Skocz do zawartości
KopaczK

Dragon`s Dogma

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na marginesie. Ciekawi mnie czy będą jacyś inni przeciwnicy niż gobliny,bandyci, zombie, nieumarli, wilki, golemy, cyklopy, gryfy, chimery i kurioliszki( czyba tak to się zwało) oraz smoki.

Kury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na marginesie. Ciekawi mnie czy będą jacyś inni przeciwnicy niż gobliny,bandyci, zombie, nieumarli, wilki, golemy, cyklopy, gryfy, chimery i kurioliszki( czyba tak to się zwało) oraz smoki.

Mieszkańców chyba też będzie można rozwalać - jeszcze Ci mało ;)

Gameplay który wkleił Bansai, faktycznie wygląda lepiej - może nie zachwycająco, ale jakiś niewielki potencjał tam siedzi...

Szkoda tylko, że zamiast wypuścić demo z trochę późniejszego etapu gry - zdecydowali się na zamieszczenie takiego starocia...

Demo o niczym nie przesadza, zwlaszcza ze to jakis staroc sprzed roku. Wiec wrzuccie na luz, poczekajcie na recki i ewentualnie kupcie sobie w przyszlosci tania uzywke tej gry. Wtedy mozna rozmawiac.

To po kiego go wypuszczają ? A jak chciałbym sobie przykładowo kupić gierkę w dniu premiery/albo w preorderze to mam to zrobić w ciemno (tak, wiem - wiele gier nie ma wcześniej dema) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o mnie jako gracza (w odniesieniu do tego co pisaliście wcześniej) to jestem graczem starej daty pod względem PC, gdzie mam za sobą wszelkiej maści Morrowindy, Obliviony, czy Gothicki. Na PS3 jestem totalnym świeżakiem, który dopiero zgłębia tą konsolę i unikatowe tytuły dla niej przeznaczone. Do Dark Souls, czy Demon Souls podchodzę z odpowiednią rezerwą, ponieważ zdaję sobie sprawę z poziomu trudności obu tych pozycji. Nie chcę się od nich najzwyczajniej "odbić" i tydzień po zakupieniu, sprzedawać na allegro.

W odniesieniu do Dragons Dogma - zdaje sobie sprawę, że porównywanie tej gry do DS jest nie na miejscu, ale warto poczekać do premiery i wtedy zobaczymy, jak dużo DD ustępuje DS. Ale jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy po przejściu DS irytują się widząc poziom dema DD. Mam jednak nadzieję, że finalna wersja DD będzie bardziej dopracowana.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W odniesieniu do Dragons Dogma - zdaje sobie sprawę, że porównywanie tej gry do DS jest nie na miejscu, ale warto poczekać do premiery i wtedy zobaczymy, jak dużo DD ustępuje DS. Ale jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy po przejściu DS irytują się widząc poziom dema DD. Mam jednak nadzieję, że finalna wersja DD będzie bardziej dopracowana.

No za tą wypowiedź dostajesz ode mnie + .... eee raczej "lubię to" rodem z facepalma...znaczy twarzo-książki.

Jeśli potraktować tą grę jako osobną produkcję nie patrząc przez pryzmat takich świetnych produkcji jak Demon's Souls, to jestem w stanie dać tej grze szansę, mimo tragicznego demka, które de facto wprowadziło mnie w nie małe poruszenie. I gdybym miał bazować na samym demku, to bym DD nie kupił. Ale dzięki YouTube i przejrzeniu sporej ilości filmików z tworzenia/prezentacji/gameplayu jestem w stanie kupić tą grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skończyłem demo po raz drugi w tym momencie (za pierwszym razem grałem jak małżonka spała więc bez głosu),

sama muzyczka jest całkiem klimatyczna aczkolwiek bez szału...

Odnośnie systemu walki a właściwie chaosowi walki gdyż z systemem mało to coś ma wspólnego.... Brak lockowania, mashowanie kwadratu i trójkąta.0wa inteligencja towarzyszy + te żywcem ściągnięte wspinaczki jak w sotc (które tu zjechali gdyż nawet nie trzeba strategicznie myśleć wystarczy trzymać r2 chyba i dalej wesoło mashować) to troszkę mało... O grafice się nie wypowiem gdyż gram w serię disgaea lub srednio raz na 2 miesiące odpalam i przechodzę jakiegoś oldschool finala (np.5 lub 6), nie przeszkadza ale jaj nie urywa...

i piszę głównie o systemie walki którego raczej nie zmienią... Obejrzałem również sporo filmików z tworzenia, innych gameplayów itp... Dalej ani hype ani nawet zdrowy rozsądek nie potrafią mi tego tytułu polecić...

o fabule nic nie powiem ale jak widzę to jest Dungeon Crawler / H&S więc bym się cudów nie spodziewał...

To co pokazano w demie jest dla mnie nieudolnym i zeszmaconym tytułem pozbawionym systemu/strategii w walce...

tak troszkę śmierdzi mi to wszystko jakąś bardzo średnią grą z uniwersum P.Jacksona i władka kinowego - absolutnie nic poza całkiem fajną muzyczką i dość rozbudowanym edytorem tworzenia postaci... Nie wiem naprawdę ci napaleni tego nie widzą... Szkoda nawet 70 zł na ten tytuł... Ja po KoA (gdzie demo bardzo mi się podobało ale sama gra doprowadziła do śpiączki) nie mam zamiaru inwestować taką kasę (159-199) w tytuł który twórcy nawet demo spierdol**i...

Osobiście nadal lubię capcom ale niech zostanie przy zajebistych bijatykach (albo wskrzeszą serię BoF) a rpgi zostawią Square i innym....

Edytowane przez zdun1983
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nadal lubię capcom ale niech zostanie przy zajebistych bijatykach (albo wskrzeszą serię BoF) a rpgi zostawią Square i innym....

A co ma square do wRPG ze tak z ciekawosci spytam ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Wam, że ja do tej gry przekonałem się w następujący sposób: uświadomiłem sobie że to tak naprawdę nie będzie RPG czy slasher sensu stricte tylko gierka sandboxowa bardziej z pod znaku R* aniżeli choćby From Software. I tu do mnie dotarł swoisty geniusz pomysłu: czego najbardziej brakowało mi w takim np. Red Dead Redemption? Elementów RPG właśnie - trochę skilli, rozwijania postaci, posiadania kompanów i większego garnituru przedmiotów oraz broni. Że fabuła w DD jest sztampowa do bólu? No a w RDR nie była? przecież to na żywca rwane pomysły z najbardziej oklepanych westernów - po prostu niecodzienny setting wielu zmylił. Ja od Dragon's Dogma ABSOLUTNIE nie oczekuję gry w którą wczuje się jak w Demon's Soulsa czy ostatnią Castlevanie - ja chcę takiego rekreacyjnego sandboxowego RPGa z elementami slashera i dużymi potworami do za**bania i wygląda na to że dokładnie to dostanę.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... Final Fantasy pewnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Wam, że ja do tej gry przekonałem się w następujący sposób: uświadomiłem sobie że to tak naprawdę nie będzie RPG czy slasher sensu stricte tylko gierka sandboxowa bardziej z pod znaku R* aniżeli choćby From Software. I tu do mnie dotarł swoisty geniusz pomysłu: czego najbardziej brakowało mi w takim np. Red Dead Redemption? Elementów RPG właśnie - trochę skilli, rozwijania postaci, posiadania kompanów i większego garnituru przedmiotów oraz broni. Że fabuła w DD jest sztampowa do bólu? No a w RDR nie była? przecież to na żywca rwane pomysły z najbardziej oklepanych westernów - po prostu niecodzienny setting wielu zmylił. Ja od Dragon's Dogma ABSOLUTNIE nie oczekuję gry w którą wczuje się jak w Demon's Soulsa czy ostatnią Castlevanie - ja chcę takiego rekreacyjnego sandboxowego RPGa z elementami slashera i dużymi potworami do za**bania i wygląda na to że dokładnie to dostanę.

Dokładnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... Final Fantasy pewnie...

A od kiedy FF jest wRPGiem ? Ja zawsze myslalem ze to jRPG ktory nie ma nic wspolnego z DD jak rowniez Square ktore nie ma nic wspolnego z robieniem tego typu rpgow.

Poza tym, zdun, gdyby kazdy mial takie podejscie jak ty, to za 5 lat gralibysmy w Mass Effecta 7 i Dragon Age 5 a o innych RPG by nie bylo nawet slychac. Sory, ja lubie jak ktos dla odmiany probuje zrobic cos nowego.

Edytowane przez Bansai
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z ust mi to wyszarpałeś ....a ja od tak dawna starałem się wytłumaczyć czym Dragon's Dogma dla mnie ma być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale kto ci mówił że ja nowości nie lubię?? nie lubię rzeczy słabych i wsio a ten tytuł ewidentnie taki jest...

Co ma square i inni?? to że nadal robią rpg które dla mnie są grywalne.

Oba studia to skośnoocy tyle że square nadal robi dobre rpgi (wszelakiej maści a jak nie robi to chociaż wydaje)

a capcom sobie od czasów psxa (dobre były jedynie BoF'y gdyz ten na ps2 to kiszka byla) żadnego rpga (nie ważne czy j- czy srjot) nie zrobiło i się nie zapowiada na zmianę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety zgadzam sie z kolegpowyzej , po ograniu dema stwierdzam ze gra jest co najwyzej mocno przecientna , szlo by poszpilac ale za cene 100zl moze mniej ! PS. Zle sie pisze na ps3 fak trudno bez bledow sie nie obejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bansai, ja mam nadzieję że na jedynej słusznej konsoli :laugh: odpalisz demko, bez spadków Fps-ów, klatkowania,chrupania czy czego tam jeszcze i zdecydujesz sie zakupić, to się "pionkami" powymieniamy :banana:

Edytowane przez OwlPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bansai, ja mam nadzieję że na jedynej słusznej konsoli :laugh: odpalisz demko, bez spadków Fps-ów, klatkowania,chrupania czy czego tam jeszcze i zdecydujesz sie zakupić, to się "pionkami" powymieniamy :banana:

Oczywiscie ze tak, demo Residenta bylo stalowym argumentem nie do przebicia, pomijajac juz framerate ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ograniu demka trzeba odpuścić sobie zakup, DLC'owi wyciągacze powinni zrobić kolejnego BoF'a w starym dobrym stylu.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmn, a mnie tak teraz zastanawia ... jeśli nie mamy wpływu na rozdawanie statystyk (a WIEEEELKA SZKODA!!) to... jeśli będziemy np grać Wojem powiedzmy do 20lvla ... to statystyki będą nam się pakowały w siłe pewnie ..... a co jeśli po 20 lvlu np zachcę grać magiem ??? To będę magiem z np 20 siły i 4 inteligencji czy coś .... czy może wszystkie statystyki automatycznie przerobią sie na Maga jakbyśmy grali od początku ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po odpaleniu demka też jakoś ochłonąłem w zachwytach nad tą grą. Głównie przez tych członków drużyny :/ To już nudzi szczerze mówiąc. Czułem się też tak trochę jakbym grał w Dragon Age... Oczywiście DA lepsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po odpaleniu demka też jakoś ochłonąłem w zachwytach nad tą grą. Głównie przez tych członków drużyny :/ To już nudzi szczerze mówiąc. Czułem się też tak trochę jakbym grał w Dragon Age... Oczywiście DA lepsze ;)

Dlaczego w Dragon Age ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tego że walka jest tak samo słaba chaotyczna i niesatysfakcjonująca .

Miałem dokładnie takie same odczucia po demku DD=DA2 (walka) nawet graficznie wyglądają bardzo podobnie i to już na starcie demka było dla mnie oznaka że może być nie fajnie .

Kilka skilli pod padem i tłuczesz ile fabryka dała bez ładu i składu .

Żeby jeszcze te starcia miały jakąś dynamikę żeby było czuć tą moc uderzeń czy siłę przeciwnika, ale nie wszystko tak troche jak bym grał w LEGO hary poter .

DA2 miał jednak fajnych bohaterów niezły system rozwoju postaci i znośną fabułę zobaczymy co DD zaprezentuje w temacie bo puki co argumentów za ja nie widzę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 członków drużyny, podobne użycie umiejętności (no tu akurat większość gier tak ma, bo na padzie trudno coś innego wymyślić). Wiem, że DA ma aktywną pauzę itd. itp. ale ja i tak jej nie używałem, więc grałem jak w zwykłego hack'n'slash. Po prostu nie mogłem wyzbyć się tego wrażenia, że gdzieś to już widziałem, coś mi to przypomina i pierwsze co mi do głowy przyszło, to właśnie Dragon Age. Może dlatego, bo stosunkowo niedawno grałem...

Edytowane przez Lars06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmn, a mnie tak teraz zastanawia ... jeśli nie mamy wpływu na rozdawanie statystyk (a WIEEEELKA SZKODA!!) to... jeśli będziemy np grać Wojem powiedzmy do 20lvla ... to statystyki będą nam się pakowały w siłe pewnie ..... a co jeśli po 20 lvlu np zachcę grać magiem ??? To będę magiem z np 20 siły i 4 inteligencji czy coś .... czy może wszystkie statystyki automatycznie przerobią sie na Maga jakbyśmy grali od początku ....

Bedziesz mogl zmienic klase w jakims miejscu (chyba w gospodzie) a wraz z jej zmiana statystyki na 20 lvlu rowniez zmienia sie dla tej klasy.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę szkoda. Wolałbym już samemu rozdawać statystyki z możliwością "odpłatnego" przemeblowania. Obejrzałem przed chwilą filmik w którym autor bluzgał na DD a w filmiku następnym chwalił twierdząc, że źle grał w DD ... a mianowicie nie używał skilli ani się nie wspinał na wrogów itp.

Do premiery mamy jeszcze trochę czasu, więc mam nadzieję, że wyjdzie jakiś filmik prezentujący gameplay spoza demka i jakoś mnie przekona. Bo jak na obecną chwilę, to mam niezła huśtawkę z tą grą ...z jednej strony słabe demko ...a z drugiej świetne gameplaye na Youtube.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To demo to jawna kpina, 10 minut gry, w dodatku z Over-powered postaciami w prologu oraz sub-quest w ktorym mamy dookola niewidzialne sciany.

Capcom to idioci, mogli dac nam godzine free-roamowac swiat wziac 2-3 subquesty i wtedy zaloze sie ze wiekszosc glosow bylaby pozytywna, jednak nie, musieli wrzucic smierdziela sprzed roku bo nie chcialo im sie nowego zrobic, nie zrozumiem tej decyzji bo to demo ma efekt odwrotny to zamierzonego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To demo to jawna kpina, 10 minut gry, w dodatku z Over-powered postaciami w prologu oraz sub-quest w ktorym mamy dookola niewidzialne sciany.

Capcom to idioci, mogli dac nam godzine free-roamowac swiat wziac 2-3 subquesty i wtedy zaloze sie ze wiekszosc glosow bylaby pozytywna, jednak nie, musieli wrzucic smierdziela sprzed roku bo nie chcialo im sie nowego zrobic, nie zrozumiem tej decyzji bo to demo ma efekt odwrotny to zamierzonego.

No demo żałosne jak hu. , dlatego lepiej niech dają jakieś nowe bo po tym czymś to nie mam zamiaru gry kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi