Skocz do zawartości
Patricko

B - Spec

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzis wlaczylem 4 raz chyba 24 godzinny, generalnie to idzie na maxa powoli.. Jutro jak sie skonczy wyscig bedzie mi ze 100k do 38 brakowac.. A co dopiero z tym 39 czy 40:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje ze wyjdzie patch w ktorym mozna bedzie przyspieszyc czas, nawet 2x by starczylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkurzylbym sie jakby to wyszlo po zdobyciu 40 lvlu;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

dlatego właśnie zrobiłem sobie przerwę z GT, coś czuje że dadzą taką opcje przy tym patchu co ma dać b spec przez PC jeśli nie to trzeba się będzie spiąć i niech chodzi do oporu hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieje ze wyjdzie patch w ktorym mozna bedzie przyspieszyc czas, nawet 2x by starczylo

szanse na taką opcję są zerowe,

nie rozumiem albo lubi się b-spec i grasz, albo po co sobie zawracać głowę? chyba ze ktoś to robi tylko dla trophies to wtedy się męczcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na poczatku jezdzilem dla nowych aut. pozniej jak juz zdobylem 25 level, to jak nic nie robie przy konsoli to daje niech bob jedzie wyscigi wytrzymalosciowe. jak juz zdobede ten 40 level to b-spec nie dotkne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szanse na taką opcję są zerowe,

nie rozumiem albo lubi się b-spec i grasz, albo po co sobie zawracać głowę? chyba ze ktoś to robi tylko dla trophies to wtedy się męczcie ;)

Tylko, że nie możesz zatrzymać wyścigu a 24 h nie będę siedział i pilnował... I zamiast fajnie powalczyć dając mu samochód na poziomie kompa daję Red Bulla aby na 100% wygrać i zdobyć ten exp. na 40 lvl... :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wybacz ale ja bym nie dal rady, zasnalem podczas indy 500 jadac sam, a co dopiero przy ogladaniu chociaz 10 godzin mojego boba w akcji.. Na sama mysl mi sie ziewa!

Edit bo na literowki nie moglem patrzec, tak sie konczy pisanie na telefonie :/

Edytowane przez BrzozaLuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz al. Ja bym nie dal rady, zasnalen podczas indy 500 jadac sam a co dopiero przy ogladaniu chociaz 10 godzin mojego boba w akcji.. Na sama mysl mi sie ziewa!

Dobre z tym zasypianiem na Indy biggrin.gif. Ja na jazdę Bobków nie patrzę, wbijam 9h na noc i tyle, Cr nigdy dość. Mam już w B 40 lvl, ale ostatni 24h na Nurburgring to wisienka na torcie, czekam z nim na odpowiedni czas - butelka/i dobrego Wędrowniczka, kolega (koledzy) lubiący oglądać wyścigi i niech startuje. Popatrzymy sobie do czasu, kiedy Wędrowniczek wszystkich ulula, a Bobki (mam sześciu) i tak wygrają (nawet jak dostaną tylko rower) mają level'e od 38 do 40. Zawsze jest ryzyko, że padnie konsola, ale cóż moja działa już od miesiąca (praktycznie bez przerwy). Pytanie czy GT5 jest tego warte ? Dla mnie jest, więc za chwilę 9h Tsukuba, rano 4h Nurburgring (trochę się spłukałem ostatnio, potrzebna kasa), później ja i znów 9h Tsukuba ..... itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kovalov szok :) zeby dla gry konsole zajezdzac :) Swoja droga jaka wersje masz? Bo ja posiadam premierowa 60gb :) B. duzo wtedy dalem ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kovalov szok :) zeby dla gry konsole zajezdzac :)

Ej, kurde, ale od czego ta konsola jest? Żeby stała i ładnie wyglądał? No bez jaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dobre z tym zasypianiem na Indy biggrin.gif. Ja na jazdę Bobków nie patrzę, wbijam 9h na noc i tyle, Cr nigdy dość. Mam już w B 40 lvl, ale ostatni 24h na Nurburgring to wisienka na torcie, czekam z nim na odpowiedni czas - butelka/i dobrego Wędrowniczka, kolega (koledzy) lubiący oglądać wyścigi i niech startuje. Popatrzymy sobie do czasu, kiedy Wędrowniczek wszystkich ulula, a Bobki (mam sześciu) i tak wygrają (nawet jak dostaną tylko rower) mają level'e od 38 do 40. Zawsze jest ryzyko, że padnie konsola, ale cóż moja działa już od miesiąca (praktycznie bez przerwy). Pytanie czy GT5 jest tego warte ? Dla mnie jest, więc za chwilę 9h Tsukuba, rano 4h Nurburgring (trochę się spłukałem ostatnio, potrzebna kasa), później ja i znów 9h Tsukuba ..... itd.

Ciekawe ile za prąd trzeba zapłacić jak konsola chodzi cały miesiąc :D

Swoją drogą wiecie ile prądu zużywa i jak to się przekłada na zł?

Edytowane przez Watson20054133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje PS3 + LCD łyka jakieś 500W przez godzinę ciągłej pracy. 1kW w Częstochowie kosztuje 20gr, czyli po godzinie jestem w plecy 10gr. W ciągu doby daje to 2.4zł, w ciagu miesiąca 72zł, dzieląc to na pół (bo jednak sprzęt nie chodzi 24h) wychodzi jakieś 30-35zł, doliczając laptopa, wychodzi jakieś max 50zł/mc.

Tu znalazłem jakieś wyliczenia czyjeś. Aczkolwiek ja bym dał +50% bo chyba aktualnie 1kW jest droższy. Ale nie liczyłem tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doliczcie (wlasciwie odejmijcie) do tego oszczednosci na ogrzewaniu, w koncu konsola wydziela troche ciepla :P

moj bob znowu jedzie 4 godzinny wyscig... doswiadczenie idzie jak krew z nosa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje PS3 + LCD łyka jakieś 500W przez godzinę ciągłej pracy. 1kW w Częstochowie kosztuje 20gr, czyli po godzinie jestem w plecy 10gr. W ciągu doby daje to 2.4zł, w ciagu miesiąca 72zł, dzieląc to na pół (bo jednak sprzęt nie chodzi 24h) wychodzi jakieś 30-35zł, doliczając laptopa, wychodzi jakieś max 50zł/mc.

Tu znalazłem jakieś wyliczenia czyjeś. Aczkolwiek ja bym dał +50% bo chyba aktualnie 1kW jest droższy. Ale nie liczyłem tego.

To ja z nastepna pielgrzymka ide do Czestochowy i juz tam zostaje-kilowatogodzina za 20gr?Chyba w 1995roku lol.

Lcd + ps3= 500 Wat poboru?To chyba ten Lcdek ma z 80cali.Albo dodales wartosci z tabliczek znamionowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gawron jak mówię to nie moje obliczenia po prostu gdzieś wujek G (chyba nawet z tego forum) mi podał. Aktualnie udaje, że pracuje więc nie bardzo mam czas weryfikować;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kovalov szok :) zeby dla gry konsole zajezdzac :) Swoja droga jaka wersje masz? Bo ja posiadam premierowa 60gb :) B. duzo wtedy dalem ;d

Mam trochę młodszą od Twojej z 80 giga, a co do zajechania konsoli to wolę zajechać PS3 za 1 tysiaka (rozbijając wirtualne wózki), niż realny pojazd za 100 biggrin.gif.

Zresztą płytki GT5, nie wyjmowałem z napędu od dnia premiery (ciekawe czy jeszcze jest w środku), a warstwa kurzu na plejce wskazuje na długą nieobecność gospodarza w domu, ale boję się dotykać czarnulki, po co ryzykować, że się rozleci. Zresztą dla sprzętu elektronicznego najbardziej niebezpieczne momenty to wł / wył, więc ich unikam tongue.gif.

Na kwestie zużycia prądu przez PS3 nie patrzę, bo w kompie syna same wentylatory zużywają go więcej pardon.gif, a martwił tym tematem to się będę jak rachunek z PGE przekroczy moje możliwości finansowe. biggrin.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nareście mam 40lev w b.spec ostatni wyścig 24h i koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczesciarz z ciebie. ja mam dopiero 33 level, a do 40 levelu to jeszcze .... gdzie najlepiej doswiadczenie zbierac? wlasciwie ktore wyscigi powtarzales?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wszedlem na 38, mam prawie rowno. 3 24 godzinne i bedzie 39.. Paranoja..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wszedlem na 38, mam prawie rowno. 3 24 godzinne i bedzie 39.. Paranoja..

Też mam 39. Włączyłem kolejne Le Mans. Jutro o 17 w końcu będę miał trochę wolnego więc powbijam to czego nie wbiłem w B-Specu pomęczę Boba aby osiągną szczyt kariery dobije 40 lvl i B-Spec stanie się już tylko wspomnieniem. :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczesciarz z ciebie. ja mam dopiero 33 level, a do 40 levelu to jeszcze .... gdzie najlepiej doswiadczenie zbierac? wlasciwie ktore wyscigi powtarzales?

9h Tsukuba, chyba najbardziej optymalny pod wzgledem czas-doswiadczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tsukuba 9h - 660k, a powyżej lev.35 LeMans 24h - 2,2mln.

Ja właśnie koncze lev.38 i mam już szczerze mowiąc dosyć tego 24h :(

Też chcę sobie czasem w coś pograć :P więc jak idę do roboty to odpalam sobie te 9h i jest git, bo powolutku zblizam sie do celu, a po robocie mogę w coś sam pograć :)

Koniec kariery i lev.40 nie zając - nie ucieknie :D

Edytowane przez janki41

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i B-Spec skończony, generlanie wyścigi 24h nie są takie tragiczne, Bob radził sobie nieźle i nie trzeba było go pilnować. Za to doprowadzenie go do końca jego kariery jest bardzo upierdliwe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Podpowiedzcie, co można jeszcze zrobić, żeby Bob wygrał Monako w rajdzie zabytków? Ma Toykę 7, zrobioną na ponad 900 koni, a Chaparrala i tak nie jest w stanie dogonić. W najlepszym przypadku wpada na metę kilka długości za kanciakiem. Boba mam na 21 levelu. Kurcze, najgorsze jest to, że na początku musi przebić się przez ten cały motłoch i nie ma szans wyjść na prowadzenie przed pierwszym zakrętem, jak większość z nas by zrobiła. Są tu jakieś tricki i mycki? Może trzeba go w odpowiedni sposób poprowadzić? W głębokiej du... ten w głębokim lesie dał sobie radę przepięknie, dojechał z kilkusekundową przewagą. W Monaco zaś na tych zakrętasach lodówka nie daje mu żadnych szans... Tylko nie piszcie "kup sobie Chaparrala". A właśnie, skąd można wziąć Chaparrala 2J?

EDIT:

Oookej... No dobra, dojechał pierwszy... Ależ trzeba go nagnieść, żeby w końcu zebrał się za wyprzedzanie kanciaka. Na drugą pozycję wyszedł na początku 3-go okrążenia i pozostałe 5 kółek, to była pogoń za lodówką. Wyprzedził ją dopiero przed tunelem na ostatnim okrążeniu.

Edytowane przez Majosa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi