NERVUS_PL 1528 Napisano 21 Grudzień 2010 Wczoraj zabrałem się za Historic Racing Car Cup moim Lamborghini Countach LP400 '74. Władowałem w niego co tylko było można ma teraz jakieś 518KM i lekko ponad 900kg. Koniecznie trzeba dodać mu tylne skrzydło. Jak na razie bez sukcesów, ale była już 2 w nocy, a jeździłem już jakieś 4h. Mam nadzieję, że dzisiaj pójdzie lepiej. Znalazłem set-up dla tego wózka jakby ktoś potrzebował (dzisiaj sam przetestuję) podaję za gtplanet: -Downforce: 20 (Buy the wing, gotta have it) -Transmission: 240 km/h (149mph I think?) -Leave the differential on the standard one -Ride Height: -25 -15 -Spring Rate: 17 19 -Dampers (Extension): 10 10 -Dampers (Compression): 8 8 -Anti-roll Bars: 7 7 -Camber Angle: 5.0 0.5 -Toe Angle: -1.00 0.00 -Brake Balance: 7 6 -Tires: Racing Soft Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk316fx 50 Napisano 21 Grudzień 2010 Też próbowałem lambo, da się ale jest naprawdę trudno i trzema mieć ponad przeciętne umiejętności :) - które raczej posiadasz, ale po co się męczyć. Jeśli masz około 300-400 tys. może nawet mniej, polecam kupić Camaro ZR28? Nie pamiętam nazwy, ale ten z 65 tys. dać modyfikację wyścigową i podrasować do końca. Uważna jazda i dobry blok na prostych = lajtowo za pierwszym razem złoto. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lavertan 4 Napisano 21 Grudzień 2010 Osobiscie zrobilem countachem bez tuningu i dalo rade. I zabawa przednia. W gt za duzo wyscigow ktore mozna pyknac z palcem w ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackXP 14 Napisano 21 Grudzień 2010 Osobiscie zrobilem countachem bez tuningu i dalo rade. I zabawa przednia. W gt za duzo wyscigow ktore mozna pyknac z palcem w ..... Ciekawe jak. ;) Ja mam go ulepszonego jak się tylko da (zauważyłem, że jeszcze spoilera nie dokupiłem) i i tak wszyscy mi odjeżdżają i już po pierwszym kółku tracę z 15 sekund.... Więc to raczej nie wina moich umiejętności, lecz po prostu samochód nie wyrabia więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazior 12 Napisano 21 Grudzień 2010 mysle, ze kolega lavertan cos pokrecil i mysli o innym wyscigu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hornet 0 Napisano 21 Grudzień 2010 Mi się udało jedynie na Monaco przyjechać jako 2 po ostrej zabawie w blokowanie :P Nie wiem jak tym autem można wygrać na Trial Mountain. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubs1920 0 Napisano 21 Grudzień 2010 Który samochód tak do ok. 5 mln cr będzie nabardzeij opłacalnym zakupem? Zastanawiam sie nad Peugeotem 908 hdi ,a Audi R10 . Czym one się tak naprawdę różnią ? Które z nich jest lepsze? Przy wyborze sugerować się zwycięstwami w Le Mans ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lavertan 4 Napisano 21 Grudzień 2010 Fakt mozliwe ze mi sie mylnelo ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 21 Grudzień 2010 (edytowane) Ciekawe jak. ;) Ja mam go ulepszonego jak się tylko da (zauważyłem, że jeszcze spoilera nie dokupiłem) i i tak wszyscy mi odjeżdżają i już po pierwszym kółku tracę z 15 sekund.... Więc to raczej nie wina moich umiejętności, lecz po prostu samochód nie wyrabia więcej. eeee... lavertan ma rację i raczej się nie pomylił... spokojnie da się tym Lamborgini pojechać. Za pierwszym okrążeniem trzeba tylko dobrze zbadać w które zakręty jak wchodzić, później restart i dwa złotka. Oczywiście tuning i dobre ustawienie skrzyni biegów. Plus ochrona 1 miejsca przez blokowanie na prostej. Edytowane 21 Grudzień 2010 przez pwi7aaf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 21 Grudzień 2010 Który samochód tak do ok. 5 mln cr będzie nabardzeij opłacalnym zakupem? Zastanawiam sie nad Peugeotem 908 hdi ,a Audi R10 . Czym one się tak naprawdę różnią ? Które z nich jest lepsze? Przy wyborze sugerować się zwycięstwami w Le Mans ? Szkoda kasy IMO, za "Like a Wind" wygrywa sie Toyote Minolte ktora jest lepsza od tych dwoch, za te 5MLN lepiej juz kupic Formule GT ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubs1920 0 Napisano 21 Grudzień 2010 Szkoda kasy IMO, za "Like a Wind" wygrywa sie Toyote Minolte ktora jest lepsza od tych dwoch, za te 5MLN lepiej juz kupic Formule GT ;) Póki co mam 23 lvl w A-SPEC i 22 w B-SPEC . Minolte , jak i Toyote 7 już mam A posmigałbym sobie czyms szybkim jeszcze przed zakupem Formuły GT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 21 Grudzień 2010 eeee... lavertan ma rację i raczej się nie pomylił... spokojnie da się tym Lamborgini pojechać. Za pierwszym okrążeniem trzeba tylko dobrze zbadać w które zakręty jak wchodzić, później restart i dwa złotka. Oczywiście tuning i dobre ustawienie skrzyni biegów. Plus ochrona 1 miejsca przez blokowanie na prostej. Ale kolega pisał, że gołym, bez tuningu - imo raczej niemożliwe. Ja będę dzisiaj próbował, bo do Countach'a mam osobisty sentyment :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sk316fx 50 Napisano 21 Grudzień 2010 Jak dasz radę to napisz, z chęcią Ci pogratuluję ! Jeśli nie dasz rozważ mój sposób, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 21 Grudzień 2010 Ale kolega pisał, że gołym, bez tuningu - imo raczej niemożliwe. Ja będę dzisiaj próbował, bo do Countach'a mam osobisty sentyment :) A faktycznie, nie zauważyłem :) bez tuningu to nawet na pierwszym zakręcie mu wszyscy uciekną :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazmi_pl 1 Napisano 22 Grudzień 2010 A faktycznie, nie zauważyłem :) bez tuningu to nawet na pierwszym zakręcie mu wszyscy uciekną :) ja zrobilem 2 brązy shelby cobra podrasowaną istna masakra jakbym sie troche pomeczyl moze i by dalo zlota robic ale lodówki na zakretach mi w tylek wjezdzaly i mnie wypychaly chyba bym musial jakas taktyka pojsc inna ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gawron 4 Napisano 22 Grudzień 2010 Który samochód tak do ok. 5 mln cr będzie nabardzeij opłacalnym zakupem? Zastanawiam sie nad Peugeotem 908 hdi ,a Audi R10 . Czym one się tak naprawdę różnią ? Które z nich jest lepsze? Przy wyborze sugerować się zwycięstwami w Le Mans ? Ja kupilem peugota-kwas niezly,przyspieszenie nie powala a prowadzenie tym bardziej audi nie jezdzilem ale na 100% bedzie sie lepiej prowadzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 22 Grudzień 2010 ja zrobilem 2 brązy shelby cobra podrasowaną istna masakra jakbym sie troche pomeczyl moze i by dalo zlota robic ale lodówki na zakretach mi w tylek wjezdzaly i mnie wypychaly chyba bym musial jakas taktyka pojsc inna ;p Też próbowałem Cobrą, było tak cholernie ciężko w zakrętach, że po 3 próbach dałem sobie spokój... samochód fajnie wygląda, ale się nie nadaje na ten wyścig :( Z ciekowości sprawdzę sobie jeszcze Jaguara z 66' na tej trasie, tylko muszę się jeszcze pomęczyć z wyścigami wytrzymałościowymi...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hardgib 25 Napisano 22 Grudzień 2010 Ja kupilem peugota-kwas niezly,przyspieszenie nie powala a prowadzenie tym bardziej audi nie jezdzilem ale na 100% bedzie sie lepiej prowadzic Ja tam Peugota mogę polecić z czystym sumieniem, mój ma przebieg już chyba pod 10k, podobnych racecarów mam w garażu dostatek, ale i tak najczęściej wybierałem peugota, co do prowadzenia ustawienia aerodynamiki i zawieszenia po dsiebie i tor może zdziałać cuda (jak jeździłem Indy500 endurance peugotem na zakrętach nie zwalniałem poniżej 360km/h, gaz na padzie zaklejony :) prowadzenie na kierownicy jedną ręką) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dranz! 47 Napisano 22 Grudzień 2010 Jeśli masz około 300-400 tys. może nawet mniej, polecam kupić Camaro ZR28? Nie pamiętam nazwy, ale ten z 65 tys. dać modyfikację wyścigową i podrasować do końca. Uważna jazda i dobry blok na prostych = lajtowo za pierwszym razem złoto. :thumbsup: Zrobiłem wszystko według Twojej rady i złoto wpadło bez większych przeszkód. Polecam, bo chyba tańszego sposobu na ukończenie tego turnieju niema :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackXP 14 Napisano 22 Grudzień 2010 (edytowane) Natomiast do All stars of Gran Turismo co polecacie? Bo moja Zonda z 950KM i Viper z 1045KM nie dają rady. Mają dużą moc, ale np Viper na zakrętach prawie nie skręca :/ Wiem, że to pytanie było pewnie już tutaj nie raz, ale już męczę się już z tymi mistrzostwami i nie idzie ich zrobić. Edytowane 22 Grudzień 2010 przez JackXP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pwi7aaf 19 Napisano 22 Grudzień 2010 Najpierw przejdź Like the wind, dostaniesz Minolte... wtedy bez problemu sobie poradzisz... Do Ltw polecam Corvette Zr 1 plus modyfikacja wyścigowa plus pełny tuning... ale są też tańsze sposoby, poszperaj w temacie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroczas87 147 Napisano 22 Grudzień 2010 Dokladnie, jesli masz Zonde to Like The Wind polecisz a to chyba tylko 2 lvle wyzej jest, takze podbij do 21 lvlu i bedzie git z gorki;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kovalov 36 Napisano 22 Grudzień 2010 Natomiast do All stars of Gran Turismo co polecacie? Bo moja Zonda z 950KM i Viper z 1045KM nie dają rady. Mają dużą moc, ale np Viper na zakrętach prawie nie skręca :/ Wiem, że to pytanie było pewnie już tutaj nie raz, ale już męczę się już z tymi mistrzostwami i nie idzie ich zrobić. Tak jak wyżej napisali koledzy, ale sprawdź bo Zonda na max. powinna mieć 970 KM / 1070 kg i przy podłubaniu w ustawieniach powinna dawać radę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JackXP 14 Napisano 22 Grudzień 2010 Tak jak wyżej napisali koledzy, ale sprawdź bo Zonda na max. powinna mieć 970 KM / 1070 kg i przy podłubaniu w ustawieniach powinna dawać radę. Próbowałem nią i na Indianapolis wszyscy mi odjeżdżają. Mogę zrobić jeszcze remont silnika i karoserii, ale to kosztuje po 500 tys każde i łącznie milion aż, więc nie wiem czy warto się w to bawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kovalov 36 Napisano 22 Grudzień 2010 Próbowałem nią i na Indianapolis wszyscy mi odjeżdżają. Mogę zrobić jeszcze remont silnika i karoserii, ale to kosztuje po 500 tys każde i łącznie milion aż, więc nie wiem czy warto się w to bawić. Nie ma sensu wywalać kasy na remonty, wlej nowy olej i sprawdź wagę. Czasami pokazuje, że olej jest good, a kucy brakuje. Poczytaj w temacie B-Spec podawałem tam ustawienia dla tej bryki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach