Palpatine_79 220 Napisano 13 Czerwiec 2011 Hej, jestem w 3-1 Tower o Latria. Gdy otworzyłem 3 z 3 sarkofagów jeden z więźniów mnie otruł. Czego można użyć oprócz czaru aby trucizna przestała działać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reggy 2 Napisano 13 Czerwiec 2011 http://demonssouls.wikidot.com/royal-lotus Royal Lotus jest na truciznę. Widow's Lotus jest na plagę (w bagiennym świecie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 14 Czerwiec 2011 Thx! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 14 Czerwiec 2011 Jeszcze jedno drobne pytanie. Gram Temple Knight'em i zastanawiam się czy i do jakiego stopnia upgrade'ować bronie. Póki co halabardę mam +3 i sgort bow +5. Czy jest sens iść w to dalej czy warto poczekać na jakąś inną broń i dopiero ją "maxować"? Póki co przeszedłem 1-1,1-2,1-3,2-1. Obecnie jestem w 3-1, 31 lvl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harry-ex 6 Napisano 14 Czerwiec 2011 Dokończ 2-2, ulepsz łuk do +7 i zrób z niego firebow, a co do do broni białej możesz spróbować wyrwać od górników w 2-2 mirdan hamera( ulepszasz po dragonstone do +5 ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bombadil 23 Napisano 14 Czerwiec 2011 (edytowane) Jeszcze jedno drobne pytanie. Gram Temple Knight'em i zastanawiam się czy i do jakiego stopnia upgrade'ować bronie. Póki co halabardę mam +3 i sgort bow +5. Czy jest sens iść w to dalej czy warto poczekać na jakąś inną broń i dopiero ją "maxować"? Póki co przeszedłem 1-1,1-2,1-3,2-1. Obecnie jestem w 3-1, 31 lvl. Jak grasz Temple Knightem to najbardziej pasuje Ci faith bulid (bonus z Faith do obrazen broni Blessed, czyli ulepszanej kamieniami Faintstone). Bron Blessed daje tez regeneracje zycia. Daruj sobie luk, idz w bron biala (ewentualnie jak juz koniecznie musisz miec luk to zrob jak mowi poprzednik Lava bow).. Tak jak poprzednik powiedzial: Mirdan hammer jest dobry :thumbsup: ale nie ulepszasz go dragonstone tylko faintstone do +5 (sa w 5 swiecie, zreszta podobnie jak M.hammer - lezy w 5-2). W 2-1 od gornikow wpada rzadko, a Ty jako Temple Knight nie masz duzo luck prawdopodobnie. Edytowane 14 Czerwiec 2011 przez Bombadil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harry-ex 6 Napisano 14 Czerwiec 2011 Up: To zależy na pvp na pewno większe szanse będzie miał z mirdanem na dragonie ale jeżeli liczy się dla niego tylko damage, to fainstone, lecz do niego trza dać więcej w magię niż w cuda.( chyba) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bombadil 23 Napisano 14 Czerwiec 2011 (edytowane) Up: To zależy na pvp na pewno większe szanse będzie miał z mirdanem na dragonie ale jeżeli liczy się dla niego tylko damage, to fainstone, lecz do niego trza dać więcej w magię niż w cuda.( chyba) Na niskich levelach bron Dragon ma wieksze obrazenia, ale w okolicach levelu 90-100, przy dobrze zbudowanej postaci (w tym przypadku Faith ok 30), bron blessed +5 daje duzo wieksze obrazenia niz dragon +5 ( obrazenia od ognia sa stale i nie zaleza od jakiegokolwiek parametru). W pvp na levelu 120 praktycznie nie spotyka sie graczy z bronia dragon (na tym poziomie jest ona zwyczajnie slaba). Bron blessed dla kolegi Palpatine 79 jest na pewno lepsza inwestycja ( no chyba ze nie bedzie inwestowal w Faith :pardon: ). Edytowane 14 Czerwiec 2011 przez Bombadil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thegrim 3 Napisano 14 Czerwiec 2011 kupilem, pogralem chwilke i... jestem zachwycony :) walka nie nalezy do najprostszych oraz ciagly strach przed utrata dusz :) jestem dopiero w pierwszej krainie, zaraz przed walka z bossem i troche szkoda, ze nie moge wydac tych ciezko zarobionych dusz :/ i obawam sie, ze za pierwszym razem nie uda mi sie wygrac i wszystkie dusze pojda sie walic :/ no ale taka juz chyba ta gra jest :) macie jakies porady dla Knight? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harry-ex 6 Napisano 14 Czerwiec 2011 (edytowane) Na niskich levelach bron Dragon ma wieksze obrazenia, ale w okolicach levelu 90-100, przy dobrze zbudowanej postaci (w tym przypadku Faith ok 30), bron blessed +5 daje duzo wieksze obrazenia niz dragon +5 ( obrazenia od ognia sa stale i nie zaleza od jakiegokolwiek parametru). W pvp na levelu 120 praktycznie nie spotyka sie graczy z bronia dragon (na tym poziomie jest ona zwyczajnie slaba). Bron blessed dla kolegi Palpatine 79 jest na pewno lepsza inwestycja ( no chyba ze nie bedzie inwestowal w Faith :pardon: ). Hmmm... to zależy np. 2 podciągnięte na +5 dragon long swordy na SL około 200-300 czynią cuda dzięki możliwości blokowania gości przy pomocy ognia, więc wątpię aby 100lv niżej było znacznie inaczej. :/( Ale przecież ja się nie znam. ) Up: To co zwykle, w rycerzu zdejmij tyle ekwipunku by szybko biegać. Over. Edytowane 14 Czerwiec 2011 przez harry-ex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 14 Czerwiec 2011 Póki co przeszedłem 1-1,1-2,1-3,2-1. Obecnie jestem w 3-1, 31 lvl. Jak udało Ci się zaliczyć 1-3, wcześniej nie pokonując żadnego Archdemona ? :-) @thegrim nie martw się, po ewentualnej śmierci w walce z bossem, zaczynasz level od nowa bez zebranych dusz, ale wrota do walki z bossem będą już otwarte, więc odzyskasz dusze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 15 Czerwiec 2011 Jak udało Ci się zaliczyć 1-3, wcześniej nie pokonując żadnego Archdemona ? :-) Chyba nie zrozumiałem pytania...przeszedłem 1-1, 1-2, 1-3, 2-1, 3-1 teraz jestem w 4-1. Jak przejdę 4-1 to cofam sie do 2-2. Wcześniej nie byłem pewny czy uporam się z Flam'em <_<. Dla tych którzy zaczynają...gra na początku jest trudna, lecz po pierwszych 8-10h gra się już całkiem przyjemnie. Ja po początkowych dużych problemach ani razu nie zginąłem w światach 2-1,3-1 włączając w to walki z demonami....muszę Wam powiedzieć, że short bow na +5 ogarnia większość przeciwników :whistling:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 15 Czerwiec 2011 (edytowane) ja czekam aż mi ultima w końcu wyśle mojego demona ;/ i mam pytanie odnośnie coopa - można normalnie zapraszać do gry czy tylko poprzez blue message? i czy na cały level czy tylko na bossów? Edytowane 15 Czerwiec 2011 przez darkman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 15 Czerwiec 2011 Chyba nie zrozumiałem pytania...przeszedłem 1-1, 1-2, 1-3, 2-1, 3-1 teraz jestem w 4-1. Jak przejdę 4-1 to cofam sie do 2-2. Wcześniej nie byłem pewny czy uporam się z Flam'em <_<. Miałem na myśli to, że nie wiem jak udało Ci się ukończyć 1-3 bez zabicia Archdemona. Z tego co pamiętam to wrota do 1-3 są zamknięte do momentu, aż nie pokonasz jakiegokolwiek ostatniego bossa danego świata [np. 2-3]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 15 Czerwiec 2011 Miałem na myśli to, że nie wiem jak udało Ci się ukończyć 1-3 bez zabicia Archdemona. Z tego co pamiętam to wrota do 1-3 są zamknięte do momentu, aż nie pokonasz jakiegokolwiek ostatniego bossa danego świata [np. 2-3]. Oczywiście masz rację. 1-3 jeszcze przede mną. Mój błąd. Farmiłem dużo przy 1-3 (blue) i stąd ta pomyłka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simin666 1 Napisano 15 Czerwiec 2011 Po tym całym zamieszaniu na E3 z Dark Souls zamierzam kupić sobie Demons Souls i ją ograć przed premierą. Mam tylko pytanie ile godzin gry przede mną??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 15 Czerwiec 2011 Mi przejscie zajeło ok 40h, ale to dopiero poczatek że tak napisze. Teraz przełaże 2 raz i zabawa jest jeszcze lepsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 15 Czerwiec 2011 (edytowane) Po tym całym zamieszaniu na E3 z Dark Souls zamierzam kupić sobie Demons Souls i ją ograć przed premierą. Mam tylko pytanie ile godzin gry przede mną??? Myślę, że koło 50h pierwsze przejście. Są tacy co grali 5-6 razy plus pvp, 300h i więcej.:whistling: M.hammer - lezy w 5-2). W 2-1 od gornikow wpada rzadko, a Ty jako Temple Knight nie masz duzo luck prawdopodobnie. Fart. W 2-2 na samym początku wypadł mi M. Hammer.:whistling: To tyle z radości...po rewelacyjnych etapach 3-1 i 4-1 męczę się w 2-2 okrutnie. Podejdę do tego etapu jutro bo nie mam już dzisiaj mocy. Dwa pytania: -czy jest jakaś szansa, żeby gość od cudów w nexusie potrafił mnie nauczyć więcej niż tych trzech podstawowych cudów? -przywołałem pomocnika, zabilismy flame'a....dostałem soulsy za jego zabicie i cofnęło mnie na początek etapu bez jego duszy...wtf? Edytowane 15 Czerwiec 2011 przez Palpatine_79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koosa58362 19 Napisano 15 Czerwiec 2011 Mi pierwszy NG w DS zajal ok 20-25 godzin, bossowie w tej grze byli dla mnie latwiejsi od samej drogi do nich. Ogolnie gra nie jest taka straszna, jak ja maluja, ale mi 2 levele jednak napsuly troche krwi: bagienny (w dodatku skonczyly mi sie potem lotusy :/ ) i ten z 2 nietoperzami na koncu (ze 3 razy glupio spadlem w przepasc). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simin666 1 Napisano 15 Czerwiec 2011 Mi przejscie zajeło ok 40h, ale to dopiero poczatek że tak napisze. Teraz przełaże 2 raz i zabawa jest jeszcze lepsza. Myślę, że szykują się ciekawe wakacje z praktykami i nocnym ogrywaniem gier z WB i zakupionymi RDD i DS :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 15 Czerwiec 2011 -czy jest jakaś szansa, żeby gość od cudów w nexusie potrafił mnie nauczyć więcej niż tych trzech podstawowych cudów? -przywołałem pomocnika, zabilismy flame'a....dostałem soulsy za jego zabicie i cofnęło mnie na początek etapu bez jego duszy...wtf? Jest jeszcze jeden gość od cudów którego trzeba uwolnić w 4.2, on bedzie miał więcej O ile pamiętam dusze bossów podnosi się z archstona w miejscu zgonu bossa, nie wiem tylko czy jak wyszedłeś z tego świata i wrócisz to jeszcze tam będzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 16 Czerwiec 2011 Jest jeszcze jeden gość od cudów którego trzeba uwolnić w 4.2, on bedzie miał więcej Ok. Już się bałem, że moje statystyki (Faith 18 i Int 10 są za niskie aby nauczyć się czegoś bardziej skomplikowanego). O ile pamiętam dusze bossów podnosi się z archstona w miejscu zgonu bossa, nie wiem tylko czy jak wyszedłeś z tego świata i wrócisz to jeszcze tam będzie... No niestety...przywołałem pomocnika, wspólnie ubiliśmy flameluker'a i cofnęło mnie na początek etapu mimo, że przywołałem go przed samym wejściem do demona. A teraz najlepsza część...idąc po dusze spadłem z kładki i zginąłem. 2-2 to masakra...:scare: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 16 Czerwiec 2011 I tak w porównaniu do 5.1-4 to przyjemność ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 16 Czerwiec 2011 (edytowane) Mi przy drugim przejsciu gry łatwo poszło z Flamerurkerem, ale Dragon God mnie wqrwił niemiłosiernie z 12 razy padłem. 2 gosc od cudów jest w 4-2, jak Cie patafian z tarczą wepchnie do lochu. Powiedzcie mi jedno, uwolniłem Freke z celi, tylko bydle mi znikneło z nexusa jak sie pojawiła Yuria, ma to jakis związek ze sobą? Edytowane 16 Czerwiec 2011 przez Strife Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lars06 420 Napisano 16 Czerwiec 2011 Nie ma, Demon's Souls wiki też nic o tym nie wie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach