oglądać red... ykhm youtuba? tongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie tak glebiej zastanowilem i brakuje mi wiekszej integracji z uslugami sieciowymi. Np na takim Xboxie odpalasz konsolę i od razu rzucają ci się zakładki z nowościami do ściągnięcia/kupienia/przetestowania, wchodzisz w drugą zakładkę i widzisz co robią lub robili ostatnio twoi przyjaciele. Jak odłączysz od internetu Xbox'a to zauwazysz roznicę, w PS3 nie, absolutnie :). Tak samo z aktualizacjami PS Store- są w srody, wiec nawet jak demo jest juz gotowe na wyjscie w poniedzialek to musi czekac do magicznej srody kiedy swe wrota otwiera sklep Sony :).

Ja naprawdę nie rozumiem takiego obrotu sprawy- bo SONY narzeka na to, ze traci na usludze PSN(dane z zeszlego roku, moze teraz juz jest inaczej). A wystarczylo by lepiej promowac i troche restrukturyzowac swoj sklep i bylo by jak to mowia git majonez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie byłoby ani majonezu, ani gitu. ;) Ta gadka dotyczyła PSN+ i zysków jakie ma z usług sieciowej SONY. To takie badanie rynku przed wprowadzeniem płatnego abonamentu. Uważam, że nie ma co liczyć na zmianę usług sieciowych w PS3 bez wprowadzenia czegoś na wzór X360kowego GOLDa. Jeśli miałbym płacić za ściąganie dem, czy granie w sieci, to by mnie szlag trafił. Natomiast usługi, o których piszecie mogą być, czemu nie, ale za friko,lub dla Plusowców, bo nie każdemu są takie bzdety potrzebne. Jak chcę poserfować w sieci, czy też pogadać ze znajomymi, to odpalam lapka. Słuchanie muzyki w trakcie gry? Żaden problem. Od czego jest komórka z odtwarzaczem mp3. A to co ktoś z mojej listy znajomych robił x godzin temu nie jest moją sprawą i jako takie g mnie obchodzi.

Dlatego właśnie Sony musi ostrożnie podejść do zagadnienia płatnych usług sieciowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi