Skocz do zawartości
Patricko

B - Spec

Rekomendowane odpowiedzi

No nareście mam 40lev w b.spec ostatni wyścig 24h i koniec.

czy do 24godzinnych wyścigów i w ogóle tych dłuższych niezbędni są czterej kierowcy czy mniejszą ilością też można przejechać i wygrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy do 24godzinnych wyścigów i w ogóle tych dłuższych niezbędni są czterej kierowcy czy mniejszą ilością też można przejechać i wygrać?

w 24 tylko trzech startuje kierowcow.. na upartego moze jeden przejechac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile wyścigów musi przejechać Bob, żeby skonczyć kariere ?

Ogólnie mam lev.39, ale Bob ma juz lev.40 i przejechane około 360 wyscigów, a pesek ani drgnie od jakiś 30 wyścigów (przy założeniu, że pasek ma 10cm, to mój stoi nonstop na 8).

Czy najpierw muszę skonczyć B-spec, żeby móc zajeździć Boba ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ile wyścigów musi przejechać Bob, żeby skonczyć kariere ?

Ogólnie mam lev.39, ale Bob ma juz lev.40 i przejechane około 360 wyscigów, a pesek ani drgnie od jakiś 30 wyścigów (przy założeniu, że pasek ma 10cm, to mój stoi nonstop na 8).

Czy najpierw muszę skonczyć B-spec, żeby móc zajeździć Boba ?

Twój BoB musi przejechać 500 wyscigow, jeszcze do tego nie doszedłem ale niewiele brakuje a postep paska faktycznie nie idzie współmiernie(na poczatku kilka wyscigow i jest na polowie a potem sie slimaczy:)

właśnie zdobylem trofeum :aura doświadczenia" i wystarczyło mu 442 wyscigi :)

Edytowane przez waldemarek1
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

9h Tsukuba, chyba najbardziej optymalny pod wzgledem czas-doswiadczenie

najbardziej optymalny przed osiagnieciem 35 lvl jest wyscig 1000 km Suzuka. Jadąc X2010 suchy wyscig trwa to ok 4 godz i 20 min co daje ponad 1300 pkt exp/min, w przypadku Tsukuby jest to ponad 1200 pkt exp/min. Plusem Tsukuby jest to, ze trwa az 9 godzin - optymalnie na wyscie do pracy/sen.

Jak juz sie osiagnie 35 lvl, to optymalnym jest 24H de la Sarthe - dokladnie 1556 pkt exp/min.

moje wyliczenia dla X2010:

Grand Valley - 806 pkt exp/min

Tsukuba Roadster (tu najnowsze i najbardziej dopasione dopuszczone auto)- 506 pkt exp/min

Laguna 200 mil - 955 pkt exp/min

Indy 500 mil - 1151 pkt exp/min

Suzuka 1000 km - 1379 pkt exp/min

Nurb 4 h - 1212 pkt exp/min

Tsukuba 9h - 1224 pkt exp/min

Le Mans 24 h - 1556 pkt exp/min

Edytowane przez prart
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie zdobylem trofeum :aura doświadczenia" i wystarczyło mu 442 wyscigi :)

Ja również przed chwilą wbiłem z 449 wyścigami na koncie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje wyliczenia dla X2010:

Grand Valley - 806 pkt exp/min

Tsukuba Roadster (tu najnowsze i najbardziej dopasione dopuszczone auto)- 506 pkt exp/min

Laguna 200 mil - 955 pkt exp/min

Indy 500 mil - 1151 pkt exp/min

Suzuka 1000 km - 1379 pkt exp/min

Nurb 4 h - 1212 pkt exp/min

Tsukuba 9h - 1224 pkt exp/min

Le Mans 24 h - 1556 pkt exp/min

a ja wlasnie znalazlem sposob na zarobienie trochu wiecej;p

Ostatnio przejechalem sobie wyscig taskube 9h Toyota supra nie wiem dokladnie ile ale wychodzi na wyscig punktow ale na oko wyszlo ze wystarcza trzy przejechania zeby zdobyc z 33 na 34 lewel dodam ze praktycznie nie mialem doswiadczenia jak zaczolem wyscig. Widze ze redbullem dostaje sie mniej duzo dokladnie napisze jak odpale gt wieczorem. ale wychodzi na to ze slabsze auto to dostaje sie wiecej expa a jesli wyscig trwa te 9h to bez roznicy czy masz 10 kolek na taskubie czy 40 roznicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z wyścigiem toyot yaris (od 2 lvl). Podrasowałem już moje auto z 90 do 140km/h, samemu jadąc bez problemu zrobiłem złoto, jednak mój kierowca nie chce tego zaliczyć.

W zależności od sytuacji cały czas klikam przyśpiesz lub wyprzedź, jednak za każdym razem najlepiej dociera do 4 miejsca i nic. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo kierowcom musisz dawać lepsze auta ;)

To wiem, ale pytanie: Jakie auto powinno mieć prędkość maks. aby kierowca spokojnie wygrał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xD

:laugh: :laugh: :laugh:

Ok...

to 90 i 140 to nie jest prędkość (km/h), tylko ilość KM, czyli koni mechanicznych... Sprawdź ile mają ich przeciwnicy i podrasuj swoje autko tak, żeby mieć z 10-20więcej. Pamiętaj koniecznie o tym, żeby kupić najlepsze dopuszczalne do tego wyścigu opony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie mecze ze swoim idiota i wyscigiem ferrari. Wymaksowalem swojemu debilowi enzo a ten na 2 miejscu caly czas dojezdza... nie mam juz sily do tego popapranca :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xD

:laugh: :laugh: :laugh:

Ok...

to 90 i 140 to nie jest prędkość (km/h), tylko ilość KM, czyli koni mechanicznych... Sprawdź ile mają ich przeciwnicy i podrasuj swoje autko tak, żeby mieć z 10-20więcej. Pamiętaj koniecznie o tym, żeby kupić najlepsze dopuszczalne do tego wyścigu opony.

Przepraszam, nie jestem znawcą, każdy może się pomylić po co się od razu wyśmiewać? :P A te opony to konieczne? Bo trochę drogi jak na mój budżet, a za tą cenę to jeszcze porządny tuning mógłbym zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz czy do wyścigu są dopuszczane opony wyścigowe miekkie bo może być tak że ograniczenia są na sportowe miękkie więc nie ma sensu kupować tych najdroższych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te opony to konieczne? Bo trochę drogi jak na mój budżet, a za tą cenę to jeszcze porządny tuning mógłbym zrobić.

Dobre opony czasem dają więcej niż tuning...

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego napisałem najlepsze dopuszczane do wyścigu, w przypadku yarisów są to sportowe twarde, kup je, opony wiele znaczą. :thumbsup:

A w ogóle to sorry, ale musiałem troszkę się uśmiechnąć po tym co przeczytałem :sweat: No ale pomogłem ci, więc mam nadzieję, że wybaczysz :ok:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boże, da się jakoś bardziej wpływać na tego melepete?:| nic mu nie daje to sobie nawrotke na madrycie robi okolo 55-60 no ok, ma ten 5lvl wybacze mu, ale jak mu daje przyspiesz to ten sie nie slucha i ten sam nawrot pokonuje z predkoscia 45 :| no brak slow, jezdzi gorzej niz emeryt, jak tym czyms wygrywac i wyhodowac drugiego szumachera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx koledzy, jutro kolejne podejście. :)

jak coś to mogę Ci podrzucić autko, którym trzech moich kierowców wygrało bez problemów specjalnych

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak coś to mogę Ci podrzucić autko, którym trzech moich kierowców wygrało bez problemów specjalnych

A mógłbyś pożyczyć do jutra? Byłbym bardzo wdzięczny. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mógłbyś pożyczyć do jutra? Byłbym bardzo wdzięczny. :)

Panowie po patchu 1.06, już nie trzeba pożyczać w sensie wysyłania znajomemu swojego auta. Wystarczy, że dane auto właściciel "udostępni znajomym" i każdy wchodząc na Jego Profil takie auto może sobie pożyczyć i nim pojeździć (za wyjątkiem online). ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie po patchu 1.06, już nie trzeba pożyczać w sensie wysyłania znajomemu swojego auta. Wystarczy, że dane auto właściciel "udostępni znajomym" i każdy wchodząc na Jego Profil takie auto może sobie pożyczyć i nim pojeździć (za wyjątkiem online). ;)

A o tym nie wiedziałem, dzięki, tylko muszę szybko ściągnąć patch'a bo mi się nie chciało. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wlasnie znalazlem sposob na zarobienie trochu wiecej;p

Ostatnio przejechalem sobie wyscig taskube 9h Toyota supra nie wiem dokladnie ile ale wychodzi na wyscig punktow ale na oko wyszlo ze wystarcza trzy przejechania zeby zdobyc z 33 na 34 lewel dodam ze praktycznie nie mialem doswiadczenia jak zaczolem wyscig. Widze ze redbullem dostaje sie mniej duzo dokladnie napisze jak odpale gt wieczorem. ale wychodzi na to ze slabsze auto to dostaje sie wiecej expa a jesli wyscig trwa te 9h to bez roznicy czy masz 10 kolek na taskubie czy 40 roznicy

Musiałeś jechać już na patchu 1.06, stad wieksza ilośc doświadczenia - obliczenia dotycza 1.05. Doswiadczenie nie zalezy od uzytego samochodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie mam problem w przejściu wyścigu "GranTurismo all stars" próbowałem i mazdą i pagani i nawet po max przeróbkach nie dają rady zmieniałem przełożenia skrzyni biegów ale to za dużo nie dawało bo koleś zamiast ich wyprzedzać jechał za nimi xD mam 21 level w B-spec. Jakieś sugestie porady ?? Miałem jeszcze zapytać o wyścigi klasyków razem z pralką na czele xD ale znalazłem odpowiedź ;]

PZDR siroccoxp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi