jw73 1 Napisano 5 Marzec 2011 Sports Champions obowiązkowa pozycja, a oprócz tego Planet MiniGolf tylko dla lubiących tego typu sport. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wuming 0 Napisano 6 Marzec 2011 Niedawno zakupiłem ps3 i mam problem z grami FPS. Nie mogę się przyzwyczaić do pada, gra nim po prostu mnie frustruje. W FPSy grałem wcześniej dużo i tylko na myszce i klawiaturze. Zastanawiam się teraz czy nie sprawić sobie zestawu move+karabin do tego typu gier. Czy da się tym przyjemnie grać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jw73 1 Napisano 6 Marzec 2011 Niedawno zakupiłem ps3 i mam problem z grami FPS. Nie mogę się przyzwyczaić do pada, gra nim po prostu mnie frustruje. W FPSy grałem wcześniej dużo i tylko na myszce i klawiaturze. Zastanawiam się teraz czy nie sprawić sobie zestawu move+karabin do tego typu gier. Czy da się tym przyjemnie grać? Na razie move + sharp shooter obsługuje tylko 3 lub 4 gry. W FPS gra się takim zestawem całkiem ciekawie i na pewno dużo wygodniej, łatwiej niż padem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wuming 0 Napisano 6 Marzec 2011 Na razie move + sharp shooter obsługuje tylko 3 lub 4 gry. W FPS gra się takim zestawem całkiem ciekawie i na pewno dużo wygodniej, łatwiej niż padem. A jakbyś porównał grę sharpshooterem do gry na myszce i klawiaturze? Dodam, że gram na 100 calowym ekranie i też się zastanawiam czy move się sprawdzi... Czy jeżeli kamerka będzie na wysokości bioder to będzie dobrze działać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnz 18 Napisano 6 Marzec 2011 (edytowane) Niedawno zakupiłem ps3 i mam problem z grami FPS. Nie mogę się przyzwyczaić do pada, gra nim po prostu mnie frustruje. W FPSy grałem wcześniej dużo i tylko na myszce i klawiaturze. Zastanawiam się teraz czy nie sprawić sobie zestawu move+karabin do tego typu gier. Czy da się tym przyjemnie grać? "trening czyni mistrza" - to przysłowie pasuje tu idealnie - mówie z własnego doświadczenia bo pół roku temu miałem ten sam problem co ty :) kilka lat mam w życiorysie z FPSami na PCie - klany, cb, esl itp - jak dorwałem pada to sie załamałem i przymierzałem do fragfxa lub fragensteina wystarczyło zmusic sie by przejść (w moim wypadku) uncharted - zaczynałem od easy bo nie ogarniałem celowania, w połowie gry żałowałem wybranego poziomu bo nauczyłem sie jako tako celować i gra była zbyt banalna uncharted 2 poszedł od razu na normal a po ukończeniu kolejnych kilku FPSów z prawdziwego zdarzenia (cod, moh, killzone2) wiem że np. do uncharted 3 podejde od razu na hard :) olej sharpshootera poćwicz a ogarniesz to prędzej czy później - jak nie to ewentualnie fragfx ale to pójście na łatwizne... Edytowane 6 Marzec 2011 przez gnz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
delta3 35 Napisano 6 Marzec 2011 A jakbyś porównał grę sharpshooterem do gry na myszce i klawiaturze? Dodam, że gram na 100 calowym ekranie i też się zastanawiam czy move się sprawdzi... Czy jeżeli kamerka będzie na wysokości bioder to będzie dobrze działać ? Move z klawą i myszką porównuje się nijak, precyzja jedynie podobna, myszką chyba mona jedynie odrobinę szybciej zareagować. Kamerka jak na 100 calowy ekran to dobrze jakby była na TV. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wuming 0 Napisano 7 Marzec 2011 Problem w tym, że rzucam obraz z projektora i ekran mam rozwijany z sufitu. Obraz zaczyna się na wysokości ud i sięga 112cm więc kończy się trochę nad głową. Wyjścia na umiejscowienie kamerki mam dwa: pod ekranem (wygodniejsze) na wysokości ud lub nad ekranem, ale wtedy musiałbym robić dziurę w rozwijanym ekranie powyżej obszaru rzutowania do czego jestem niechętny ale jak nie ma innego wyjścia to co zrobić? Tak więc pytanie moje jest takie: czy umieszczając kamerkę na wysokości ud i kierując do góry będzie ona działała zauważalnie gorzej niż jakbym ją umieścił 20cm nad głową i skierował w dół ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jw73 1 Napisano 7 Marzec 2011 Sharp shooter w porównania do pada to niebo, a ziemia. Do tej pory grałem tylko myszkom w FPSy na PC, a padem tylko próbowałem więc moja opinia może być lekko wybrakowana. Celowanie sharp shooterem to marzenie i wydaje mi się, że czym większy ekran tym może być tylko wygodniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
delta3 35 Napisano 7 Marzec 2011 Problem w tym, że rzucam obraz z projektora i ekran mam rozwijany z sufitu. Obraz zaczyna się na wysokości ud i sięga 112cm więc kończy się trochę nad głową. Wyjścia na umiejscowienie kamerki mam dwa: pod ekranem (wygodniejsze) na wysokości ud lub nad ekranem, ale wtedy musiałbym robić dziurę w rozwijanym ekranie powyżej obszaru rzutowania do czego jestem niechętny ale jak nie ma innego wyjścia to co zrobić? Tak więc pytanie moje jest takie: czy umieszczając kamerkę na wysokości ud i kierując do góry będzie ona działała zauważalnie gorzej niż jakbym ją umieścił 20cm nad głową i skierował w dół ? Zaleca się wyżej, ale jak chcę zagrać z kolegami na większym ekranie, w drugim pokoju, to też kamerka jest na wysokości ud (około 25-30 cm pod pasem) i nie ma najmniejszego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcoch 33 Napisano 9 Marzec 2011 (edytowane) Pare dni temu wyszło demo top spin 4, graliście już ? jakie wrażenia z move? Czekałem na tą grę z niecierpliwością ale niestety muszę przyznać że wykorzystanie move nie podoba mi się :/ zawiodłem się. Spodziewałem się odwzorowania takiego jak w ping pongu (SC), a tutaj bliżej jest do racket sports :/ czasem łapie mi forehand mimo ustawienia move do backhandu, top spin bez znaczenia czy pracujemy kolanami czy nie, wychodzi tak samo, slice to porażka. Na siłę wciśnięty ten move, pracujący chyba w systemie zero-jedynkowym :/ nie wiem czemu, gra też ma problem z ustawieniem standardowo kontrolera (port 6, port 7), wymaga zmiany na port 1-4, czyżby aż taki pośpiech w dopisywaniu obsługi move ? Mam nadzieję ze virtua tennis pokaże klasę z move. Edytowane 9 Marzec 2011 przez Marcoch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
delta3 35 Napisano 9 Marzec 2011 Pare dni temu wyszło demo top spin 4, graliście już ? jakie wrażenia z move? Czekałem na tą grę z niecierpliwością ale niestety muszę przyznać że wykorzystanie move nie podoba mi się :/ zawiodłem się. Spodziewałem się odwzorowania takiego jak w ping pongu (SC), a tutaj bliżej jest do racket sports :/ czasem łapie mi forehand mimo ustawienia move do backhandu, top spin bez znaczenia czy pracujemy kolanami czy nie, wychodzi tak samo, slice to porażka. Na siłę wciśnięty ten move, pracujący chyba w systemie zero-jedynkowym :/ nie wiem czemu, gra też ma problem z ustawieniem standardowo kontrolera (port 6, port 7), wymaga zmiany na port 1-4, czyżby aż taki pośpiech w dopisywaniu obsługi move ? Mam nadzieję ze virtua tennis pokaże klasę z move. W demo jeszcze nie grałem, niedługo zacznę ściągać. Oprócz The Fight i Sports Champions jedynie to miałem zamiar kupić na move, mając nadzieję na kolejnego genialnego must have. Jeśli jest tak jak piszesz, to porządnie się zawiodłem na wsparciu dla kontrolera ruchu Sony. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba216 0 Napisano 9 Marzec 2011 Rowniez grałem w demo nowego Top Spin i mam bardzo podobne odczucia co Marcoch. Ping-pong ze Sports Champions bije na głowę pod względem grywalności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcoch 33 Napisano 9 Marzec 2011 The Fight i SC zostały opublikowane bądź wydane wkońcu przez Sony, mam nadzieję, że to kwestia czasu zanim reszta się przestawi na pełne wykorzystanie move, a nie ma jakiś przekrętów finansowych, typu płać za czerwony kolor kulki, chcesz mieć wgląd do kodu na move płać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peiha 11 Napisano 11 Marzec 2011 a co uwazacie o top spin 4? warte kupienia dla mova? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcoch 33 Napisano 11 Marzec 2011 (edytowane) a co uwazacie o top spin 4? warte kupienia dla mova? Właśnie napisaliśmy nad Twoim postem... Jak dla mnie nie. Masz demo na psn, przetestuj :) Edytowane 11 Marzec 2011 przez Marcoch 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
delta3 35 Napisano 11 Marzec 2011 a co uwazacie o top spin 4? warte kupienia dla mova? Jest demo do ściągnięcia na pss, można przetestować. ;) Według mnie niestety nie. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekm 0 Napisano 13 Marzec 2011 (edytowane) Witam. Mam do szanownych Państwa pytanie: czy może wie ktoś coś więcej na temat gry "My Fitness Coach Club". Ciekawa sytuacja, bo zakupiłem takową wczoraj w Empiku, a w sieci piszą że premiera 18 marca. W sieci strasznie mało informacji na temat gry, a na stronie Ubisoft (wydawca) zupełnie nic. Gra wymaga konta na uplay ale działa bez tego. Może ktoś coś konkretnego wie... Pozdrawiam. Marek M. Edytowane 13 Marzec 2011 przez marekm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebinho1916 17 Napisano 13 Marzec 2011 Witam. Wychodzą teraz w ogóle jakieś gry na Move'a? Kupiłem Starter Pack i niestety leży i się kurzy... Wielki minus dla PlayStation bo Move to jak na razie wielka lipa :down: :ermm: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peiha 11 Napisano 13 Marzec 2011 start the party czy tv superstars co lepsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcoch 33 Napisano 13 Marzec 2011 Witam. Wychodzą teraz w ogóle jakieś gry na Move'a? Kupiłem Starter Pack i niestety leży i się kurzy... Wielki minus dla PlayStation bo Move to jak na razie wielka lipa :down: :ermm: Witam. :) Tutaj lista: Games for move Chyba na razie dalej królują w grach na move Sports champions i zaraz za nim The fight. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
delta3 35 Napisano 13 Marzec 2011 start the party czy tv superstars co lepsze? Według mnie Start The Party. Oprócz Sports Champions i The fight, co jeszcze z gier 4 move możecie mi polecić? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
westbul 0 Napisano 13 Marzec 2011 (edytowane) Według mnie Start The Party. Oprócz Sports Champions i The fight, co jeszcze z gier 4 move możecie mi polecić? :) Jak lubisz strategie to R.S.U.E jest na mova i Havy Rain tez ale to nie strategia raczej gra fabularna A dodam jeszcze shotera The Shot oraz taki składak Time Crisis: Razing Storm(3 gry) Edytowane 13 Marzec 2011 przez westbul Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
delta3 35 Napisano 13 Marzec 2011 Jak lubisz strategie to R.S.U.E jest na mova i Havy Rain tez ale to nie strategia raczej gra fabularna A dodam jeszcze shotera The Shot oraz taki składak Time Crisis: Razing Storm(3 gry) R.S.U.E. raczej nie, strategii nie lubię. Heavy Rain będę miał z czasem. The Shoot grałem w demo, nie przypadło mi do gustu. A to Time Crisis, to co to jest dokładnie? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcoch 33 Napisano 13 Marzec 2011 R.S.U.E. raczej nie, strategii nie lubię. Heavy Rain będę miał z czasem. The Shoot grałem w demo, nie przypadło mi do gustu. A to Time Crisis, to co to jest dokładnie? :) Time crysis to jest taki w innych klimatach The shoot, takie bardziej stare virtual cop albo gierki na automaty z pistoletami. Co jeszcze ciekawe na move? Nie testowałem, ale słyszałem że darty są dobre, (nie pamiętam nazwy możliwe że Top Darts), przetestowane Tumble - bardzo fajne klocki :) Echochrome dla wybranych wydaję mi się, ale pozycja warta uwagi, Beatskatcher - ciekawe malowanie i troszkę komponowania, na pewno kupię pełne niedługo. Większość co podałem (prócz dartów) posiadają dema na pss, na dzień dzisiejszy nie ma wersji pudełkowych (może darty mają...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawki 4 Napisano 14 Marzec 2011 Co jeszcze ciekawe na move? Ja zagrywam się w Tiger Woods 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach