Flisek 12 Napisano 14 Lipiec 2011 Aż się uśmiechnąłem bo właśnie jakieś 20 min temu bramkarz wjechał mi kosą i zobaczył czerwony kartonik :D To też zależy czy przeciwnik wcisnął kwadrat i cię skosił czy też automat. Gdy mijasz bramkarza przed polem karnym wysuwając prawy analog to podczas mijania moze cię skosić i to niekoniecznie poprzez wciśnięcie kwadratu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qim 28 Napisano 14 Lipiec 2011 Mijanie bramkarza nie ma sensu jak się nie jest w polu karnym. Czerwonej kartki nie ma bata aby dostał, co najwyżej żółtą. "Ponoć" na pokazie 12 bramkarz dostał czerwoną, co by było wręcz cudowną opcją podczas online. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kufir 22 Napisano 15 Lipiec 2011 Co za żenada: http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,FIFA-12-okrojona-w-Polsce-Podziekowania-do-politykow,wid,13547470,wiadomosc.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 15 Lipiec 2011 Kilka stron temu o tym pisano. Głupota niesamowita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emilson_85 7 Napisano 15 Lipiec 2011 ja sobie zamowie z Niemcowni tam jest wersja Polska i zachowana jest struktura gry bez zadnych ustaw w naszym "pieknym" kraju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom21 61 Napisano 15 Lipiec 2011 (edytowane) FIFA 12 - prezentacja gry na X360, PS3 i PC w Warszawie Wczoraj w Warszawie odbyła się prezentacja FIFA 12, którą poprowadził Ian Jarvis, producent gry na Xboksa 360, PlayStation 3 oraz PC. Ujawnił on pierwsze informacje na temat trybu kariery oraz potwierdził, że wszystkie trzy wyżej wymienione wersje będą identyczne. Zanim jednak przeszedł do nowości, z racji obowiązku Ian przypomniał najważniejsze cechy FIFA 12, prezentując jednocześnie dodatkową porcję nowych informacji dla zorientowanych w temacie. Mogliśmy zobaczyć materiał wideo prezentujący Player Impact Engine, Precision Dribling, Tactical Deffending oraz Pro Player Intelligence. To właśnie te wszystkie elementy powodują, że w FIFA 12 gra się zupełnie inaczej niż w "jedenastkę". Player Impact Engine to silnik odpowiedzialny za realistyczną fizykę zderzeń poszczególnych zawodników. Teraz wszystkie kolizje są liczone w czasie rzeczywistym, w przeciwieństwie do FIFA 11, gdzie przy starciu dwóch piłkarzy system mógł odczytać na przykład tylko po jednym elemencie z każdego ciała (np. rękę czy nogę), a po faulu włączała się animacja. W samej rozgrywce to nikomu nie przeszkadzało, bo było niemal niezauważalne - co innego na powtórkach. Tam było widać, jak ręka jednego zawodnika przechodzi przez korpus drugiego. Teraz, za sprawą nowego engine'u to się zmieni. Kolejną nowością w FIFA 12 jest Precision Dribling. To drugi element, po Player Impact Engine, który sprawia, że różnice w gameplayu widać gołym okiem. Gdy w FIFA 11 chcieliśmy przez dłuższą chwilę utrzymać się przy piłce i minąć przeciwnika, potrzebowaliśmy naprawdę sporo miejsca - teraz natomiast piłkarze trzymają piłkę tuż przy nodze i mogą kręcić się z nią wokół własnej osi. Co ciekawe, podczas prezentacji Ian pokazał fragment prawdziwego spotkania, w którym jeden z zawodników przed polem karnym ma piłkę przy nodze i drybluje: wykonał jeden ruch, potem drugi, trzeci, a wszystko to na przestrzeni około jednego metra, może nawet mniej. Dzięki temu konstruowanie akcji w FIFA 12 to prawdziwa przyjemność. Tactical Deffending to zmieniona gra w strefie obronnej. I tutaj znów porównanie z FIFA 11, bo tego nie da się uniknąć, by pokazać różnice pomiędzy starą a nową wersją gry. W "jedenastce" i poprzednich odsłonach serii wystarczyło wciskać jeden przycisk na padzie, można się było się pchać na przeciwnika i odbierać mu co chwilę piłkę - teraz już tego nie ma. Co w zamian? Musimy trzymać odpowiednią odległość między naszym piłkarzem a napastnikiem i wystartować do piłki w odpowiednim momencie. Jeśli tego nie zrobimy, możemy być pewni, że przeciwnik wyjdzie na czystą pozycję. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze jedna, znana już wcześniej cecha - Pro Player Intelligence, czyli udoskonalona sztuczna inteligencja naszych zawodników oraz piłkarzy z drużyny przeciwnej. Zachowują się oni w bardziej przemyślany sposób, częściej podejmują decyzję i starają się wykorzystać słabe strony rywala. Tryb kariery został udoskonalony w stosunku do FIFA 11. W najnowszej odsłonie serii wprowadzono zmiany, o które prosili fani cyklu. Możemy się zatem spodziewać opcji Transfer Deadline Day, która umożliwi nam zakup zawodników (nota bene ma być on trudniejszy i bardziej skomplikowany) tuż przed zamknięciem okna transferowego. Warto zaznaczyć, że teraz przed podjęciem decyzji o zakupie mamy lepszy pogląd na poszczególne cechy zawodnika, którym jesteśmy zainteresowani. Skąd weźmiemy nowych kopaczy? O to również zadbało EA Sports, które w FIFA 12 zaimplementuje możliwość wysyłania skautów - ci następnie zdadzą nam szczegółowy raport. W trybie kariery pojawi się także realistyczny system kontuzji. Ian Jarvis posłużył się przykładem van Bommela z Milanu, który odniósł uraz podczas meczu i od decyzji menadżera zależało, czy Mark ma grać nadal, narażając swoje zdrowie, czy też może zrobić sobie przerwę, którą poświęci na wyleczenie się. Bardzo przypadła mi do gustu opcja pozwalająca na porównywanie cech poszczególnych zawodników - wspomnianego van Bommela mogliśmy porównać z innymi graczami Milanu, by zobaczyć, kogo można wystawić w pierwszym składzie zamiast wspomnianego Holendra. Na uwagę zasługują także co prawda kosmetyczne, ale jakże ułatwiające nawigację, zmiany w interfejsie użytkownika. Odniosłem wrażenie, że teraz wszystkie opcje są bardziej przejrzyjcie poukładane. EA Sports Football Club to zupełna nowość w serii FIFA 12. Wygrywając kolejne mecze swoją ulubioną drużyną podnosimy jej pozycję w ogólnoświatowym rankingu gry - możemy zatem po prostu grać kolejne spotkania w sieci tym samym klubem, co zawsze, lub też wybrać słabszą drużynę i wygrać kilka meczów po to, by znalazła się ona na wyższej lokacie. Poza tym EA Sports Football Club zawiera także tryb wyzwań, które mają pojawiać się w FIFA 12 sukcesywnie. Będą one oparte o wydarzenia z prawdziwych spotkań. Ian Jarvis z EA Sports potwierdził również, że FIFA 12 na PC będzie taka sama jak na konsolach Xbox 360 i PlayStation 3. Edycja na komputery osobiste będzie obsługiwać maksymalnie pięć kontrolerów (cztery pady i jedną klawiaturę). W poprzedniej odsłonie można było podłączyć kontroler od Xboksa 360 lub inny (gra obsługiwała sporą liczbę padów), ale niezależnie od tego, z jakiego urządzenia skorzystaliśmy, na ekranie i tak widzieliśmy wizualizację pada od Xboksa 360 z zaznaczonym rozmieszczeniem poszczególnych przycisków. Powodowało to, że na naszym padzie mieliśmy do wyboru na przykład cyferki 1,2,3,4 podczas gdy na padzie od X360 mamy Y,X,A,B. Zatem przypisywanie przycisków do odpowiednich zagrań czy też innych czynności nie było komfortowe. Podsumowując, FIFA 12 jak na razie zapowiada się rewelacyjnie. Twórcy wprowadzają zmiany w gameplayu, które przeniosą rozgrywkę na wyższy poziom. Mechanika gry zostanie całkowicie przebudowana, a tryb kariery doczeka się właściwych usprawnień i zmian. Poza tym otrzymamy wspomniany system EA Sports Football Club, dzięki któremu rozgrywka sieciowa będzie bardziej absorbująca i urozmaicona. To pierwszy z dwóch artykułów na temat FIFA 12 - mieliśmy okazję zagrać w wersję na PlayStation 3 oraz PC (w sumie co to za różnica...), a wrażenia z rozgrywki opublikujemy już wkrótce. http://www.gram.pl/a..._Warszawie.html Edytowane 15 Lipiec 2011 przez Tom21 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 15 Lipiec 2011 http://www.youtube.com/watch?v=Qy27SShMVmI Doslownie urywek gameplayu, ale widac, ze zrobilo sie luzniej. A z tego co mozna wyczytac w internecie boiska zdaja sie byc znacznie wieksze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mrterminatorro 4 Napisano 17 Lipiec 2011 http://www.youtube.com/watch?v=Qy27SShMVmI Doslownie urywek gameplayu, ale widac, ze zrobilo sie luzniej. A z tego co mozna wyczytac w internecie boiska zdaja sie byc znacznie wieksze. Moim zdaniem mocno została poprawiona animacja piłkarzy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 18 Lipiec 2011 Prezentacja Kitow Man City w FIFA 12 http://mcfc.co.uk/Video/Features/EA-Sports-Fifa-12-featuring-Manchester-City 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom21 61 Napisano 18 Lipiec 2011 (edytowane) FIFA 12 - graliśmy w wersję PC Kiedy przed kilkoma tygodniami EA Sports zapowiedziało, że FIFA 12 będzie rewolucyjna, potraktowałem tę informację z dystansem. FIFA 11 jest niesamowita i nie wierzyłem, że jej następczyni może być jeszcze lepsza. A jest. I to znacznie, znacznie lepsza. Po prezentacji FIFA 12 poprowadzonej przez Iana Jarvisa, producenta gry na X360, PS3 oraz PC wszyscy zainteresowani mogli spędzić kilkadziesiąt minut z najnowszą odsłoną cyklu. Dziennikarzom udostępniono możliwość zapoznania się z konsolową oraz pecetową wersją alpha, zawierającą sporo niedociągnięć, które z pewnością zostaną wyeliminowane przed premierą. Do naszej dyspozycji oddano wszystkie tryby rozgrywki oraz wszystkie drużyny - podczas wcześniejszego pokazu dostępne były jedynie dwa zespoły. Pierwsza i zarazem najważniejsza wiadomość jest taka: FIFA 12 na PC i na konsolach X360 oraz PS3 jest taka sama. Nie widać żadnej różnicy - niestety, na chwilę obecną również w grafice. Ale należy zaznaczyć, że edycję na komputery osobiste uruchomiono na laptopach, które podpięto pod duże telewizory. Tym, co się rzuciło mi się w oczy tuż po uruchomieniu gry, jest zupełnie nowe menu, znajdujące się u dołu ekranu. Teraz nie musiałem już przechodzić przez kilka ekranów, by znaleźć interesującą mnie opcję. Warto dodać, że tuż przed rozpoczęciem meczu, podczas wyboru koszulek obu drużyn, na ekranie pojawiają się w pełni trójwymiarowe modele wybranych piłkarzy poszczególnych zespołów (w FIFA 11 koszulki były zaprezentowane w 2D). Następnie przeszedłem na arenę, gdzie również wprowadzono kilka zmian - po pierwsze, gdy kierowany przeze mnie zawodnik nie trafił w bramkę, włączyła się nowa animacja - kamera podjechała niemal pod samą twarz niezadowolonego piłkarza. Warto również dodać, że tuż przed spotkaniem możemy zobaczyć nowe filmiki, prezentujące akcje z udziałem drużyn, które za chwilę staną naprzeciwko siebie. Zanim jednak przejdziemy do właściwej części spotkania, krótkie wprowadzenie i prezentacja obu zespołów. W tej kwestii nie zauważyłem większych (ani nawet mniejszych zmian) w stosunku do FIFA 11. Zmieniono jedynie grafikę na planszy wyświetlającej składy oraz scoreboard, co oczywiście dostrzegłem chwilę później, przed pierwszym gwizdkiem. A teraz samo mięsko - mecz w FIFA 12. Już od pierwszych sekund widać ową rewolucję. Na pierwszy plan wysuwa się precyzyjny drybling. Zawodnicy trzymają piłkę tuż przy nodze, co nie znaczy, że nie może ona im odskoczyć - wystarczy chwila nieuwagi, by tak się stało. W FIFA 12 możemy zatem konstruować zupełnie nowe akcje - minąć delikatnie przeciwnika, przebiegając tuż przy jego barku i nie martwić się to, że oponent za chwilę nam zabierze piłkę. Wierzcie mi - tak, jak w prawdziwym meczu, po prostu nie zdąży tego zrobić. A jeśli będzie próbował, to wystarczy delikatnie wychylić lewą gałkę, by uciec i uniemożliwić mu odbiór. Wszelkie kiwki wyglądają teraz niezwykle efektownie, nawet podczas zamieszania przed polem karnym można - tak jak Ian Jarvis pokazał to na prezentacji - wykonać kilka pojedynczych ruchów na małej przestrzeni. Kiedy próbowałem zrobić to w FIFA 11, rywale natychmiast zabierali mi piłkę, która w niezbyt realistyczny sposób odskakiwała od nogi mojego piłkarza. W "jedenastce" dłuższe utrzymanie się przy futbolówce jest bardzo trudne do opanowania, bo - czy to w singlu czy też w multi - oponenci od razu podbiegają do naszego zawodnika i zabierają mu piłkę. Z kolei w FIFA 12 możemy nawet na chwilę przystanąć, rozejrzeć się gdzie są partnerzy i zagrać do któregoś z kolegów. W międzyczasie oczywiście musimy cały czas uważać na oponentów. Gra w obronie faktycznie została całkowicie przebudowana. Jestem przyzwyczajony do tego, że wówczas gdy zawodnik drużyny przeciwnej biegnie pod moje pole karne, po prostu kieruje się w jego stronę i - zależnie od sytuacji - wciskam przycisk odbioru lub też wślizgu. Już teraz wiem, że będę zmuszony zmienić swoje nawyki, bo w FIFA 12 gra się zupełnie inaczej i jeśli po prostu wyślę swojego zawodnika i będę chciał, żeby pchał się wprost pod nogi rywala, to mogę liczyć się z tym, iż ten go minie wychodząc na czystą pozycję. A ja stracę kolejnego obrońcę, który na pewno nie zdąży wrócić przed końcem akcji. Dlaczego? I tutaj kolejna nowość. Odniosłem wrażenie, że w FIFA 12 zawodnicy męczą się znacznie szybciej niż w FIFA 11. Gdy przegrywam i chcę odrobić stratę jednego gola w "jedenastce" zazwyczaj - z przyzwyczajenia właśnie - ciągle biegam sprintem. Próbowałem tak zrobić również w nowej części serii EA Sports i okazało się, że wytrzymałość zawodników jest o wiele mniejsza. Męczą się oni znacznie szybciej. Dlatego też trzeba wciąż kontrolować poziom energii poszczególnych zawodników i dbać o nią, gdyż mamy możliwość przeprowadzenia jedynie trzech zmian. A może zdarzyć się tak, że spora część zespołu będzie wykończona już po 60 minucie, dodatkowo ktoś odniesie kontuzje i przegramy mecz, bo nasi podopieczni po prostu nie podołają kondycyjnie. Jeśli chodzi o Player Impact Engine to uważam, że technologia ta nie rewolucjonizuje gameplaya w żaden sposób, ale jest świetnym dodatkiem do pozostałych nowości. Dzięki nowemu silnikowi fizycznemu wszystkie kolizje prezentują się wyjątkowo realistycznie. Niestety, nie mogliśmy nagrać żadnego materiału wideo, ale uwierzcie na słowo - Impact Engine w akcji prezentuje się tak samo, jak na oficjalnych filmikach opublikowanych przez EA Sports. Jest tylko jedno "ale", na szczęście jak najbardziej pozytywne - musiałem się nieźle napocić, by odebrać piłkę zawodnikowi drużyny przeciwnej nieprzepisowym wślizgiem, by zobaczyć, jak działa wspomniany silnik w całej okazałości. Tak właśnie działa Precision Dribling w połączeniu z Tactical Defending. Pod względem graficznym FIFA 12 na pierwszy rzut oka wygląda jak nieznacznie podrasowana FIFA 11. Stadiony prezentują się niemal tak samo (a graliśmy na kilku boiskach), ale autorzy włożyli mnóstwo pracy w wygląd zawodników. Myślałem, że w FIFA 11 moi Milaniści do złudzenia przypominają swoich odpowiedników z prawdziwego świata. Teraz jednak okazało się, że bardzo się myliłem. Tak jak zapowiadało EA Sports jakiś czas temu, piłkarze wyglądają niemal identycznie w wirtualnym świecie i w rzeczywistości za sprawą specjalnego systemu trójwymiarowego skanowania. Do tego należy dołożyć sporą liczbę nowych animacji (chociażby przy wykopie piłki przez bramkarza), sporą liczbę nowych sztuczek (te mniej skomplikowane - zgodnie z obietnicą dostępnych również pod lewym analogiem), a także nowe cut-scenki podczas zmiany zawodników. Generalnie zmiany te - jeśli spojrzymy na nie pojedynczo - niewiele wnoszą do właściwej rozgrywki, lecz gdy je zsumujemy, otrzymujemy naprawdę dużo nowości, które zbliżają serię FIFA do ideału. Już przed pokazem [FIFA 12 odliczałem z niecierpliwością dni do premiery - ta nastąpi 30 września - gdyż w FIFA 11 gram od końca września ubiegłego roku i cały czas bawię się świetnie. Teraz czekam jeszcze bardziej, gdyż wiem, że EA Sports faktycznie wprowadza zmiany i nowości o których mówi na filmikach i prezentacjach - nowy silnik fizyczny działa świetnie, precyzyjny drybling i zmieniona gra w obronie pozwalają na konstruowanie nowych akcji, a zmniejszona wytrzymałość zawodników nadaje grze jeszcze większego realizmu. http://www.gram.pl/a..._wersje_PC.html Edytowane 18 Lipiec 2011 przez Tom21 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom21 61 Napisano 19 Lipiec 2011 W FIFA 12 będzie trzeba na nowo nauczyć się grać! Ach ten Impact Engine... Cały worek umiejętności, jaki fani serii FIFA zdobyli katując wcześniejsze części, może powędrować do śmietnika. W FIFA 12 diametralnie zmieni się styl gry. FIFA 12 zostanie oparta na zupełnie innym silniku fizycznym, a twórcy już zdążyli zapowiedzieć, że rozgrywka będzie przebiegać przez to inaczej niż dotychczas. Rewolucja zajdzie chociażby w poczynaniach defensywnych. - Skuteczna obrona nie jest trudniejsza, jest inna - tłumaczy David Rutter. - Jeśli będziesz bronić tak, jak jesteś do tego przyzwyczajony, to to się nie uda - zapowiada. - Sądzę, że jeśli ktoś dotychczas nie obcował z grami z serii FIFA, zdecydowanie łatwiej przyswoi sobie nową odsłonę. Pozostali muszą się oduczyć wszystkiego, co do tej pory umieli, niezależnie ile lat grają w FIFA. Okazjonalni fani czy ludzie, którzy nie grali aż tak dużo, mają ułatwione zadanie - dodaje. Harpen, który był obecny na prezentacji FIFA 12 w Warszawie (zapoznajcie się z jego pierwszymi wrażeniami), potwierdza, że w ciągu kilku meczów przyswojenie sobie nowych zachowań jest niemożliwe. Wygląda więc na to, że fani serii będą mieli twardy orzech do zgryzienia - ale przecież na rozpracowywanie najnowszej części mają cały rok! http://www.gram.pl/news_8A3lHue3_W_FIFA_12_bedzie_trzeba_na_nowo_nauczyc_sie_grac.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gandihigh 2 Napisano 20 Lipiec 2011 Szkoda tylko, że fifa na konsole będzie już odstawała graficznie od wersji PC i nie mówie tu o braku aa i większej rozdzielczości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmyyy8 158 Napisano 20 Lipiec 2011 Nie mogę się doczekać. Ale z tego co pamiętam przy pierwszych zapowiedziach pojawiły się wzmianki o ławce trenerskiej jak i rezerwowych. Czyżby zrezygnowali z tego pomysłu/jeszcze tego nie zaimplementowali/bylo to tak niewidoczne lub błahe, że nikt o tym nie wspomina? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 22 Lipiec 2011 EA walczy z piractwem, ale ogranicza swobodę graczom: LINK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 23 Lipiec 2011 W zwiazku z faktem ze mialem rok przerwy z fifa, 11 nie zostala kupiona, powracam do fify 12. Oczywiscie przeczytalem coscie tutaj napisali i generalnie widac ze panuja dwie opinie. Pierwsza ze nie da sie wiele poprawic, i druga ze poprawic sie da zdecydowanie wiecej niz kiedykolwiek. Nie mniej, wydaje mi sie ze Fifa jest tak wielka gra ze powinna powstac liga tutaj na forum oraz zeby fifa uzyskala swoje niezalezne subforum. Mysle ze warto wplynac na administracje i oni moze utworza takowe subforum (licze na to ze admini tez sa fanami fify). Generalnie bowiem ja nie za bardzo jestem zainteresowany w granie offline a raczej online i online.. wiec czekam na jakies info o potencjalnej lidze tworzonej tutaj... Mam nadzieje ze takie plany sa juz tworzone :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszasada 43 Napisano 23 Lipiec 2011 genialny pomysł error, jestem jak najbardziej za osobnym działem i forumową ligą w fifa 12. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 23 Lipiec 2011 Czy ktos jeszcze jest za tym?? Jesli bedzie na tyle duzo osob to mysle ze administracja by utworzyla osobny dzial :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gracz7MU 28 Napisano 23 Lipiec 2011 Czy ktos jeszcze jest za tym?? Jesli bedzie na tyle duzo osob to mysle ze administracja by utworzyla osobny dzial :) sadze ze wystarczyloby zalozyc forum i dogadac sie ogolnie z ps3site by buttona wstawili i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saintgb1972 307 Napisano 23 Lipiec 2011 Odniose sie do propozycji errora , otoz przy okazji premiery nr 11 pytalem adminow czy jest szansa na to aby stworzyc podforum dla gier pilkarskich odpowiedz byla "za malo jest tych gier" ale moze warto stworzyc podforum dla gier druzynowych np Fifa , PES , NBA , NFL , czy co tam jeszcze wychodzi . wkoncu jesli swoje miejsce maja strzelanki i wyscigi to dlaczego nie zrobic tego dla gier sportowych. Jesli chodzi o lige to sa odpowiednie strony z ligami dla 11 i zapewne na tych stronach beda kontynuowane ligi dla 12. Proba zorganizowania forumowej ligi przy okzaji premiery 11 niestety sie nie powiodla jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby probowac po raz kolejny Ja powiem wam moi mili , ze powaznie zastanawiam sie nad zakupem nowej odslony gry , uwazam ze wydawanie gry rok w rok jest najzwyklejszym skokiem na kase i nie sadze aby byly jakies rewolucyjne zmiany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 23 Lipiec 2011 O nawet ciekawa inicjatywa. Podoba mi sie bardzo. Generalnie widac ze wola wsrod ludzi jest. Prosiblym kogos z administracji o odpisanie. Mysle ze za potweridzeniem stworzenia tych kategorii jest przeciez dzial wyscigowy.. Tam tez nie ma za wiele gier a jednak subfora powstaly... Byloby fajnie. Co do ligi to mysle ze tutaj sa ludzie ktorzy chcieliby sie tym zajac. Ja moge oczywiscie pomoc bo kiedys fify lige pomagalem prowadzic a teraz to prowadzilem lige f1 ktora sukces mysle osiagniela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Graczyk 10 Napisano 29 Lipiec 2011 Trochę z innej beczki, taka rada. Radzę wam poczekać z Pre-Orderami i zobaczyć ceny nowej fifki w marketach typu Mega Expert czy nawet Tesco 2-3 dni przed premierą, bo jak widzę te "korzystne oferty" 240 czy 220zł + przesyłka to mnie strzyka. Z doświadczenia, nowa Fifa pojawia się dwa dni przed premierą właśnie w takich marketach, a cenowo przedstawia się bardzo korzystnie bo koło 179zł. Tak właśnie kupiłem jedenastkę. Chyba że komuś wisi czy wyda 50zł więcej, byle mieć ją w domu, nie wychodząc z domu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmyyy8 158 Napisano 29 Lipiec 2011 Zgadza się. Imo nie ma nic głupszego niż pre-ordery :P Podobno Rooney i Szczęsny na polskiej okładce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartek-brt 17 Napisano 29 Lipiec 2011 W tym roku i tak pewnie większość odpuści kupowanie polskiej wersji ze względu na brak firm bukmacherskich. Mam nadzieję że taka fifa 12 z angielskiego rynku, włączona z polskimi napisami itd będzie miała firmy bukmacherskie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saintgb1972 307 Napisano 29 Lipiec 2011 W tym roku i tak pewnie większość odpuści kupowanie polskiej wersji ze względu na brak firm bukmacherskich. Mam nadzieję że taka fifa 12 z angielskiego rynku, włączona z polskimi napisami itd będzie miała firmy bukmacherskie. Fifa jak to ujales z "angielskiego rynku" ma polskie menu i komentarz w wykonaniu naszych rodzimych gwiazd czyli Szaranowicz i Szpakowski. Fifa z Anglii rozni sie tylko okladka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibbson 7 Napisano 29 Lipiec 2011 Trochę z innej beczki, taka rada. Radzę wam poczekać z Pre-Orderami i zobaczyć ceny nowej fifki w marketach typu Mega Expert czy nawet Tesco 2-3 dni przed premierą, bo jak widzę te "korzystne oferty" 240 czy 220zł + przesyłka to mnie strzyka. Z doświadczenia, nowa Fifa pojawia się dwa dni przed premierą właśnie w takich marketach, a cenowo przedstawia się bardzo korzystnie bo koło 179zł. Tak właśnie kupiłem jedenastkę. Chyba że komuś wisi czy wyda 50zł więcej, byle mieć ją w domu, nie wychodząc z domu ;) Dokładnie tak jak kolega pisze nie opłaca się kupować w pre orderze. Ja niestety skusiłem się na 11 w pre i zapłaciłem 220 a w ten sam dzień właśnie w tesco były po 169 zł... Co do okładki jest jakieś potwierdzone info odnośnie Wojtka Szczęsnego ? Bo osobiście mam chrapke na okładkę z Jackiem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach