Skocz do zawartości
bzykacz

Battlefield 3

Rekomendowane odpowiedzi

OK 32 graczy może być ale to już jest MAX.Uwierzcie ,że żeby była ładna wojna wystarczy wiele flag ,a nie 3-4 jak w BC2 bo tam te mapy do conquesta były małe.Minimalnie 5-6 flag i jazda.

:biggrin: Co do map to na obecna liczbę "24" są dobre, a jedna jak dla mnie nie nadająca się do gry, a jest to " HEAVY METAL" ze względu na jej rozmiar :yucky:

Co do Flag hm... chciało by ci się tak biegać jak jakiś maratończyk, czy każdy by dostał swojego Custom QUAD-a ? 3/4 to najlepsza ilość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@princ18

bo poniekąd to prawda. U2 jest prostą arcadowa zręcznościówką - jednak podobne tytuły występują również na PC i są równie arcadowe.

Problem pojawia się, gdy sprobujemy zastanowić się nad tym czy aby konsole nie spowodowały, że gry FPS zaczęły być 'ułatwiane'.

A właściwie nie konsole jako urządzenia same w sobie a twórcy owych FPS'ów. Na myśl przychodzi mi Call of Duty 2 - które wprowadziło wiele

denerwujących ułatwień w porównaniu do pierwszej części. Jak wiadomo powstawało również na x360. Pytanie pozostaje czy to ukłon twórców w

stronę bardziej casualowych graczy, czy celowy zabieg umożliwiający cieszenie się grą również graczom konsolowym ? Nie ukrywajmy - padem gra

się trudniej niż myszką, a napewno potrzeba więcej wprawy by osiągnąć zadawalający poziom.

Oczywiście niektórzy PCtowcy przesadzają ze stwierdzeniami jakoby przez konsole przestały już wychodzić hardcorowe tytuły i wszystkie gry są

specjalnie ułatwiane. To jest oczywiście czysta głupota - jestem użytkownikiem obu systemów od dawien dawna i z ręką na sercu mogę

stwierdzić, ze poza rzekomymi ułatwieniami w FPS ogólnie wiele przez konsole się nie zmieniło. No może kilka strategii, ale traktuje je

raczej jako eksperymenty niż prawdziwe produkty z krwii i kości.

Zresztą - o ile się nie mylę to na konsole powstało wiele iście hardcorowych tytułow, ze specjalną dedykacją dla graczy z dalekiego wschodu

:)

@tank-mania

tak nawet na średniej klasy PC grafika jest ładniejsza. Głównie za sprawą wyższej rozdzielczości i AA.

@AlucardMZ

CoD i BC2 pokrywają się mniej więcej realiami, w których przyszło nam toczyć batalie, dlatego nie wziąłem Killzone'a pod uwagę.

Co się jednak jego tyczy... Zastanawiam się czy na niską sprzedaż przełożyło się tylko beznadziejne sterowanie czy może przewyższająca marka

dwóch powyższych tytułów. Jednak Call of Duty i Battlefield to serie z bardzo długim rodowodem. Nie wiem jak się miała sprawa z reklamą, ale

sądzę że cod i bc również miały większą.

Czasem zaglądam na gry-online ale z zasady nie czytam komentarzy :) Od czasu gdy internet stał się ogólnodostępnym medium w polsce unikam

takich rzeczy. Zbyt duża liczba niewyżytych nastolatków, kaleczących naszą mowę ojczystą. A że jestem wzrokowcem często się później łapię na

powielaniu ich błędów wszelakich.

Na koniec powiem tylko, że nie chciałem nikogo szufladkować. Nie uznaję stereotypów, a co za tym idzie wiem, że zarówno po stronie PCtowców

jak i konsolowców znaczącą część stanowią ludzie poważni, inteligentni i stroniących od wysnuwania często nieprawdziwych argumentów.

Stąd pisząc 'konsolowcy' odnosiłem się tylko do tej często znikomej, aczkolwiek pchającej się do przodu na czele ze swą głupotą, grupki.

////

Co do Battlefielda 3 cieszę się, że stało się tak a nie inaczej (powrót do 64 graczy) - ten tytuł od samego początku kojarzył mi się, jak

zresztą sama nazwa wskazuje, z dużymi polami bitew. Gdy pierwszy raz odpaliłem BF1942 poraził mnie ogrom możliwośći taktycznych.

Nie wiem tylko jak będzie to wyglądać w przypadku obu platform.

Albo zmniejszą mapki dla konsol albo .. będzie wiać pustkami i z wielkich bitew nici.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ucantstop Zgadzam się z tobą w 100%, i chce powiedzieć że zarówno na pc jak i konsolach znajdą się fanboje, którzy twierdzą że ich platforma jest THE BEST. Przypomniała mi się sytuacja jak kumpel kiedyś mi próbował wmówić że gry na konsole są proste, to mu pozyczyłem xboxa i ninja gajden 2 na tydzień i powiedziałem że jak przejdzie na easy to mu przyznam racje. Po tygodniu przychodze do niego i mówie pokaż gdzie doszłeś to poziomu w nowym jorku nie skonczył. Ja tam od zawsze gram na konsolach ale pograł bym se w niektóre gry z pc np. wiedzmin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać sami eksperci ,a nikt w BF2 nie grał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać sami eksperci ,a nikt w BF2 nie grał...

A no skąd, tylko Ty! BF2 espeszjal wersion for Sopelon! :biggrin:

@ucabtstop

Moim zdaniem problem leży gdzie indziej, a jest to ogólna tendencja producentów pt. "dymanie klienta" i problem jest o tyle większy, że ogólny raczej.

Pierwszym moim fps-em był pierwszy Moh na PS. Ile to lat temu? 10-15? Od tej pory grałem we wszystkie ważniejsze tytuły, MoH, CoD, Wolffenstein. Bardzo fajny był "Project I.G.I.". Grałem tylko w single, pierszym multi był właśnie BC2 i od tej pory na single nie patrzę. Mnie w multi ujęła nieprzewidywalność akcji. W singlach zaraz było wszystko wiadomo, kto i gdzie siedzi. Ale wytworzyła się teraz dziwna sytuacja, producenci twierdzą, że sprzedają single, a multi to dodatek za darmo. Sprzedają sngle? A co to są za single? Napisane na kolanie które przechodzisz w dwie godziny. Dawniej siedząc całymi dniami miałeś zabawę na miesiąc. I w ten sposób dostajemy multi za darmo bez odpowiedzialności, produkt o ktorego nikt nie dba. Życie mnie nauczyło, że to co jest za darmo jest gówno warte. Sorry dla fanów MAGa ale gdyby nie polskie podkłady dźwiękowe i przekontrastowana grafika to byłby sposob na zrobienie gry multi. I pewnie bym w MAGa grał gdym się nie czuł tam jak w programie "Ziarno". Najmniej narzekań na lagi, cziterów, staty i inne duperele. Dopóki nie będzie gry multi która będzie przynosiła dochody, dopóty będziemy dostawać jakieś skaszanione erzace, a naszym jedynym problemem będzie 24 czy 64 graczy bo i tak nie będzie działało tak jak Bóg przykazał.

@ucabtstop

Sorry ucantstop za przekręcenie nika, ale ma spieprzoną edycję i nie mogę poprawić. To forum też jest za darmo i tak działa jak kolejny darmowy bubel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przejmuj się, gdybyś nie napisał wprost że przekręciłeś, nawet bym się nie zorientował :)

Ja w multi mam trochę większy staż. Zaczynałem w kafejkach przy CS czy MOH : AA

Owa nieprzewidywalność była tym co zawsze sobie ceniłem w mutli. Już od pierwszych chwil, gdy zasiadłem ze znajomymi przy komputerach. Twój kompan nie był już zwykłym NPC'em, a twoim kumplem. Osoba której przedchwilą posłałeś kulkę między oczy również :)

Gdy zaczynałem grać w kafejkach, w domu jeszcze nie miałem stałego dostępu do internetu. Założenie w domu stałego dostępu zbiegło się z premiera Call of Duty 1 i .. CoD pochłonął mnie na setki albo i tysiące godzin ..

Był prosty a zarazem doskonały w swej budowie. Gdy ktoś był dobry od razu to było to widać. Gdy ktoś miał zwykłego farta, również z łatwością można to było dostrzec.

Po premierze CoD2 wiele się zmieniło. Wprowadzano jakieś radary pokazujące przeciwników, po postrzeleniu kogoś widziałeś, że go trafiłeś gdyż wielgachny krzyżyk o tym informował. Nie mówię, że była to gra zła - poprostu utraciła coś nieodwracalnie. Tak samo w przypadku późniejszych części. Gwoździem do trumny moim zdaniem było wprowadzenie perk'ów i killstreak'ów.

Porównując CoD'a z Battlefieldem powiem krótko - mimo iż jestem fanem CoD'a od samego początku, na chwilę obecną w pojedynku FPS'ow wygrywa BF. BC2 jest grą bardzo dobrą, mimo odejścia od typowej konwencji battlefield'ów. A BF3 powrotem do korzeni i gwoździem do trumny. Tym razem jednak trumny Activision.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BC2 jest grą bardzo dobrą, mimo odejścia od typowej konwencji battlefield'ów. A BF3 powrotem do korzeni i gwoździem do trumny. Tym razem jednak trumny Activision.

Jak będą szli w tym kierunku w którym idą to na pewno. Powiem więcej, jeżeli nie zmienią podejścia do multi to będą tylko "wypuszczaczem kolejnych niedziałających syfów". Ja rozumiem, że w porównaniu do sprzedanych płytek zarobek na multi byłby marginalny, ale jest na to sposób jeżeli im się to nie opłaca.

1. Soft pozwalający wybrać serwer.

2. Autoryzowanie prywatnych serwerów (odpada im obsługa, a dostają kasę za autoryzację, czyli bez roboty)

3. Udostępnienie administratorom narzędzi do tworzenia map.

I teraz administratorzy dbają o prestiż, zachęcają nowymi mapkami, pilnują żeby nie było cziterstwa itd. Ty wybierasz serwer i za niego płacisz, jest syf to po miesiącu zmieniasz.

Wolę płacić 10-20 zeta na miesiąc i mieć nowości i działające multi niż mieć coś niedziałającego za darmo. Zresztą jak ktoś nie chce płacić to można zostawić darmowe niedziałające serwery. Chodzi o to, że chciałbym mieć opcję wyboru czegoś lepszego i na pewno wielu by chciało. BC2 ma nadal ogromny potencjał i myślę, że znalazło by się wielu którzy by w niego zainwestowali w ten sposób i dali dużo radochy graczom.

Nawet jak wyjdzie super zajebisty BF3 to co z tego jak będzie dla EA kolejnym kłopotem przy którym trzeba się narobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest własnie główny problem gier, których serwery są hostowane u firmy matki a całość opiera się na lobby.

Osobiście gram w BC2 na PC, dzięki czemu ten problem mnie nie dotyczy. Serwery są stawiane przez firmy trzecie, administratorzy dbają o ich prestiż i co najważniejsze - sami możemy sobie wybierać serwer, który nam odpowiada. Jeżeli na jakimś panuje przyjemna atmosfera, nic nie stoi na przeszkodzie by następnym razem nań wrócić.

Nie wiem tylko dlaczego na konsolach nadal trzymają się tego schematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co ma chodzić w B3??

i kiedy premiera??

chętnie już bym pograł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co ma chodzić w B3??

Człowieku, już jest nawet pierwszy gameplay z gry, luknij na tothumbsup.gif:

Będzie konkret, też się nie mogę doczekaćbiggrin.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo śmieszne

nie wiem to sie pytam proste

no ale cóż tak czy inaczej dziękuje za twoją jakże wyczerpującą i mądrą odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luzak, zawsze możesz na mnie liczyć.

A tak na poważnie to krąży plota w sieci, którą potwierdza dyskusja prowadzona w tym temacie, że w B3 ma być przedstawiony ogólnoświatowy konflikt w "chmurze": konsolowcy vs pecetowcy.

Co ciekawe na wszystkich platformach ma być takie same zakończenie i już niebawem przekonamy się kto ma rację. Czy debile pecetowcy wydający co chwile kilka tysięcy na sprzęt żeby móc zagrać w nowe gry czy tłuste zadki leżące na kanapie podniecające się swoim k/d ratio z auto-namierzaniem.

Pamiętaj: Forum uczy, bawi i wychowuję;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na poważnie to krąży plota w sieci, którą potwierdza dyskusja prowadzona w tym temacie, że w B3 ma być przedstawiony ogólnoświatowy konflikt w "chmurze": konsolowcy vs pecetowcy.

Co ciekawe na wszystkich platformach ma być takie same zakończenie i już niebawem przekonamy się kto ma rację. Czy debile pecetowcy wydający co chwile kilka tysięcy na sprzęt żeby móc zagrać w nowe gry czy tłuste zadki leżące na kanapie podniecające się swoim k/d ratio z auto-namierzaniem.

Jestem na 100% ze NIGDY do czegos takiego nie dojdzie - konsolowcy dostawali by po p****ie az milo, i to nawet nie od jakis pro wymiataczy ale zwyklych noobkow z publica grajacych na m+k (zreszta M$ zrobil nie tak dawno taki eksperyment chcac polaczyc XBL z WL i wynik byl porazajacy), i skonczylo by sie to tak ze wszyscy przerzucili by sie na PC, a jak wiadomo ze wzgledu na piractwo wydawcom nie byly by to na reke ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luzak, zawsze możesz na mnie liczyć.

Pamiętaj: Forum uczy, bawi i wychowuję;-)

no widzisz

było tak od razu

wciąż czekam żeby się w Battlefield przejechać rowerem albo chociaż motorem :teehee:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

no widzisz

było tak od razu

wciąż czekam żeby się w Battlefield przejechać rowerem albo chociaż motorem :teehee:

A moze od razu umowic sie na randke z zolnierka i zalozyc rodzine na srodku Jungli w slomianej chalupie :biggrin: ?

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
A moze od razu umowic sie na randke z zolnierka i zalozyc rodzine na srodku Jungli w slomianej chalupie :biggrin: ?

Byłoby miło :D

A tak na poważnie, pisali że grafika na PS3 ma być najdenniejsza?

Edytowane przez CrimeS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na poważnie, pisali że grafika na PS3 ma być najdenniejsza?

Kto i gdzie pisał? DICE na blogu czy Kaziu na płocie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złożyliście już pre-ordera na Battlefield 3? Jak nie to od razu to sklepu internetowego i zamawiać,a nie siedzieć na forum PS3site hehehe :D taki żarcik,a tak na poważnie

Szkoda bardzo że na konsolach jest mniej graczy. Sony powinno wypuścić takie urządzenie co by polepszało właściwości PS3 i takie coś by 400zł kosztowało nawet na ps3site pisało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od ulepszania jest PC, jakby na konsolach zaczął się taki wyścig zbrojeń jak na stacjonarnych, to by była masakra :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z bassem, nie po to kupowałem konsole by się teraz w jakieś ulepszenia bawić. Jedynym ulepszeniem jakie sony może wydać to ps4 :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bogu że będzie w polskiej wersji językowej. W multi mi to nie przeszkadza ale kampania ma być dobra i muszę wiedzieć o co tam lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzięki bogu że będzie w polskiej wersji językowej. W multi mi to nie przeszkadza ale kampania ma być dobra i muszę wiedzieć o co tam lata

W kampanii lata o to zeby strzelac do wszystkiego co sie rusza. W takich grach kampania to tutorial przed multi. Ja nie licze na swietna kampanie tylko na swietne multi.

E: widze, ze na konto "piciu42" sie bana dostalo i juz nowe jest :laugh:

Edytowane przez NFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BF-Games.net wrote:
  • 32 Players For Consoles - Not what was revealed in GameInformer
  • On a screen there was four classes and five slots for equipment - Maybe melee, secondary, primary, grenades/explosives, binoculars/special
  • F-16 and SU-27 seen.
  • "Replay Function Which Was Also included in Battlefield 2" - Probably something similar to Battlerecorder. No details given as to whether or not this system will be on consoles as well.
  • Advanced surround sound, players can hear where something is coming from. 80 sound channels - Probably EAX certified
  • Single Player: There Will Be Quick time events where you have to push the mouse buttons to win a fight. The example here: an enemy tries to stab you with a knife and you have to defend you (knock him down / kill him).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.