adick007 872 Napisano 24 Kwiecień 2011 Mi 5.x wraz z kolejnym przechodzeniem podobał się coraz bardziej :) Zwłaszcza design rusztowań, niepowtarzalny klimacik. Valchall, w 5.2 można zaliczyć cały level pomijając potyczki z trollami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 24 Kwiecień 2011 Jest tam jednak dość ciekawe miejsce, które warto odwiedzić. Znajdują się tam 3x Stone of Ephemeral Eyes. Tylko, że strzeżone właśnie przez 4 trolle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 24 Kwiecień 2011 (edytowane) Wiem, dokładnie o czym mówisz. przy pierwszym podejściu poszedłem sobie po te sony na przysłowiowego chama. Jakże bylo moje zdziwienie jak ruszyła na mnie zgraja tych trolli. Oczywiście wiadomo, że takiego pojedynku nie da się wygrać.Thief's ring coś słabo na nie działa, przynajmniej mam wrażenie. Co do tych stonów, jest fajnych glitch na to. Początek 4,2 zeskakujemy do tej dziury i zabijamy saint urbana. Potem bp, który tam siedzi odradza się za każdym razem. Jego drop to właśnie stone of ephernal eye oraz jakiś chunk. Polecam zrobić tą metodę i pozbierać tych stonów. Potem przy kolejnym przechodzeniu mamy kamyki i nie musimy zabijać go (nie licząc questów mephista). Mam jeszcze do was pytanie. Niestety przy przechodzeniu 5.2 nie zrobiłem pure black i nie pokonałem BP Selen Viland. Ma ona dropa blind. Ciężki phantom do pokonania na NG+, czy lepiej zostawić ją na NG++? Bo jak na razie mam na koncie Scivira i Satsuki i powiem, że nie było to proste walki. Edytowane 24 Kwiecień 2011 przez Valchall Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 24 Kwiecień 2011 ...nie pokonałem BP Selen Viland. Ma ona dropa blind. Ciężki phantom do pokonania na NG+, czy lepiej zostawić ją na NG++? Bo jak na razie mam na koncie Scivira i Satsuki i powiem, że nie było to proste walki. Thief Ring oraz Soulsucker sprawią, że odwalisz tę robotę bez straty choćby 1hp :) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 25 Kwiecień 2011 @adick007 Odjazd, muszę tego spróbować. Dzięki za info. A co do tego Satsukiego, to rzeczywiście straszny z niego skurczybyk. Głównie przez to, że się leczy. Scirvira natomiast można zepchnąć w dół tego szybu kopalnianego i nawet się człowiek nie spoci. Dziś mam zamiar zrobić to samo z Doranem i Miraldą w Boletarian Palace. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 25 Kwiecień 2011 Soulsucker zdobędziesz za duszę Maiden in Black. W 5-2 tuż za miejscem gdzie była pierwsza mglista brama zeskocz z rusztowań do bagna po prawej i z założonym Thief Ringiem po kilku krokach zobaczysz Selen na wysepce stojącą tyłem do Ciebie. Zakradasz się, stajesz tuż za jej plecami i Soulsuckerem uśmiercasz bez stresu :) Moja opcja na Satsuki: Wyrzucałem cały ekwipunek, poza tarczą i bronią. Ze zbroi rezygnowałem całkowicie, byłem goły, za to bardzo szybki. Obowiązkowo Ring, który odnawiał szybko staminę -> Eternal Warrior's Ring oraz Turpentine. Tarcza cały czas w górze i po ciosie Satsuki błyskawiczne wyprowadzenie kilku ciosów. W momencie gdy Satsuki zaczyna robić przewroty i atakuje sporadycznie [ma wtedy około 30% HP] nie odstawiać go nawet na krok. Opuszczenie przez nas tarczy na sekundę już przy tym Ringu odnowi nam dużo Staminy. W ten sposób nie odeprze naszych ataków i nie zdąży się uleczyć. BP Executioner w 1-1: Oczyść sobie drogę z przeciwników na początku levelu aż do lewej wieży gdzie jest na rusztowaniu łucznik, a przed rusztowaniem przepaść. Gdy już będzie czysto biegnij do Phantoma. Sprowokuj go i uciekaj, trzymaj mały dystans, aby biegł za Tobą aż do miejsca gdzie znajduje się przepaść. Pokręć się tam a Phantom wpadnie w przepaść. Abo uzyskać drop, wróć w miejsce, gdzie go spotykasz, wciśnij START i w ostatniej zakładce "Load Profile". Nastąpi System Reload i gifty pojawią sie pod Twoimi nogami :) W razie pytań wal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 25 Kwiecień 2011 (edytowane) Mam wszystko co potrzeba, ale i tak wyszło, że nie mogę z tego skorzystać, bo przez zabicie Black Phantoma (Satsuki, Selen itd) wyłącznie Soulsuckerem, Poison Cloud i podobnymi lub poprzez strącenie ich w przepaść, nie ulega zmianie Character Tendency :/ Zauważyłem to na sobie, a Demon's Souls wiki tylko to potwierdziło i mój cały misterny plan szlag trafił Czlyli dopiero w piątym playthrough uzyskam Pure White Character Tendency Nie ma to jak spierniczyć małą rzecz i potem się borykać ze skutkami do NG+. Edytowane 25 Kwiecień 2011 przez Lars06 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 25 Kwiecień 2011 A to trzeba było od razu napisać, że chodzi o wbicie PWCT :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 25 Kwiecień 2011 (edytowane) scivira polecam założyć Thief's Ring i GraveRobber's Ring. Podchodzimy na zasięg rażenia Poison Cloud i jedziemy. Nawet jak mamy postać ze słabą magią ukatrupimy go bezstresowo - trwać to będzie dłużej. Korzystanie jednak z metody soulsucker albo poison cloud ma jedną wadę. Nie podnosi nam Character Tendency. Więc nici z wbicia PWCT w ten sposób. Co do satsukiego, również polecam wywalić pancerz, bo i tak on ukatrupi nas jednym celnym ciosem jak gramy w formie soul. Wydaje mi się, że ogień na niego jest dość skuteczny więc polecam albo używać terpentyny + Blueblood sword albo dużo słabsze Dragon Sword +5. Co do dorana pokonałem go przy NG, w NG+ nie śmiem nawet się do niego wybrać. Teraz wybieram się na Flamelurkera. Jakieś sugestie jak się przyszykować na walkę z nim? W NG dałem mu radę za pomocą Crescent Falchion +3, teraz to za słaba broń. Edytowane 25 Kwiecień 2011 przez Valchall Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 25 Kwiecień 2011 Jest słaby na magię, więc możesz włożyć Ring of Magical Sharpness i Ring of Flame Resistance. Zdejmij połowę zbroi, żebyś był szybszy i wal w niego na przykład Soul Ray, albo Soul Arrow (byle nie zaklęciami na bazie ognia) robiąc cały czas przewroty. Moja ulubiona walka, bo wymaga trochę skupienia, w przeciwieństwie do reszty. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 25 Kwiecień 2011 Proponujesz walczyć magią. Bo zastanawiałem się czy nie lecieć na zwarcie ale może masz i rację. Diabelnie mocne miał przywalenia. Zobaczymy. Co do samego przeciwnika to można go łatwo wykończyć łukiem jak ktoś zna ten glitch strzelania zza tych kości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 25 Kwiecień 2011 Możesz iść na zwarcie, purple flame shield + ring z resem od ognia + water veil + second chance jeśli to ng+. Do tego jakaś broń z magic damage- ja używałem moon winged spear, duży plus tej broni to to, że można jednocześnie zasłaniać się tarczą i atakować, kroiła też ladnie bo miałem duży magic. Na którymś z kolei ng łatwo nie było ale jaka adrenalina i satysfakcja! Najlepiej trzymać się blisko filaru tak żeby odgradzał nas od flamerurkera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 26 Kwiecień 2011 (edytowane) Niestety nie posiadam tej broni. Miecz blueblood zadaje ładne obrażenia magiczne+sticky white stuff myślę, że dam radę. Nie polecę z niczym co zadaje obrażenia od ognia. w NG tak zrobiłem, to flamelurker zrobił ze mnie miazgę. Jeszcze mam jedno pytanie. Znacie dobrą miejscówkę na farmienie chunk of hardstone? Edytowane 26 Kwiecień 2011 przez Valchall Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma111 1 Napisano 26 Kwiecień 2011 Jeszcze nie mam PS3, ale już sobie prześwitlam gry i tworzę listę moich "must have" DS wydaje mi się bardzo fajną gierką długa, trudna. Jednak jest bodajże tylko po angielsku. Jak to jest ze zrozumieniem (bardzo przeciętny angielski), bo gra rozbudowana ? Prosto wszystko "skumać" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 26 Kwiecień 2011 (edytowane) Co do chunk of hardstone: 1-2 Jaszczurki 1-3 Jaszczurki 1-4 Jaszczurki 2-1 Kopacze, z tymi rozżarzonymi prętami 2-2 Kopacze 2-2 Jaszczurki Jeszcze możesz spróbować za phalanx archstone, gdzie znajdują się ci hoplici. @puma111 Da radę skumać, wystarczy spędzić wieczór z Demon's Souls wiki, albo samemu bardziej się przyłożyć. Edytowane 26 Kwiecień 2011 przez Lars06 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 26 Kwiecień 2011 @Lars06 Jeden wieczór to troszkę mało. Ale wracając do tematu. czym polujecie na lizardy. Korzystałem z łuku na NG, ale przy NG+ potrzeba ok. 3 strzał aby zabić jednego i zdarza się, że mi uciekną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 26 Kwiecień 2011 Najbezpieczniej jest z łuku w hyper mode, jedna strzała wystarczy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 26 Kwiecień 2011 @drk2 może jestem mało obcykany ale co to jest hyper mode? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 26 Kwiecień 2011 (edytowane) Clever Rat Ring + Moron Blade i 30% hp na pasku. Napewno wiesz o co chodzi, nie słyszałeś tylko tego określenia pewnie. Moron Blade w jednej łapie w drugiej łuk i czyścisz wsio z łuku. Edytowane 26 Kwiecień 2011 przez drk2 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 26 Kwiecień 2011 (edytowane) Aha, no właśnie. Dzięki za wyjaśnienie. Wstyd się przyznać, ale morion blade nie wykułem przy ng. Teraz jak załatwię flamelurkera, mam mieczyk przygotowany już dla niego. Plusiki ode mnie. Flamelurker pokonany, uff ale się przeraziłem jak przez moment mi przyłozył i niestety przełamał second chance. Morion blade również już wykuty. Do pucharku brakują mi jeszcze 3 bronie. Edytowane 26 Kwiecień 2011 przez Valchall Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 29 Kwiecień 2011 Wyszły jakieś patche do tej gry? Bo dzisiaj dotarła do mnie moja gra i zastanawiam się czy zaczynać rozgrywkę czy czekać na uruchomienie PSN żeby ściągnąć ewentualne patche? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniolekPL 46 Napisano 29 Kwiecień 2011 Wyszły jakieś patche do tej gry? Bo dzisiaj dotarła do mnie moja gra i zastanawiam się czy zaczynać rozgrywkę czy czekać na uruchomienie PSN żeby ściągnąć ewentualne patche? patche ściągają się pomimo awarii psn, więc graj śmiało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 29 Kwiecień 2011 patche ściągają się pomimo awarii psn, więc graj śmiało To cudowne i niesamowite ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 29 Kwiecień 2011 Były jakieś pathe? Ja od początku jak gram gra nie prosiła o pobranie czegokolwiek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 29 Kwiecień 2011 (edytowane) Dobra ludzie pomóżcie, bo gram dopiero ze dwie godziny i już jestem w totalnej dupie... Przeszedłem poziom 1-1 i jestem na momencie walki z bossem - Phalanx czy jakoś tak :) W walce z nim ciągle ginąłem, więc zerknąłem na internet jak go pokonać i okazuje się, że gościu jest wrażliwy na ogień. Tylko, że ja już swoje pochodnie i to co powoduje, że miecz płonie wytraciłem i nie mam już nic... Nie mam też już czym się leczyć za bardzo. Macie jakieś rady co zrobić??? Masakra jakaś... P.S. Dodam jeszcze, że latam po poziomie i zabijam potwory, ale one jak na złość nie zostawiają nic przydatnego w tej sytuacji !!! Edytowane 29 Kwiecień 2011 przez dwaduzepe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach